Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα overshoot πως τα μετράς pirmen μπορείς να μου πεις;

Να μην πούμε τίποτα για το LLC γιατί και εκεί έχεις τα spikes που πραγματικά δεν θέλεις να μάθεις πόσο φτάνουν ;).

Το τι λέει η Intel εγώ και άλλοι πολλοί το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, έτσι ενημερωτικά πχ για το Χ79 έλεγε μέχρι 1.4v για 24/7 στο uncore. Θέλεις να δεις τι οδηγίες έδιναν μετά από θέματα που βγήκαν στην επιφάνεια με κατεστραμμένα CPU οι εταιρείες motherboard;

Άστο μην σε βάζω να ψάχνεις, ως δια μαγείας το 1.4 safe της Intel έγινε 1.25!!!

Οπότε σε παρακαλώ εάν θέλεις να δίνεις συμβουλές κάνε κάτι περισσότερο από το να ανοίξεις ένα pdf...

• Like 1
  • Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το overshoot δεν μπορούμε να το μετρήσουμε. Ξέρω όμως ότι έτρεχα για χρόνια i7 920 στα 1,375 που ήταν το μέγιστο επιτρεπτό και δεν είχα κανένα σημάδι degradation. Πόσο μάλλον αν τρέχεις 6700K στα 1,4. Δηλαδή αρκετά κάτω από το όριο των 1,52volt. Για τη χρήση LLC είμαι αντίθετος και το 'χω πει πολλές φορές.

Όταν διαβάζεις pdf πρέπει να καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ absolute max τάσης(λίγα βήματα πριν το θάνατο του τσιπ) και μάξιμουμ operational(=ασφαλής για 24/7) τάσης. Τα 1,52 volt είναι operational. 

έτσι ενημερωτικά πχ για το Χ79 έλεγε μέχρι 1.4v για 24/7 στο uncore.

Μιλάω για pdf(datasheet) της ίντελ που ξέρει τα προϊόντα της. Όχι οδηγούς oc του κάθε "ειδικού" που γράφουν μέσα ό,τι φτάνουν. 

Πες μου σε ποιά cpu αναφέρεσαι να το κοιτάξουμε.

Λοιπόν δεν χρειάζεται να μου πεις συγκεκριμένη cpu. Γιατί υπάρχει το ίδιο datasheet για όλα τα μοντέλα του x79.

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/7th-gen-core-family-desktop-s-processor-lines-datasheet-vol-1.html

Σελίδα 118. Για το vccio είναι 0,95 volt η τυπική τάση. Μέγιστη τάση δεν δίνεται παρά μόνο μέγιστα αμπέρ(ρεύματα), κάτι που αυξάνεται με τις μεγαλύτερες τάσεις και ταχύτητες και πολλοί το παραβλέπουν. Για το Vccsa τυπική τάση είναι τα 1,05 volt πάλι με μέγιστα επιτρεπόμενα ρεύματα, αλλά όχι μέγιστες τάσεις.

Πουθενά δεν λέει η ίντελ χώστε άφοβα 1,4 ή 1,25.

Δημοσ.

Μου θυμίζεις πράγματα που θέλω να ξεχάσω, άστο σε παρακαλώ.

Ευχαριστώ που μου είπες τις τυπικές τάσεις, εκεί βέβαια λέει και το max και υπό ποιες συνθήκες.

Να πούμε ότι ακόμη και το XMP μπορεί να σου στείλει επεξεργαστή αδιαβαστο;

1.375 δεν ήταν τίποτα για τον 920, άσχετα που ήταν φουρνάκι (ανάλογα κυρίως την συχνότητα).

PS λάθος pdf βλέπεις εάν εννοείς αυτό που έβαλες link.

• Like 1
Δημοσ.

Να πω και εγω με την σειρα μου παιδια οτι αποψη μου οτι δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης για παλαιοτερα vs νεοτερα chip αφου ειναι πραγματικα απαραδεκτο οταν αγοραζεις μια Cpu 400ευρω+ και δινεις αυτα τα χρηματα για να ειναι η Cpu unlocked τα δινεις με την λογικη να κανεις το Hobby-Τρελα σου με το αθλημα του υπερχρονισμου.Τωρα με τι λογικη η Intel και λεω Intel γιατι με AMD δεν εχω αποψη δεν εχει σταθερη ποιοτητα και αποδοση σε οοοοολα τα Cpu της οσο αφορα τον υπερχρονισμο και να χρειαστει ο καθενας ειτε να πιασει το Λοττο για να πεσει σε Gold Sample ειτε να μπει στην διαδιακσια Delid ειτε ακομα να υπαρχουν επιτηδειοι ανα τον κοσμο που να εκμεταλευονται το γεγονος και να πουλανε τα λεγομενα Prebinned Cpus σε τιμη χρυσαφι.By the way ηθελα να αναφερω κατι για το VID μου μιας και αναφερθηκε παραπανω.Το VID μου αλλαζει σε σχεση με το Vcore που δινω κατα την διαρκεια των Test μονο οταν τρεχω Benches που να υποστηριζουν AVX υπο οποια αλλη περιπτωση μενει ιδιο με το Vcore η πολυ πολυ ελαχιστα παραπανω και δεν ξερω εαν αυτο ειναι normal και γιατι συμβενει.Πχ το μεγαλυτερο VID που εχω δει οταν τρεχω AVX  ειναι μεχρι 1.269V με Maximun Vcore τα 1.310V και το μικροτερο που εχω δει μη τρεχοντας AVX ειναι 1.240V.

Δημοσ.

Παιδιά κάτι άσχετο,διαβάζοντας τα μνμτα μου ρθε.Από εγγύηση τι παίζει αν σου χαλάσει λόγω πειράγματος,το έχει πάθει κανείς;Υπάρχει τρόπος να βρούνε ότι ήταν ανεβασμένος;Αν και δεν νομίζω να έχουν πολλοί ξεκλείδωτο στοκ και από όσα τσιπ είχα έχω καταλάβει ότι μέχρι να φθάσει στο σημείο να έχει πρόβλημα θα έχει αλλαχθεί κάμποσες φορές,έτσι ενημερωτικά!

Δημοσ.

Κοιτα προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε να καταστρεψω επεξεργαστη απο overcklock ποσο μαλλον στην σημερινη εποχη που οι δεικλιδες ασφαλειας τοσο των επεξεργαστων οσο και στις μητρικες ειναι κατι παραπανω απο αρκετες.Ακομα και αν συμβει ομως αυτο δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να διαβεβαιωθει οτι ο επεξεργαστης εχει υποστει βλαβη απο ακραιο υπερχρονισμο και μονο.Ακομα ειμαι μαρτυρας σε περιπτωση που φιλος με 3770Κ που ειχε κανει Delid τον επεξεργαστη μετα απο καιρο να του παρουσιασει βλαβη στο IMC και σιγουρα ο λογος δεν ηταν το Dellid,παρολλα αυτα ειχε γινει τοσο προσεκτικο Delid οσο και Relid που οταν τον εστειλε RMA στην Ιntel να πω δεν το καταλαβαν να πω δεν ασχοληθηκαν του τον εκαναν αντικατασταση κανονικα.

Δημοσ.

Βασικα αποτι γνωριζω οι μνημες δεν επεζαν σε καμια περιπτωση XMP εξ αρχης παροτι ηταν QLV και απο κατασκευαστη και απο μητρικη και ετσι αναγκαστηκε σε Manual ρυθμισεις παρολλα αυτα ακομα και ετσι παλλι δεν τις εβλεπε στα 2400 παρα Default 1333 οποτε τελευταια λυση ηταν να πειραξει SA-I/O Voltages και εκει δουλεψαν κανονικα και ηταν σταθερες σε Overnight memtest.Τωρα τι να σου πω,μηπως το παρακανε εκει με τα ρευματα ,δεν ξερω ακριβη νουμερα που εδωσε και αν αυτο ηταν η αιτια βλαβης.

• Like 1
Δημοσ.

ο 7700κ μου παρότι μπορεί και bootάρει άνετα 5ghz στο 1.35v επιμένει να είναι απίστευτα ασταθής όταν ζεσταίνεται...  (από 25c σε 80c)

Στην επόμενη συντήρηση που θα καθαρίσω τα νερά θα κάνω και το delid θα επανέλθω με συμπεράσματα.

Δημοσ.

Εγώ ελπίζω να αξιωθώ κάποια στιγμή να κάνω μερικά τεστ στον δικό μου. 

Εγκυκλοπαιδικά σε τι batch έχετε πέσει παίδες; Το δικό μου είναι L642G244

Δημοσ.

ο 7700κ μου παρότι μπορεί και bootάρει άνετα 5ghz στο 1.35v επιμένει να είναι απίστευτα ασταθής όταν ζεσταίνεται... (από 25c σε 80c)

Στην επόμενη συντήρηση που θα καθαρίσω τα νερά θα κάνω και το delid θα επανέλθω με συμπεράσματα.

Delid το κάνουμε μόνοι μας;Ο κίνδυνος είναι μεγάλος;

Δημοσ.

Delid το κάνουμε μόνοι μας;Ο κίνδυνος είναι μεγάλος;

Ζυγίζεις τι θές καλύτερο&δροσερότερο perfomance ή full εγγύηση του cpu και ανεβασμένα temps λόγω εργοστασιακής οδοντόπαστας ανάμεσα στο die & ihs.Σε κάθε περίπτωση ένα delid κρύβει ένα ρίσκο με την λειτουργικότητα του cpu αλλά όπως είπα τα ζυγίζεις τα πράγματα!

• Like 2
Δημοσ.

Οκ,έπαιζα λίγο με τις ripjaws 5 3000 15t,με 16-18-18-38  timings μπαίνει στα windows κανονικά στα 3466 αλλά αν τις δώσω παραπάνω ρεύμα θα κάνω καμιά ζημιά (αν μου κρασάρει)?Στα 1.35 είναι ,πολλοί δίνουν μέχρι 1,4,άλλοι λένε μέχρι 1.35

Δημοσ.

Για Gaming και Overall χρηση τα 3000-3200 ειναι υπερρρρρ αρκετα για να μην πω οτι ειναι Overkill.Μεχρι 1.35 δωσε για 24/7 αν το κανεις χειροκινητα μπορει να δεις 1.36 πραγματικα και αυτο δεν ειναι θεμα ειναι οκ.Μετα μεγαλη σταθεροτητα δινει η αυξηση του Ι/Ο voltage  σε DDR4 ειναι Default στα 0.950V-0.956V και μπορει να παει με ασφαλεια αναλογα με την μητρικη στα 2V.Γνωμη μου ομως και αποτι το εχω ψαξει κιολας 1.020-1.030V ειναι υπεραρκετα για 24/7 χρηση και για αναλογη σταθεροτητα στο OC.Aπο εκει και περα ειναι και το ποσο ανεβαζουν συχνοτητα οι μνημες η το ποσο σφιχτα Timings μπορουν να αποδοσουν.Εγω προσωπικα προτιμω περισοτερα Mhz εναντι χαμηλοτερων Timings.Κοιτα και ΑΥΤΟ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...