fallen4ngel Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Κάποιος φίλος από εδώ έχει εμπειρία delid σε 7700κ ? Ο δικός μου bootάρει έύκολα κρύος 1.35v και 5.0Ghz χωρίς delid και παίρνω validation CPUz άλλα με το που ζεσταθεί (70+) πάει unstable. Έχω το Rockit88 Kit και έκανα τά παλιά μου cpu delid , άλλα πάντα αφαιρούσα τελείως την HiS , αξίζει να το κάνω εδώ ; να ξαναβάλω το καπάκι αφού αλλάξω την πάστα με Liquid Ultra ? Πείτε ιδέες - γνώμες , ευχαριστώ , και συγνώμη που καταλαμβάνω το Post. Στείλε μνμ στον whitefang, το καπάκι πάλι στην θέση του. 2
Tasos_69 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Kαλησπερα ξανα.Μολις σημερα βρηκα λιγο χρονο να τρεξω ενα Bench οπως ειχα υποσχεθη παιδια.Λοιπον τρεχω OCCT για μια ωρα στα 4.8Mhz χωρις AVX δινω απο την μητρικη 1.225V και ανεβαζω το LLC(Load Line Calibration) στο 5 Mode για να μην εχω Vdrop,ως τελικο αποτελεσμα 1.24V στο τεστ,ακομα η θερμοκρασια χωρου την ωρα του τεστ ηταν 18,5 με 19 βαθμους.Ελπιζω να βρω τον χρονο να τρεξω αντιστοιχα ενα τεστ με AVX On οπως επισης και ενα στα 5Mhz Και μια δευτερη μετρηση τωρα με Intel Burn Test που χρησιμοποιει AVX σε Very High Settings.Ιδια ρυθμιση απο το Bios οπως και πριν μονο που τωρα το VID ειχε ανεβει αυτοματα κατα την διαρκεια του τεστ στα 1.269V λογω το AVX Instructions.Θερμοκρασια δωματιου στο νεο τεστ σχεδον 22 βαθμους (νυχτα και λογω ψυχρας μπηκε κλιματιστικο ) 3
mcrae13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Kαλησπερα ξανα.Μολις σημερα βρηκα λιγο χρονο να τρεξω ενα Bench οπως ειχα υποσχεθη παιδια.Λοιπον τρεχω OCCT για μια ωρα στα 4.8Mhz χωρις AVX δινω απο την μητρικη 1.225V και ανεβαζω το LLC(Load Line Calibration) στο 5 Mode για να μην εχω Vdrop,ως τελικο αποτελεσμα 1.24V στο τεστ,ακομα η θερμοκρασια χωρου την ωρα του τεστ ηταν 18,5 με 19 βαθμους.Ελπιζω να βρω τον χρονο να τρεξω αντιστοιχα ενα τεστ με AVX On οπως επισης και ενα στα 5Mhz Screenshot_1.jpg Και μια δευτερη μετρηση τωρα με Intel Burn Test που χρησιμοποιει AVX σε Very High Settings.Ιδια ρυθμιση απο το Bios οπως και πριν μονο που τωρα το VID ειχε ανεβει αυτοματα κατα την διαρκεια του τεστ στα 1.269V λογω το AVX Instructions.Θερμοκρασια δωματιου στο νεο τεστ σχεδον 22 βαθμους (νυχτα και λογω ψυχρας μπηκε κλιματιστικο ) Πολύ καλό το τσιπάκι σου,όπως το είχες περιγράψει.Οι θερμοκρασίες αρκετά υψηλές (όπως είναι λογικό) για το ανάλογο vcore. Φαντάζομαι οτι άνετα θα φτάνει τα 5-5.2 μπορεί και παραπάνω αλλά σκέψου πόσο θα ζεσταίνεται με 1.3+ vcore,όταν με 1.25 πλησιάζει τους 80. Κλασσική περίπτωση καλού τσιπ που για να 'δείξει τα δόντια του' θέλει delid ! 4
fallen4ngel Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Yeah αυτό είναι καλό τσιπ όντως και βλέπουμε θερμοκρασία στο Θεό με τόσο λίγο τάση. Και μετά ακούω άλλους να γράφουν 70C με 1.4.... Σόρρυ αλλά δεν!!! Αν δεν πέσει ξεκαπακωμα χαιρι δεν βλέπεις!!! 4
Dennisbest Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Πάντως το VID δεν είναι ίδιο με το vcore , λογικά πάλι στο 1.24 θα είναι και κατά τη διάρκεια του IBT εκτός αν παίζεις με offset ή adaptive vcore.
Tasos_69 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Οταν τον παω στα 5Ghz που παει ανετα με 1.31V εκει παιζω λιγο adaptive.Μου βγαζει ανετα μιση ωρα Realbench με 16Giga μνημη αλλα βαραω 88 με 90+ μην ξεχναμε με αερα παιζω οποτε το σταματαω.Περιμενω ομως οσονουπο Rockit88 οποτε πιστευω να εχω με αυτα τα ρευματα κατω απο 80 στα 5Ghz.Θα δειξει 2
Matrix7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Κ εγώ νόμιζα ότι 85 βαθμοί σε prime με μία d15 για τον 6700κ μου ήταν πολύ,στα 4,7 1.39ν..Λέτε να πάω για 4,8?Realbench έχω 75 περίπου
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Κ εγώ νόμιζα ότι 85 βαθμοί σε prime με μία d15 για τον 6700κ μου ήταν πολύ,στα 4,7 1.39ν..Λέτε να πάω για 4,8?Realbench έχω 75 περίπου Παίζε καλύτερα κοντά 1.3v στα 4.5 αν τα έχεις, σε 24/7 είναι πολύ ζόρι για το τσιπ περισσότερο από 1.3v, αν διαβάσεις τόσο για haswell όσο και για skylake για να αποφευχθεί degrade σε βάθος χρόνου αυτό είναι το όριο. Ακούγεται κάπως broscience η τιμή αυτή αλλά μια αναζήτηση στο oc.net θα σου λύσει απορίες. 4
Tasos_69 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Οχι φιλε μου να μην πας παραπανω.Ηδη οι 85 ειναι υψηλο νουμερο το θεμα ειναι να μπορουμε σε καθε περιπτωση να κραταμε κατω απο 80.Οπως και να εχει παντως στην δικη μου περιπτωση οποιο τεστ και να τρεξω εαν το τεστ δεν υποστηριζει AVX Instructions ποτε δεν φτανω τους 80 στα 4.8Ghz πχ με Prime95 v26.6 maximum θα δω 75 βαθμους με την Cryorig R1. 1
Matrix7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Οκ,στα 4,6 τον είχα με 1,32, 75 βαθμούς μου έδινε σε prime 27,9 (oi 85 που λέω πιο πάνω είναι με avx),αλλά είπα να τον πάω στο όριο,τι τη πήρα τη noctua!Σε gaming βλέπω γύρω στους 65.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μην τρέχεις prime καλύτερα, ζορίζει υπερβολικά το τσιπ χωρίς να συντρέχει λόγος. Το intel burn test είναι καλύτερη λύση. 4
Matrix7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Μην τρέχεις prime καλύτερα, ζορίζει υπερβολικά το τσιπ χωρίς να συντρέχει λόγος. Το intel burn test είναι καλύτερη λύση. Το ξέρω,για κανά μισάωρο-μία ώρα το αφήνω για να έχω μία αρχική ένδειξη σταθερότητας,τρέχω και realbench μετά για κανά δίωρο και μετά τον βλέπω σε normal χρήση. Edit:Έτρεξα prime 26,6 για λίγο από περιέργεια για να δω θερμοκρασίες χωρίς avx,σταθεροποιήθηκε στους 76-77.Λέω να μην το κατεβάσω,δεδομένο ότι αυτό το σύστημα για διάφορους λόγους από μέσα Μαίου μέχρι αρχές Φεβρουαρίου παροπλίζεται,οπότε δεν τρώει ζέστες.Επίσης ξέχασα να πω ότι δίνω 1,39 με offset Επεξ/σία 8 Απριλίου 2017 από Matrix7 1
pirmen56 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Matrix7, 100c είναι η επίσημα αποδεκτή θερμοκρασία για συνεχή λειτουργία των 7700Κ, πάνω από την οποία ενεργοποιείται το thermal throttling για προστασία από φθορά και μετά από κάποιους βαθμούς το shutdown για αποφυγή μεγάλης ζημιάς. Και για τους 6700Κ ισχύει το ίδιο, μόνο που εκεί η εταιρεία δίνει νορμάλ θερμοκρασία για το IHS, δηλαδή το καπάκι τους(χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τροπικά κλίματα κλπ). Όμως το thermal throttling είναι το ίδιο. Αυτά ισχύουν για στοκ καταστάσεις. Άρα μετά από oc πρέπει να ρίξεις τη θερμοκρασία για να αντισταθμίσεις τη ζημιά του oc. Χοντρικά οι 80-85 βαθμοί είναι ΟΚ. Ενημερωτικά, τα cpu ζουν για δεκαετίες στοκ χρήσης. Ακόμα και μια μείωση του lifespan κατά 1/3 δεν επηρεάζει το μέσο χρήστη. Επειδή δε τα περιθώρια oc των 6700/7700 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, δεν υπάρχει μεγάλος φόβος degradation αν ξεφεύγουν λίγο τα temps. Σκέψου απλά πόσοι i7 920 και core 2 quad ζουν μέχρι σήμερα με μεγάλα oc. Η ασφαλής τάση για τους 6700Κ, βάσει του datasheet, έιναι 1,52 volt στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα overshoot. Δηλαδή κάπου στα 1,4volt είναι η ασφαλής τάση όπως αυτή απεικονίζεται στα monitoring προγράμματα. Σκέψου απλά ότι μέχρι και ~1,35 volt παίρνουν κάποια τσιπ σε στοκ κατάσταση. Η τάση αυτή δίνεται από τη μητρική κατόπιν αποστολής του σχετικού VID κωδικού από τη cpu. Δεν είναι τάση που αυθαίρετα αποφασίζουν να δώσουν κάποια mobo. Κάποιος φίλος από εδώ έχει εμπειρία delid σε 7700κ ? Ο δικός μου bootάρει έύκολα κρύος 1.35v και 5.0Ghz χωρίς delid και παίρνω validation CPUz άλλα με το που ζεσταθεί (70+) πάει unstable. Δεν οφείλεται στη θερμοκρασία η αστάθεια. Πήγαινε λίγο πιο πίσω, ας πούμε στα 4,8 Ghz και δες τι τάσεις χρειάζεσαι για να είσαι σταθερός. Για να πάρεις μια εκτίμηση των απαιτούμενων τάσεων για τα 5ghz χωρίς να ζορίσεις το cpu κατευθείαν εκεί. Καλό τεστ σταθερότητας είναι το handbrake σε x265 encoding. Στις τελευταίες εκδόσεις μάλιστα πιάνει και λάθη μνημών(διαπιστωμένο από μένα), αφού μόλις ολοκληρωθεί το encoding σου λέει και αν υπήρξε το παραμικρό λαθάκι. Το prime και όλα αυτά τα μεταπρογράμματα ζορίζουν χωρίς να πιάνουν όλες τις αδυναμίες. Επίσης, καλό τεστ για αστάθειες είναι και το folding@home. Αν καταφέρεις να κλείσεις 10 ωρο με τα ποικίλα task που δίνει στη cpu είσαι 99,99999% καλυμμένος. 1
BabisTs Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Πολύ καλό το τσιπάκι σου,όπως το είχες περιγράψει.Οι θερμοκρασίες αρκετά υψηλές (όπως είναι λογικό) για το ανάλογο vcore. Φαντάζομαι οτι άνετα θα φτάνει τα 5-5.2 μπορεί και παραπάνω αλλά σκέψου πόσο θα ζεσταίνεται με 1.3+ vcore,όταν με 1.25 πλησιάζει τους 80. Κλασσική περίπτωση καλού τσιπ που για να 'δείξει τα δόντια του' θέλει delid ! Yeah αυτό είναι καλό τσιπ όντως και βλέπουμε θερμοκρασία στο Θεό με τόσο λίγο τάση. Αν δεν πέσει ξεκαπακωμα χαιρι δεν βλέπεις!!! Χαλαρά delid και θα το καταευχαριστηθεί ο φίλος...θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! 2
Matrix7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Matrix7, 100c είναι η επίσημα αποδεκτή θερμοκρασία για συνεχή λειτουργία των 7700Κ, πάνω από την οποία ενεργοποιείται το thermal throttling για προστασία από φθορά και μετά από κάποιους βαθμούς το shutdown για αποφυγή μεγάλης ζημιάς. Και για τους 6700Κ ισχύει το ίδιο, μόνο που εκεί η εταιρεία δίνει νορμάλ θερμοκρασία για το IHS, δηλαδή το καπάκι τους(χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τροπικά κλίματα κλπ). Όμως το thermal throttling είναι το ίδιο. Αυτά ισχύουν για στοκ καταστάσεις. Άρα μετά από oc πρέπει να ρίξεις τη θερμοκρασία για να αντισταθμίσεις τη ζημιά του oc. Χοντρικά οι 80-85 βαθμοί είναι ΟΚ. Ενημερωτικά, τα cpu ζουν για δεκαετίες στοκ χρήσης. Ακόμα και μια μείωση του lifespan κατά 1/3 δεν επηρεάζει το μέσο χρήστη. Επειδή δε τα περιθώρια oc των 6700/7700 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, δεν υπάρχει μεγάλος φόβος degradation αν ξεφεύγουν λίγο τα temps. Σκέψου απλά πόσοι i7 920 και core 2 quad ζουν μέχρι σήμερα με μεγάλα oc. Η ασφαλής τάση για τους 6700Κ, βάσει του datasheet, έιναι 1,52 volt στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα overshoot. Δηλαδή κάπου στα 1,4volt είναι η ασφαλής τάση όπως αυτή απεικονίζεται στα monitoring προγράμματα. Σκέψου απλά ότι μέχρι και ~1,35 volt παίρνουν κάποια τσιπ σε στοκ κατάσταση. Η τάση αυτή δίνεται από τη μητρική κατόπιν αποστολής του σχετικού VID κωδικού από τη cpu. Δεν είναι τάση που αυθαίρετα αποφασίζουν να δώσουν κάποια mobo. Ευχαριστώ πολύ,και στο oc.net που έριξα μια ματιά πριν τον αγοράσω για 1.4 γράφει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα