Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχολήθηκα και έμαθα C#, SQL και προχωραω με python. Παρολαυτά δεν εχω σκόπο να προχωρήσω σε άλλες γλώσσες, μιας και θέλω να γίνω .NET Developer..... γιατι είναι ποιό κοντά σε μένα. Οι τεχνολογίες που ξέρω είναι     (    πέρα απο console apps φυσικά  :P    )    είναι windows forms και WPF.. Δυστηχώς με αυτά + SQL το να βρεις δουλειά σύμφωνα με ιστοσελίδες όπως το stac koverflow... είναι σχεδόν αδύνατο  (  πέρα από κάτι junior δουλειές που  πληρώνουν ποιο χάλια κι από καφενείο  :P   )  .

Ο .NET developer είναι .NET developer, δεν διαχωρίζει τις εφαρμογές σε console, winforms ή WPF. Ποτέ δε ξέρεις τι θα σου ζητήσει η εταιρία που εργάζεσαι. Αν σου ζητήσει windows service, ή ένα RESTful API (που δεν έχει UI), τι θα πεις, δε το κάνω; Ποτέ μη σνομπάρεις τη δουλειά που θα σου εμπιστευτεί κάποιος. 

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ξέρω 4, 5 εταιρίες που χρησιμοποιούν .NET και πληρώνουν καλά, ιδιαίτερα αν έχει κάποια εμπειρία. Χαρακτηριστικά, για να μιλήσω με ονόματα, Epsilon net, Intrasoft, Draxis, ITS.

Επίσης, ό,τι developer και να είσαι SQL πρέπει να ξέρεις, όπως επίσης HTML, JS και CSS (αν τελικά πας στο web developement, ακόμη και αν το σιχαίνεσαι). Τα χέρια σου παντού θα τα βάλεις, δεν υπάρχει περίπτωση να το γλυτώσεις, θες δε θες.

Eτσι σκέφτομε να πλουτίσω λίγο τις γνώσεις μου καθώς δουλεύω για να κάνω καλύτερες τις τεχνολογίες που ξέρω. Στο σημείο που είμαι βλέπω μόνο εναν δρόμο. Να μάθω Xamarin και ASP.NET MVC. Διαφορετικά θα είμαι άνεργος. Here is the thing όμως... μισω το Web Development  (  που δυστηχώς φαίνεται να εχει τις περισσότερες δουλειές στο τομέα αυτό )  ... μου αρέσει περισσότερο το Xamarin(δοκίμασα λίγο και από τα δυο για να δω τι μου αρέσει περισσότερο) + το  ότι δεν ξέρω σχεδόν καμια γλώσσα Web Dev καλα(ξέρω μόνο λίγη html και CSS, καθόλου Jav ascript).

Κακώς σιχαίνεσαι το Web development, έχει πάρα πολλές δουλειές, και πληρώνει και καλά. Δεν είναι κακό να επενδύσεις. Και πέρα από αυτό θα πρέπει να καταλάβεις πως προγραμματισμός μιας εφαρμογής δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Υπάρχει το application logic, το bussiness logic, το data management, NoSQL τεχνολογίες, όπου κάθε ένα από αυτά έχει τις ανάγκες τους, τις απαιτήσεις του και ιδιαίτερες γνώσεις του. Μη πιστεύεις ότι θα μείνεις καθαρά σε HTML καταστάσεις. Μη ξεχνάς πλέον πως έχει το razor στο MVC, άσε δε που δεν είναι δύσκολο να μάθεις HTM,  JS, και CSS.

Η ερώτηση μου είναι η εξης. Αν στο μέλλον από .NET τεχνολογίες ξέρω καλα   Winforms, WPF και Xamarin + η python και η SQL που ξέρω... υπάρχει περίπτωση να βρω καμιά καλή δουλειά(ξέρω ότι αυτό ειναι σχετικό, αλλά δεν μιλάω για τρελλά πράματα η για κάπου συγκεκριμένα σε χώρα) κάπου ? Παρακαλώ όσοι γράψετε να έχετε κάποια εμπειρία στον τομέα αυτό...

Το βλέπεις ανάποδα, όσον αφορά το θέμα εργασίας. Πρωτίστως, πρέπει να αποφασίσεις την "επαγγελματική" σου ταυτότητα. Πρέπει να ξέρεις τι θες να κάνεις, γιατί το κάνεις, να το μάθεις καλά, να στήσεις καλό βιογραφικό, ένα καλό προφίλ στο Linkedin, και όταν πας στις συνεντεύξεις θα [ρέπει να έχεις την ανάλογη στάση και συμπεριφορά. Το αν ξέρεις καλά Xamarin δεν λέει κάτι από μόνο του.

Σε μία συνέντευξη, και η επιβίωση μέσα σε μία εταιρία, είναι κυρίως θέμα προσωπικότητας και μετά γνώσης. Και στο λέω αυτό με 10 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο.

Τέλος, ψάξου στα meetups (https://www.meetup.com/). Μπορεί να γίνεται και στη πόλη σου. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη / Αθήνα οι .NET κοινότητες είναι πολύ ισχυρές. Ψάξου στο slack και στο gitter σε αντίστοιχα κανάλια και μίλησε με κόσμο.

ΥΓ. Πέρα από το προγραμματισμό, διόρθωσε το συντακτικό σου. Είναι πολύ σημαντικό και καθόλου αδιάφορο. 

Δεν μπορώ να ξέρω όλες τις εταιρίες ... αφου δεν είμαι στην αγορά. Δεν σου φαίνεται λογικό ? Δεν διαχωρίζω τίποτα... αλλά το .NET δεν είναι SQL. Εχει ενα σκασμό τεχνολογίες... και οι τεχνολογίες εχουν sub-τεχνολογίες. Αν για να πω ότι θα βρω δουλειά κάπου θα πρέπει να είμαι με ολη την σημασία της έννοιας full-stack, δηλαδή να ξέρω:

Aπο "γλώσσες":

html

CSS

Javascript

PHP

SQL

jQuery

C#/LINQ

και απο "τεχνολογίες":

Console Applications,

WinForms

WPF

Xaml

ASP.NET

ADO.NET

Services

WCF

WF

ASP.NET AJAX

Mono

+ του ότι σε ολα αυτά θα πρέπει να τα ξέρω καλά, και θα πρέπει να εχω και κάποια εμπειρία. Αν εγω πρέπει να κάνω όλα αυτα....  για να βρω μια δουλειά, τότε καλύτερα να παω για γιατρός. Λιγότερο χρόνο θα μου πάρει(μαζί με μεταπτυχιακό και πρακτική), γιατί πριν τα 35-40 δεν τελειώνω το διάβασμα σε όλα αυτά. 4-5 κολλέγια εχω δει(δεν εχω την δυνατότητα να παω σε Ελληνικό πανεπιστήμιο λογο του ότι πήγα σε ξένο σχολείο), και κανένας δεν τα διδάσκει ολα αυτά. Μόνο fundamental concepts, λίγη javascript, λιγη html και CSS, λίγο game dev .. μερικά μαθηματικά και αντε στο καλό. Αντε αμα βρεις κανένα πολύ καλο, μπορεί να σε βάλουν κάτω και να μάθεις C++. Όπως και να εχει αυτά ενα πανεπιστήμιο δεν τα καλύπτει.

Και δεν λεω ότι λες παράλογα πράματα. Όντως οι εταιρίες αυτά ζητάνε(πάντα σε σχέση με αυτά που βλέπω από αγγελίες σε σελίδες όπως stackoverflow κ.τ.λ, στην πραγματική αγορά δεν εχω την δυνατότητα να ξέρω τι γίνετε). Όχι κάποια από αυτά... ΟΛΑ αυτά που ανέφερα ποιο πριν(ίσως κι άλλα)... αλλά τότε κατα την γνώμη μου δεν ζητάν προγραμματιστή. Άνθρωπο σουγιά ζηταν, η τον Snowden αυτοπροσώπως. Ας είμαστε λίγο λογικοί...

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@^

Αυτό που εννοούσε ο φίλος είναι ότι ένας ΝΕΤ Developer (και όχι Net Web Developer, Net Desktop Programmer ή WPhone Developer) γνωρίζει σχεδόν όλα αυτά σε ένα βασικό-προς-καλό επίπεδο. Δεν είπε ότι πρέπει να είναι ειδικός σε όλα αυτά. 

Γενικά, για να σου δώσω να καταλάβεις, ένας .ΝΕΤ Ντεβ είναι σε θέση να μπορεί να φτιάξει είτε Desktop App είτε Web App είτε ακόμα και Mobile App. Τώρα αν εσύ πχ δεν ξέρεις να φτιάχνεις παραθυρικές εφαρμογές με WPF αλλά ξέρεις με WinForms τότε δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ΝΕΤ ντεβ.

Δημοσ.

Να πω και εγω την γνώμη μου μετρώντας ηδη 20 χρονια εργασίας. Δεν ειναι κακό να γίνεις specialized σε κάτι πχ Net Web Developer και oxi Windows/Console Developer, ειναι επιλογή του καθενός. Και για web θα υπάρχουν θεσεις και για app και γιa mobile κλπ., Τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύω μόνο web απο επιλογή μου, και εχω απορίψει ανα καίρους θέσεις για κάτι άλλο. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να γράψω ενα μικρό application se c# , απλά θα μου πάρει κάποιο χρόνο να ψαξω κατι τις. Το καλυτερο θα ηταν να περάσεις απο 2-3 περιβάλλοντα (web/win/mobile) ( που δεν ειναι ευκολο βεβαια) και να κατασταλάξεις κάπου. Φαντάσου εμένα πχ, να φυγω απο web gia 2-3 χρονια δεν λεω παραπάνω και μετα να επιστρέψω, θα έχω αρκετό διάβασμα μαζεμένο για να κάνω catch up.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε τσάμπα αγχώνεσαι με τις "τεχνολογίες", δεν είναι ό,τι θα κάνεις καμια συλλογή από αυτοκόλητα,απλα θα προκύψουν φυσιολογικά σαν skills σου όσο περνάει ο καιρός και τις έχεις χρησιμοποιήσει λύνοντας κάποιο πραγματικό πρόβλημα. Οπότε είναι χάσιμο χρόνου αυτη η πολυδιάσπαση, πιάνω .net, πιάνω python, αντε και λίγο το άλλο. Καλύτερα να τον αφιερώσεις στο να βρεις μια δουλειά, μόνο. Όπου εκεί λογικά, θα χρησιμοποιούν ένα κάποιο framework, κάποια εργαλεία και θα έχουν και ένα context (προιόν/υπηρεσία/πρόβλημα) πάνω στο οποίο θα χρησιμοποιούνται όλα αυτά.

Επίσης κατάλαβα ,όπως τα είπες, ότι δεν έχεις κάποιο πτυχίο σχετικό, ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα, δεν επιθυμείς να δοκιμάσεις με μισθό junior που είναι της πεινας και δεν έχεις κάποια προϋπηρεσία σχετικη.

Δηλαδή σα να λέμε, ψάχνεις εργοδότη να επενδύσει πάνω σου, γιατι 2/10 skills που αναφέρεις (αλλά δεν έχεις προϋπηρεσία) στο cv, τα χρησιμοποιούν κι αυτοι τωρα στο προτζεκτ, όμως σε είδε ότι στροφάρεις γενικά και θεώρησε ότι σε ένα εξάμηνο από τώρα θα έχει κερδίσει ένα παραγωγικό μέλος στην ομάδα. Μέχρι τότε θα σε πληρώνει κι ένα σεβαστό μισθό (ούτε πολλά, ούτε λίγα) και προφανώς δεν θα στον παζαρέψει ποτέ επειδή δεν έχεις πτυχίο. Να σου πω κάτι; Καλά το πας και υπάρχει πληθώρα θέσεων, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Αν δε σε ψήνει να κάνεις μια δοκιμή έξω, τότε ο πιο γρήγορος και άγαρμπος δρόμος να μπεις λίγο στα πράγματα, είναι να κάνεις join μια από τις πολλές φάμπρικες/γαλέρες, 500-600 ευρω , 10-12 ώρες και κάτι έξτρα στο σπιτακι μετα και να λιώσεις σε κάποιο απο τα προτζεκτ τους. Απέκτησε άνεση με ένα δύο τρία πράγματα, πάτα στα πόδια σου. Στο εξάμηνο πάνω ξεκίνα να κοιτάς για καμια πολυεθνική με ένα μετριο μισθό, στο χρόνο σήκω παρατα τη γαλέρα και ησύχασες. Πολυεθνική ή κάποια εταιρεία τελος πάντων που λειτουργεί σαν εταιρεία. Που να παίζει οκτάωρο, να ξέρει ο καθένας εκεί μέσα ποιος είναι ο ρόλος του κλπ κλπ. Για να μη δυστυχήσεις.

Προφανώς όμως δεν σε ξέρω και δεν ξερω τι ζητάς και τι σου ταιριάζει κι ό,τι θες εσυ θα κάνεις στο τέλος, οπότε για να κλείνω και μιας και δεν ανέφερα πουθενα τεχνολογίες:

κράτα .NET. Πηδάς και σε java εύκολα με αυτό.  Java θα χει πιο πολλές θέσεις σε διάφορα level, .ΝΕΤ έχει λιγότερες συνολικά αλλά σε κάποια level πληρώνουν καλύτερα από τα αντίστοιχα level στη  Java, καθώς η ζήτηση δεν καλύπτεται και πολύ έυκολα ή τοσο γρήγορα όσο σε java θέσεις. Επίσης αυτό θα αλλάζει σιγά σιγά, καθώς θα αλλάζουν και τα licenses από την MS.Βάλε σαν στόχο μια backend dev θέση, αφου δε θες να πιάνεις html/js (αν νομίζεις ότι αυτό είναι o web dev) και ξεκίνα να πηγαινοφέρνεις τα δεδομένα βόλτα μεταξύ πηγων, cache, αδιάφορων αλγόριθμων και endpoints, να βελτιώνεις τους χρόνους, και πάλι να τους βελτιώνεις, να καταναλώνεις όλο και λιγότερα resources, να περνας μέρες με τα bug και να τα λύνεις, μέχρι να νομίσεις ότι εδώ περα έχεις κάνει και γαμώ τις δουλειές. Όλα αυτά για να τρεξει καποιο γελοιο προιον/υπηρεσία, γιατί δυνητικά όλα γελοία καταλήγουν μόλις τα ζυγίσεις με τις μέρες που έδωσες για να γίνουν, όντας μπροστα από το χαζοκούτι. Δεν πας να ξεκινησεις τιποτα άλλο μόνος σου ρε φίλε καλύτερα και πάρε και δυό "προγραμματιστές" αμα χρειαστείς να σου στήσουν την ιδέα. Και ταισέ τους και λίγα φουμαρα, γιατί αλλιώς κλατάρουν οι άνθρωποι, δε φτάνουν τα λεφτά μόνο για να δουλέυεις στις οθόνες. Ή μπες στην ΚΝΕ, αμα το χες κανει δεν θα κόλλαγες τόσο με τις "τεχνολογίες" τώρα. Τι να πώ, πάλι εκτός θέμματος βγήκα. Να 'σαι καλά φίλε και μακάρι να βρείς ό,τι ψάχνεις.

Δημοσ.

Φίλε τσάμπα αγχώνεσαι με τις "τεχνολογίες", δεν είναι ό,τι θα κάνεις καμια συλλογή από αυτοκόλητα,απλα θα προκύψουν φυσιολογικά σαν skills σου όσο περνάει ο καιρός και τις έχεις χρησιμοποιήσει λύνοντας κάποιο πραγματικό πρόβλημα. Οπότε είναι χάσιμο χρόνου αυτη η πολυδιάσπαση, πιάνω .net, πιάνω python, αντε και λίγο το άλλο. Καλύτερα να τον αφιερώσεις στο να βρεις μια δουλειά, μόνο. Όπου εκεί λογικά, θα χρησιμοποιούν ένα κάποιο framework, κάποια εργαλεία και θα έχουν και ένα context (προιόν/υπηρεσία/πρόβλημα) πάνω στο οποίο θα χρησιμοποιούνται όλα αυτά.

Επίσης κατάλαβα ,όπως τα είπες, ότι δεν έχεις κάποιο πτυχίο σχετικό, ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα, δεν επιθυμείς να δοκιμάσεις με μισθό junior που είναι της πεινας και δεν έχεις κάποια προϋπηρεσία σχετικη.

Δηλαδή σα να λέμε, ψάχνεις εργοδότη να επενδύσει πάνω σου, γιατι 2/10 skills που αναφέρεις (αλλά δεν έχεις προϋπηρεσία) στο cv, τα χρησιμοποιούν κι αυτοι τωρα στο προτζεκτ, όμως σε είδε ότι στροφάρεις γενικά και θεώρησε ότι σε ένα εξάμηνο από τώρα θα έχει κερδίσει ένα παραγωγικό μέλος στην ομάδα. Μέχρι τότε θα σε πληρώνει κι ένα σεβαστό μισθό (ούτε πολλά, ούτε λίγα) και προφανώς δεν θα στον παζαρέψει ποτέ επειδή δεν έχεις πτυχίο. Να σου πω κάτι; Καλά το πας και υπάρχει πληθώρα θέσεων, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Αν δε σε ψήνει να κάνεις μια δοκιμή έξω, τότε ο πιο γρήγορος και άγαρμπος δρόμος να μπεις λίγο στα πράγματα, είναι να κάνεις join μια από τις πολλές φάμπρικες/γαλέρες, 500-600 ευρω , 10-12 ώρες και κάτι έξτρα στο σπιτακι μετα και να λιώσεις σε κάποιο απο τα προτζεκτ τους. Απέκτησε άνεση με ένα δύο τρία πράγματα, πάτα στα πόδια σου. Στο εξάμηνο πάνω ξεκίνα να κοιτάς για καμια πολυεθνική με ένα μετριο μισθό, στο χρόνο σήκω παρατα τη γαλέρα και ησύχασες. Πολυεθνική ή κάποια εταιρεία τελος πάντων που λειτουργεί σαν εταιρεία. Που να παίζει οκτάωρο, να ξέρει ο καθένας εκεί μέσα ποιος είναι ο ρόλος του κλπ κλπ. Για να μη δυστυχήσεις.

Προφανώς όμως δεν σε ξέρω και δεν ξερω τι ζητάς και τι σου ταιριάζει κι ό,τι θες εσυ θα κάνεις στο τέλος, οπότε για να κλείνω και μιας και δεν ανέφερα πουθενα τεχνολογίες:

κράτα .NET. Πηδάς και σε java εύκολα με αυτό.  Java θα χει πιο πολλές θέσεις σε διάφορα level, .ΝΕΤ έχει λιγότερες συνολικά αλλά σε κάποια level πληρώνουν καλύτερα από τα αντίστοιχα level στη  Java, καθώς η ζήτηση δεν καλύπτεται και πολύ έυκολα ή τοσο γρήγορα όσο σε java θέσεις. Επίσης αυτό θα αλλάζει σιγά σιγά, καθώς θα αλλάζουν και τα licenses από την MS.Βάλε σαν στόχο μια backend dev θέση, αφου δε θες να πιάνεις html/js (αν νομίζεις ότι αυτό είναι o web dev) και ξεκίνα να πηγαινοφέρνεις τα δεδομένα βόλτα μεταξύ πηγων, cache, αδιάφορων αλγόριθμων και endpoints, να βελτιώνεις τους χρόνους, και πάλι να τους βελτιώνεις, να καταναλώνεις όλο και λιγότερα resources, να περνας μέρες με τα bug και να τα λύνεις, μέχρι να νομίσεις ότι εδώ περα έχεις κάνει και γαμώ τις δουλειές. Όλα αυτά για να τρεξει καποιο γελοιο προιον/υπηρεσία, γιατί δυνητικά όλα γελοία καταλήγουν μόλις τα ζυγίσεις με τις μέρες που έδωσες για να γίνουν, όντας μπροστα από το χαζοκούτι. Δεν πας να ξεκινησεις τιποτα άλλο μόνος σου ρε φίλε καλύτερα και πάρε και δυό "προγραμματιστές" αμα χρειαστείς να σου στήσουν την ιδέα. Και ταισέ τους και λίγα φουμαρα, γιατί αλλιώς κλατάρουν οι άνθρωποι, δε φτάνουν τα λεφτά μόνο για να δουλέυεις στις οθόνες. Ή μπες στην ΚΝΕ, αμα το χες κανει δεν θα κόλλαγες τόσο με τις "τεχνολογίες" τώρα. Τι να πώ, πάλι εκτός θέμματος βγήκα. Να 'σαι καλά φίλε και μακάρι να βρείς ό,τι ψάχνεις.

Δεν ψάχνω τώρα δουλειά. Δεν είμαι αχάριστος(τώρα ασχολούμαι με open source proj's και βοηθάω άλλους με προγραμματιστικά proj's ωστε να κερδίζω εμπειρία σπυρί σπυρί). Βλέπω δουλειές για να ξέρω τι θέλουν, ωστε στο μέλλον(μετά το πτυχίο) να μπορώ να εχω την ευκαιρία να τα πιάσω κάποτε... κι ούτε εγω ζητάω με το που με δει η πολυεθνίκή να με πάρει, η να μπω αμέσως εγω senior θέση από την πρώτη φορά που θα με πάρουν. Οπότε τσάμπα σπαταλάς την ειρωνία σου με αυτά που γράφεις μέσα από το "χαζοκούτι". Την ειρωνία να την πουλήσεις σε κανέναν άλλον που την τρωει(κοινώς... εκει που ξέρεις)... αλλά δεν βαρίεσαι... δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω ανθρώπους σαν κι εσένα να απαντάν ετσι μέσω διαδικτύου(και δυστηχώς ούτε ο τελευταίος).

Να πω και εγω την γνώμη μου μετρώντας ηδη 20 χρονια εργασίας. Δεν ειναι κακό να γίνεις specialized σε κάτι πχ Net Web Developer και oxi Windows/Console Developer, ειναι επιλογή του καθενός. Και για web θα υπάρχουν θεσεις και για app και γιa mobile κλπ., Τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύω μόνο web απο επιλογή μου, και εχω απορίψει ανα καίρους θέσεις για κάτι άλλο. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν μπορώ να γράψω ενα μικρό application se c# , απλά θα μου πάρει κάποιο χρόνο να ψαξω κατι τις. Το καλυτερο θα ηταν να περάσεις απο 2-3 περιβάλλοντα (web/win/mobile) ( που δεν ειναι ευκολο βεβαια) και να κατασταλάξεις κάπου. Φαντάσου εμένα πχ, να φυγω απο web gia 2-3 χρονια δεν λεω παραπάνω και μετα να επιστρέψω, θα έχω αρκετό διάβασμα μαζεμένο για να κάνω catch up.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου :)

Δημοσ.

Παρεξήγησες, καμια ειρωνεία προς εσένα, ίσα ίσα ότι έγραψα στην τελευταία πρόταση το εννοώ απόλυτα. Αν είδες κάποια ειρωνεία, κράτα το και ξαναδιάβασέ το μετά από καιρό και θα καταλάβεις που πήγαινε. Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου.

Δημοσ.

Δεν ειπα πουθενα οτι εμαθα ASP.NET(MVC). Ειπα οτι δοκιμασα λιγο ASP.NET και δεν μου αρεσε. Ναι δυστηχως οι Desktop Developers δεν εχουν καθολου δουλεια. Γι'αυτο  Xamarin Devs(η phone devs κ.τ.λ κ.τ.λ) + Desktop αν θα εβρισκα δουλεια ποτε.

Κοίτα στην αρχή έτσι είναι. Δοκίμασες τους ξεχωριστούς τρόπους ανάπτυξης με το ASP.NET ?

Σου 'χει να διαλέξεις μεταξύ web app και web site,

και από κει και πέρα σου 'χει να διαλέξεις MVC και Web Forms (μοιάζει αρκετά με το Win Forms που ήδη ξέρεις),

και από κει και πέρα έχει και άλλες επιλογές σύνταξης όπως πχ Razor.

Τόσες επιλογές σου δίνει, ε όλο και κάτι θα βρεις που να σου ταιριάζει!

Πάντως τουλάχιστον html και css θα πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα.

Καταλαβαίνω ότι δεν έχουν "ενδιαφέρον" γιατί είναι παπαγαλία κυρίως και δε σου δίνουν αυτό το συναίσθημα ευχαρίστησης του "αχά!" που σου δίνει η επίλυση ενός προβλήματος με μια γλώσσα προγραμματισμού, αλλά... Υπομονή. Όλα και όλα τα tags και τα attributes δεν είναι και τόσο πολλά. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα τα έχεις συνηθίσει.

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει τελικά να ασχοληθείς με ASP.NET, επειδή έχω ψάξει το διαδίκτυο και δε βρήκα κανένα επαρκές tutorial, κατέληξα σε βιβλίο. Ύστερα από διάβασμα διαφόρων reviews βιβλίων για ASP.NET για αρχάριους στο web development, κατέληξα σε αυτό: http://www.wrox.com/WileyCDA/WroxTitle/Beginning-ASP-NET-for-Visual-Studio-2015.productCd-1119077427.html

Ερώτηση: Τη πιθανότητα να δουλέψεις  μόνος σου την έχεις σκεφτεί ? Πχ να κάνεις επάγγελμα σου την ανάπτυξη ιστοσελίδων ή / και εφαρμογών σαν επαγγελματίας ?

DISCLAIMER: Εργασιακή εμπειρία δεν έχω, αλλά βρέθηκα σε σχεδόν την ίδια θέση με εσένα νωρίτερα. Είμαι αυτομαθής δηλαδή και ξεκίνησα με C#, και ύστερα έφτασε η στιγμή που άρχισα να θέλω να μάθω και τα του web development, και μιας και ήδη ήξερα τη C# και είχα εξοικειωθεί με το .NET, επέλεξα να μάθω ASP.NET. 

Δεν μπορώ να ξέρω όλες τις εταιρίες ... αφου δεν είμαι στην αγορά. Δεν σου φαίνεται λογικό ? Δεν διαχωρίζω τίποτα... αλλά το .NET δεν είναι SQL. Εχει ενα σκασμό τεχνολογίες... και οι τεχνολογίες εχουν sub-τεχνολογίες. Αν για να πω ότι θα βρω δουλειά κάπου θα πρέπει να είμαι με ολη την σημασία της έννοιας full-stack, δηλαδή να ξέρω:

Aπο "γλώσσες":

html

CSS

Javascript

PHP

SQL

jQuery

C#/LINQ

και απο "τεχνολογίες":

Console Applications,

WinForms

WPF

Xaml

ASP.NET

ADO.NET

Services

WCF

WF

ASP.NET AJAX

Mono

Υπάρχουν 93 tags όλα και όλα στην html, μερικά από τα οποία κιόλας ίσως να μη χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσεις και ποτέ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν αυτονόητα ονόματα, ενώ άμα ξεχάσεις κάποιο tag μπορεί να σε βοηθήσει και το Intellisense να σου τα δείξει για να διαλέξεις. Και αν ακόμα τύχει μια εξαιρετική περίπτωση για κάποιο που δε το ξέρεις, ανοίγεις το google, πας σε μια λίστα με όλα τα tags και το βρίσκεις.

Η CSS είναι λίγο πιο δύσκολη στην αρχή από ότι η html. Υπάρχουν 5-6 διαφορετικοί τρόποι να δημιουργήσεις ένα rule για κάτι, και τα attributes θα τα συνηθίσεις μετά από λίγο. Αν δουλεύεις με visual studio, πηγαίνοντας στο design view μιας ιστοσελίδας, και μετά στο Properties window, και μετά στο πεδίο style, σου βγάζει παράθυρο με τα attributes συγκεντρωμένα για να φτιάξεις το στυλ κάνοντας κλικ σε list boxes χωρίς καν να χρειάζεται καν να πιάσεις στα χέρια σου το source αρχείο...

PHP γιατί να μάθεις αφού θα μάθεις ASP.NET ? Χρησιμοποιείται για το server-side, όπως και η C# ή η VB στο .NET. Άμα πας για ASP.NET τη C# θα χρησιμοποιείς.

Τώρα όσον αφορά τη javascript, χρησιμοποιείται για client processing. Αυτή τη γλώσσα μιλάν οι web browsers.

Θα μπορούσες να μη τη χρησιμοποιήσεις αν κάνεις τα πάντα να τρέχουν στον server, όπου εκεί θα χρησιμοποιείς C#. Αλλά θα περιορίζει κάτι τέτοιο τις δυνατότητες σου όπως είναι εμφανές.

Xaml και WPF είναι το ίδιο πράγμα. Μαζί πάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Sorry για το hijack αλλα επειδη ξεκινησα και εγω με Web development (Εχω εμπειρια πανω σε WPF/WinForms/Xamarin) εχετε να προτεινετε κανενα Fundamental tutorial? Εχω ξεκινησει με Link.png Site: αυτο 

Δημοσ.

Sorry για το hijack αλλα επειδη ξεκινησα και εγω με Web development (Εχω εμπειρια πανω σε WPF/WinForms/Xamarin) εχετε να προτεινετε κανενα Fundamental tutorial? Εχω ξεκινησει με Link.png Site: αυτο 

Για front end, σε περίπτωση που δε ξέρεις ακόμα html, css, javascript, ρίξε μια ματιά εδώ:

https://mva.microsoft.com/en-US/training-courses/html5-css3-fundamentals-development-for-absolute-beginners-14207?l=Y4COscFfB_7500115888

https://mva.microsoft.com/en-US/training-courses/javascript-fundamentals-for-absolute-beginners-14194?l=DmF3TY1eB_9500115888

Τώρα για το back end, εγώ έψαξα το μονοπάτι του ASP.NET, και να πω την αλήθεια απ' τα free που βρήκα να υπάρχουν στο internet δε βρήκα κάτι που να μου κάνει.

Το ένα θα το έκανε Ινδός και με δυσκολία προσπαθούσα να καταλάβω τι λέει, το άλλο επικεντρωνόταν στο ASP.NET και θεωρούσε ότι ήδη ξέρεις κάποιες γνώσεις web development που δε το έκανε κατάλληλο για αρχάριους...

Τελικά κατέληξα σε βιβλίο, το οποίο αναφέρω και στο ακριβώς προηγούμενο μήνυμα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τώρα που τελείωσα το διάβασμα για το web development και ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο μου website, έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το thread.

Προσωπικά δε μισώ το web development (γενικά).

Μισώ συγκεκριμένα τη css. 

• Στη html και τη c# που χρησιμοποιώ για το backend (asp.net) πετάω.
  • Javascript είμαι mostly ok, απλά θέλει κάποιο χρόνο να συνηθίσεις το τρόπο που χρησιμοποιείς αντικείμενα, χωρίς κλάσεις... 
  • Αλλά css... Ξοδεύω ώρες για να κάνω κάτι "απλό". Προκαλεί πονοκεφάλους. Θα ήθελα να είχα κάποιον άλλο, μόνο για να μου φτιάχνει τη css.

Παραπάνω απ' το μισό χρόνο που ξοδεύω την ημέρα στην ανάπτυξη του πρώτου μου website, τον ξοδεύω στη css προσπαθώντας να κάνω τη σελίδα να φαίνεται έτσι όπως θέλω. Γι' αυτό έβαλα και εκείνη τη φωτογραφία στο thread με τα αστεία. http://www.insomnia.gr/topic/463687-αστεία-για-προγραμματιστές/?p=55622696

Δημοσ.

Μην ασχολείσαι με την εμφάνιση μιας σελίδας/εφαρμογής γιατί σε μια δουλειά θα έχεις έτοιμο Template. (από τον άνθρωπο που ασχολείται με το design)

άκου τον παλιό που κόλλησε 3 μέρες ένα Project γιατί δεν έβρισκε το "κατάλληλο" UI.

Το Bootstrap είναι ότι πρέπει για Projects/showcase.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού λες ότι διάβασες ASP.NET Web Development

Τώρα που τελείωσα το διάβασμα για το web development και ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο μου website, έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το thread...

και δεν ξέρεις καν για Bootstrap? :D

:P

• Like 1
Δημοσ.

Θα ξεκινήσω να δω tutorials για το Bootstrap μιας που το ανέφερες.

Asap, θα σου λύσει τα χέρια αφού δεν σε ενδιαφέρει το design. Δεν χρειάζεσαι tutorial, απλά πας εδώ: http://getbootstrap.com/css/ Βλέπεις τι θες να χρησιμοποιείς, χρησιμοποιείς την αντίστοιχη κλάση από τα παραδείγματα και έτοιμο. Θες πχ. ένα button σε συγκεκριμένο μέγεθος, ορίστε: http://getbootstrap.com/css/#buttons-sizes Αν δεν έχεις ξανα-ασχοληθεί ποτέ με design δες λίγο στην αρχή το grid system για να καταλάβεις τι παίζει με τα columns και τα rows και πως πρέπει να σκέφτεσαι όταν πας να σχεδιάσεις κάτι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...