Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για Gaming και Overall χρηση τα 3000-3200 ειναι υπερρρρρ αρκετα για να μην πω οτι ειναι Overkill.Μεχρι 1.35 δωσε για 24/7 αν το κανεις χειροκινητα μπορει να δεις 1.36 πραγματικα και αυτο δεν ειναι θεμα ειναι οκ.Μετα μεγαλη σταθεροτητα δινει η αυξηση του Ι/Ο voltage  σε DDR4 ειναι Default στα 0.950V-0.956V και μπορει να παει με ασφαλεια αναλογα με την μητρικη στα 2V.Γνωμη μου ομως και αποτι το εχω ψαξει κιολας 1.020-1.030V ειναι υπεραρκετα για 24/7 χρηση και για αναλογη σταθεροτητα στο OC.Aπο εκει και περα ειναι και το ποσο ανεβαζουν συχνοτητα οι μνημες η το ποσο σφιχτα Timings μπορουν να αποδοσουν.Εγω προσωπικα προτιμω περισοτερα Mhz εναντι χαμηλοτερων Timings.Κοιτα και ΑΥΤΟ

Δεν είναι ασφαλής τάση σε καμία περίπτωση τα 2V για το vccio. Ίσως ήθελες να γράψεις 1,2V. Ακόμα και αυτό βέβαια είναι εμπειρικό νούμερο και εν δυνάμει επικίνδυνο.

Μάτριξ, για τα timings. Kατάβασέ τα(ένα ένα) μέχρι εκεί που είσαι τελείως unstable, σε σημείο να μην μπορείς να φορτώσεις τα win και μετά ανέβα τρία σκαλοπάτια. Τέσταρε εκεί για ώρες με βαρύ handbrake h265 encoding σε κάποια ταινία και δες αν παίρνεις λάθη στο τέλος του encoding.

Μη φοβάσαι να δώσεις λίγο παραπάνω από 1,35 αν έχεις ανεβάσει παράλληλα και το vccio. Πρώτα βέβαια τεστάρεις για σταθερότητα vccio και μετά ram.

Δημοσ.

Στα 3466 μου πήγαν με 16-18-38 χωρίς να πειράξω κάτι άλλο,φαίνονται μια χαρά από χθες,ίσως με λίγο παραπάνω ρεύμα να δουλεύουν στα 16-16-36 αλλά απότι είδα η gskill αυτά τα timings δίνει σαυτή τη συχνότητα κ δεν το δοκίμασα.Ευχαριστώ παιδιά!

Δημοσ.

Δεν είναι ασφαλής τάση σε καμία περίπτωση τα 2V για το vccio. Ίσως ήθελες να γράψεις 1,2V. Ακόμα και αυτό βέβαια είναι εμπειρικό νούμερο και εν δυνάμει επικίνδυνο.

Μάτριξ, για τα timings. Kατάβασέ τα(ένα ένα) μέχρι εκεί που είσαι τελείως unstable, σε σημείο να μην μπορείς να φορτώσεις τα win και μετά ανέβα τρία σκαλοπάτια. Τέσταρε εκεί για ώρες με βαρύ handbrake h265 encoding σε κάποια ταινία και δες αν παίρνεις λάθη στο τέλος του encoding.

Μη φοβάσαι να δώσεις λίγο παραπάνω από 1,35 αν έχεις ανεβάσει παράλληλα και το vccio. Πρώτα βέβαια τεστάρεις για σταθερότητα vccio και μετά ram.

Οντως και ζηταω χιλια συγνωμη ηθελα να γραψω 1.2V και εκ παραδρομης εγραψα 2V χωρις να το ελεγξω πριν το ποσταρω.

Δημοσ.

Να πω και εγω με την σειρα μου παιδια οτι αποψη μου οτι δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης για παλαιοτερα vs νεοτερα chip αφου ειναι πραγματικα απαραδεκτο οταν αγοραζεις μια Cpu 400ευρω+ και δινεις αυτα τα χρηματα για να ειναι η Cpu unlocked τα δινεις με την λογικη να κανεις το Hobby-Τρελα σου με το αθλημα του υπερχρονισμου.Τωρα με τι λογικη η Intel και λεω Intel γιατι με AMD δεν εχω αποψη δεν εχει σταθερη ποιοτητα και αποδοση σε οοοοολα τα Cpu της οσο αφορα τον υπερχρονισμο και να χρειαστει ο καθενας ειτε να πιασει το Λοττο για να πεσει σε Gold Sample ειτε να μπει στην διαδιακσια Delid ειτε ακομα να υπαρχουν επιτηδειοι ανα τον κοσμο που να εκμεταλευονται το γεγονος και να πουλανε τα λεγομενα Prebinned Cpus σε τιμη χρυσαφι.By the way ηθελα να αναφερω κατι για το VID μου μιας και αναφερθηκε παραπανω.Το VID μου αλλαζει σε σχεση με το Vcore που δινω κατα την διαρκεια των Test μονο οταν τρεχω Benches που να υποστηριζουν AVX υπο οποια αλλη περιπτωση μενει ιδιο με το Vcore η πολυ πολυ ελαχιστα παραπανω και δεν ξερω εαν αυτο ειναι normal και γιατι συμβενει.Πχ το μεγαλυτερο VID που εχω δει οταν τρεχω AVX  ειναι μεχρι 1.269V με Maximun Vcore τα 1.310V και το μικροτερο που εχω δει μη τρεχοντας AVX ειναι 1.240V.

Εδω κανεις λαθος στο θεμα για τα pri-binned chip.

Τα gold δεν τα πουλανε τα εχουν για να παιζουν οι ιδιοι, αντε να παρει η 1η δεκαδα του HWBOT (μαζι με ES κοματια, σε διαφορα επιπεδα που επιτρεπει την χρηση τους)

Πουλανε ομως 5 με 1.21-1.25 και τα θεωρουν ντεμι κομματια, και σε 1η μοιρα βαζουν ποσο ανοιγει με αζωτο, water δεν τους ενδιαφερει παρα μονο μεχρι το enthusiast league, εχει με 500 ευρω ανετα.

Διαλεγεις και περνεις, οπως ξαναεγραψα κανα 80αρι το ανοιξε-κλεισε και η αναλογη ψυξη σε αναλογη υδροψυξη.

Ενω μπορεις να αγορασεις καποιον στα 5 και να παιζει 1.25 , και σε αυτο το ρευμα δεν χρειαζεται κατι τρελο σε ψυξη + οτι δεν θα εισαι με το κορωνα γραμματα.

Οτι το mobo και να παρεις δεν προκειται να αλαξει κατι στο overclock αν το τσιπ δεν λεει.

Τελος στα 400+ ευρω επεξεργαστη, νομιζω ενα Intel Performance Tune Plan των 30$ δεν ειναι τιποτα, το εκανα στον 6700Κ και οτι και να παθει τον αλαζουν 1 φορα.

Δημοσ.

Σωστα ολα αυτα αλλα εξακολουθω φιλε Rigas να πιστευω οτι δεν αξιζει τον κοπο.Πχ εγω θελω να παρω το επεξεργαστη μου απο Ελλαδα με την αποδειξη μου και απο το καταστημα της γειτονιας μου η οποιο τελος παντων γνωστο καταστημα και οχι να σκασω 500+ για να παρω ΤΟ κοματι αφου ουτε για αγωνες θα παω ουτε για παγκοσμιο ρεκορ αφενος και αφετερου οποιαδηποτε στιγμη εαν θελησω να τον δωσω αυτος που θα τον παρει να ξερει τι πηρε και απο που το πηρε.Ολα αυτα φυσικα εαν δεν μπω στην διαδικασια να κατσαβιδιασω τον επεξεργαστη.Τωρα εαν μπω στην διαδικασια θα το κανω οχι για τον λογο επειδη παει 4.8-5.0 να τον παω 5.1-5.2 αλλα θα το κανω για τον λογο να μπορω να εχω την μεγαλυτερη δυνατη αποδοση που ειχα και πριν αλλα με την χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια(εφοσον βεβαια εχω δει απο πριν οτι το chip το εχει αυτο το χαρισμα)Τελος δεν νομιζω οτι το ποσο των 80 ευρω που αναφερεις ειναι Desavantage γιατι πολυ απλα οτι παρεις θα το εχεις ειτε αυτο ειναι Delid Tool που θα σου μεινει και για μελλοντικες χρησεις η για καποιον φιλο η γνωστο ειτε ειναι η θερμαγωγιμη που θα την αγοραζες ουτος η αλλος ειτε ειναι μια καλη-μεσαια-High end ψυξη που θα την εχεις και για τον επομενο-μεθεπομενο επεξεργαστη σου.Και επειδη μακρυγορω καταληγω στην αρχικη μου απορια γιατι να μην ειναι ολοι οι 7700-6700 κοκ το ιδιο αφου ολοι κοστιζουν το ιδιο?και απο εκει και περα εαν ολοι ηταν το ιδιο ας αποφασιζε ο καθενας τι παραπανω θα ηθελε να κανει στον επεξεργαστη του.

Δημοσ.

Σωστα ολα αυτα αλλα εξακολουθω φιλε Rigas να πιστευω οτι δεν αξιζει τον κοπο.Πχ εγω θελω να παρω το επεξεργαστη μου απο Ελλαδα με την αποδειξη μου και απο το καταστημα της γειτονιας μου η οποιο τελος παντων γνωστο καταστημα και οχι να σκασω 500+ για να παρω ΤΟ κοματι αφου ουτε για αγωνες θα παω ουτε για παγκοσμιο ρεκορ αφενος και αφετερου οποιαδηποτε στιγμη εαν θελησω να τον δωσω αυτος που θα τον παρει να ξερει τι πηρε και απο που το πηρε.Ολα αυτα φυσικα εαν δεν μπω στην διαδικασια να κατσαβιδιασω τον επεξεργαστη.Τωρα εαν μπω στην διαδικασια θα το κανω οχι για τον λογο επειδη παει 4.8-5.0 να τον παω 5.1-5.2 αλλα θα το κανω για τον λογο να μπορω να εχω την μεγαλυτερη δυνατη αποδοση που ειχα και πριν αλλα με την χαμηλοτερη δυνατη θερμοκρασια(εφοσον βεβαια εχω δει απο πριν οτι το chip το εχει αυτο το χαρισμα)Τελος δεν νομιζω οτι το ποσο των 80 ευρω που αναφερεις ειναι Desavantage γιατι πολυ απλα οτι παρεις θα το εχεις ειτε αυτο ειναι Delid Tool που θα σου μεινει και για μελλοντικες χρησεις η για καποιον φιλο η γνωστο ειτε ειναι η θερμαγωγιμη που θα την αγοραζες ουτος η αλλος ειτε ειναι μια καλη-μεσαια-High end ψυξη που θα την εχεις και για τον επομενο-μεθεπομενο επεξεργαστη σου.Και επειδη μακρυγορω καταληγω στην αρχικη μου απορια γιατι να μην ειναι ολοι οι 7700-6700 κοκ το ιδιο αφου ολοι κοστιζουν το ιδιο?και απο εκει και περα εαν ολοι ηταν το ιδιο ας αποφασιζε ο καθενας τι παραπανω θα ηθελε να κανει στον επεξεργαστη του.

Το ποσο καλο overclock κανει ο ενας εναντι του αλλου επεξεργαστη ειναι θεμα , καθαροτητας του wafer και σε ποιο σημειο του wafer ειναι ο επεξεργαστης.

Εξου και τα batch number , ακομα παιζει και το εργοστασιο.

Αυτο με την εγγυηση που λες ειναι λιγο λαθος, γιατι ο Debauer δινει εγγυηση 24 μηνες σε overclock καταστασεις και οχι τον βαζω και παιζω απλα. Αζωτο και τα σηναφι.....λεει ομως οτι το κοματι αντικαταστασης δεν θα ειναι το ιδιο με αυτο που πουλησε π.χ ανοινει 6.5+ και δεν εχει CB

Τωρα δεν μιλαμε για αγωνες γιατι απλα δεν εχουμε χρημα πλεον σαν χωρα, δεν ειναι τυχαιο οτι εχει φυγει ο Hipro5 και εμειναν οι μαθητες του..

Εν τελει αυτο που λες δεν ειναι και 100% σωστο, αν εχει καποιος το tool αν εχει ο αλλος την παστα.... το κοστος αν δεν τα εχει καποιος ειναι ιδιο παντα.

Στο ανοιγμα-κλεισε εδω Ελλαδα κανενας δεν θα δεχθει εγγυηση σε μελοντικη βλαβη του επεξεργαστη.

Παντως για να μην γραφω κατεβατα, στην Κ σειρα αν κανεις overclock δεν αξιζει το κορωνα γραμματα, εκτος και αν εχεις χρηματα για χασιμο, και χρονο να τεσταρεις σαν ιδιωτης, περνει ετοιμες λυσεις.

Και οταν λεω οverclock λεω και cache και μνημες με παρα πολυ χαμηλα timings (θελει και αναλογο controller του επεξεργαστη)

Τα 5+ που τα θες για παιχνιδια? Αν ναι παρε μια 1080 απλη δεν χρειαζεται Ti παιζει τα παντα.

Αλλιως αν ειναι για bench και να παιζεις, καποια στιγμη βρισκει ταβανι ο επεξεργαστης, η μητρικες των 250+ ευρω δεν βρισκουν ταβανι μεχρι το 1.5 volt.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως με τα περισσότερα συμφωνώ. Τα υπόλοιπα δεν τα γνωρίζω για αυτό δεν εκφέρω άποψη.

Αναφερεται μαλλον στο wafer και δεν μπορω να πω τιποτα λογο οτι ειναι η εργασια του, και ξερει παραπανω.

Για τα δοκιμασμενα και τεσταρισμενα τσιπ τα πουλανε οντως, και δεν εγραψα καποια παραπληροφορηση.

Δημοσ.

Παραπληροφόρηση δεν έγραψες δεν είπα αυτό.

Αλλά γράφεις για binned CPU τα οποία ουσιαστικά είναι σαπακια εάν θέλεις να κάνεις σκορ. Τα πραγματικα καλά κομμάτια δεν βγαίνουν για πώληση.

Εσύ δηλαδή που δεν έχεις binnαρισμενο νοιωθεις κατώτερος;

Γνώμη μου βέβαια αλλά η συγκεκριμένη αγορά είναι πέταμα χρημάτων και δεν θα το την πρότεινα σε κανένα.

Αυτό που λες σαν χώρα πάντως κάνεις ένα λάθος.

Δεν είναι το χρήμα αλλά η νοοτροπία μας!!!

• Like 1
Δημοσ.

Palpatin τα πολυ καλα εως αυτα που παιζουν στο HWBOT ποσο τελεια ειναι? στο περιπου?

Εγω με τον 6700Κ, ενας που ουτε καν δεν ειδα την ωρα που τον αγορασαμε απο ESHOP, βγηκε προσωπικα για εμενα μετριο κομματι αρκετα, 4,9 με 1,42 για  bench και μνημες 3200 13-15-15-28 το μεγιστο απο το 16-16-16-36.

Αρκετο ρευμα για να παιζεις εκει, και ενα τσιπ τεσταρισμενο θα επαιζε 150mv λιγοτερα, και για μενα ηταν απογοητευση (προσωπικα)

Στο PC δεν παιζω παιχνιδια, μονο ταινιες μετατροπη κανω απο χομπ και overclock ,για παιχνιδια παιζω στο PS4.

Απλα ειναι πλεον λιγο απογοητευση το θεμα oveclocking στην Κ σειρα, που πολλες φορες δεν ανεβαινουν ουτε 500Mhz παραπανω ανετα και χωρις υπερβολικο ρευμα.

Δημοσ.

Οπότε στα λόγια μου έρχεσαι.

Ένα θέμα που έχουν πάντως τα τωρινά CPU είναι η θερμοκρασία, άσχετα τι λέει η εταιρεία μετά τους 75c στους πυρήνες υπάρχουν θέματα αστάθειας.

Το Hwbot που αναφέρεις είναι στην ουσία μία διαφήμιση, έχει χάσει το νόημα του benchmarking καιρό τώρα. Δυστυχώς εκεί που υπάρχει χρήμα πάντα έτσι γίνεται.

Στο CPU σου με delid θα δεις 200-300mhz πάνω στα ίδια ρεύματα, ουσιαστικά θα είναι σαν τα CPU που πουλάνε σε διπλή τιμή!!!

• Like 5
Δημοσ.

Σε αυτο που λεει ο Rigas παντως με το εργοστασιο κτλ , μου θυμησε εποχες pentium 3 κτλ που  αν θυμαμαι καλα τα τσιπακια που εγραφαν πανω Phιlιppines κλοκαραν καλυτερα! Ε ρε ωραιες εποχες! :-)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...