Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες εφτιαξα ενα συστημα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη σε μια μητρικη της ASUS την Z270E και με υδροψυξη την Kraken X62 και οι θερμοκρασιες μου σε idle κατασταση ειναι στους 30 βαθμους και σε stress test με το Prime 95 χτυπησα 70 με 100% CPU full load και τους ανεμιστηρες να δουλευουνε στο 100%

Πιστεύετε οτι οι θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες?

Επισης παρατηρω οτι εκει που η θερμοκρασια ειναι 30 βαθμοι με του που παει να αυξηθει το cpu load εστω στο 14% ξαφνικα παει η θερμοκρασια 50-55 βαθμοι 

Ακομα δεν τον εχω δομιακσει σε games για να δω κι εκει συμπεριφορα, απλα με αγχωνει μηπως εχω κανει κατι λαθος εγω

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οι 50-55 βαθμοι ειναι παραπανω απο φυσιολογικοι, ειναι πολυ καλοι για την ακριβεια. Τι σε απασχολει; 

Τρεξε ενα benchamark να δεις τι θερμοκρασιες πιανει σε full load.

• Like 1
Δημοσ.

φίλε μου ο επεξεργαστής αυτός γενικά είναι ζεστός,αλλά με την kraken x62 κατά την άποψη μου θα έπρεπε να είσαι ελάχιστα πιο κάτω σε stock load. 

Έχεις τσεκάρει πόσο vcore δίνει? Φαντάζομαι το έχεις στο auto,το οποίο είναι λάθος γιατί μητρικές z170-z270 έχουν την τάση να δίνουν περισσότερο ρεύμα από ότι πρέπει στο auto.Κανονικά πρέπει να τρέχει γύρω στο 1.20vcore σε stock λειτουργία. Δες πόσο δίνει την ώρα του stress και μετά απο bios χαμήλωσε το vcore (αν δίνει πιο πολύ)

• Like 2
Δημοσ.

δεν τη λες και σοβαρη υδροψυξη την συγκεκριμενη,απο την αλλη ζεστος ο 7700κ,παιζει και 4500,αρα λογικες θερμοκρασιες.Μη σου πω οτι στο prime περιμενα παραπανω.

• Like 2
Δημοσ.

Το ίδιο σύστημα έχω και γω αλλά με την h100i v2 για ψύξη. Γενικά είναι ζεστός ο 7700k. Δεν έχω βρει χρόνο να τον ζορισω ακόμα. idle πάντως είναι στους +5-6 βαθμούς περίπου παραπάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Αν είναι στους 19-20 το δωματιο ο cpu παιζει στους 25-26

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η x62. Υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις αναφερόμενες θερμοκρασίες στους 7700K.

Προφανώς οφείλεται στο πως κάθεται η σάλτσα πάστα που βάζει η intel.

Αν το vcore είναι περίπου στο 1,3 με θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 25,

οι 70c δεν είναι παράλογο νούμερο.

• Like 3
Δημοσ.

Ποιό preset τρέχεις στο prime95(π.χ. small FFT); Έχεις απενεργοποιήσει τα AVX instructions(φαντάζομαι πως ναι);

Βεβαιώσου ότι έχεις βάλει αρκετή θερμοαγώγιμη πάστα. Αν υπάρχει πλεόνασμα πάστας αυτό θα φύγει με την πίεση που κάθεται η ψύκτρα(θα έχεις διαβάσει το αντίθετο, αλλά είναι λάθος). Μετά ρίξε την τάση όσο σε παίρνει.

10 τόνους υδρόψυξη και να βάλεις δεν πρόκειται να αλάξεις την κακή θερμική αγωγιμότητα αυτών των τσιπ. Το ξέρω και από τη δική μου αερόψυξη(skylake) που την αγγίζεις στα heatpipes και είναι κάτω και από χλιαρή. 

Δημοσ.

Καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις

Σημερα δεν ειχα καθολου χρονο να κατσω στον υπολογιστη επομενως οτι κανω θα το κανω αυριο και θα ενημερωσω

Θα απαντησω στα γρηγορα σε καποιες πραγματα..

Παστα δεν εχω βαλει εγω εξτρα αλλα πανω αφησα αυτην που εχει ηδη η κρακεν γιατι αποτι διαβασα ειναι ποιοτικη και ακριβως οση χρειαζεται.

Στο prime τρεχω το Small FFTs και η εκδοση του  ειναι η 26.6

Δεν ξερω τι θερμοκρασια εχω στο δωματιο παντως πχ σε idle κατασταση και επεξεργαστης αλλα και  καρτα γραφικων εχουν ιδια θερμοκρασια (35 βαθμοι και τα 2 αυτη τη στιγμη που γραφω)

Δημοσ.

θερμος επεξεργαστης , η intel λει μεγιστη θερμοκρασια 100 απο οτι κοιταξα .

περα απο τα benchmark δες τον σε κανονικη λειτουργια σε ενα βαρυ παιχνιδι πχ..

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πάλι μου φαίνονται φυσιολογικές οι θερμοκρασίες που αναφέρεις για 7700K. Ίσως να δεις το vcore που αναφέρθηκε και από άλλα παιδιά πιο πάνω και δοκίμασε να το ρίξεις όσο σε παίρνει.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή δεν έχω ψαχτεί γενικά με bios πήγα και άλλαξα το auto σε adaptive και έβαλα offset - αλλά δεν είδα καμιά διαφορά σε θερμοκρασία.. Έπαιξα ένα πολύ χαλαρό game και ο επεξεργαστής έπαιζε γύρω στους 47 βαθμούς την ίδια ώρα που η gpu ήταν στους 58..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα.Οι θερμοκρασιες δεν ειναι απαγορευτικες απλα ειναι υψηλες μιας και μιλαμε για Stock ρολογια και επισης μιλαμε και για υδροψυξη.Εγω στην περιπτωση μου εχω τον επεξεργαστη πανω σε μια MSI Z270 GAMING CARBON PRO και τον ψυχω με μια Cryorig R1 Ultimate θερμαγωγιμη χρησιμοποιω την Thermal Grizzly  Kryonaut.Λοιπον στα 4.8Ghz με 1.235V χωρις να κατεβασω τα AVX maximum θερμοκρασια στον δευτερο πυρηνα 76 βαθμους(ολοι οι αλλοι μεχρι 70 βαθμους) σε Prime95 small FFTs με AVX instructions on.Οι ιδιες θερμοκρασιες σε OCCT Linepack-AVX-90% Memory Usage.Και τα δυο προγραμματα μια ωρα τρεξιμο.Και 5.0Ghz με 1.295V τα AVX στο -2 μια ωρα Intel Burn Test-Stress Level Maximum θερμοκρασια στον δευτερο πυρηνα 81 βαθμους (ολοι οι αλλοι μεχρι 75) και τα δυο τεστ με θερμοκρασια δωματιου εως 21 βαθμους.Για να μην κουραζω αλλο θα σου προτεινα πρωτον να αλλαξεις την stock παστα της Kraken με μια Aftermarket καλης ποιοτητας δευτερον να κοιταξεις τα ρευματα που δινει η μητρικη σου και τριτο να κοιταξεις να εχεις ενα καλο Airflow στο κουτι σου(ειναι πολυ σημαντικο).

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα.Οι θερμοκρασιες δεν ειναι απαγορευτικες απλα ειναι υψηλες μιας και μιλαμε για Stock ρολογια και επισης μιλαμε και για υδροψυξη.Εγω στην περιπτωση μου εχω τον επεξεργαστη πανω σε μια MSI Z270 GAMING CARBON PRO και τον ψυχω με μια Cryorig R1 Ultimate θερμαγωγιμη χρησιμοποιω την Thermal Grizzly Kryonaut.Λοιπον στα 4.8Ghz με 1.235V χωρις να κατεβασω τα AVX maximum θερμοκρασια στον δευτερο πυρηνα 76 βαθμους(ολοι οι αλλοι μεχρι 70 βαθμους) σε Prime95 small FFTs με AVX instructions on.Οι ιδιες θερμοκρασιες σε OCCT Linepack-AVX-90% Memory Usage.Και τα δυο προγραμματα μια ωρα τρεξιμο.Και 5.0Ghz με 1.295V τα AVX στο -2 μια ωρα Intel Burn Test-Stress Level Maximum θερμοκρασια στον δευτερο πυρηνα 81 βαθμους (ολοι οι αλλοι μεχρι 75) και τα δυο τεστ με θερμοκρασια δωματιου εως 21 βαθμους.Για να μην κουραζω αλλο θα σου προτεινα πρωτον να αλλαξεις την stock παστα της Kraken με μια Aftermarket καλης ποιοτητας δευτερον να κοιταξεις τα ρευματα που δινει η μητρικη σου και τριτο να κοιταξεις να εχεις ενα καλο Airflow στο κουτι σου(ειναι πολυ σημαντικο).

Το πουλάς το cpu???????
  • Like 3
Δημοσ.

Επειδή δεν έχω kaby lake αλλά skylake 6700k μαζί με nepton 120xl σε Φούλαμ load στοκ έχω δει 42 και 18 idle. Με 1.45 volt και 1.40 memory controller max OVERCLOCK 96 βαθμούς εκεί. Δες αν έχεις βάλει σωστά την τρόμπα πάνω στο socket. Μεγαλη διαφορά η σωστή τοποθέτηση. Το μόνο που έβαλα ήταν PK3 και την ψύχρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...