foxxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι στην πάρε και θα ήθελα για μια ακόμα φορά τα φώτα σας. Έχω έναν imac 20 inch late 2008 τον οποιο αναβάθμισα με δίσκο ssd και 6giga ram. Η χρήση του είναι στουντιακη σε προσωπικό μου home studio,ολα ωραία όλα καλά αλλά πλέον βλέπω ότι πέρα από yosemite δεν μπορεί να πάρει άλλο λειτουργικό και ο καινούριος πονοκέφαλος που λέγετε thunderbolt με αναγκάζει να αρχίσω να κοιτάω για μια καινούρια αναζήτηση νέου αντικαταστάτη τετραπυρηνου με πρόβλεψη πάντα να μπορεί να γίνει αναβάθμιση σε ram και σκληρό δίσκο. Έχω καταλήξει σε mini mac i7 (server) late 2012 για macbook το ξεχνάω γιατί τετραπυρηνο είναι μόνο το καινούριο 2017 και έρχομαι στο δίλημμα να κοιτάξω και πάλι σε imac ? και αν ναι μέχρι πιο μοντέλο έχει περιθώρια αναβαθμίσεις σε ram και σκληρό όπως καλή ώρα το mini mac που ανέφερα και να είναι τετραπυρηνο? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Εχω MacMini 2012 i7 Quad-core με 16GB RAM και doubler kit όπου εχω προσθέσει έναν SSD 128GB μαζι με τον 1TB και εχω φτιάξει fusion drive. Το μηχάνημα ειναι πολυ γρήγορο και θα σε καλύψει σίγουρα (τρέχω αρκετά βαριά εργαλεία). Πάρε και ενα καλο monitor και εισαι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Εχω MacMini 2012 i7 Quad-core με 16GB RAM και doubler kit όπου εχω προσθέσει έναν SSD 128GB μαζι με τον 1TB και εχω φτιάξει fusion drive. Το μηχάνημα ειναι πολυ γρήγορο και θα σε καλύψει σίγουρα (τρέχω αρκετά βαριά εργαλεία). Πάρε και ενα καλο monitor και εισαι μια χαρά. Είμαι ένα 90% προς αυτή την οδό απλα έλεγα αν έβρισκα κάτι ανάλογο σε imac late 2013 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Θα σου έλεγα MacBook Pro 2013 αλλά αφού πιστεύεις ότι θα κανείς δουλειά με τον επεξεργαστή και όχι με την ταχύτητα του σκληρού πήγαινε σε ένα macmini που να έχει δυνατό επεξεργαστή. Γιατί την ταχύτητα του σκληρού του MacBook Pro δύσκολα θα την βρεις σε imac ή macmini. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Είμαι ένα 90% προς αυτή την οδό απλα έλεγα αν έβρισκα κάτι ανάλογο σε imac late 2013 ? Μπορείς να βρεις αλλά θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο ειδικά να μιλάμε για το 27". Στο προηγούμενο setup που σου περιέγραψα, ακόμα καλύτερα βάζεις έναν 256GB SSD ή μεγαλύτερο για primary (τον HDD τον κρατάς ως secondary για backup, δεν φτιάχνεις fusion) για να έχεις maximum read/write με sata 3 (~550MB/s) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Θα σου έλεγα MacBook Pro 2013 αλλά αφού πιστεύεις ότι θα κανείς δουλειά με τον επεξεργαστή και όχι με την ταχύτητα του σκληρού πήγαινε σε ένα macmini που να έχει δυνατό επεξεργαστή. Γιατί την ταχύτητα του σκληρού του MacBook Pro δύσκολα θα την βρεις σε imac ή macmini. Μα καλα τη σκληρο μπορεί να εχει ενα core duo το οποιο να τρεχει καλυτερα απο ενα τετραπυρηνο? Γιατι ειχα μια κουβεντα με εναν συνεργατη μου και μου ειπε οτι μονο απο 2016 με 2017 υπαρχει τετραπυρηνο macbook που μας κανει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μα καλα τη σκληρο μπορεί να εχει ενα core duo το οποιο να τρεχει καλυτερα απο ενα τετραπυρηνο? Γιατι ειχα μια κουβεντα με εναν συνεργατη μου και μου ειπε οτι μονο απο 2016 με 2017 υπαρχει τετραπυρηνο macbook που μας κανει. Τα MacBook Pro 2013 δεν ήταν core 2 duo! 13" i7 2-core http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.8-13-late-2013-retina-display-specs.html 15" i7 4-core http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.7-15-early-2013-retina-display-specs.html Ο συνεργάτης δε σου τα λέει καλά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μα καλα τη σκληρο μπορεί να εχει ενα core duo το οποιο να τρεχει καλυτερα απο ενα τετραπυρηνο? Γιατι ειχα μια κουβεντα με εναν συνεργατη μου και μου ειπε οτι μονο απο 2016 με 2017 υπαρχει τετραπυρηνο macbook που μας κανει. Οι πυρήνες δεν είναι το μόνο μέτρο συγκρίσης αλλά και οι επιδόσεις του επεξεργαστή στην δουλειά που θες να κανείς. Ο σκληρός μπορεί να βοηθήσει συνολικά ένα σύστημα και μπορεί να κάνει ακόμα έναν καλό διπύρηνο να τελειώνει τις δουλειές στο άψε σβήσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Γιατί δεν παίρνεις MacBook Pro 15' του 2015 έχει τετραπύρηνο i7 και 16αρα ram... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Τα MacBook Pro 2013 δεν ήταν core 2 duo! 13" i7 2-core http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.8-13-late-2013-retina-display-specs.html 15" i7 4-core http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i7-2.7-15-early-2013-retina-display-specs.html Ο συνεργάτης δε σου τα λέει καλά... Έχεις δίκιο έκανε λάθος αρα τριπλός προβληματισμός τώρα minimac late 2012-macbook late 2013-15 και imac Γιατί δεν παίρνεις MacBook Pro 15' του 2015 έχει τετραπύρηνο i7 και 16αρα ram... παίρνει αναβάθμιση σε ram και σκληρο δίσκο? Οι πυρήνες δεν είναι το μόνο μέτρο συγκρίσης αλλά και οι επιδόσεις του επεξεργαστή στην δουλειά που θες να κανείς. Ο σκληρός μπορεί να βοηθήσει συνολικά ένα σύστημα και μπορεί να κάνει ακόμα έναν καλό διπύρηνο να τελειώνει τις δουλειές στο άψε σβήσε. Δεν έχεις άδικο σε αυτό αλλά κοιτάω να πάρω κάτι όσο μπορώ καλύτερο εφόσον το οικονομικό δεν μου επιτρέπει να πάω σε καινούριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Έχεις δίκιο έκανε λάθος αρα τριπλός προβληματισμός τώρα minimac late 2012-macbook late 2013-15 και imac παίρνει αναβάθμιση σε ram και σκληρο δίσκο? Δεν έχεις άδικο σε αυτό αλλά κοιτάω να πάρω κάτι όσο μπορώ καλύτερο εφόσον το οικονομικό δεν μου επιτρέπει να πάω σε καινούριο Παίρνει αναβάθμιση σε σκληρό αλλά θα έχεις ήδη 256gb μου φαίνεται λίγο υπερβολή να θέλεις περισσότερο. Βέβαια κυκλοφορεί και σε 512...η μνήμη είναι 16gb δεν μπορείς να βάλεις περισσότερο αλλά τι νόημα έχει και πάλι. Το 99,9% των εφαρμογών δεν χρειάζονται περισσότερο εκτός αν θέλεις να κανείς τίποτα video editing κλπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Παίρνει αναβάθμιση σε σκληρό αλλά θα έχεις ήδη 256gb μου φαίνεται λίγο υπερβολή να θέλεις περισσότερο. Βέβαια κυκλοφορεί και σε 512...η μνήμη είναι 16gb δεν μπορείς να βάλεις περισσότερο αλλά τι νόημα έχει και πάλι. Το 99,9% των εφαρμογών δεν χρειάζονται περισσότερο εκτός αν θέλεις να κανείς τίποτα video editing κλπ... Κοίτα πάντα να μου άρεσε η ιδέα ενός macbook pro γιατί πέρα την δουλειά μου στο studio θα μου άρεσε και η φορητότητα του αλλά τότε που πρώτο άρχισα να ψάχνομαι είχα βρει ευκαιρία τον imac και με κάλυψε για τις τότε ανάγκες μου. Τώρα όσο αφορά την μνήμη θέλω τετραπυρηνο και να μπορεί να γίνει αναβάθμιση σε Ram μέχρι 32 το πολύ. Αρα είναι κάτι που το ψάχνω καλά για να δω τι με συμφέρει και να κάνω όσο πιο πολύ καλή αγορά μπορώ πάνω στις ανάγκες μου. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2017 από foxxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 32GB RAM μόνο σε iMac και Mac Pro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxxx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 32GB RAM μόνο σε iMac και Mac Pro. Σε imac από ότι είδα είναι από late 2012 μάλιστα.... Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώσεις που μου μεταδώσατε σας ευχαριστώ ήταν όλες πολύ χρήσιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα