dimoskoutr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Συμφωνώ απολύτως ρε παιδιά εγώ έκανα την πατάτα ζήτησα και συγνώμη και δεν νομίζω να ζορίστηκε και κάποιος ιδιαίτερα από την αστοχία μου. Λυπάμαι και πάλι και ας το θεωρήσουμε λήξαν.
7700K Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δεν αναφέρεται καθόλου σε πρόβλημα θερμοκρασιών. Ρωτάει για ψύξη γιατί θέλει να κάνει και oc. Η κλασσική συνήθεια που έχεις κάποιος να χώνεται σε θέματα που δεν πρέπει γιατί έχει γίνει κάποια αναφορά για ψύκτρες. Αν είναι γίνει και κουβέντα για ψύξη ας αλλαχτεί ο τίτλος του θέματος. Aφου το θεμα ειναι ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 7700Κ οποτε ειμαστε On topic οταν μιλαμε για ψυχτρες Καλο θα ειναι να συγχωνευονται τα θεματα σε συγκριμενες κατηγοριες για να μην ανοιγωνται διπλα και τριπλα ποστ ουσιαστικα για το ιδιο πραγμα
Chrysostomos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δεν υπάρχει πρόβλημα να ρωτήσει κάποιος για ψύχτρα εδώ,για τον 7700Κ. Απλά στις περασμένες σελίδας μιλούσαν για ψύξη άλλου επεξεργαστή. Τελείως άσχετα σχόλια δηλαδή.
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Aφου το θεμα ειναι ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 7700Κ οποτε ειμαστε On topic οταν μιλαμε για ψυχτρες Καλο θα ειναι να συγχωνευονται τα θεματα σε συγκριμενες κατηγοριες για να μην ανοιγωνται διπλα και τριπλα ποστ ουσιαστικα για το ιδιο πραγμα Πάμε πάλι γιατί ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις. Υπάρχει ήδη θέμα το οποίο είναι pinned και αναφέρεται σε κάθε είδους ψύξης. Άρα όποιος θέλει να ζητήσει γνώμη για ψύξτρα ποστάρουμε εκεί. Το παρόν θέμα δεν είναι pinned και οτιδήποτε αφορά για ψύξη είναι off topic. Πάμε παρακάτω γιατί ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις. Το παρόν θέμα είναι για θερμοκρασίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν οφείλονται μόνο στην ψύξη. Στο παρόν θέμα ο φίλος που άνοιξε το θέμα δικαιούται να ζητήσει γνώμη για ψύκτρα. Ο ένας φίλος κατάλαβε το λάθος αλλά εσύ συνεχίζεις τα δικά σου. 3
pirmen56 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Γι' αυτούς που αναρωτιούνται για τη χρήση οδοντόπαστας με πλαστική, μη ρευστή υφή από την ίντελ. Τα αποτελέσματα ενός delid με "πρωτοκλασσάτη", "ακριβή" κλπ. liquid metal πάστα. Μετά από 6 μήνες σε heavy load χρειάστηκε επανεφαρμογή γιατί το πρώτο στρώμα ξεράθηκε και τα τεμπς βάραγαν 80άρια+. Σκεφτείτε να γινόταν αυτό σε προϊόν με εγγύηση. https://www.youtube.com/watch?v=eJir-PsaXTY
Whitefanged Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Έμενα πάντως παλαιώνει σαν το κρασί. Βλέπω διάφορους πικραμένους με τις liquid metal after 6 months, after 9 months, ohhhh its a girl κλπ Ας μας πει κι ο Babis πάντως που τον έχει ξεκαπακώσει δυό χρόνια+ Η σύγκριση πάντως δεν πρέπει να αφορά την οδοντόπαστα με τη liquid metal αλλά την οδοντόπαστα με το solder. H εναλλακτική της crest είναι το solder, το delid και η liquid metal είναι λύση ανάγκης. edit: αν και βλέπω τον Μπάμπη σε διπλανό νήμα να ετοιμάζεται να πάρει ένα ακόμα σκαλπ. Έχω την εντύπωση ότι δεν σκότιζεται από μαραμένες liquid metal. 5
pirmen56 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 H εναλλακτική της crest είναι το solder, το delid και η liquid metal είναι λύση ανάγκης. Αν το πάμε εκεί ναι όντως το solder είναι ανώτερο και κοστίζει πολύ περισσότερο. Γίνεται όμως πολύ συχνά και σύγκριση της στοκ πάστας με τις "καλές", όπου η στοκ θεωρείται αυτόματα ως η πιο φθηνιάρικη. Εγώ νομίζω ότι απλά επέλεξαν την πιο ανθεκτική στο χρόνο σύνθεση.
dimoskoutr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Πόσο πιο ακριβά θα της κόστιζε ρε παιδιά ανά επεξεργαστή αν τους έκανε solder όπως η amd; Είναι τόσο μεγάλο το κόστος;
Whitefanged Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε δεν είναι ''καλές'' σε εισαγωγικά. Τα temps βουτάνε με delid και εφαρμογή liquid metal. Απλά δεν είναι λύση για όλους. Για κάποιον που του φαίνεται δύσκολο αν χρειαστεί να ξαναπεράσει μια στρώση από liquid metal ας βάλει καμιά nanogel ή ας μη το κάνει καθόλου. Εμένα ας πούμε μου φαίνεται ανάξια λόγου η πιθανότητα να χρειαστεί να ξαναπεράσω lm. Άντε και ξεράθηκε. Kαι? Θα χάσω 10 λεπτά απ τη ζωή μου να τη ξαναπεράσω. Πιο πολύ ώρα έκανα να γράψω αυτό το post. Πόσο πιο ακριβά θα της κόστιζε ρε παιδιά ανά επεξεργαστή αν τους έκανε solder όπως η amd; Είναι τόσο μεγάλο το κόστος; Όχι φίλε μου δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος. Δεν είχε κανένα να τη κυνηγάει και μας πασάραν ότι θέλουν. Αν καθόντουσαν κάμια διετία ακόμα οι fx, οι i5 θα γινόντουσαν 3πύρηνοι με ταινία διπλής όψης 3m. 3
pirmen56 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Εμένα ας πούμε μου φαίνεται ανάξια λόγου η πιθανότητα να χρειαστεί να ξαναπεράσω lm.Άντε και ξεράθηκε. Kαι? Θα χάσω 10 λεπτά απ τη ζωή μου να τη ξαναπεράσω. Πιο πολύ ώρα έκανα να γράψω αυτό το post. Το πρόβλημα είναι γι' αυτους που θα πάρουν cpu να το τρέχουν ως έχει, όπως και για την εταιρεία. Μπορεί η πάστα που έβαλαν να μην είναι η καλύτερη από άποψη θερμοκρασιών, αλλά να κρατάει σε χρόνο. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν πάστες στο εμπόριο με 20c διαφορά. Άλλος είναι ο λόγος. Η περίφημη κόλλα στο καπάκι. Πόσο πιο ακριβά θα της κόστιζε ρε παιδιά ανά επεξεργαστή αν τους έκανε solder όπως η amd; Είναι τόσο μεγάλο το κόστος; Το soldering έχeι ειδική προεργασία που αυξάνει αρκετά το κόστος. https://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/ Most people have a normal soldering iron in their mind whenever they talk about soldering. However, soldering DIE and Heatspreader is a complete different story. Indium will stick to both, silicon and copper but the bond strength has a huge influence on the long duration performance and durability. Thus you need to prepare heatspreader and substrate before soldering. Επίσης φαίνεται να δίνει μια εξήγηση και για τα χαρακτηριστικά της κόλλας(adhesive).
Whitefanged Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρόβλημα είναι γι' αυτους που θα πάρουν cpu να το τρέχουν ως έχει, όπως και για την εταιρεία. Μπορεί η πάστα που έβαλαν να μην είναι η καλύτερη από άποψη θερμοκρασιών, αλλά να κρατάει σε χρόνο. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν πάστες στο εμπόριο με 20c διαφορά. Άλλος είναι ο λόγος. Η περίφημη κόλλα στο καπάκι. Σωστός και σωστός. Θα μπορούσαν βέβαια με ελάχιστο κόστος παραπάνω, ελάχιστο ξαναλέω, ελάχιστο της τάξης κάτω από ευρώ ανά τμχ, ίσως μόνο ελάχιστα σεντς διαφορά, να βάζανε μια φλατζόκολλα της προκοπής που όταν σταθεροποιείται να σχηματίζει λεπτότερο στρώμα και πάστα κάπως καλύτερη, στοιχηματίζω ότι το κέρδος σε max temp θα ήταν άνετα 7c ενδεχομένως 10c. Δεν χάλασε κι ο κόσμος, παρόλαυτα το βρίσκω πολύ φάουλ που δεν το κάνουν. Το soldering έχeι ειδική προεργασία που αυξάνει αρκετά το κόστος. https://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/ Επίσης φαίνεται να δίνει μια εξήγηση και για τα χαρακτηριστικά της κόλλας(adhesive). Η amd πουλάει cpu στο κατοστάρικο που είναι soldered. Κατά καιρούς πρέπει να χει πουλήσει και cpu στα 60 70 ευρώ λιανική που είναι soldered. Πόσο είναι δηλαδή αυτό το κόστος που την amd την παίρνει να το κάνει σε προϊόν των 100 ευρώ και την intel δεν την παίρνει να το κάνει σε προϊόν των 400 500 και βάλε? Επίσης ευχαριστούμε τον κ. δερβάουερ για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την κόλληση των μετάλλων, αλλά δεν μας απαντάει στην απο πάνω ερώτηση. 3
BabisTs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Έμενα πάντως παλαιώνει σαν το κρασί. Βλέπω διάφορους πικραμένους με τις liquid metal after 6 months, after 9 months, ohhhh its a girl κλπ Ας μας πει κι ο Babis πάντως που τον έχει ξεκαπακώσει δυό χρόνια+ Η σύγκριση πάντως δεν πρέπει να αφορά την οδοντόπαστα με τη liquid metal αλλά την οδοντόπαστα με το solder. H εναλλακτική της crest είναι το solder, το delid και η liquid metal είναι λύση ανάγκης. edit: αν και βλέπω τον Μπάμπη σε διπλανό νήμα να ετοιμάζεται να πάρει ένα ακόμα σκαλπ. Έχω την εντύπωση ότι δεν σκότιζεται από μαραμένες liquid metal. Χειμώνα - καλοκαίρι ακατάπαυστα στα 4,7ghz παίζει το τσιπάκι από όταν του έκανα delid ...... καμία αλλαγή στα temps δεν έχω παρατηρήσει!Αυτά από τον 4790Κ που είχα.....πήγε συρτάρι τώρα για back-up cpu (μην τυχόν πάθει κάτι το καινούργιο) μιας και ήρθε καινούργιο τερατάκι.....4,4ghz/1.07vcore full stable (μένει βέβαια να φτιαχτεί θερμοκρασιακά με delid όταν θα έχω χρόνο και άνετα φτάνω daily κλόκια τα 4,9ghz-5,0ghz.....bench 5.1+ ghz από ότι φαίνεται) ! 1
Whitefanged Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μπράβο ρε φίλε! Μεγειές! Και να σκεφτείς ότι λέγαμε golden chip το πρώτο που είχες! 1
BabisTs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Μπράβο ρε φίλε! Μεγειές! Και να σκεφτείς ότι λέγαμε golden chip το πρώτο που είχες! Gold δεν θα το έλεγα ....αλλά ένα μέτριο προς καλό είναι (πήγε συρτάρι /στο κουτάκι του για backup cpu_αχρείαστο να είναι)!Πραγματικά μέρα με την νύχτα το vcore που ζητάει το καινούργιο cpu σε σχέση με το παλιό.....θα τραβήξω τα κλόκια από τα μαλλιά! 1
TopCLR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρόβλημα είναι γι' αυτους που θα πάρουν cpu να το τρέχουν ως έχει, όπως και για την εταιρεία. Μπορεί η πάστα που έβαλαν να μην είναι η καλύτερη από άποψη θερμοκρασιών, αλλά να κρατάει σε χρόνο. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν πάστες στο εμπόριο με 20c διαφορά. Άλλος είναι ο λόγος. Η περίφημη κόλλα στο καπάκι. Το soldering έχeι ειδική προεργασία που αυξάνει αρκετά το κόστος. https://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/ Επίσης φαίνεται να δίνει μια εξήγηση και για τα χαρακτηριστικά της κόλλας(adhesive). Αν και με κάλυψε η "απορία" του Whitefanged στο επόμενο ποστ από το δικό σου (η υπογραμμισμένη πρόταση). Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Στα κλειδωμένα cpu ας βάλει αυτήν την πάστα που βάζει η Intel. Μια ζωή στα ίδια ρολόγια και τάσεις θα δουλέψουν οπότε ας υποθέσουμε οτι είναι λογική η χρήση της πάστας αυτής. Στα "Κ" μοντέλα που τα διαφημίζει και για το overclock (και σου θυμίζω πως πωλούνται με "καπέλο" στην τιμή) δεν μπορούσε να εφαρμόσει το soldering; Το οποίο ΕΙΝΑΙ αναγκαίο για την χρήση που προορίζεται το cpu (= overclock)! Μήπως το "καπέλο" είναι (μόνο) το κόστος για το ξεκλείδωμα του πολλαπλασιαστή (+ ανέβασμα στα στοκ ρολόγια) και το μελάνι για το έξτρα "Κ" στην στάμπα; Μιας και στα υπόλοιπα είναι ίδιοι. I don't think so!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα