technology_guy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Αυτές τις μέρες ψάχνω για κινητό. Κοιτάζω προς το 7 plus ή το s7 edge και δεν ξέρω τι να πάρω. Κατ' αρχάς δεν έχω κανένα θέμα με το λογισμικό είτε είναι iOS είτε Android. Αλλά έχω μια ανασφάλεια για το TouchWiz που δεν ξέρω πόσο θα αντέξει στο χρόνο. Επίσης το design του edge με προβληματίζει λίγο γιατί, αν και το έχω δει στο χέρι πως είναι και κάθεται εντάξει, φοβάμαι στην καθημερινή χρήση μην αποτελέσει πρόβλημα η κυρτότητα. Απ' την άλλη, στο 7 plus με δελεάζει το bokeh, το 3D Touch και το jet black χρώμα, αλλά έχω αμφιβολίες για το αν αξίζει να δώσω 300 ευρώ παραπάνω (θα πάρω, αν πάρω, το 128GB) για αυτά τα χαρακτηριστικά που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Πείτε μου μια γνώμη αν μπορείτε.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 αλλά έχω αμφιβολίες για το αν αξίζει να δώσω 300 ευρώ παραπάνω (θα πάρω, αν πάρω, το 128GB) για αυτά τα χαρακτηριστικά που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Προφανως και απο την στιγμη που σκεφτεσαι το χρηματικο το οποιο ειναι γυρω στο 60% ακριβοτερα απο το galaxy μαλλον για galaxy σε κοβω.Η εκτως αν θες να κοιταξεις κατι πιο γρηγορο απο Android οπως Oneplus3t ή htc 10 αφου σε φοβιζει το touchwiz. Προσωπικα να σου πω οτι η κατασταση δεν ειναι τοσο τραγικη οπως παλια βεβαια τα μικρο κολληματα του που και που(ειδικα αν το γεμισεις)τα εχει αλλα το κινητο παει σφαιρα. Γενικος κανονας ειναι οτι iphone προτιμας οταν δεν σκεφτεσαι το χρηματικο. Περνα και απο μια αλυσιδα να τα δεις απο κοντα. Στο 4:40 αυτο που σου λεω για το stutter/μικρο lag. https://www.youtube.com/watch?v=IJSf45dufpg
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Το TouchWiz, αν και εμφανέστατα βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν, είναι ακόμα δέσμιο της ιστορίας του. Σε σχέση με το iPhone 7+ σίγουρα θα αντέξει λιγότερο. Τόσο στο θέμα "συμπεριφορά όπως την 1η μέρα" όπως και στο θέμα των updates από την εταιρεία. Στο θέμα Edge, θα σου πω ότι όσα άτομα ξέρω και αγόρασαν τέτοιο κινητό, είτε το ξεφορτώθηκαν, ή κατέληξαν με θήκες που κρύβουν την κυρτότητα. Λίγος κόσμος το βρίσκει χρηστικό. Προφανώς οι 2 που ξέρω και πήραν τέτοια συσκευή δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να έχεις στο νου σου. Το Edge είναι πιο πολύ "της καφετέριας", μιας και πιο πολύ για μόστρα κάνει, παρά για χρήση. Στα του iPhone 7+ τώρα... Το 3D Touch δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά σε γλυτώνει από ένα επιπλέον "κλικ". Σιγά τα ωά. Σε iPhone 6S φίλου που έπαιζα με αυτό, δε με συγκίνησε καν. Δεν είναι κάτι ground-breaking για να αποτελέσει παράγοντα αγοράς, δε θα πεις ποτέ "τι μαλακία έκανα που δε το πήρα γιατί έχει 3D Touch". Το Jet Black χαράσσεται πάρα πολύ εύκολα. Ακόμα και με θήκη! Είναι τόσο πολύ γυαλισμένο, που ακόμα και τα πιο μαλακά υλικά μπορούν να το αλλοιώσουν. Στο Galaxy δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα είναι οπτικά όπως την πρώτη μέρα για πολύ περισσότερο καιρό, ενώ ακόμα και αν το προτιμάς χωρίς θήκες, είναι σίγουρα πιο ασφαλής επιλογή. Τέλος, το θέμα της χωρητικότητας. Το Galaxy δυστυχώς σε περιορίζει πολύ. Απαράδεκτο για ναυαρχίδα να έχει μόνο 32GiB χώρου, χωρίς καμία άλλη επιλογή, αλλά έτσι είναι. Αναγκαστικά θα παίζεις με κάρτες μνήμης. Αν δε σε ενοχλεί, δεν είναι πρόβλημα. Αν θέλεις όμως ενιαίο και εύκολα διαχειρίσιμο χώρο, τα 32GiB είναι no-go.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Το Jet Black χαράσσεται πάρα πολύ εύκολα. Ακόμα και με θήκη! Είναι τόσο πολύ γυαλισμένο, που ακόμα και τα πιο μαλακά υλικά μπορούν να το αλλοιώσουν. Στο Galaxy δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα είναι οπτικά όπως την πρώτη μέρα για πολύ περισσότερο καιρό, ενώ ακόμα και αν το προτιμάς χωρίς θήκες, είναι σίγουρα πιο ασφαλής επιλογή. Σαν πρωην κατοχος S7 μπορω να πω οτι δεν ισχυει το παραπανω.Ειχα το κινητο στην samsung cover θηκη πορτοφολι και ομως μετα απο λιγο διαστημα χρησης που το εβγαλα απο την θηκη μπορουσα να δω σημαδια απο πισω(τιποτα το ιδιαιτερο βεβαια αλλα και παλι). Μαλιστα στο γειτονικο myphone κατοχοι του κινητου ανεφεραν οτι μεχρι και γραντζουνια ειδαν παρολο που το κινητο ηταν μεσα σε θηκη. Και τα δυο κινητα κακα τα ψεματα ειναι για θηκη ,και ειδικα το 7 plus που ειναι και αισθητα μεγαλυτερο. Ισχυει οτι το galaxy στα χρηματα του ειναι σε γενικες γραμμες καλυτερο κινητο για τα χρηματα που ζηταει. Εχει την καλυτερη οθονη καμερα πανω κατω ιδια(σε καποια σημεια καλυτερη)του 7 plus τα 32gb χωρου μπορει να μην ειναι το ιδιο με την εσωτερικη του Iphone αλλα γλυτωνεις ομως παρα πολλα χρηματα ειναι μικροτερο σε διαστασεις και αρα καλυτερο σε κρατημα και χρηση με το ενα χερι εχει σε γενικες γραμμες καλυτερη αυτονομια/μπαταρια(χανει ομως κλασσικα σε stand by απο το Iphone). για αρκετους θετικο ειναι που εχει και θυρα ακουστικων και δεν χρειαζεται ανταπτορα Βεβαια αν εισαι που λεμε ψειρας του ριχνεις ακυρο,ειτε για αλλο android,ειτε για Iphone μονο και μονο λογω αναβαθμισεων(ακομα δεν εχουν παρει ολα τα s7 την Nougat)λογω touchwiz και εν μερη αναβαθμισεων.
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Φαντάσου για να χαράσσεται το S7 τι θα κάνει το άλλο. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε διάβαζα ότι χαράσσεται και με "φου" ακόμα. Από τη μία αναμενόμενο, τόσο γυάλισμα που 'χει φάει, από την άλλη να πάρεις κινητό του χιλιάρικου και σε 2 μέρες να έχει "αράχνες" ακόμα και σε θήκη μέσα... meh. Για την οθόνη δεν υπάρχει καν κάτι άξιο αναφοράς. Σε μετρήσεις ίσως να χάνει από το S7, but heck, άλλο το displaymate, άλλο αυτό που βλέπουμε. Στο μάτι και οι δύο οθόνες είναι εξαιρετικές, χωρίς να προβληματίζει στο παραμικρό η μία ή η άλλη. Ίσως μόνο αν σκέφτεται για VR να αξίζει περισσότερο το Galaxy, ελέω ανάλυσης. Σε καμία άλλη περίπτωση δε μπορώ να πω "πάρε αυτό λόγω οθόνης". Βέβαια τα 530€ (S7) με τα 740€ (iPhone 7+) παραμένουν καλή διαφορά, οπότε για να το σκέφτεται, λογικά στο S7 θα καταλήξει.
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Φαντάσου για να χαράσσεται το S7 τι θα κάνει το άλλο. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε διάβαζα ότι χαράσσεται και με "φου" ακόμα. Από τη μία αναμενόμενο, τόσο γυάλισμα που 'χει φάει, από την άλλη να πάρεις κινητό του χιλιάρικου και σε 2 μέρες να έχει "αράχνες" ακόμα και σε θήκη μέσα... meh. Για την οθόνη δεν υπάρχει καν κάτι άξιο αναφοράς. Σε μετρήσεις ίσως να χάνει από το S7, but heck, άλλο το displaymate, άλλο αυτό που βλέπουμε. Στο μάτι και οι δύο οθόνες είναι εξαιρετικές, χωρίς να προβληματίζει στο παραμικρό η μία ή η άλλη. Ίσως μόνο αν σκέφτεται για VR να αξίζει περισσότερο το Galaxy, ελέω ανάλυσης. Σε καμία άλλη περίπτωση δε μπορώ να πω "πάρε αυτό λόγω οθόνης". Βέβαια τα 530€ (S7) με τα 740€ (iPhone 7+) παραμένουν καλή διαφορά, οπότε για να το σκέφτεται, λογικά στο S7 θα καταλήξει. Προσωπικα παντως προτιμαω το μαυρο του phone απο του galaxy λογω του οτι το γυαλι κυριολεκτικα εμφανιζει τα παντα απο δαχτυλιες,σκονη,μικρο χαραξιες κλπ. Ενταξυ η οθονη του S7/edge ειναι εμφανως ανωτερη οχι μονο λογω amoled αλλα και αναλυσης.Ναι ξερω οτι στην πραξη μικρη σημασια εχει(και εγω προτιμαω τα πιο φυσικα χρωματα του iphone)αλλα ειναι καλυτερη του galaxy,ειτε για λιγο,ειτε για πολυ. Οσο για τις τιμες να σε διορθωσω αλλα μιλαμε για 830ευρω για το Iphone 7 plus αφου τον ενδιαφερει το 128gb μοντελο αλλά έχω αμφιβολίες για το αν αξίζει να δώσω 300 ευρώ παραπάνω (θα πάρω, αν πάρω, το 128GB) για αυτά τα χαρακτηριστικά που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
ziaba Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Αυτές τις μέρες ψάχνω για κινητό. Κοιτάζω προς το 7 plus ή το s7 edge και δεν ξέρω τι να πάρω. Κατ' αρχάς δεν έχω κανένα θέμα με το λογισμικό είτε είναι iOS είτε Android. Αλλά έχω μια ανασφάλεια για το TouchWiz που δεν ξέρω πόσο θα αντέξει στο χρόνο. Επίσης το design του edge με προβληματίζει λίγο γιατί, αν και το έχω δει στο χέρι πως είναι και κάθεται εντάξει, φοβάμαι στην καθημερινή χρήση μην αποτελέσει πρόβλημα η κυρτότητα. Απ' την άλλη, στο 7 plus με δελεάζει το bokeh, το 3D Touch και το jet black χρώμα, αλλά έχω αμφιβολίες για το αν αξίζει να δώσω 300 ευρώ παραπάνω (θα πάρω, αν πάρω, το 128GB) για αυτά τα χαρακτηριστικά που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Πείτε μου μια γνώμη αν μπορείτε. εννοείται πως δεν αξίζει σε καμία περίπτωσή να δώσεις 300€ επιπλέον για το iPhone που λες δεν έχεις πρόβλημά με το λειτουργικό είσαι σίγουρος? όταν πήγα από android σε ios απ την πρώτη στιγμή ήθελα να σπάσω το iphone πάνω στον τοίχο άλλα λειπόμουν τα λεφτάκια που έδωσα τα οποία δεν μου περισσεύουν 2
technology_guy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Νιώθω ότι το iphone 7 plus είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν έχω θέμα για τα χρήματα, έχω κάνει οικονομίες και μπορώ να το πάρω. Απλά το θέμα μου ήταν μήπως δεν τα άξιζει τα 300 ευρώ διαφορά από το edge. Αλλά με αυτά που διάβασα για την edge οθόνη και τα κάποια κολλήματα, μάλλον με βλέπω για το iphone
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Νιώθω ότι το iphone 7 plus είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν έχω θέμα για τα χρήματα, έχω κάνει οικονομίες και μπορώ να το πάρω. Απλά το θέμα μου ήταν μήπως δεν τα άξιζει τα 300 ευρώ διαφορά από το edge. Αλλά με αυτά που διάβασα για την edge οθόνη και τα κάποια κολλήματα, μάλλον με βλέπω για το iphone Και τα δυο κινητα αξιζουν τα χρηματα τους μην μπερδευεις τι θα διαβασεις δεξια και αριστερα. Τα περι Android τα γνωριζες και γνωριζεις δεν ειναι κατι το καινουργιο. Γιατι μην ξεχνας οτι ακομα και το s7 edge να διαλεξεις,αυτα τα 300ευρω που γλυτωνεις τωρα μπορει σε 1.5χρονο πχ να τα δωσεις και να παρεις την επομενη τοτε ναυαρχιδα(+τα χρηματα απο το s7 edge)οποτε σε βαθος χρονου και απο πλευρας android βγαινεις κερδισμενος. Το Iphone αξιζει τα χρηματα του για οποιον θελει οντως να κρατησει το κινητο για αρκετο καιρο και να μην ασχοληθει με αναβαθμισεις κλπ συντομα.Ναι μεν πληρωνεις δηλαδη απο την αρχη τα παραπανω χρηματα σε σχεση με το android αλλα εχεις σε αυτο τον τομεα το κεφαλι σου ησυχο(βοηθαναε σε αυτο και οι αναβαθμισεις φυσικα). Παντως αυτο που ειπε ο συμφορουμιτης παραπανω η αληθεια ειναι οτι ειναι ενα θεμα που εχουν τα iphone. Δηλαδη αν εχεις μαθει σε καποια πραγματα απο το android ισως σου κακοφανουν στο ios και μετα ειναι πολλα τα χρηματα για να ξανακανεις αλλαγη(εχει βεβαια καλη μεταπωλητικη αξια αλλα και παλι θα χασεις χρηματα). Γιαυτο λεω να περασεις απο μια αλυσιδα πρωτα να τα δεις και τα δυο απο κοντα γιατι ειναι πολλα τα χρηματα(ανεξαρτητως του τι θα διαλεξεις)για να μιλαμε για τοσο γρηγορες διαφορες. Μπορει μεχρι και το μεγεθος του Iphone 7 plus να μην σε βολεψει ξερω γω αν δεν εχεις μεγαλα χερια. 1
taslikos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω πως το 7plus είναι μονόδρομος. Έχει καλύτερη καμερα(από άποψη features και video) καλύτερα ηχεία, καλύτερη υποστήριξη, και είναι και πιο καινούριο, το s7 θα αντικατασταθεί σε ένα μήνα.. το 3D Touch είναι πολύ χρήσιμο κατά την άποψη μου. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις το κινητό σαν να είναι δικό σου για να καταλάβεις την χρησιμότητα του. Δεν είναι μόνο συντομεύσεις που λένε οι περισσότεροι προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ κινητό πλέον που να μην έχει αίσθηση της πίεσης στην οθόνης καθώς και επίσης να μην έχει καλή δόνηση.. όλα τα αλλά κινητά μου φαίνονται σαν ένα κουτί. Για κάποιο λόγο το 7 plus λόγω της δόνησης που κάνει παντού που είναι σαν να σε ακουμπά κάποιος, φαίνεται πιο ανθρώπινο κινητό. Αυτές τις μέρες όλα τα κινητά έχουν τα "κλασικά" σωστά, όμως το 7 plus πιστεύω είναι το μόνο που πετυχαίνει και τα "μικρά". Για τούτο τον λόγο θα πήγαινα στο 7.
Heybro Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Προφανώς και θα πας σε s7 edge το οποίο είναι εξαιρετικο η στο επίσης εξαιρετικό πιο γρήγορο και πιο φθηνό One Plus 3T με amoled και αυτό. Το 7 Plus μπροστά τους είναι παιχνιδακι με πολύ χειρότερη οθόνη λειτουργικο και γενικά λειτουργίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα