Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολη τη κοινοτητα.

Σαν νεος στο φορουμ αναζητω τη βοηθεια σας για

αναπαραγωγη mkv files. Το προβλημα μου εχει ως

εξης:

Εχω μια τηλεοραση philips περιπου 10ετιας και το

προβλημα ειναι οτι εχει καει ο δεκτης ( βλεπω μεσω γνωστης ψηφιακης πλατφορμας). Εχω ενα portable dvd player philips και το συνδεω με την

TV μου. Αυτα που δεν παιζει ειναι mkv με ξεχωριστους υποτιτλους,δεν θελω να τους καιω πανω στην ταινια...

Τι λυση υπαρχει να αγορασω αλλο portable dvd player που να παιζει mkv ή καποιον media player

και ποια μοντελα μου προτεινεται;

Δεν εχω λιμιτς στην τιμη,βεβαια σε λογικα πλαισια γιατι το 90 % εχω mkv files σε σκληρο και usbs.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι θελω τηλ. πρωτα,αλλα

με τo portable που εχω βλεπω ολα τα αλλα formats

και εχω βολευτει.

Περιμενω τη βοηθεια σας Κωστας.

Δημοσ.

Δηλαδή στα mp4 δεν έχεις πρόβλημα με τους υπότιτλους; Αν είναι έτσι η λύση είναι πολύ απλή και λέγεται avidemux.

Το κατεβάζεις και το στήνεις (είναι δωρεάν), φορτώνεις το mkv, αλλάζεις το output format σε mp4 muxer, αποθηκεύεις και τέλος.

Δημοσ.

1 Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το MKVToolnix.

2 Κάνεις add source files το αρχείο mkv, όπως επίσης και το αρχείο υποτίτλων (βεβαιώσου ότι και τα 2 αρχεία έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα).

3 Start multiplexing.

Ανάλογα με το μέγεθος της ταινίας σε 2-3 λεπτά έχεις ένα αρχείο mkv το οποίο περιέχει και τους υπότιτλους.

Οι υπότιτλοι δεν έχουν καεί πάνω στην ταινία και μπορείς να τους αφαιρέσεις με τον ίδιο τρόπο ξανά.

Δημοσ.

@ micos000 αναγνωριζει δυστυχως ΜΟΝΟ ταινιες με ενσωματωμενους υποτιτλους και οχι ολες! αν ειναι κοντα στα 2G οι ταινιες μου

γραφει στο portable οτι δεν το υποστηριζει. mkv εννοειται οτι ουτε με ενσωματωμενους παιζει ...

εβαλα μια-δυο φορες να παιξει .avi  με ξεχωριστους υποτιτλους στην μια περιπτωση εδειχνε μονο την ταινια και αν θυμαμαι καλα

στη δευτερη μου εμφανιζε αλαμπουρνεζικα-κινεζικα τα γραμματα :P αλλα παλι για τη δευτερη περιπτωση δεν ειμαι 100% σιγουρος.

Με τα λιγα που καταλαβαινω αν τα .avi εχουν ποιο καινουριους codecs δεν τα υποστηριζει, μονο στα 1.5-1.6 G τα αναπαραγει.

@ Karthan Αν καταλαβες φιλε δεν παιζει ουτε με ενσωματωμενους υποτιτλους mkv. Δεν τα υποστηριζει καθολου

Δημοσ.

Συνήθως τα dvd players (portable και μη) είναι πολύ περιορισμένα στη λειτουργία τους και υποστηρίζουν μόνο avi & mpg αρχεία σε divx/xvid τα πρώτα και mpeg1 ή 2 τα δεύτερα και σε αναλύσεις μέχρι sd (περίπου μέχρι 576p στο κατακόρυφο).

Αν θέλεις να βλέπεις ταινίες δυστυχώς θα πρέπει να επενδύσεις κάποια λεφτά σε έναν mpeg4 hd αποκωδικοποιητή.

π.χ.

http://www.e-shop.gr/ixos-eikona-dvbt-psifiakoi-dektes-edision-ferguson-high-definition-hd-list?table=PER&category=SET+TOP+BOX&filter-3541=1&filter-5927=1&filter-6297=1

Δημοσ.

τι κανουν ακριβως αυτοι;παιζουν mkv και με

ξεχωριστους υποτιτλους; δεχονται στικακια;

με HDMI ή scart ; ελπιζω να παιζει ολα ...

Σε ρωταω micos000 επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτα.

Και ευχαριστω μεγιστα για το χρονο σου.

Δημοσ.

Ναι, ναι, ναι, ναι και ναι!

Το μόνο ελάττωμα τους είναι ότι δεν έχουν καλό έλεγχο μεγέθους και θέσεις για τους υπότιτλους. Συνήθως έχουν 2-3 στάνταρ μεγέθη και αλλαγή χρώματος μόνο.

Αν θέλεις να τα ελέγχεις όλα θα πας σε ένα android tv box με kodi (μέση τιμή είναι 40-70 ευρώ από Κίνα) και εκεί θα είσαι άρχοντας. Ένα καλό που είδα είναι το sunvell t95z στα 60€

https://www.youtube.com/watch?v=xKSKozi-KaQ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ναι, ναι, ναι και ναι!

Το μόνο ελάττωμα τους είναι ότι δεν έχουν καλό έλεγχο μεγέθους και θέσεις για τους υπότιτλους. Συνήθως έχουν 2-3 στάνταρ μεγέθη και αλλαγή χρώματος μόνο.

Αν θέλεις να τα ελέγχεις όλα θα πας σε ένα android tv box με kodi (μέση τιμή είναι 40-70 ευρώ από Κίνα) και εκεί θα είσαι άρχοντας. Ένα καλό που είδα είναι το sunvell t95z στα 60€

https://www.youtube.com/watch?v=xKSKozi-KaQ

ψαχνω να παρω ενα πιστευεις οτι αυτο ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα του?

επισης ειχαν πει οτι και αυτο ειναι καλο http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_462432.html?wid=21&utm_source=youtube&utm_medium=Fiona&utm_campaign=Unboxholics

πιο προτεινεις μαν?

το sunvell εχει bluetooth για να συνδεσω πληκτ και ποντικι?

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.

Το βασικό hardware είναι ίδιο (s912, mali-t820, 2gb ram, 16gb rom, 2.4g+5.8g wifi). Το alfawise αναφέρει bt4.0 ενώ τ sunell όχι, οπότε πας για το alfa.

Ρίξε εντυπώσεις όταν με το καλό έρθει (αν τελικά το παραγγείλεις).

Όσο για πληκτρολόγιο/ποντίκι, εγώ είχα δοκιμάσει σε ένα τέτοιο με το στικάκι του πληκτρολογίου και δούλεψε. Θα έλεγα όμως να σκεφτείς και κάτι τέτοιο ή τέτοιο.

Δημοσ.

Το βασικό hardware είναι ίδιο (s912, mali-t820, 2gb ram, 16gb rom, 2.4g+5.8g wifi). Το alfawise αναφέρει bt4.0 ενώ τ sunell όχι, οπότε πας για το alfa.

Ρίξε εντυπώσεις όταν με το καλό έρθει (αν τελικά το παραγγείλεις).

Όσο για πληκτρολόγιο/ποντίκι, εγώ είχα δοκιμάσει σε ένα τέτοιο με το στικάκι του πληκτρολογίου και δούλεψε. Θα έλεγα όμως να σκεφτείς και κάτι τέτοιο ή τέτοιο.

Τελικά και το sunvell έχει bt. Ρώτησα τον φίλο που το πήρε και μου είπε ότι έχει bt 4.1 και μάλιστα τον ενοχλεί λίγο επειδή το απενεργοποιεί και κάθε φορά που ξεκινάει η συσκευή αυτό επανενεργοποιείτε.

Οπότε είναι ακριβώς τα ίδια και κερδίζει στα σημεία το sunvell επειδή είναι λίγο ποιο όμορφο και έχει καντράν μπροστά.;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...