Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι η ίντελ χρησιμοποίησε φθηνή πάστα ανάμεσα στο τσιπ και το IHS(το μεταλλικό καπάκι που διαχέει τη θερμότητα) για να γλιτώσει λεφτά.

Αυτός ο μύθος στηρίζεται πάνω σε αντίληψη λιμενεργάτη. Π.χ. για να έχει ένα Χ υλικό καλή θερμική αγωγιμότητα πρέπει να είναι πανάκριβο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μύθου. Ακόμα, κανένας από τους μυθοπλάστες δεν βλέπει ότι η φθηνότερη από την ακριβότερη πάστα του εμπορίου δεν έχει 15-20c διαφορά σε καμία περίπτωση, η οποία παρατηρείται ανάμεσα στην στοκ πάστα των kaby lake και κάποια άλλη high end τύπου thermal grizzly.

Ο λόγος που η πάστα της ίντελ υποαποδίδει θερμικά οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να έχει ειδική σύνθεση ώστε να αντέξει τις τεράστιες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε άμεση επαφή με το die, για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, ο youtuber "tech city" στην παρουσίασή του για kaby lake delidding συνιστά να μην χρησιμοποιηθεί η MX-4 σε αντικατάσταση της στοκ πάστας, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να ξεραθεί από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Αυτοί που κάνουν delidding είτε ανανεώνουν κάποια στιγμή πάστα, ξεκαπακώνοντας εκ νέου τη cpu, είτε χρησιμοποιούν κάποιες άλλες υγρού μετάλλου που αντέχουν παραπάνω. Πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ο απλός χρήστης.

Εκτός από τα παραπάνω φαίνεται να υπάρχει ένα μικροσκοπικό κενό ανάμεσα στο die(τσιπ) και το καπάκι(IHS). Πράγμα που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα. Δεν αποκλείεται να είναι σχεδιαστική επιλογή σχετιζόμενη με τη συστολή διαστολή των υλικών. Εκτός και αν αποδείξει κάποιος "γνώστης" ότι έτσι "γλιτώνει λεφτά".

Άλλωστε με βάση την κοινή λογική καταλαβαίνεις ότι συμφέρει την ίντελ να κλοκάρουν ψηλά τα τσιπ της για να μπορεί με μικρότερα τσιπ, λιγότερων πυρήνων να κοντράρει τα μεγαλύτερα και κατά συνέπεια ακριβότερα τσιπ του ανταγωνιστή της, που είναι χαμηλότερα χρονισμένα.

Δεν μπορεί να κλοκαρει τα chip της παραπάνω, ακόμα και καλές θερμοκρασίες να είχε.

Αυτό γιατί θα ανεβάσει TDP και κατανάλωση, πράγμα που κανένας στην σύγχρονη εποχή δεν θέλει.

Δεν χάνει δηλαδή την επιλογή υψηλότερων χρονισμων από την θερμοκρασία, την χάνει από το γεγονός του ότι αν πάει να χρονισει το παρόν chip υψηλότερα θα έχει αρκετά υψηλότερες καταναλώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους βέβαια. Όλοι ψάχνουν την χρυσή τομή μεταξύ απόδοσης κατανάλωσης.

Η AMD πήγε να κάνει αυτό που λες με τους FX 9590 και η αντίδραση του κοινού ήταν η χειρότερη.

Όσο για το μεγαλύτερα άρα ακριβότερα chip του ανταγωνιστή ΔΕΝ ισχύει, μιας και τα cpu του ανταγωνισμού δεν φέρουν IGP αλλά την έχουν αντικαταστήσει με περισσότερα cores / cache / i/o controllers που σημαίνει πως πάνω κάτω έρχονται στο ίδιο κόστος παραγωγικά σε επίπεδο πλατφόρμας.

Τέλος σε ότι αφορά την πάστα που βάζει, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

Είναι όμως γεγονός πως αυτή η τακτική είναι πολλές φορές χειρότερη από αυτή που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμος.

Αν κάποιος αυτή την στιγμή προσφέρει ποιοτικότερα προιοντα, αυτήν δεν είναι η intel.

Delid σε CPU 350€ για να παίξει νορμάλ και να κάνει ένα νορμαλ κλοκαρισμα, που για αυτό πωλείται, είναι απαράδεκτο.

Επίσης οταν έχεις τετοια θέματα φροντίζεις τουλάχιστον να παρεχεις πιστοποιημένη ψυκτρα για αυτό το cpu.... Εδώ ούτε αυτό υπάρχει.

Η AMD έφερε κάποτε τα καβουρδιστηρια τους 9590 αλλά φρόντισε να δίνει στην αγορά η πακέτο και μια υδροψυξη της προκοπας..

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τώρα το θέμα είναι ότι θέλει εκτός από πάνω και από κάτω γιατί εκεί είναι το θέμα, υπάρχει μια μικρή απόσταση IHS με die ενα ελάχιστο κενό.

Η επάνω μεριά φυσικά είναι στα ίδια χάλια που περιγράφεις.

Αλλά να μην λέμε πολλά γιατί μας είπαν λιμενεργάτες οι "σχετικοί".

Eχεις απολυτο δικιο απλα οταν ειχα κανει  τοτε τον Ε8600 λογο του οτι ηταν Soldered δεν ειχα μπει στην διαδικασια ξεκαπακωματος για να τριψω περιμετρικα και την πατουρα στο κατω μερος.

Δημοσ.

Adtakhs,

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε κρατάνε πίσω αν θες να κάνεις oc, χωρίς τον κίνδυνο(ή μπελά) του ξεκαπακώματος. Η ίντελ γνωρίζει ότι οι enthousiasts συμπεριλαμβάνουν στις επιδόσεις του προϊόντος που αγοράζουν το oc potential.

Κατά τ'άλλα βλέπω ότι το πρόβλημα της τσιγγουνιάς μετατράπηκε πλέον σε κακό quality control. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

Τον 6700Κ τον ανέφερα για να δείξω ότι το πρόβλημα κενού-πάστας υπάρχει από πριν και αν ήταν μια κακιά επιλογή της στιγμής θα είχε διορθωθεί.

Αν δούμε και στα 6 core μοντέλα πάστες, τότε θα μπορούμε με σιγουριά να μιλήσουμε για αδιαφορία προς τον καταναλωτή.

Δημοσ.

Adtakhs,

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε κρατάνε πίσω αν θες να κάνεις oc, χωρίς τον κίνδυνο(ή μπελά) του ξεκαπακώματος. Η ίντελ γνωρίζει ότι οι enthousiasts συμπεριλαμβάνουν στις επιδόσεις του προϊόντος που αγοράζουν το oc potential.

Κατά τ'άλλα βλέπω ότι το πρόβλημα της τσιγγουνιάς μετατράπηκε πλέον σε κακό quality control. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

Τον 6700Κ τον ανέφερα για να δείξω ότι το πρόβλημα κενού-πάστας υπάρχει από πριν και αν ήταν μια κακιά επιλογή της στιγμής θα είχε διορθωθεί.

Αν δούμε και στα 6 core μοντέλα πάστες, τότε θα μπορούμε με σιγουριά να μιλήσουμε για αδιαφορία προς τον καταναλωτή.

Γενικά τα 2011 και 2011-3 δεν έχουν θέμα μιας και το die είναι soldered.

Τώρα αν φτάσεις να μας πεις του χρόνου "ορίστε δεν αδιαφορούν" θα σου πω ευχαριστώ πολύ.

Όχι απλά αδιαφορούν αλλά συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε πρόβατα, παράδειγμα ο G4560 που μέσα σε μια νύχτα κατέστρεψε τους i3, ο 4770Κ που έκανε OC 200-300MHz με 90C θερμοκρασία κτλπ κτλπ.

Προσωπικά θέλω τα λεφτά μου να πιάνουν τόπο και άσχετα εάν πάρω Intel ή όχι θέλω να μην με έχουν για χαζό.

• Like 8
Δημοσ.

Ο 4770Κ είχε ακατάλληλο υλικό και το παραδέχθηκαν διορθώνοντάς το πρόβλημα στους 4790Κ. Έτσι και ο 7700Κ φαινόταν να είναι ο devil canyon των 6700Κ. Η cpu που λύνει το "πρόβλημα" της κακής πάστας για να δελεάσει τους χρήστες των 6700Κ να αναβαθμίσουν. Τελικά αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα παραμένει και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σημαντικές αυξήσεις επιδόσεων χωρίς 90c+ ή delidding.

Δημοσ.

Άσε... Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει. Δεν υπήρχε λόγος να διορθώσουν την λάθος επιλογή γιατί έπαιζαν μπαλα μόνοι τους. Το oc potential πάει περίπατο όταν η ιντελ λέει να μην κάνεις oc και όταν έχεις κάνει λάθος στη υλοποίηση με κενά και λάθος πάστες.

Όπως πολύ σωστά γράφτηκε παραπάνω, οι υψηλές θερμοκρασίες σε κρατούν πίσω όταν θες να κάνεις oc. Αλλά γιατί πήρα την K έκδοση? Ειδικά όταν το marketing point είναι ότι είναι unlocked.

Εμένα ως αγοραστή της Κ έκδοσης μόνο απογοήτευση μου φέρνουν όλα αυτά.

Δημοσ.

Ο 4770Κ είχε ακατάλληλο υλικό και το παραδέχθηκαν διορθώνοντάς το πρόβλημα στους 4790Κ. Έτσι και ο 7700Κ φαινόταν να είναι ο devil canyon των 6700Κ. Η cpu που λύνει το "πρόβλημα" της κακής πάστας για να δελεάσει τους χρήστες των 6700Κ να αναβαθμίσουν. Τελικά αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα παραμένει και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις σημαντικές αυξήσεις επιδόσεων χωρίς 90c+ ή delidding.

Μιας και έχω προσωπική άποψη και από 4770 και από 4790 μπορώ να πω ότι ναι μεν έκαναν κάποιες αλλαγές αλλά το "διόρθωσαν" θα το έλεγα too much!!!

Δεν άκουσα τότε να έκαναν refund όμως έτσι; Γιατί όπως και εσύ ο ίδιος αναφέρεις παραδέχτηκαν το λάθος τους.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι πουλάνε ένα επεξεργαστή ως Unlocked και μάλιστα είχαν το OC ως Feature στο Product Marketing pdf!

Και τώρα γυρνάνε και απαντάνε στον καταναλωτή να τον τρέχει στοκ? Αν αυτό δεν είναι αδιαφορία και κοροϊδία στα ''μούτρα'' του καταναλωτή, τότε τι είναι?

• Like 4
Δημοσ.

παιδια για delid το tool αξιζει κανα φθηνο?

Θα πρέπει να αναρωτηθείς εάν αξίζει να χάσεις εγγύηση σε ένα CPU 350€+ πρώτα και μετά εάν αξίζει το φτηνό delid tool!!!

• Like 3
Δημοσ.

για αυτό ρωτάω αν αξίζει αν εχουν καμια διαφορα αυτα που πουλανε 10euro απο τα 30

χωρις o/c στα 75c δεν παλεύεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτο με το θεμα εγγυησης σε περιπτωση Delid δεν το εχω καταλαβει.Πχ κανω Delid τον επεξεργαστη μου και τον κανω με τετοιο τροπο που οταν γινει το Relid να μην δειχνει σε καμια περιπτωση οτι εχει ξεκαπακωθει ο επεξεργαστης(το εχω κανει ηδη γιαυτο το λεω)αψογη κοληση κανενα σημαδι μαυρη φλατζοκολα ουσιαστικα διπλα με εναν απειραχτο ακριβως ο ιδιος σε καθε λεπτομερεια.Και ρωταω τωρα εαν για οποιοδηποτε λογο εν καιρο βγαλει θεμα ο επεξεργαστης και τον παω στο e-shop πχ που τον εχω παρει με ποιον τροπο μπορουν να μου αρνηθουν την εγγυηση ? και κυριως με ποιον τροπο μπορουν να μου απoδειξουν οτι εχω κανει Delid ? Με λιγα λογια δεν νομιζω κανενα σοβαρο μαγαζι στην Ελλαδα εαν και εφοσον εχεις αποδειξη αγορας απο αυτο και δεν χρειαστει ο ιδιος να στειλεις την Cpu στην Intel να μην δεχτει να σου κανει αντικατασταση η πιστωση τον επεξεργαστη εφοσον αυτος ειναι μεσα στην εγγυηση.

Επεξ/σία από Tasos_69
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...