Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέμα Windows ή hardware, ίσως είναι ευσεβής πόθος να είναι θέμα κάποιας ρύθμισης και να μην μπλέξω με αντικατάσταση μητρικής κλπ.

Στήνω σήμερα νέο μηχάνημα, με Asrock X99 Extreme4. Περνάω Windows 10 64-bit και δεν έχω ethernet. Έχει ένα θαυμαστικό στο εικονίδιο του network και στο network status γράφει:

Your device is connected and can access other devices on your local network, but may not be able to reach the internet. Στο troubleshooting δεν διορθώνει κάτι, το μόνο που προτείνει είναι reset το router ή τον network adapter.

Πήγα από το site της μητρικής και κατέβασα τους τελευταίους drivers για τον lan adapter, πέρασα και ό,τι drivers βρήκα εκεί, δεν διορθώθηκε. Πήγα μέχρι και στην σελίδα του network adapter όπως αναγνωρίζεται στο device manager

, και κατέβασα τον τελευταίο network adapter driver για τα windows 10.

Ανοιγόκλεισα το router πόσες φορές, δοκίμασα το ίδιο καλώδιο σε άλλη συσκευή (netbook με windows 7) και δουλεύει κανονικά, δοκίμασα άλλες θύρες στο router (Thomson TG585 v7), τίποτα.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να φταίει; Υπάρχει τίποτα άλλο έστω που να μπορώ να δοκιμάσω; Το μόνο που μου έχει μείνει είναι να δοκιμάσω με windows 7.

Δημοσ.

πιο απλα δοκιμασε με ενα live linux usb

το πιο πιθανο ειναι θεμα drivers?

τους εχεις βαλει ολους

και του chipset ?

δες και τις ρυθμισεις σου στο bios μηπως υπαρχει επιλογη για το ethernet

Δημοσ.

Περα απο το linux, δοκίμασε από τα windows να δηλωσεις καρφωτες ip/dns στην κάρτα.

Επισης επιβεβαιωσε οτι στο router ειναι ενεργοποιημένος  ο dhcp, εκτός αν οποιαδήποτε νεα συσκευή συνδεεται χωρίς προβλημα (π.χ. κινητα, tablet, κλπ) οποτε ειναι οκ. 

Δημοσ.

Χμμμ.. Δεν είναι καλό αυτό. Δοκίμασα με live Ubuntu στικάκι και ούτε εκεί συνδέεται. Το περίεργο είναι ότι δεν μου βγάζει πουθενά στο device manage κάποιο λάθος για την συσκευή.

Παίζει να είναι θέμα του router μου; Επειδή η μητρική έχει Gigabit Ethernet adapter και το router είναι παλιό μήπως υπάρχει κανένα θέμα;

Δημοσ.

βαλε καρφωτη ip

αν ουτε εκει δουλεψει τοτε

• ειτε ασυμβατοτητα
  • η ρυθμισης bios για ethernet disabled
  • ή καμμενη καρτα γραφικών
Δημοσ.

Παίζει να είναι θέμα του router μου; Επειδή η μητρική έχει Gigabit Ethernet adapter και το router είναι παλιό μήπως υπάρχει κανένα θέμα;

όχι δεν ισχύει αυτό,είναι προς τα πισω συμβατά όλα.

ψάξε για lan deep sleep

Δημοσ.

Το BIOS ήταν το πρώτο που κοίταξα, είναι ενεργοποιημένος ο adapter, τον απενεργοποίησα και τον ενεργοποίησα πάλι μπας και είχε φάει κανένα σκάλωμα. Το Deep Sleep είναι απενεργοποιημένο. Το θέμα είναι ότι το βρίσκει κανονικά στο device manager, λέει ότι λειτουργεί κανονικά κλπ..

Η κάρτα γραφικών που κολλάει; Και ασυμβατότητα ως προς τι μπορεί να έχει;

σε ipconfig /all που κάνω από command prompt, μου βγάζει στην αρχή τον Ethernet Adapter που δείχνει όλα οκ, έχει πάρει και Local IP, όλα συμπληρωμένα, από κάτω βέβαια μου βγάζει:

Tunnel adapter isatap.lan:

Media State: Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix: lan

Description: Microsoft ISATAP Adapter

Physical Addresss έχει εκεί περα μία

DHCP Enabled: No

Autoconfiguration Enabled: Yes

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι;

Εν τω μεταξύ, ούτε στο Default Gateway του router δεν μπαίνει..

Έχω δοκιμάσει με 3 διαφορετικά καλώδια, μόνο άλλο router δεν έχω δοκιμάσει...

Για WIND ποιοι είναι οι DNS Servers να δοκιμάσω να τους βάλω χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις του network adapter;

Θα δοκιμάσω μάλλον και Windows 7, αλλά το ότι δεν δουλεύει ούτε από live Ubuntu στικάκι δεν με κάνει πολύ αισιόδοξο..

Έπεσα και πάνω στο τριήμερο την τρέλα μου μέσα...

EDIT: Μπήκα στο Event Viewer και είδα στα administrative events κάτι warnings και κάτι errors, είναι μεγάλη λίστα για να κάνω copy paste, δεν ξέρω αν είναι ενδεικτικά για το τι μπορεί να φταίει ή οφείλονται στο ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ..

EDIT2: Δεν ξέρω αν λέει κάτι, αλλά στο πίσω μέρος στον adapter το κάτω λαμπάκι είναι σκούρο πορτοκαλί σταθερό και το πάνω ανοιχτό πορτοκαλί προς κίτρινο που αναβοσβήνει με έναν σταθερό ρυθμό.

Μόνο BIOS Update δεν έχω δοκιμάσει. Αλλά δεν ξέρω αν θέλω να το ρισκάρω, αν πάει κάτι στραβά μετά μην έχω θέμα με την εγγύηση...

Την γλίτωσα την ταλαιπωρία τελικά. Πήγα και έβαλα χειροκίνητα IP και DNS Servers (μπήκα από το netbook βασικά στην σελίδα του router και είδα από εκεί τι είχα δηλωμένο, διαφορετικά δεν θυμόμουν με την καμία τι είχα βάλει) και συνδέθηκε.  Γιατί έγινε όμως αυτό; Δηλαδή κάθε συσκευή που θα θέλω να συνδέσω με ethernet θα πρέπει να κάνω αυτήν την διαδικασία; Είναι επειδή τα έχω δηλώσει χειροκίνητα router; Στο netbook τώρα που τσέκαρα, το έχω να παίρνει αυτόματα IP και DNS servers και συνδέεται χωρίς πολλά πολλά.

Απλά βλέπω τώρα στο ipconfig ότι εκτός από τον Tunnel Adapter isatap μου βγάζει από κάτω κι έναν tunnel adapter Teredo Tunnelling Pseudo-Interface. Τι είναι αυτό;

Δημοσ.

Την γλίτωσα την ταλαιπωρία τελικά. Πήγα και έβαλα χειροκίνητα IP και DNS Servers (μπήκα από το netbook βασικά στην σελίδα του router και είδα από εκεί τι είχα δηλωμένο, διαφορετικά δεν θυμόμουν με την καμία τι είχα βάλει) και συνδέθηκε.  Γιατί έγινε όμως αυτό; Δηλαδή κάθε συσκευή που θα θέλω να συνδέσω με ethernet θα πρέπει να κάνω αυτήν την διαδικασία; Είναι επειδή τα έχω δηλώσει χειροκίνητα router; Στο netbook τώρα που τσέκαρα, το έχω να παίρνει αυτόματα IP και DNS servers και συνδέεται χωρίς πολλά πολλά.

Αυτό που σου ελεγα απο την αρχή. Βάλε καρφωτά ip/dns.

Προφανώς υπάρχει κάποια ασυμβατοτητα μεταξύ router/καρτας δικτύου. Δε χρειάζεται να το σκαλίσεις παραπάνω και ουτε να καίγεσαι. Απλώς, όταν βάζεις μια νενα συσκευή και βλέπεις οτι δεν παίρνει αυτόματα ip/gateway/dns, τοτε βαζε τις καρφωτα.. Γράψε και σε ενα χαρτάκι τα στοιχεία και θα τα εχεις ετοιμα.

Καλό browsing

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ, δεν έχω σκοπό να το σκαλίσω παραπάνω, απλά είχα την περιέργεια γιατί στο netbook συνδέθηκε με τις αυτόματες ρυθμίσεις.

Τέλος καλό, όλα καλά...

Δημοσ.

Αφού ήταν απενεργοποιημένο το dchp πως περίμενες να πάρεις ip από το router; Και γιατί ήταν απενεργοποιημένο; Θα έλεγα να πας πάλι στις ρυθμίσεις lan και να βάλεις αυτόματη απόδοση και στη διεύθυνση ip και στο dns.

Η local ip Που είχε πάρει πριν τι μορφή είχε;

Δημοσ.

Δεν ήταν απενεργοποιημένο το DCHP στον ethernet adapter. Εκεί ήταν ενεργοποιημένο. Εξάλλου είπα ότι όλες οι άλλες συσκευές παίρνουν IP κανονικά. Και ethernet που δοκίμασα το netbook και όλες οι άλλες συσκευές wireless (netbook, κινητό, τάμπλετ)..

Είπα ότι έβγαζε ΚΑΤΩ από τον ethernet adapter έναν άλλον adapter (Tunnel adapter isatap.lan), όπου ήταν απενεργοποιημένο το DHCP. Εξάλλου όπως είπα είχα δοκιμάσει με το ίδιο καλώδιο, το έβαζα στο netbook (με ρυθμισμένο μέσα από τα windows να παίρνει αυτόματα DNS και IP) και έπαιρνε κανονικά, το ίδιο καλώδιο έβγαζα από το netbook και το κούμπωνα στο PC και δεν έπαιρνε. Ποια η λογική σε αυτό;

Δημοσ.

Το πρώτο που θα έκανα, θα συνέδεα  τον Η/Υ ασύρματα μέσον από κάποιο usb wifi, να πάρουν internet τα windows και τα update.

Συνήθως τα win 10 λύνουν τέτοια προβλήματα μόνα τους. 

Το δεύτερο να κάνω reset το router.

Κανονικά πρέπει να παίρνει IP αυτόματα ο Η/Υ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...