paylidis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μηπως τυχόν εχεις υπηρεσία τηλεόρασης ή καποια smart τηλεόραση; Αυτα τραβανε διαρκως... (το κανει και σε εμενα με την τηλεόραση να αναβοσβηνει σαν τρελο το δικτυο) 1
Ledis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αυτό που σκέφτηκα και γω μετά τις πρώτες απαντήσεις ήταν να απενεργοποιήσω το My Wifi. Μετά την απενεργοποίησή του, το λαμπάκι σταμάτησε να αναβοσβήνει. To "My WiFi" έχεις καταλάβει τι κάνει? Διαβάζοντάς στο παρακάτω Site: Link της Cosmote, λέει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεις σε άλλους να συνδεθούν στο router σου και να πάρουν internet. Τι χρειάζομαι για το COSMOTE My WiFi; Ό,τι χρειάζεσαι βρίσκεται στο σπίτι σου! Το COSMΟΤΕ Μy WiFi μετατρέπει το router σου σε ένα WiFi σημείο, όπου τα μέλη της κοινότητας μπορούν να συνδέονται δωρεάν όταν βρίσκονται στην εμβέλειά του. Το ίδιο κάνεις κι εσύ όταν βρίσκεται στην εμβέλεια οποιουδήποτε αντίστοιχου σημείου.
BritGreek Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 rofl.... πωπω... παρανοια... πως αντέχεις ρε παιδι μου να το κάνεις αυτο? Αν εχεις Win10, απενεργοποιησε τις RANDOM MAC ADDRESS στο wifi. Έχω Linux (Ubuntu). Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό; Ένας δύσκολος κωδικός δεν σπάει με τίποτα πρακτικά, δεν θα κάτσει κανείς να το σπάσει δηλαδή. Συνήθως οι «hackers» σπάνε τους default κωδικούς που αφήνουν κάποιοι στα router τους. Δύσκολο εννοώ να έχει αριθμούς, γράμματα, σύμβολα κλπ. Όχι μόνο σπάει στη δική μου περίπτωση, αλλά μου αλλάζουν και τον κωδικό και βάζουν ο,τι να'ναι. Έγινε και σήμερα το βράδυ. Άλλαξαν τον κωδικό και το SSID. Και ξαναμπαίνω στο router, με καλώδιο για να τα αλλάξω. Κωδικό έχω με πολλά ψηφία, γράμματα, σύμβολα και αριθμούς. Σήμερα είχαν βάλει SSID "MLKS2" και κωδικό τον ίδιο με μια τελεία στο τέλος. Έρχονται κάτι πιτσιρικάδες με tablet σε ένα παρκάκι μπροστά στο σπίτι, αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό. 1
vasvasvas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Κατσε γιατι η μας κοροοιδευεις η κατι γινεται Έχει σπάσει το wpa wpa2 χωρίς wordlist? Έχω χασει επισόδεια; Άντε και το σπάσανε με τον κωδικό απο το ρόυτερ τι κάνανε; Έχει τρωτά σημεία το ρόυτερ σου το εχεις ψάξει?
isay Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Κατσε γιατι η μας κοροοιδευεις η κατι γινεται Έχει σπάσει το wpa wpa2 χωρίς wordlist? Έχω χασει επισόδεια; Άντε και το σπάσανε με τον κωδικό απο το ρόυτερ τι κάνανε; Έχει τρωτά σημεία το ρόυτερ σου το εχεις ψάξει? Ο ts, λόγω περιορισμένων σχετικών τεχνικών γνώσεων, παρερμήνευσε τη συμπεριφορα του router ως παραβίαση ασφαλείας. Κατάλαβε όμως οτι όλα οκ ... Άντε και το σπάσανε με τον κωδικό απο το ρόυτερ τι κάνανε;... Θεωρητική απάντηση γενικότερης φύσης. Καταρχήν η υποκλοπή υπηρεσίας είναι παράνομη και διώκεται όπως πχ η ρευματοκλοπή, νεροκλοπή, κλπ αλλά αυτό για μένα ειναι το λιγότερο. Φαντάσου να κλέψω τον κωδικό του δικου σου wifi και να μπω σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας ή να το χρησιμοποιήσω για τρομοκρατικους λόγους. Σκέψου τώρα ποιον θα μπουντρουμιάσει η ασφάλεια και τι μπελά θα έχεις μεχρι να ξεμπερδέψεις. Ενα αλλο ενδιάμεσο σενάριο θα ήταν να ήμασταν γερμανία, όπου το να κατεβάζεις ταινίες με torrent, εχεις σχεδόν σιγουράκι ένα βαρύ πρόστιμο. Μπαινω λοιπον, κατεβάζω δυο βλακίες και σου έρχεται εσεα (ως κάτοχος γραμμής) το μπιλιέτο. Αντε να αποδείξεις οτι δεν ήσουν εσύ.
chios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Το wpa2 παιδιά είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να σπάσει αν έχεις και δυνατό κωδικό. Πιστεύω ο φίλος να μην βάζει wep κλειδί.
vasvasvas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ok στο ρουτετακι πως μπηκανε και αλλάξανε ,ssid οπως λεει ,και κωδικο Οι κωδικοί έχουν αλλάξει σε custom εδώ και κάτι χρονια Και γω για τρολ σε κόβω φιλε
mezger Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Νομίζω τρία σενάρια παίζουν 1) Σοβαρή τρύπα ασφαλείας στον router (π.χ. ανοιχτό wps) 2) Compromised σύστημα στον χώρο. Χρειάζεται έλεγχος σε pc, κινητά, και στον ίδιο τον router (μπορεί να έχουν σετάρει remote management π.χ.) 3) Τρολάρισμα. Θεωρώ πιο πιθανό το 2ο, με επόμενο το 3ο
BritGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Παιδιά, δεν τρολάρω. Έτσι όπως τα καταλαβαίνω, αν τα καταλαβαίνω, κάποιος σπάει τον κωδικό που ορίζω στο wifi. Από κει και πέρα, με 192.168.2.1 και admin admin, μπαίνει και κάνει ό,τι κάνει. Προφανώς το θεωρεί πλακίτσα. Το remote management είναι disabled. Αυτός είναι και ο λόγος που ανακάλυψα ότι μπορώ να κάνω το δίκτυο κρυφό, διαβάζοντας απο δω κι από κει. Δεν το ήξερα καν. Το box (κατανεμητής) της πολυκατοικίας είναι στην πυλωτή, ξεκλείδωτος σε ξύλινο κουτί. Από εκεί, μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γραμμή μου για να κάνουν την πλάκα που κάνουν; Μπορεί να συνδεθεί κάτι εκεί; Κι αν ναι, μπορεί αυτό να γίνει τόσο γρήγορα που να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι; 1
KiriosD Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Συγγνώμη αλλά κάτι δε πάει καλά, 1. http://passwordsgenerator.net για δημιουργία του κωδικού σου 2. εκεί δίπλα στον κωδικό θα έχει να επιλέξεις το είδος του WEP/WPA/WPA2 εσύ πρέπει να βάλεις το WPA2 3. βάλε και στο router κωδικό; στη περίπτωση που μπορέσουν να εισέλθουν στο δίκτυο να μη μπορέσουν να αλλάξουν τίποτα (εδώ δεν ειναι ανάγκη να είναι τόσο ασφαλής)
mezger Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Απο τον κατανεμητή δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Να σπάνε ότι κωδικό βάζεις δεν είναι λογικό. Θα έλεγα να εστιάσεις στα μηχανήματά σου. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν πρόσβαση σε κάποιο μηχάνημά σου (μη εξαιρουμένων των κινητών), και απο κει να μπαίνουν στο router. Εχεις services να τρέχουν που βγαίνουν στο internet? Tα passwords στο ubuntu τον έχεις αλλάξει (user και root)? Έχεις τσεκάρει γενικώς για malware? Και φυσικά σκέψου ποιος άλλος μένει ή μπαίνει στο σπίτι σου. Be a little paranoid.
BritGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 To ίδιο που συμβαίνει σε εμένα, μου είπε τώρα η κοπέλα που μένει στο από κάτω διαμέρισμα. Έχει το ίδιο θέμα ακριβώς. Για τα υπόλοιπα που γράψατε, επανέρχομαι το βράδυ, γιατί πρέπει να πάω στη δουλειά. 1
zio10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Έχω Linux (Ubuntu). Όχι μόνο σπάει στη δική μου περίπτωση, αλλά μου αλλάζουν και τον κωδικό και βάζουν ο,τι να'ναι. Έγινε και σήμερα το βράδυ. Άλλαξαν τον κωδικό και το SSID. Και ξαναμπαίνω στο router, με καλώδιο για να τα αλλάξω. Κωδικό έχω με πολλά ψηφία, γράμματα, σύμβολα και αριθμούς. Σήμερα είχαν βάλει SSID "MLKS2" και κωδικό τον ίδιο με μια τελεία στο τέλος. Έρχονται κάτι πιτσιρικάδες με tablet σε ένα παρκάκι μπροστά στο σπίτι, αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση αυτό. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να σπάνε τέτοιους κωδικούς, ψάξε τι άλλο γίνεται όπως γράφουν τα παιδιά πιο κάτω. Κωδικός με γράμματα, αριθμούς και σύμβολα υπό νορμάλ συνθήκες δεν σπάει, εκτός αν έχω χάσει κάτι
koufs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 όντως WPA2 με κωδικό πέραν του 123 δεν σπάει, εκτός αν σε έβαλε στο μάτι η NSA και με την ευκαιρία να θυμίσω σε WPA2 επιλέγουμε AES και ποτέ TKIP 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα