Tasos_69 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Τελικα την παρασκευη μου ηρθε το Rockit88 μετα απο 20 ημερες.Μετα το τριημερο της Πρωτομαγιας επειδη λειπω δεν βλεπω την ωρα για να ξεκινησω το ξεκαπακωμα.Φυσικα αποτελεσματα μετα απο αυτο θα αναρτηθουν παρα ταυτα Απλα αποφασισα να βαλω την Thermal Grizzly Contuctonaut(περιμενα και για αυτην καμια δεκαπενταρια ημερες) εναντι της Liquid Ultra μετα απο θετικα σχολια που διαβασα σε διαφορα τεστς.Ειδομεν 1
godslayerxp Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Δημοσ. 4 Μαΐου 2017 Τελικα την παρασκευη μου ηρθε το Rockit88 μετα απο 20 ημερες.Μετα το τριημερο της Πρωτομαγιας επειδη λειπω δεν βλεπω την ωρα για να ξεκινησω το ξεκαπακωμα.Φυσικα αποτελεσματα μετα απο αυτο θα αναρτηθουν παρα ταυτα Απλα αποφασισα να βαλω την Thermal Grizzly Contuctonaut(περιμενα και για αυτην καμια δεκαπενταρια ημερες) εναντι της Liquid Ultra μετα απο θετικα σχολια που διαβασα σε διαφορα τεστς.Ειδομεν Περιμένουμε τα νέα σου. Ενδιαφέρομαι και γω να κάνω delid.
Tasos_69 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δευτερα απογευμα θα ανεβασω αποτελεσματα γιατι πριν κανα δυο ωρες ξεμπερδεψα και δεν προλαβα για εκτενες τεστ με διαφορα προγραμματα.Απλα εμεινα εκπληκτος με ενα που προλαβα να κανω.OCCT Μια ωρα με AVX on μνημες στο 90% θερμοκρασια δωματιου 24.8 και ο 7700Κ στα 4.8 με 1.23v ρευμα σταθεροτατος και το μεγιστο 65 βαθμους.Απιστευτο σχεδον 20 βαθμους κατω με το Delid και ολα αυτα με αερα. 1
Tasos_69 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Τελικα καταφερα να βρω λιγο χρονο για να τσεκαρω μετα το Delid.Στα πολυ γρηγορα και με γρηγορες ρυθμισεις στο Bios με 1.305V και λιγο πειραγμα σε Adaptive και Offset τσιμπησα 5Ghz και με θερμοκρασια δωματιου σχεδόν 24 βαθμούς αυτά είναι τα αποτελέσματα σε 15 λεπτα Real Bench που ετρεξα με AVX ΣΤΟ on και τις μνημες στα 16Gb.Πιστευω ότι παει με λιγο ψαξιμο στα 5 και με κατι τι λιγοτερο ρευμα αρα και πιο χαμηλα στις θερμοκρασίες.Oπως και να εχει όμως κατά την προσωπικη μου αποψη το Delid εκανε θαυματα αφου όλα αυτά τα κανω με αερα και όχι με νερο. 2
razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Παιδια και η ιδια η Intel παραδεχτηκε το προβλημα θερμοκρασιων της συγκεκριμενης σειρας k. Katy lake. Για την ακριβεια ειπε οι χρηστες να μην κανουν οβερκλοκ τους επεξεργαστες ακομα μεχρι να βρει λυση στο προβλημα. (Λες και υπαρχει αλλος λογος να παρεις k που ειναι και πιο ακριβοι εαν δεν εχεις στο μυαλο το οβερκλοκ). Παιζει να κυκλοφορήσει bios update οποτε υπομονη.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Παιδια και η ιδια η Intel παραδεχτηκε το προβλημα θερμοκρασιων της συγκεκριμενης σειρας k. Katy lake. Για την ακριβεια ειπε οι χρηστες να μην κανουν οβερκλοκ τους επεξεργαστες ακομα μεχρι να βρει λυση στο προβλημα. (Λες και υπαρχει αλλος λογος να παρεις k που ειναι και πιο ακριβοι εαν δεν εχεις στο μυαλο το οβερκλοκ). Παιζει να κυκλοφορήσει bios update οποτε υπομονη. Τι να κάνει ένα bios update όταν το tim που χρησιμοποίησε είναι "οδοντόπαστα" κατά μία έννοια ; Η μόνη λύση είναι το delid, κανονικά η intel θα έπρεπε να παραδεχτεί την γκάφα που κάνει από εποχές ivy bridge μέχρι τώρα στο mainstream socket και χρησιμοποιεί μούφα tim, αλλά αφού σε τόσα τσιπάκια γλυτώνει λεφτά το αφήνει να περνά έτσι. 1
razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Τι να κάνει ένα bios update όταν το tim που χρησιμοποίησε είναι "οδοντόπαστα" κατά μία έννοια ; Η μόνη λύση είναι το delid, κανονικά η intel θα έπρεπε να παραδεχτεί την γκάφα που κάνει από εποχές ivy bridge μέχρι τώρα στο mainstream socket και χρησιμοποιεί μούφα tim, αλλά αφού σε τόσα τσιπάκια γλυτώνει λεφτά το αφήνει να περνά έτσι.σορρυ επειδη μου φαινονται λιγο κινεζικα μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα?
ultraex2003 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 σορρυ επειδη μου φαινονται λιγο κινεζικα μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα? bro !! εδω βλεπεις τι πρεπει να γινει βασικα οπως ειπωθηκε κανενα bios update δεν μπορει να αλλαξει τιποτα !! τωρα αμα κολησεις σε κατι εδω ειμαστε για πασα βοηθεια !! 1
pirmen56 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 σορρυ επειδη μου φαινονται λιγο κινεζικα μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα? Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι η ίντελ χρησιμοποίησε φθηνή πάστα ανάμεσα στο τσιπ και το IHS(το μεταλλικό καπάκι που διαχέει τη θερμότητα) για να γλιτώσει λεφτά. Αυτός ο μύθος στηρίζεται πάνω σε αντίληψη λιμενεργάτη. Π.χ. για να έχει ένα Χ υλικό καλή θερμική αγωγιμότητα πρέπει να είναι πανάκριβο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του μύθου. Ακόμα, κανένας από τους μυθοπλάστες δεν βλέπει ότι η φθηνότερη από την ακριβότερη πάστα του εμπορίου δεν έχει 15-20c διαφορά σε καμία περίπτωση, η οποία παρατηρείται ανάμεσα στην στοκ πάστα των kaby lake και κάποια άλλη high end τύπου thermal grizzly. Ο λόγος που η πάστα της ίντελ υποαποδίδει θερμικά οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να έχει ειδική σύνθεση ώστε να αντέξει τις τεράστιες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε άμεση επαφή με το die, για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, ο youtuber "tech city" στην παρουσίασή του για kaby lake delidding συνιστά να μην χρησιμοποιηθεί η MX-4 σε αντικατάσταση της στοκ πάστας, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να ξεραθεί από τις ακραίες θερμοκρασίες. Αυτοί που κάνουν delidding είτε ανανεώνουν κάποια στιγμή πάστα, ξεκαπακώνοντας εκ νέου τη cpu, είτε χρησιμοποιούν κάποιες άλλες υγρού μετάλλου που αντέχουν παραπάνω. Πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ο απλός χρήστης. Εκτός από τα παραπάνω φαίνεται να υπάρχει ένα μικροσκοπικό κενό ανάμεσα στο die(τσιπ) και το καπάκι(IHS). Πράγμα που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα. Δεν αποκλείεται να είναι σχεδιαστική επιλογή σχετιζόμενη με τη συστολή διαστολή των υλικών. Εκτός και αν αποδείξει κάποιος "γνώστης" ότι έτσι "γλιτώνει λεφτά". Άλλωστε με βάση την κοινή λογική καταλαβαίνεις ότι συμφέρει την ίντελ να κλοκάρουν ψηλά τα τσιπ της για να μπορεί με μικρότερα τσιπ, λιγότερων πυρήνων να κοντράρει τα μεγαλύτερα και κατά συνέπεια ακριβότερα τσιπ του ανταγωνιστή της, που είναι χαμηλότερα χρονισμένα. 2
kogos Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Αν υπαρχει κενό, το οποίο θα μπορούσε σε συνδυασμό χαμηλής ποιότητας πάστα να εξηγήσει διαφορές σε θερμοκρασίες, μόνο σχεδιαστικό λάθος μπορεί να ειναι και όχι επιλογή. Ειδικά όταν το κάνεις στον unlocked K που προορίζεται για overclocking, στοιχείο μάλιστα που και η intel διαφήμιζε. Επίσης, όταν βγήκε ο 7700k στην αγορά, δεν υπήρχε ανταγωνιστής να κοντράρει, μόνη της έπαιζε μπάλα. Ακόμα, οι ανταγωνιστές ειναι με χαμηλότερους χρονισμους, περισσοτερα cores, αλλά φθηνοτεροι και όχι ακριβοτεροι 1
Tasos_69 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Επιβεβαιωνω και εγω την αποψη οτι υπαρχει ενα ελαχιστο κενο αναμεσα στα δυο καποια δεκατα του χιλιοστου αφου οταν εκανα Delid τον δικο μου με την Contuctonaut εβαλα εξ αρχης μονο στο Die και απλα ακουμπησα το καπακι για να δω ποσο επαφη εχουν και οταν εβγαλα το καπακι δεν ειχε μεινει ξεκαθαρο σημαδι απο την Contuctonaut σε αυτο και γιαυτο προτεινετε η επαλειψη θερμαγωγιμης και στα δυο. Οσο και αν φαινετε παραξενο αυτο το απειροελαχιστο κενο καλυπτεται και υπαρχει πληρη επαφη ακομα και καθολου θερμαγωγιμη να μη υπηρχε αναμεσα στο DIE και το IHS απο την στιγμη που η Cpu θα μπει στο Socket και θα ασφαλιστει με το σιδερενιο πορτακι.
pirmen56 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Αν υπαρχει κενό, το οποίο θα μπορούσε σε συνδυασμό χαμηλής ποιότητας πάστα να εξηγήσει διαφορές σε θερμοκρασίες, μόνο σχεδιαστικό λάθος μπορεί να ειναι και όχι επιλογή. Ειδικά όταν το κάνεις στον unlocked K που προορίζεται για overclocking, στοιχείο μάλιστα που και η intel διαφήμιζε. Επίσης, όταν βγήκε ο 7700k στην αγορά, δεν υπήρχε ανταγωνιστής να κοντράρει, μόνη της έπαιζε μπάλα. Ακόμα, οι ανταγωνιστές ειναι με χαμηλότερους χρονισμους, περισσοτερα cores, αλλά φθηνοτεροι και όχι ακριβοτεροι Και ο 6700Κ έχει παρόμοια συμπεριφορά.
~Palpatin~ Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Και ο 6700Κ έχει παρόμοια συμπεριφορά.Και ποιος σου είπε ότι δεν έχει τα ίδια θέματα;Και ο 4770/4790 έχουν τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θέματα λόγο των VRM. Αλλά όπως είπες μπετατζης.... PS εάν κάποιος μπει στον κόπο να κάνει lapping εκεί να δεις γέλιο!!! Το καπάκι είναι λες και τράκαρε αλλά και αυτό είναι feature για μερικούς εδώ μέσα. 1
Tasos_69 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Lapping ,τι μου θυμησες Για πλακα ειχα ασχοληθει πολυ παλια με εναν Ε8600 το γυαλοχαρτο πανω σε χοντρο γυαλι το ειχα που τον ετριβα και το IHS θα πηρε πανω απο 250 τριψιματα για αρχη πανω-κατω-δεξια-αριστερα για να ερθει προσωπο με το γυαλι.Στο τελος ομως το αποτελεσμα με εαν θυμαμαι καλα με μια Arctic Silver και μια Ζalman 9500 ηταν κοντα στους 8 βαθμους κατω. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Lapping ,τι μου θυμησες Για πλακα ειχα ασχοληθει πολυ παλια με εναν Ε8600 το γυαλοχαρτο πανω σε χοντρο γυαλι το ειχα που τον ετριβα και το IHS θα πηρε πανω απο 250 τριψιματα για αρχη πανω-κατω-δεξια-αριστερα για να ερθει προσωπο με το γυαλι.Στο τελος ομως το αποτελεσμα με εαν θυμαμαι καλα με μια Arctic Silver και μια Ζalman 9500 ηταν κοντα στους 8 βαθμους κατω. Τώρα το θέμα είναι ότι θέλει εκτός από πάνω και από κάτω γιατί εκεί είναι το θέμα, υπάρχει μια μικρή απόσταση IHS με die ενα ελάχιστο κενό. Η επάνω μεριά φυσικά είναι στα ίδια χάλια που περιγράφεις. Αλλά να μην λέμε πολλά γιατί μας είπαν λιμενεργάτες οι "σχετικοί". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα