Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις το touch της οθόνης ενός κινητού;

Δεν εννοώ όλη την οθόνη αλλά μόνο το digitizer.

Με λίγο διάβασμα που έριξα είδα ότι θεωρείται δύσκολο και προτείνεται η αντικατάσταση ολόκληρης της οθόνης διότι αλλιώς υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της LCD.

Αξίζει λοιπόν να δοκιμάσω να αντικαταστήσω το digitizer σε κινητό με χαλασμένο touch.

Δε μπορώ - αξίζει να βρω ολόκληρη την οθόνη. Είδα ότι είναι πολύ δύσκολο να τα ξεκολλήσεις.

Δημοσ.

Πολυ δύσκολο δεν είναι, αναλόγος για ποια συσκευή μιλάμε, πχ s6 edge s7 edge θέλουνε πολύ προσοχή και λεπτομέροια γιατι λίγο παραπάνω δύναμη να βάλεις θριματίζει όλη η οθόνη. Θέλεις ενα πιστόλι θερμού αέρα για να μαλακώσεις  την κόλλα που  έχει απο κάτω, και κάποια πλαστικά εργαλεία, μπορείς να τα ψάξεις στο ebay ως repair phone kits, γενικά και μία πένα να έχεις απο μια κιθάρα κάνει την δουλειά, απλά θέλει προσοχή να μήν γρατσουνήσεις την lcd όταν σηκώνεις το digitizer. Το πιο σημαντικό, αφού βγάλεις το παλιό digitizer, καθάρισε όλες τις παλιές κόλλες που έχει απο κάτω και βάλε καινούργιες!!!! Υπάρχει περίπτωση να γδάρεις τα traces που έχει πάνω το digitizer και να μήν δουλεύει καθόλου, αντι για την κόλλα μπορείς να βάλεις και ταινία διπλής όψης

Δημοσ.

Αυτό με το πιστόλι θερμού αέρα το είδα. Όπως το είπες. Δε ξέρω αν κάνει δουλειά κι ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Τώρα να αγοράσω πιστόλι θερμού αέρα μόνο γι αυτό το σκοπό, δε το κάνω. Το κινητό είναι ένα leagoo Alfa 5.

Περισσότερο το κάνω για την εμπειρία. Και να μη δουλέψει δε καίγομαι. Παρατημένο το έχω.

Αυτό με την ταινία δε κατάλαβα στο τέλος. Αλλά αν φτάσουμε μέχρι εκεί βλέπουμε...

Να το δοκιμάσω; 10€ θα μου κοστίσει το ανταλλακτικό

https://m.aliexpress.com/item/32628561058.html

Δημοσ.

Το πιστολακι μαλλιων κανει. Εχω αλλαξει αρκετα digitizers με πιστολακι. Με στενο στομιο και κινηση περιμετρικα. Απλα μην το παρακανεις. Για την κολλα και την απορια σου. Το πιστολι θερμου αερα ή στην περιπτωση σου το πιστολακι μαλλιων το θες για να ζεστανεις την κολλα που συγκρατει το digitizer πανω στα μπεζελς και να ερθει σε μια περιπου λαστιχενια μορφη και να ξεκολλησει. Μετα μια ταινια διπλης οψης του 1mm βαρια 2 σου κανει

Δημοσ.

Το πιθανότερο, δεν έχει OGS(one glass solution) το συγκεκριμένο μοντέλο.Σαφώς είναι ευκολότερο για την αλλαγή του.Το πιστολάκι θα σε βοηθήσει αρκετά να "μαλακώσει" περιμετρικά την κόλλα διπλής όψης,σύν κάποιο τραπουλόχαρτο για να μην κάνεις ζημιά στην οθόνη,κατά την "περιμετρική" αποκόλληση του.

διπλή όψης χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Το πιθανότερο, δεν έχει OGS(one glass solution) το συγκεκριμένο μοντέλο.Σαφώς είναι ευκολότερο για την αλλαγή του.

Αρα αυτό είναι καλό για την περίπτωση μου.

Λέω να το ρισκάρω. Αν τα καταφέρω βλέπουμε...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επανήλθα διότι έχω την οθόνη και τα εργαλεία (εκτός της ταινίας διπλής όψης).

την ταινία θα την χρησιμοποιήσω για να την βάλω στα όρια του touch για να κολλάει με την οθόνη; δηλαδή κάτω από τα bezels;

λογικά παρόμοιο με αυτό

οπότε να πάρω μια των 2mm ή 1mm;

να το ξεβιδώσω καλύτερα να δω τι θα ταίριαζε καλύτερα;

δε βρίσκω και κανένα βιντεάκι με αποσυναρμολόγηση του συγκεκριμένου κινητού να δω τη διαδικασία.

μάλλον θα πάρω βάση από κάποιο άλλο. ας ελπίσουμε ότι δε θα συναντήσω σημαντικές διαφορές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...