Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε στρατιωτικές «μονάδες πληροφοριών» που διενεργούν επιχειρήσεις «έξυπνης και αποτελεσματικής προπαγάνδας», αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, μιλώντας σε εκπροσώπους του κοινοβουλίου της χώρας.

Αν και δεν έκανε καμία νύξη για τους στόχους αυτών των επιχειρήσεων, σημείωσε πως «έχουμε μονάδες πληροφοριών, που είναι πιο αποτελεσματικές από την προηγούμενη “υπηρεσία αντιπροπαγάνδας”».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Shoigu στο BBC, ο ειδικός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις Keir Giles, από το think-tank Chatham House, επισήμανε πως στις επιχειρήσεις κυβερνοπολέμου που καταστρώνει η χώρα δεν περιλαμβάνονται μόνον οι επιθέσεις χάκερ, στις οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο τα δυτικά μίντια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι ο έλεγχος των πληροφοριών, υπό οποιαδήποτε μορφή. Σε αντίθεση με την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όπως προσθέτει, ο σκοπός δεν είναι μόνο να «διαφημισθούν» τα δήθεν προτερήματα της χώρας.

Επίσης, συχνά ο στόχος δεν είναι καν να γίνει πιστευτή μία ιδέα, αλλά να υπονομευθεί η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας.

Link.png Site: BBC

Δημοσ.

Απο τον Shoigu ακουσατε αυτο, που αναφερεται στον τιτλο;

συγκεκριμενα, τη λεξη "προπαγανδα";

¨Η το ακουσατε απο την προπαγανδα του BBC, και διαδιδετε σε μενα;

• Like 19
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να πει το άρθρο, που είναι το κακό, τι ακριβώς πρέπει να καταλάβω και σε τι πρέπει να συμφωνήσω. Μάλλον δεν με κόβει σε αυτά τα θέματα. Εάν κάποιος μπορεί να μου πεί με μια πρόταση τι παίζει ας το κάνει. Ευχαριστώ πολύ ( Δεν κάνω πλάκα παιδιά σοβαρά μιλάω ) .

• Like 3
Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να πει το άρθρο, που είναι το κακό, τι ακριβώς πρέπει να καταλάβω και σε τι πρέπει να συμφωνήσω. Μάλλον δεν με κόβει σε αυτά τα θέματα. Εάν κάποιος μπορεί να μου πεί με μια πρόταση τι παίζει ας το κάνει. Ευχαριστώ πολύ ( Δεν κάνω πλάκα παιδιά σοβαρά μιλάω ) .

Σε ελεύθερη μετάφραση ότι οι ρωσοι είναι οι κακοί, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για να κάνει κακό σε άλλα κράτη μέσω προπαγάνδας,εκ του προπαγανδιστικου BBC όλα αυτά.

• Like 17
Δημοσ.

Η έννοια της αντικειμενικής αλήθειας υπονομεύεται από τους δημοσιοκάφρους των δυτικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης εδώ και χρόνια. Είναι έτη φωτός προστά η δύση στον τομέα αυτόν.

• Like 8
Δημοσ.

"έξυπνης και αποτελεσματικής προπαγάνδας" κι εμείς έχουμε έξυπνη προπαγάνδα, αλλά αγορασμένη από την Diamant A.E..... :P

• Like 2
Δημοσ.

Σιγα το νεο. Ειδηση θα ηταν αν δεν το εκαναν.

Είδηση είναι ότι το παραδέχονται, όχι ότι το κάνουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω με μία πρόταση να συνοψίσω το τι γίνεται σήμερα σε αυτό το επίπεδο "πολέμου" αλλά θα προσπαθήσω.

Αυτοί που έχουν τα "προσόντα" να ελέγχουν την ορθότητα των ειδήσεων στα media της περιοχής ευθύνης τους, λένε σε όλους τους άλλους ότι έχουμε τρόπο να μειώνουμε την αξία της παραγώμενης λάσπης όταν αυτή προορίζεται για εμάς.

Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό.

Ούτως ή άλλως τμήμα κυβερνοπολέμου έχει και το τι γίνεται εκεί εμείς χαμπάρι δεν πρόκειται να πάρουμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...