Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το wi-fi μου. Και θέλω να τον μπλοκάρω. Αλλά πρέπει να είναι καλός γνώστης!! mad.gif

Το wi-fi λαμπάκι στο router μου αναβοσβήνει συνέχεια (όχι από εμένα).
Άλλαξα το password και πάλι τα ίδια.
router επανεκκίνηση:το ίδια.

Μπήκα στο router, και πήγα να δω τις διευθύνσεις αυτών που είναι συνδεδεμένοι, για να κάνω block από κει, βλέποντας τη MAC διεύθνσή του.
Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον όσον αφορά σε μένα, είναι σωστή η λίστα. Έχει μόνο δύο διευθύνσεις. pc και κινητού που έχω συνδεθεί.
Δεν έχει κάποια τρίτη διεύθυνση για να τον βρω.

Με util στο κινητό μου, που δείχνει ποιοί είναι συνδεδεμένοι στο wi-fi δίκτυο, και πάλι εκεί δείχνει μόνο το pc μου και το κινητό.
Το λαμπάκι όμως αναβοσβήνει συνέχεια. Σαν κάποιος να το χρησιμοποιεί.
Και, όντως, το χρησιμοποιεί. Διότι πηγαίνω στο σημείο του router που δείχνει bytes send/received, και εκεί τα νούμερα ανεβαίνουν συνεχώς.

Τί γίνεται; Είναι αρκετά καλός γνώστης αυτός που με χρησιμοποιεί; Πώς μπορώ να τον βρώ και να τον σταματήσω;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού δεν υπάρχει ξένη συσκευή και άλλαξες και τον κωδικό

Το router σου επικοινωνεί με τον isp σου διαρκώς αλλά και με τα γύρω δίκτυα , δεν σημαίνει ότι μπήκε κάποιος.

http://lifehacker.com/5979481/why-does-my-modem-blink-even-when-im-not-using-the-internet

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού δεν υπάρχει ξένη συσκευή και άλλαξες και τον κωδικό

Το router σου επικοινωνεί με τον isp σου διαρκώς αλλά και με τα γύρω δίκτυα , δεν σημαίνει ότι μπήκε κάποιος.

http://lifehacker.com/5979481/why-does-my-modem-blink-even-when-im-not-using-the-internet

Γιατί τόσα χρόνια δεν έκανε κάτι τέτοιο;

Να δώσω εδώ ένα στοιχείο που ίσως βοηθήσει.

Πριν 4-5 ημέρες, μου ενεργοποίησαν στην COSMOTE το free wi-fi στη γραμμή μου DSL (για να μην κάθομαι τώρα να αναλύω το free wi-fi της COSMOTE, διότι είναι ολόκληρη ιστορία - για όσους ξέρουν περί τίνος πρόκειται). Μήπως από κει παίζει κάτι;

Δημοσ.

Εσύ μπαίνεις μόνο από κινητό και από σταθερό υπολογιστή μέσω Wi-Fi ? Η όχι? Δοκίμασε να κλείσεις το Wi-Fi και στις δυο συσκευές σου και να δεις εάν ακόμα αναβοσβήνει η ένδειξη Wi-Fi στο ρούτερ σου! Κάποια ρούτερ έχουν την δυνατότητα να ορίσεις πόσοι χρήστες θα μπαίνουν μέσα εκεί που μπορείς να βάλεις πχ έως 2οπότε όποιος πάει να μπει ή του δώσεις τον κωδικό να μπει δεν θα μπορέσει να μπει. Πρόσεχε όμως τηρειται σειρά προτεραιότητας! Οπότε εγώ θα πρότεινα να βάλεις σε white list τις δυο διευθύνσεις μακ και να βάλεις μόνο να μπαίνουν στο ασύρματο αυτές οι μακ οπότε οι υπόλοιπες πάλι δεν θα μπαίνουν. Επίσης άλλαξε το όνομα δικτύου και βάλε κάτι που να μην αποκαλύπτει το modem σου και σαν ασφάλεια επέλεξε την τελευταία wpa2 που γράφει συνήθως, είναι πιο ασφαλείας, ιδιαίτερα η wep σπάει εύκολα! , τέλος θέλω να μας πεις τι ρούτερ έχεις ? Και τι πάροχο ? Επίσης εάν έχεις Οτε μην πως έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία ote mywifi και μπαίνει κάποιος νόμιμα από το δίκτυο σου ;

Δημοσ.

Πριν 4-5 ημέρες, μου ενεργοποίησαν στην COSMOTE το free wi-fi στη γραμμή μου DSL (για να μην κάθομαι τώρα να αναλύω το free wi-fi της COSMOTE, διότι είναι ολόκληρη ιστορία - για όσους ξέρουν περί τίνος πρόκειται). Μήπως από κει παίζει κάτι;

Εννοείται πως εάν έχεις το free wifi ενεργό όλοι οι χρήστες της cosmote μπορούν να συνδέονται στο δίκτυο του router σου . To roυter σου διαχωρίζει τα δύο δίκτυα ,το free wifi και το κανονικό δικό σου, για αυτό δεν βλέπεις άλλους στο δίκτυο σου.

Το free wifi επιτρέπει στον OTE να χρησιμοποιεί το wifi του router σου ως σημείο πρόσβασης και για άλλους συνδρομητές και αντίστοιχα επιτρέπει σε εσένα να χρησιμοποιείς τα δικά τους wifi.

Να τονίσω ξανά ότι αυτά τα δύο δίκτυα διαχωρίζονται στο router σου , δηλαδή εκπέμπει ένα δίκτυο free wifi και ένα δίκτυο wifi αποκλειστικά δικό σου.

Δημοσ.

johny98b τα πράγματα ειναι μια χαρα. Ουτε "σοβαρή παραβίαση wifi" έχεις, ουτε κάποιος χρησιμοποιεί το δικό σου wifi (δε μιλώ για το mywifi). 

Δεν θα προσπαθήσω να σε πεισω για το αυτονόητο γιατί μαλλον δεν εχεις επαρκείς τεχνικες γνώσεις.

Ολα ειναι καλα με το router σου

Δημοσ.

Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιεί το wi-fi μου. Και θέλω να τον μπλοκάρω. Αλλά πρέπει να είναι καλός γνώστης!! mad.gif

Τί γίνεται; Είναι αρκετά καλός γνώστης αυτός που με χρησιμοποιεί; Πώς μπορώ να τον βρώ και να τον σταματήσω;

βασικά ειναι αρκετά κακός γνώστης ο κάτοχος του ρούτερ και γι αυτο δημιουργει φανταστικα σενάρια...

Δημοσ.

Bγαλε το ote mywifi και θα εισαι κομπλε.

Με το COSMOTE My WiFi δημιουργείται ένα δίκτυο φτιαγμένο από τους ίδιους τους χρήστες, οι οποίοι παρέχουν ένα μικρό μέρος της σύνδεσής τους στο παγκόσμιο δίκτυο των WiFi FonSpots, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε αυτό εντελώς δωρεάν, σε 340.000 σημεία στην Ελλάδα και σε περισσότερα από 20.000.000 σε όλον τον κόσμο! πηγη

βασικά ειναι αρκετά κακός γνώστης ο κάτοχος του ρούτερ και γι αυτο δημιουργει φανταστικα σενάρια...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

Κάλεσε το 13888 και ζητά αλλαγή μόντεμ διότι το καινούργιο μόντεμ είναι καλύτερο και όλα τα λαμπάκια είναι σταθερά και στο Wi-Fi κανένα δεν αναβοσβηνει

. Αλλαγή modem αυτό θα γίνει υποχρεωτικά αφού κάνει υποχρεωτικά τις γραμμές μέσω ίντερνετ ο Οτε!

Δημοσ.

Πέραν της πλάκας, να ρωτήσω κάτι πάνω σ' αυτό; Στο σπίτι, έχω ρουτερ του παρόχου, και αλλάζω τον κωδικο wifi κάθε τρεις ημέρες. Το δίκτυο είναι κρυφό, και παρ' όλα αυτά, κάθε δεύτερη ημέρα, βρίσκω σταθερά 18 mac διευθύνσεις, ενώ δικές μου είναι 5. Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά, και πώς μπορώ να το αποτρέψω γιατί θα τρελαθώ;

Δημοσ.

Πέραν της πλάκας, να ρωτήσω κάτι πάνω σ' αυτό; Στο σπίτι, έχω ρουτερ του παρόχου, και αλλάζω τον κωδικο wifi κάθε τρεις ημέρες. Το δίκτυο είναι κρυφό, και παρ' όλα αυτά, κάθε δεύτερη ημέρα, βρίσκω σταθερά 18 mac διευθύνσεις, ενώ δικές μου είναι 5. Πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά, και πώς μπορώ να το αποτρέψω γιατί θα τρελαθώ;

rofl.... πωπω... παρανοια... πως αντέχεις ρε παιδι μου να το κάνεις αυτο?

Αν εχεις Win10, απενεργοποιησε τις RANDOM MAC ADDRESS στο wifi. 

2ywuv78.png

• Like 1
Δημοσ.

Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό; Ένας δύσκολος κωδικός δεν σπάει με τίποτα πρακτικά, δεν θα κάτσει κανείς να το σπάσει δηλαδή. Συνήθως οι «hackers» σπάνε τους default κωδικούς που αφήνουν κάποιοι στα router τους. Δύσκολο εννοώ να έχει αριθμούς, γράμματα, σύμβολα κλπ.  

• Like 1
Δημοσ.

rofl.... πωπω... παρανοια... πως αντέχεις ρε παιδι μου να το κάνεις αυτο?

Αν εχεις Win10, απενεργοποιησε τις RANDOM MAC ADDRESS στο wifi. 

2ywuv78.png

Η MAC filtering απο το ίδιο το router και τέλος.

Δημοσ.

Εγω παντως πιστευω οτι τρολαρεις και το κανεις καλα !!!

Δημοσ.

Αυτό που σκέφτηκα και γω μετά τις πρώτες απαντήσεις ήταν να απενεργοποιήσω το My Wifi. Μετά την απενεργοποίησή του, το λαμπάκι σταμάτησε να αναβοσβήνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...