Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας ! Γύρισα στο φόρουμ μετά από πολύ καιρό ... και μάλιστα δριμύτερος. Ασχολήθηκα και έμαθα C#, SQL και προχωραω με python. Παρολαυτά δεν εχω σκόπο να προχωρήσω σε άλλες γλώσσες, μιας και θέλω να γίνω .NET Developer..... γιατι είναι ποιό κοντά σε μένα. Οι τεχνολογίες που ξέρω είναι     (    πέρα απο console apps φυσικά :P    )    είναι windows forms και WPF.. Δυστηχώς με αυτά + SQL το να βρεις δουλειά σύμφωνα με ιστοσελίδες όπως το stac koverflow... είναι σχεδόν αδύνατο  (  πέρα από κάτι junior δουλειές που  πληρώνουν ποιο χάλια κι από καφενείο :P   )  . Eτσι σκέφτομε να πλουτίσω λίγο τις γνώσεις μου καθώς δουλεύω για να κά  νω καλύτερες τις τεχνολογίες που ξέρω. Στο σημείο που είμαι βλέπω μόνο εναν δρόμο. Να μάθω Xamarin και ASP.NET MVC. Διαφορετικά θα είμαι άνεργος. Here is the thing όμως... μισω το Web Development  (  που δυστηχώς φαίνεται να εχει τις περισσότερες δουλειές στο τομέα αυτό )  ... μου αρέσει περισσότερο το Xamarin(δοκίμασα λίγο και από τα δυο για να δω τι μου αρέσει περισσότερο) + το  ότι δεν ξέρω σχεδόν καμια γλώσσα Web Dev καλα(ξέρω μόνο λίγη html και CSS, καθόλου Jav ascript). Η ερώτηση μου είναι η εξης. Αν στο μέλλον από .NET τεχνολογίες ξέρω καλα   Winforms, WPF και Xamarin + η python και η SQL που ξέρω... υπάρχει περίπτωση να βρω καμιά καλή δουλειά(ξέρω ότι αυτό ειναι σχετικό, αλλά δεν μιλάω για τρελλά πράματα η για κάπου συγκεκριμένα σε χώρα) κάπου ? Παρακαλώ όσοι γράψετε να έχετε κάποια εμπειρία στον τομέα αυτό...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ... και περιμένω τις απαντήσεις σας :)

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γειά σας ! ...

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων ... και περιμένω τις απαντήσεις σας :)

Ρε μλκα μήπως είσαι εγώ με άλλο Account ? :P έχουμε αρκετά κοινά.

Μόνο ως Senior NET Developer θα βρεις δουλειά πάνω σε C#/WPF/Winforms κλπ. Άρα, για να μην μείνεις άνεργος θα ακολουθήσεις το ASPNET Web Dev. Το ASPNET MVC/API έχει αρκετές θέσεις εργασίας.

Αφού λοιπόν δουλέψεις μερικά χρόνια, γεμίσεις το βιογραφικό σου και να θεωρηθείς Senior, μπορείς να πας για το 1ο.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε μλκα μήπως είσαι εγώ με άλλο Account ? :P έχουμε αρκετά κοινά.

Μόνο ως Senior NET Developer θα βρεις δουλειά πάνω σε C#/WPF/Winforms κλπ. Άρα, για να μην μείνεις άνεργος θα ακολουθήσεις το ASPNET Web Dev. Το ASPNET MVC/API έχει αρκετές θέσεις εργασίας.

Αφού λοιπόν δουλέψεις μερικά χρόνια, γεμίσεις το βιογραφικό σου και να θεωρηθείς Senior, μπορείς να πας για το 1ο.

Χαχαχαχα αυτά που μου λες μου κάνουν τρομερή εντύπωση... κι αυτό γιατι το winforms και το WPF είναι ποιο "χάλια" τεχνολογίες σε σχέση με το ASP.NET(MVC). Θα περιμένω κι άλλες απόψεις παιδιών .... κι αν όλοι λέτε το ιδιο τότε θα πρέπει να ξανα θυμηθώ την html-CSS μου και να μάθω Javascript :(

Δημοσ.

Χαχαχαχα αυτά που μου λες μου κάνουν τρομερή εντύπωση... κι αυτό γιατι το winforms και το WPF είναι ποιο "χάλια" τεχνολογίες σε σχέση με το ASP.NET(MVC). Θα περιμένω κι άλλες απόψεις παιδιών .... κι αν όλοι λέτε το ιδιο τότε θα πρέπει να ξανα θυμηθώ την html-CSS μου και να μάθω Javascript :(

Είναι εντελώς σε άλλη κατηγορία. Winforms/WPF θα πας σε μια αγγελία που ζητάει Desktop Programmer.

Asp.Net MVC είναι .ΝΕΤ Web Developer και έχει ζήτηση.

Καλώς ή κακός το Web έχει δουλειές και το Desktop Programming σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα (για τους Entry)

Τι να θυμηθείς html/css? πλάκα μου κάνεις! να μάθεις javascript?... για κάτσε έμαθες asp.net/mvc και δεν ξέρεις html/css/js. xD

Δημοσ.

Είναι εντελώς σε άλλη κατηγορία. Winforms/WPF θα πας σε μια αγγελία που ζητάει Desktop Programmer.

Asp.Net MVC είναι .ΝΕΤ Web Developer και έχει ζήτηση.

Καλώς ή κακός το Web έχει δουλειές και το Desktop Programming σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα (για τους Entry)

Τι να θυμηθείς html/css? πλάκα μου κάνεις! να μάθεις javascript?... για κάτσε έμαθες asp.net/mvc και δεν ξέρεις html/css/js. xD

Δεν ειπα πουθενα οτι εμαθα ASP.NET(MVC). Ειπα οτι δοκιμασα λιγο ASP.NET και δεν μου αρεσε. Ναι δυστηχως οι Desktop Developers δεν εχουν καθολου δουλεια. Γι'αυτο  Xamarin Devs(η phone devs κ.τ.λ κ.τ.λ) + Desktop αν θα εβρισκα δουλεια ποτε.

Δημοσ.

Δυστηχώς με αυτά + SQL το να βρεις δουλειά σύμφωνα με ιστοσελίδες όπως το stac koverflow... είναι σχεδόν αδύνατο  (  πέρα από κάτι junior δουλειές που  πληρώνουν ποιο χάλια κι από καφενείο :P   )  

Ότι τι;

Περίμενες να σε πάρουν με μισθό CEO επειδή έκατσες και έμαθες μερικές γλώσσες στο σπίτι σου;

Στον προγραμματιστή συγκεκριμένα η προυπηρεσία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον μισθό που θα παίρνεις.

Το σημαντικό στην αρχή είναι να πιάσεις δουλειά, να αρχίσεις να μαζεύεις προϋπηρεσία στα χαρτιά και το σημαντικότερο να μαθαίνεις να εργάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες.

Ακόμα και αν το κάνεις δωρεάν :) 

• Like 2
Δημοσ.

Ότι τι;

Περίμενες να σε πάρουν με μισθό CEO επειδή έκατσες και έμαθες μερικές γλώσσες στο σπίτι σου;

Στον προγραμματιστή συγκεκριμένα η προυπηρεσία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον μισθό που θα παίρνεις.

Το σημαντικό στην αρχή είναι να πιάσεις δουλειά, να αρχίσεις να μαζεύεις προϋπηρεσία στα χαρτιά και το σημαντικότερο να μαθαίνεις να εργάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες.

Ακόμα και αν το κάνεις δωρεάν :)

Νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει λιγο απο το topic. Πουθενα δεν ζητησα τρελλα λεφτα. Το γραφω κιολας στο topic. Μιλαω για τις δυνατοτιτες που μπορω να εχω.

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι απλά...αν είσαι καλός τότε σε οποια τεχνολογία και να είσαι θα βρεις δουλειά...αλλά πρέπει να είσαι καλός δηλαδή να σου λέει ο άλλος θέλω μια εφαρμογή που να κάνει αυτό ...αυτό και αυτο και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορείς να παρουσιάσεις κάτι...

Τώρα είναι γεγονός ότι Web/Mobile είναι Top αλλά δεν παύουν να είναι το περιτύλιγμα ...η "καρδιά" παραμένει η ιδια...απλώς επενδύεις κάποιο σεβαστό χρόνο σε Web Τεχνολογίες..(ASP.NET Core) & Xamarin και ξεκινάς...

Δημοσ.

Μισώντας το web development (μιλάω για σοβαρά web applications όχι "σάιτ" για το σουβλατζίδικο του μπάμπη) δεν θα πας μακρυά. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ. Απεύφευγα HTML/CSS/JS σαν τον διάολο. Τελικά δεν πήγαινε άλλο και τώρα το έχω πολύ χαλαρά. Δεν είναι τίποτα, επιμονή θέλει.

Δημοσ.

Πάντως καλό είναι να μην κολλάμε με μια τεχνολογία, ειδικά αν αυτή δεν έχει πολύ ψωμί.

Οι ρόλοι/γλώσσες που προσφέρουν ευκαιρίες είναι όπως παρακάτω

• Web Developer με Open Source τεχνολογίες (PHP , CMS κλπ)
  • Java/Mobile Developer
  • NET Web Developer
  • NET Developer (C#/WPF/Winforms)

Δηλαδή δεν έχει νόημα να κολλήσεις με την ASP.NET. Μπορεί να δίνει κάποιες ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν είναι τόσο πολλές.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντως βγάζω λεφτά από το web development κι εξακολουθώ να το μισώ και να το θεωρώ μια μαλακία και μισή που είναι γεμάτο μπαλώματα και λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Δημοσ.

Μισώντας το web development (μιλάω για σοβαρά web applications όχι "σάιτ" για το σουβλατζίδικο του μπάμπη) δεν θα πας μακρυά. Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ. Απεύφευγα HTML/CSS/JS σαν τον διάολο. Τελικά δεν πήγαινε άλλο και τώρα το έχω πολύ χαλαρά. Δεν είναι τίποτα, επιμονή θέλει.

Σουβλατζιδικο του μπαμπη :P Καπως ετσι ειμαι κι εγω ναι.

Πάντως καλό είναι να μην κολλάμε με μια τεχνολογία, ειδικά αν αυτή δεν έχει πολύ ψωμί.

Οι ρόλοι/γλώσσες που προσφέρουν ευκαιρίες είναι όπως παρακάτω

• Web Developer με Open Source τεχνολογίες (PHP , CMS κλπ)
  • Java/Mobile Developer
  • NET Web Developer
  • NET Developer (C#/WPF/Winforms)

Δηλαδή δεν έχει νόημα να κολλήσεις με την ASP.NET. Μπορεί να δίνει κάποιες ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν είναι τόσο πολλές.

Αναγκαστικα θα πρεπει να "ξεκολλησω" ναι.

Εγώ πάντως βγάζω λεφτά από το web development κι εξακολουθώ να το μισώ και να το θεωρώ μια μαλακία και μισή που είναι γεμάτο μπαλώματα και λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Χαχαχαχαχα ωραιος

πηρα την αποφαση μου τελικα. Τωρα επιδη ασχολουμαι με την python και το WPF(ασχετα μεταξυ τους αλλα τεσπα :P ) θα πατησω γερα σε αυτα τα δυο. Μολις τελειωσω θα μπω στο ASP.NET(MVC), WebAPI.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :)

Δημοσ.

...

πηρα την αποφαση μου τελικα. Τωρα επιδη ασχολουμαι με την python και το WPF(ασχετα μεταξυ τους αλλα τεσπα :P ) θα πατησω γερα σε αυτα τα δυο. Μολις τελειωσω θα μπω στο ASP.NET(MVC), WebAPI.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :)

:blink:  

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ασχολήθηκα και έμαθα C#, SQL και προχωραω με python. Παρολαυτά δεν εχω σκόπο να προχωρήσω σε άλλες γλώσσες, μιας και θέλω να γίνω .NET Developer..... γιατι είναι ποιό κοντά σε μένα. Οι τεχνολογίες που ξέρω είναι     (    πέρα απο console apps φυσικά  :P    )    είναι windows forms και WPF.. Δυστηχώς με αυτά + SQL το να βρεις δουλειά σύμφωνα με ιστοσελίδες όπως το stac koverflow... είναι σχεδόν αδύνατο  (  πέρα από κάτι junior δουλειές που  πληρώνουν ποιο χάλια κι από καφενείο  :P   )  .

Ο .NET developer είναι .NET developer, δεν διαχωρίζει τις εφαρμογές σε console, winforms ή WPF. Ποτέ δε ξέρεις τι θα σου ζητήσει η εταιρία που εργάζεσαι. Αν σου ζητήσει windows service, ή ένα RESTful API (που δεν έχει UI), τι θα πεις, δε το κάνω; Ποτέ μη σνομπάρεις τη δουλειά που θα σου εμπιστευτεί κάποιος. 

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον αυτή τη στιγμή ξέρω 4, 5 εταιρίες που χρησιμοποιούν .NET και πληρώνουν καλά, ιδιαίτερα αν έχει κάποια εμπειρία. Χαρακτηριστικά, για να μιλήσω με ονόματα, Epsilon net, Intrasoft, Draxis, ITS.

Επίσης, ό,τι developer και να είσαι SQL πρέπει να ξέρεις, όπως επίσης HTML, JS και CSS (αν τελικά πας στο web developement, ακόμη και αν το σιχαίνεσαι). Τα χέρια σου παντού θα τα βάλεις, δεν υπάρχει περίπτωση να το γλυτώσεις, θες δε θες.

Eτσι σκέφτομε να πλουτίσω λίγο τις γνώσεις μου καθώς δουλεύω για να κάνω καλύτερες τις τεχνολογίες που ξέρω. Στο σημείο που είμαι βλέπω μόνο εναν δρόμο. Να μάθω Xamarin και ASP.NET MVC. Διαφορετικά θα είμαι άνεργος. Here is the thing όμως... μισω το Web Development  (  που δυστηχώς φαίνεται να εχει τις περισσότερες δουλειές στο τομέα αυτό )  ... μου αρέσει περισσότερο το Xamarin(δοκίμασα λίγο και από τα δυο για να δω τι μου αρέσει περισσότερο) + το  ότι δεν ξέρω σχεδόν καμια γλώσσα Web Dev καλα(ξέρω μόνο λίγη html και CSS, καθόλου Jav ascript).

Κακώς σιχαίνεσαι το Web development, έχει πάρα πολλές δουλειές, και πληρώνει και καλά. Δεν είναι κακό να επενδύσεις. Και πέρα από αυτό θα πρέπει να καταλάβεις πως προγραμματισμός μιας εφαρμογής δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Υπάρχει το application logic, το bussiness logic, το data management, NoSQL τεχνολογίες, όπου κάθε ένα από αυτά έχει τις ανάγκες τους, τις απαιτήσεις του και ιδιαίτερες γνώσεις του. Μη πιστεύεις ότι θα μείνεις καθαρά σε HTML καταστάσεις. Μη ξεχνάς πλέον πως έχει το razor στο MVC, άσε δε που δεν είναι δύσκολο να μάθεις HTM,  JS, και CSS.

Η ερώτηση μου είναι η εξης. Αν στο μέλλον από .NET τεχνολογίες ξέρω καλα   Winforms, WPF και Xamarin + η python και η SQL που ξέρω... υπάρχει περίπτωση να βρω καμιά καλή δουλειά(ξέρω ότι αυτό ειναι σχετικό, αλλά δεν μιλάω για τρελλά πράματα η για κάπου συγκεκριμένα σε χώρα) κάπου ? Παρακαλώ όσοι γράψετε να έχετε κάποια εμπειρία στον τομέα αυτό...

Το βλέπεις ανάποδα, όσον αφορά το θέμα εργασίας. Πρωτίστως, πρέπει να αποφασίσεις την "επαγγελματική" σου ταυτότητα. Πρέπει να ξέρεις τι θες να κάνεις, γιατί το κάνεις, να το μάθεις καλά, να στήσεις καλό βιογραφικό, ένα καλό προφίλ στο Linkedin, και όταν πας στις συνεντεύξεις θα [ρέπει να έχεις την ανάλογη στάση και συμπεριφορά. Το αν ξέρεις καλά Xamarin δεν λέει κάτι από μόνο του.

Σε μία συνέντευξη, και η επιβίωση μέσα σε μία εταιρία, είναι κυρίως θέμα προσωπικότητας και μετά γνώσης. Και στο λέω αυτό με 10 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο.

Τέλος, ψάξου στα meetups (https://www.meetup.com/). Μπορεί να γίνεται και στη πόλη σου. Τουλάχιστον Θεσσαλονίκη / Αθήνα οι .NET κοινότητες είναι πολύ ισχυρές. Ψάξου στο slack και στο gitter σε αντίστοιχα κανάλια και μίλησε με κόσμο.

ΥΓ. Πέρα από το προγραμματισμό, διόρθωσε το συντακτικό σου. Είναι πολύ σημαντικό και καθόλου αδιάφορο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο .NET developer είναι .NET developer, δεν διαχωρίζει τις εφαρμογές σε console, winforms ή WPF.

Αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Ο καθένας έχει μια εξειδίκευση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...