Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίζω παιχνίδια και το modem το έχω στο κέντρο του σπιτιού και δεν βολεύει να το φέρω στο δωμάτιο μου. επίσης διάβασα οτι είναι καλύτερα να τραβήξω ένα καλώδιο ethernet που δεν θα έχει και απώλειες. Με το 5μ καλώδιο το ping θα ανεβεί; Γιατι μέσω wifi παίζω σταθερά μεν αλλα είναι λίγο μεγαλύτερο το πινγ απο οτι με καλώδιο και μάλλον φταίει το wifi μου για αυτό και ας πάιζω σε 5ghz.

Τα cat 6 είδα είναι καλά και έχουν και προστασία και λογικά δνε θα χάνουν αυτά ε; Τωρα όμως τι είναι το 6a, 6e? έχει και cat 7? Τι είναι καλύτερο; θα έχω απώλειες με το 5μ; θα είναι ίδιο με όταν το βάζω σε 1μ καλώδιο ethernet?

Και κάτι ακόμα το utp χρειάζομαι ε;

Δημοσ.

Σε αυτά τα μέτρα ότι και να βάλεις δεν θα έχεις απώλειες, πάρε ένα απλό φθηνό καλώδιο να κάνεις την δουλειά σου.

Και 50 μέτρα να βάλεις πάλι δεν θα έχεις απώλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτά τα μέτρα ότι και να βάλεις δεν θα έχεις απώλειες, πάρε ένα απλό φθηνό καλώδιο να κάνεις την δουλειά σου.

Και 50 μέτρα να βάλεις πάλι δεν θα έχεις απώλεια.

FTP η UTP? Ποια Η διαφορα? Τι είναι καλυτερο? Αν είναι έτσι καμένα 10Μ θα παρω

Edit

Λέω να πάρω αυτό. http://www.e-shop.gr/goobay-96347-u-utp-flat-patchcable-cat6a-5m-white-p-PER.618273 πειράζει που είναι awg 30;

Δημοσ.

Λέω να πάρω αυτό. http://www.e-shop.gr/goobay-96347-u-utp-flat-patchcable-cat6a-5m-white-p-PER.618273 πειράζει που είναι awg 30;

Ναί, πειράζει!

Με awg 30 είναι ακόμα πιό λεπτό απο το ελάχιστο που ορίζει η προδιαγραγή Cat5e (26 AWG). Μου αρέσει που το βαφτίσανε και Cat6 τρομάρα τους!

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι τα Flat UTP μια χαρά έχουν πιστοποίηση για το Ethernet πρωτόκολλο, αλλά για μικρές αποστάσεις ως patch cable. Όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει δίκτυο σε απόσταση 100 μέτρων με χρήση μόνο πολύκλωνων αγωγών.

Γι' αυτό όλα τα patch cable, πιστοποιούνται επίσημα για μικρές αποστάσεις και μόνο τα μονόκλωνα για μεγαλύτερες, άσχετα αν κανείς βρίσκει στην αγορά καλώδια π.χ. 30 μέτρων.

Υπάρχουν 2 τεχνικές κατασκευής των flat καλωδίων. Η μία είναι κάθε ζεύγος να είναι κολλημένο το ένα δίπλα στο άλλο συνεστραμμένα μεταξύ τους και η άλλη όπως και στα κλασσικά UTP.

Με μία σημαντική διαφορά. Έχουν την μισή και παρακάτω διάμετρο. Είναι δηλαδή λεπτότερα και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν δουλεύουν σε μεγάλα μήκη.

Βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και κακής σχεδίασης/υλοποίησης που δεν έχουν καν συστροφή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά πήρα αυτό εδω http://www.e-shop.gr/equip-625416-eco-patchcable-cat6-u-utp-10m-grey-p-PER.750319 Καλό είναι το  ping είναι ίδιο με το 1m καλώδιο αλλα γιατί δεν πιάνει 1000 Mbit? Δεν το υποστηρίζει; Έχω το modem tp link w9980 και το ethernet έχει ονομασία Marvell Yukon 88E8059 PCI-E Gigabit Ethernet Controller οπότε θα έπρεπε έτσι; Βλακεία έκανα; δεν υποστηρίζει gigabit αυτό το καλώδιο; εντάξει δεν με πειράζει και τόσο αλλα πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση;

Edit:

Έκανα επανεκκίνηση το modem και λεει 1Gbit

Επεξ/σία από therion13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...