Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγο καθώς έβλεπα μια ταινία, έχοντας παράλληλα και κάτι updates παιχνιδιών να κατεβαίνουν ξαφνικά πάγωσε η οθόνη, δεν έκλεισε το σύστημα απλά πάγωσε και από τα ακουστικά ακουγόταν ένα σαν "ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιννννν" σαν να έχει παγώσει ο ήχος, δε μπορώ να το περιγράψω. Κάνω μια να δω μέσα στο κουτί να δω την ένδειξη της μητρικής [ 55 ]. Λέω ωχ κάτι μου θυμίζει αυτό. Σκέφτομαι λογικά κάποια μνήμη βάρεσε. Ανοίγω το πλαϊνό,  βγάζω ολες τις μνήμες και δοκιμάζω όλους τους πιθανούς συνδιασμούς: μια μια ανα slot, διαφορετικό σλοτ μια μια κλπ. Τελικά το αποτέλεσμα ειναι το εξής: τα 2 αριστερά slot, με ονομασίες DDR3A1 καθώς και DDR3A2, όποτε βάλω μνήμη error 55. Μόνο στις 2 δεξιά bootάρει το σύστημα. Είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο παλαιότερα και δεν δούλευε η DDR3A2 θέση. Είχα βρει τότε σε ένα forum ένας είχε παρόμοιο θέμα και bootάροντας σταδιακά με διαφορετικές θέσεις στις μνήμες ξεκόλλησε το σύστημα και στο τέλος είδε και τις 4 μνήμες. Δεν θυμάμαι πώς το είχα κάνει παλιά, καθώς το είχα δοκιμάσει και δούλεψε. Τώρα όμως το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Εχω σπάσει το κεφάλι μου να δω τι ακριβώς συμβαίνει και λύση δε μπορώ να βρω. Καμιά ιδέα; Να σημειώσω ότι εγγύηση σε επεξεργαστή και μητρική έχει λήξει εδώ και 2χρόνια τουλάχιστον.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Σύστημα:

i7 2600K 

ASRock z77 fatality professional με τελευταίο bios ( δοκίμασα clear cmos κλπ )

Μνήμες Kingston hyper X blue τέσσερις 2άρες σύνολο 8GB

DSC_0553.jpg

Fatal1ty%20Z77%20Professional%20Top.jpg

Δημοσ.

Συνήθως αυτό είναι πρόβλημα socket και όχι καναλιών μνήμης.

Ήσουν οβερκλοκαρισμενος ?

Βγάλε τον επεξεργαστή ρίξε μια ματιά στο socket μήπως υπάρχει κάτι εμφανές και ξαναβαλτον.

Δημοσ.

Overclock στις μνήμες δεν εχω. Ο cpu είναι 4.2 μόλις και μαξ ρεύμα 1.23-26 γιατί είναι μπανανοτσιπ.

Μας αφήνει χρόνους cpu ή μητρική;  

Συνήθως αυτό είναι πρόβλημα socket και όχι καναλιών μνήμης.

Ήσουν οβερκλοκαρισμενος ?

Βγάλε τον επεξεργαστή ρίξε μια ματιά στο socket μήπως υπάρχει κάτι εμφανές και ξαναβαλτον.

Δημοσ.

bro μαλλον  πολυ πιθανον  να την ακουσαν τα σλοτ των μνημων  !!

τωρα  κανε αυτα .......βγαλτα ολα απο πανω  απο την μητρικη cpu-ρευματα - μπαταρια- usb τα παντα μετα μονταρε τα

και θα προτεινα  σαν τελευταια  λυση  να ξαναπερασεις το βιος ξανα και ξαναδοκιμασε τι να πω !! μπας και στρωσει 

• Like 1
Δημοσ.

bro μαλλον  πολυ πιθανον  να την ακουσαν τα σλοτ των μνημων  !!

τωρα  κανε αυτα .......βγαλτα ολα απο πανω  απο την μητρικη cpu-ρευματα - μπαταρια- usb τα παντα μετα μονταρε τα

και θα προτεινα  σαν τελευταια  λυση  να ξαναπερασεις το βιος ξανα και ξαναδοκιμασε τι να πω !! μπας και στρωσει 

Δηλαδή παίζει να μας κουνάει το μαντήλι η μητρική. Πώς να ξαναφλασάρω το bios; Το είχα κανει μέσα από το uefi είχε internet via ethernet update μέσα από εκεί ( bios-uefi ).

Τελείως κουλό πρόβλημα, είχαμε μείνει με τις μνήμες που δούλευαν μόνο στις θέσεις Β1,Β2 ενώ αν έβαζα μνήμη στην Α1 ή Α2 για παράδειγμα τζίφος. 

λοιπόν

Εκλεισα το pc, έβαλα στην Α1 θέση ραμ, στην Β1, Β2 και ΒΟΟΤ

θαύμα

έβαλα και την τελευταία στην Α2 και έστρωσε.

Ρε παιδιά πλάκα μου κανει ; Το ίδιο ακριβώς είχα πάθει πριν από 3-4 χρόνια και έστρωσε ακριβώς έτσι ( τώρα θυμήθηκα τι ειχα κάνει )

Παίζει κάποιο ρόλο το revision των μνημών ;

Ριχνω cpuz να δείτε 

post-376588-0-80073900-1488024013_thumb.jpg post-376588-0-87145000-1488024014_thumb.jpg

Δημοσ.

Βγαλε οτι ρευμα εχει επανω η μητρικη κλεισε τα παντα και βγαλε και την μπαταρια,ξανα περασε το bios και δες αν εφτιαξε αν οχι πιστευω η κατι κολλησε η μαλλον την ακουσε η μητρικη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...