Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε μου 8πυρηνος στα 500 ευρω με τετοιες επιδοσεις ειναι για να μπαλωσει ενα πολυ μικρο ποσοστο της αγορας και οχι για να τραβηξει τις τιμες προς τα κατω οπως νομιζαν καποιοι αφελεις οτι θα συμβει

ενας επεξεργαστης με τιμη ~500 ευρω δεν στοχευει καν στην mainstream αγορα, ουτε προκειται να πουλησει πολλα κομματια για να κινησει τις εξελιξεις

απο κει και περα αν ο top Ryzen εστω, ειχε αυξημενη αποδοση κατα 40-50% τοτε θα μιλουσαμε για πραγματικο κελεπουρι και σε αλλη βαση, αλλα αντι γιαυτο βλεπουμε να χανει ακομα και απο 4πυρηνο επεξεργαστη των 350 ευρω!

η amd στοχευμενα επελεξε να κανει core per core συγκρισεις δειχνοντας με το δαχτυλο τα 16βαλβιδα της και χανοντας το δασος που ειναι η πραγματικοτητα που υποδεικνυει οτι 8 πυρηνες ειναι αρχηστοι σε real life scenarios, και  κανενας δεν προκειται να δωσει οχι 1000 ουτε καν 500 ευρω για να παιζει παιχνιδια και ταυτοχρονα να ρενταρει το jurassic park

οι τιμες των πολυπυρηνων επεξεργαστων θα πεσουν οταν το απαιτησει η ιδια η πραγματικοτητα οταν βαριες εφαρμογες οπως VR, AR, advanced AI, 3rd party gadgets κοκ. θα γινουν mainstream και θα απαιτουν ωμη πολυπυρηνη ισχυ, κι οχι με τα μαρκετιστικα παιχνιδια και με ευχελαια αφελων ανευ ουσιας

Δημοσ.

dafaq?

Αξιοπιστο φαινεται...

Επι της ευκαιριας πολλα προγραμματα χρειαζονται νεες εκδοσεις για να δοκιμαστουν σωστα με Ryzen.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου 8πυρηνος στα 500 ευρω με τετοιες επιδοσεις ειναι για να μπαλωσει ενα πολυ μικρο ποσοστο της αγορας και οχι για να τραβηξει τις τιμες προς τα κατω οπως νομιζαν καποιοι αφελεις οτι θα συμβει

ενας επεξεργαστης με τιμη ~500 ευρω δεν στοχευει καν στην mainstream αγορα, ουτε προκειται να πουλησει πολλα κομματια για να κινησει τις εξελιξεις

απο κει και περα αν ο top Ryzen εστω, ειχε αυξημενη αποδοση κατα 40-50% τοτε θα μιλουσαμε για πραγματικο κελεπουρι και σε αλλη βαση, αλλα αντι γιαυτο βλεπουμε να χανει ακομα και απο 4πυρηνο επεξεργαστη των 350 ευρω!

η amd στοχευμενα επελεξε να κανει core per core συγκρισεις δειχνοντας με το δαχτυλο τα 16βαλβιδα της και χανοντας το δασος που ειναι η πραγματικοτητα που υποδεικνυει οτι 8 πυρηνες ειναι αρχηστοι σε real life scenarios, και  κανενας δεν προκειται να δωσει οχι 1000 ουτε καν 500 ευρω για να παιζει παιχνιδια και ταυτοχρονα να ρενταρει το jurassic park

οι τιμες των πολυπυρηνων επεξεργαστων θα πεσουν οταν το απαιτησει η ιδια η πραγματικοτητα οταν βαριες εφαρμογες οπως VR, AR, advanced AI, 3rd party gadgets κοκ. θα γινουν mainstream και θα απαιτουν ωμη πολυπυρηνη ισχυ, κι οχι με τα μαρκετιστικα παιχνιδια και με ευχελαια αφελων ανευ ουσιας

Κατά την γνώμη μου πάντα ο Ryzen βγήκε για το Prosumer market δηλαδή για το τυπάκι που κάνει τα βίντεο του 3d rendering virtualization κλπ. Πάντως δεν είδα σε κάποιο bench ο Ryzen να μην μπορεί να τρέξει κάποιο παιχνίδι κάτω από 80-90 fps και δεν μπορώ να συμμεριστώ ότι είναι ένα κακό προϊόν σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

https://youtu.be/8-mMBbWHrwM

Απλά σαν καινούργια πλατφόρμα και αρχιτεκτονική θέλει τον χρόνο της το software να κάνει keep up. Να φτάσει και να περάσει σε επιδώσεις τους αντίστοιχους intel σε χαρακτηριστικά δεν το κόβω σε light threading (αν και το εύχομαι) αλλά σε heavy threading ήδη την πηδάει και εκεί κερδίζει στο vfm. Για μένα είναι ο καλύτερος all around επεξεργαστής period.

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page4.html

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page5.html

http://www.hardware.fr/articles/956-14/encodage-video-x264-x265.html

http://www.hardware.fr/articles/956-15/ia-echecs-stockfish-komodo.html

http://www.hardware.fr/articles/956-17/rendu-3d-mental-ray-v-ray.html

Τα real life scenarios ξέρεις δεν είναι μόνο gaming και το μεγαλύτερο κομμάτι τους δεν χρειάζεται παραπάνω από έναν atom/arm επεξεργαστή. Απλά όπως φαίνεται εσένα δεν σου κάνει κάτι τέτοιο για την εργασία που κάνεις στον υπολογιστή σου. Εγώ όμως από την άλλη και βέβαια θα αγόραζα 2 μηχανήματα 1800x για την δουλειά μου παρά να δώσω σχεδόν τα ίδια λεφτά για 1 X99 σύστημά με Xeon και ECC μνήμη (Που υποστηρίζει η Ryzen πλατφόρμα ανεξαρτήτου κόστους motherboard).

Απλά το λάθος της AMD ήταν που προσπάθησε να το προωθήσει στους gamers και όχι εκεί που έπρεπε.

Και μην ελπίζεις στις εφαρμογές οπως VR, AR, advanced AI<---Τι είναι αυτό) machine learning, δουλεύουν GPU και όχι την CPU.

Όπως και το mainstream computing πλέον το κάνουν τα tablets και τα smartphones. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάποιον τα τελευταία χρόνια που να θέλει να τσεκάρει τα mail του, να μπει Fb, να δει τσόντες, να αγοράζει 150-200 euro mainstream επεξεργαστές.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 2
Δημοσ.

@ Odyss3us έχεις μπερδευτεί ,δεν είναι κακό αλλά λες ανακρίβειες

"φιλε μου 8πυρηνος στα 500 ευρω με τετοιες επιδοσεις ειναι για να μπαλωσει ενα πολυ μικρο ποσοστο της αγορας και οχι για να τραβηξει τις τιμες προς τα κατω οπως νομιζαν καποιοι αφελεις οτι θα συμβει"

Οι τιμές θα μειωθούν προς το παρών για τα 8 cores CPU. (και όντως θα μπαλώσει τις τρύπες της Intel στο 'μικρο' ποσοστό που απευθεινεται όχι σε gamers)

"ενας επεξεργαστης με τιμη ~500 ευρω δεν στοχευει καν στην mainstream αγορα, ουτε προκειται να πουλησει πολλα κομματια για να κινησει τις εξελιξεις"

Τις κινεί για τα 8cores και σε αυτή την αγορά είναι κορυφαία επιλογή.

"απο κει και περα αν ο top Ryzen εστω, ειχε αυξημενη αποδοση κατα 40-50% τοτε θα μιλουσαμε για πραγματικο κελεπουρι και σε αλλη βαση, αλλα αντι γιαυτο βλεπουμε να χανει ακομα και απο 4πυρηνο επεξεργαστη των 350 ευρω!"

Χάνει στα games το είπαμε χιλιάδες φορές . Και οι ακριβοί Intel με 6-8 πυρήνες χάνουν αν έχουν μικρότερο CPU frequency από τον Intel των 350€ .

Δεν έχουν νόημα καν τα benchmarks σε games για μένα για αυτή την κλάση high end CPUs.

Στα υπόλοιπα η AMD απλά σπέρνει .(είναι κελεπούρι)

"η amd στοχευμενα επελεξε να κανει core per core συγκρισεις δειχνοντας με το δαχτυλο τα 16βαλβιδα της και χανοντας το δασος που ειναι η πραγματικοτητα που υποδεικνυει οτι 8 πυρηνες ειναι αρχηστοι σε real life scenarios, και κανενας δεν προκειται να δωσει οχι 1000 ουτε καν 500 ευρω για να παιζει παιχνιδια και ταυτοχρονα να ρενταρει το jurassic park"

Ακριβώς, το ίδιο και οι αντίστοιχοι της Intel (που ανάφερα πριν). Συμφωνούμε ότι 8 πυρήνες είναι άχρηστοι προς το παρών για games.

Όταν θα ρενταρεις το Jurassic park θα το κανείς σε AMD CPU, απλά...

"οι τιμες των πολυπυρηνων επεξεργαστων θα πεσουν οταν το απαιτησει η ιδια η πραγματικοτητα οταν βαριες εφαρμογες οπως VR, AR, advanced AI, 3rd party gadgets κοκ. θα γινουν mainstream και θα απαιτουν ωμη πολυπυρηνη ισχυ, κι οχι με τα μαρκετιστικα παιχνιδια και με ευχελαια αφελων ανευ ουσιας"

Ήδη πέσανε μέχρι και 50% αν δεις τη διαφορά τιμής σε 8 core μεταξύ Intel και AMD.

Αυτό που δεν κατάλαβες ακόμα είναι ότι για games να περιμένεις την υπόλοιπη σειρά της AMD ,ΟΧΙ την 8core.

Εκεί κάνεις απλά μαθηματικά και βλέπεις το vfm. Μέχρι τότε μην τρολαρεις.

Συνοπτικά, το λάθος σου είναι είναι ότι συγκρίνεις για games λάθος κατηγορία επεξεργαστών . Ούτε 6-8 core Intel περνεις , δε συμφέρει για αγορά καμία εταιρία. Στο είπα στο προηγούμενο post μου. Πάρε έναν i5 μέχρι να δούμε το vfm των υπόλοιπων σειρών της AMD. Δηλαδή ούτε ο i7 συμφαιρει .

Αν δεν κατάλαβες δείχνει ότι δε θες να καταλάβεις και για να μη κουράζονται οι υπόλοιποι δε συνεχίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ όμως από την άλλη και βέβαια θα αγόραζα 2 μηχανήματα 1800x για την δουλειά μου παρά να δώσω σχεδόν τα ίδια λεφτά για 1 X99 σύστημά με Xeon και ECC μνήμη (Που υποστηρίζει η Ryzen πλατφόρμα ανεξαρτήτου κόστους motherboard).

εσυ και ποσοι αλλοι ακομη πιστευεις εχουν τετοιες απαιτησεις;

στα λογια μου ερχεσαι

4cores/8 threads ειναι υπεραρκετα στη πλειοψηφια των περιπτωσεων 

η amd δεν εβγαλε γρηγοροτερα cores απλα εβαλε περισσοτερα προσπαθωντας να δημιουργησει μια πλαστη αναγκη-πραγματικοτητα για να πουλησει, 

αν ειχε καλυτερες επιδοσεις per core τοτε και μονο τοτε θα επεφταν οι τιμες και θα ωθουσε τις τιμες και απο πλευρας intel προς τα κατω,

με μια titan και αναλυση 4k  οι διαφορες ειναι οριακες που σημαινει οτι ο μεσος χρηστης που παιζει κατω απο 4k και με μια gtx1070/970 θα εχει ηδη bottleneck απτο συστημα του χωρις να χρειαζεται τοσα πολλα cores, με την ιδια λογικη ουτε ενας εξαπυρηνος θα του χρειαστει,

μαλλον ενας 4πυρηνος (με ή χωρις εξτρα threads αναλογως) με οσο το δυνατον καλυτερο IPC ειναι η χρυση τομη κατι που ηδη του δινει η intel.. και δε βλεπω πως αυτο θα αλλαξει ακομα και με τους midrange ryzen που θα εχουν παρομοια χαμηλα ρολογια, μικρο ευρος O/C, και ψηλο TDP

υποψην τα benchmarks εγιναν με ολα τα optimizations απο το bios στο off για να μην υπαρχει το εξτρα προβαδισμα της ωριμοτερης αρχιτεκτονικης απο μερους της intel

Δημοσ.

εσυ και ποσοι αλλοι ακομη πιστευεις εχουν τετοιες απαιτησεις;

στα λογια μου ερχεσαι

4cores/8 threads ειναι υπεραρκετα στη πλειοψηφια των περιπτωσεων 

η amd δεν εβγαλε γρηγοροτερα cores απλα εβαλε περισσοτερα προσπαθωντας να δημιουργησει μια πλαστη αναγκη-πραγματικοτητα για να πουλησει, 

αν ειχε καλυτερες επιδοσεις per core τοτε και μονο τοτε θα επεφταν οι τιμες και θα ωθουσε τις τιμες και απο πλευρας intel προς τα κατω,

με μια titan και αναλυση 4k  οι διαφορες ειναι οριακες που σημαινει οτι ο μεσος χρηστης που παιζει κατω απο 4k και με μια gtx1070/970 θα εχει ηδη bottleneck απτο συστημα του χωρις να χρειαζεται τοσα πολλα cores, με την ιδια λογικη ουτε ενας εξαπυρηνος θα του χρειαστει,

μαλλον ενας 4πυρηνος (με ή χωρις εξτρα threads αναλογως) με οσο το δυνατον καλυτερο IPC ειναι η χρυση τομη κατι που ηδη του δινει η intel.. και δε βλεπω πως αυτο θα αλλαξει ακομα και με τους midrange ryzen που θα εχουν παρομοια χαμηλα ρολογια, μικρο ευρος O/C, και ψηλο TDP

υποψην τα benchmarks εγιναν με ολα τα optimizations απο το bios στο off για να μην υπαρχει το εξτρα προβαδισμα της ωριμοτερης αρχιτεκτονικης απο μερους της intel

Πίστεψέ με είναι πάρα πολλοί που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις αλλιώς όχι η AMD αλλά ούτε η intel θα έβγαζε τέτοιους επεξεργαστές. Και μην ξεχνάς που η intel to κάνει από το 2011 με i7 3930k/3960X (τότε τα games έτρεχαν σε 2 cores) για να μην σου πω από το 2010 με τους Xeon 56xx. 

Από που σου προκύπτει εσένα που οι υπόλοιποι Ryzen δεν θα έχουν ανεβασμένα ρολόγια; Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει κάποιο official announcement για τα clock speeds. Δεν μπορείς να προδικάζεις αν δεν τους δείς στο εμπόριο. Και θα σου πώ και το άλλο γιατί από έτσι ένας Xeon 12-22 core που έχει base clock 2.1ghz μέχρι 3.6ghz uncore frequency στην καλύτερη έχει 2000€; Και σου γράφω με βάση των τιμών που έχει η intel στο web. Δεν είναι καλός επεξεργαστής; Μήπως η intel κοροϊδεύει όλο τον IT κόσμο με αυτά που πουλάει; Όλες αυτές οι εταιρίες που προσφέρουν gamestreaming on demand (nvidia grid) γιατί δεν χρησιμοποιούν core i7 quad που έχει καλύτερο IPC και έιναι και vfm; Η CRAY και η IBM γιατί δεν φτιάχνουν τα cluster τους με ι7; Εσύ γιατί δεν δουλεύεις για την GOOGLE;

Όσους περισσότερους πύρηνες έχει μέσα ένας επεξεργαστής τόσο μειώνετε το ipc ανα πυρήνα (ανεξαρτήτως frequency) αλλά και άλλο τόσο μειώνεται και το clock λόγω των thermals. Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις κι αυτό προσπάθησε να κόψεις τις φλέβες σου με κουτάλι γιατί παίζει και να τα καταφέρεις.

Πως και ξέρεις εσύ τι configuration είχαν τα PC της intel οταν έγιναν τα benchmarks πάγκοσμίως από τόσους reviewers; Λες ανακρίβειες.......(Εγώ που έχω την Enthusiast πλατφόρμα της intel x99 στο BIOS δεν έχω βρεί κάτι που να έχει σχέση με optimisations) Μια κάρτα γραφικών γίνετε bottle-necked από cpu στα 1080p και κάτω και όχι στα 4Κ που το GPU πιέζεται να υπολογίσει 8,294,400 pixels.

Και για να κλείσω με το αν η amd δεν έβγαλε γρηγορότερα cores αλλά έβαλε περισσότερα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πλαστή ανάγκη-πραγματικοτητα για να πουλήσει το πιστεύει μόνο αυτός που δεν ξέρει τι του γίνεται από hardware/software και θα έπρεπε να αγοράζει computer από τα Jumbo, γιατί εγώ στην προηγούμενή μου ανάρτηση έβαλα το βίντεο του jayz2cents για να δεις που ο επεξεργαστής σε real world GAMES δεν έχει πρόβλημα να τα παίζει. 

Δημοσ.

Από που σου προκύπτει εσένα που οι υπόλοιποι Ryzen δεν θα έχουν ανεβασμένα ρολόγια; Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει κάποιο official announcement για τα clock speeds. 

Πως και ξέρεις εσύ τι configuration είχαν τα PC της intel οταν έγιναν τα benchmarks πάγκοσμίως από τόσους reviewers; Λες ανακρίβειες.......Μια κάρτα γραφικών γίνετε bottle-necked από cpu στα 1080p και κάτω και όχι στα 4Κ που το GPU πιέζεται να υπολογίσει 8,294,400 pixels.

Και για να κλείσω με το αν η amd δεν έβγαλε γρηγορότερα cores αλλά έβαλε περισσότερα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια πλαστή ανάγκη-πραγματικοτητα για να πουλήσει το πιστεύει μόνο αυτός που δεν ξέρει τι του γίνεται από hardware/software και θα έπρεπε να αγοράζει computer από τα Jumbo, γιατί εγώ στην προηγούμενή μου ανάρτηση έβαλα το βίντεο του jayz2cents για να δεις που ο επεξεργαστής σε real world GAMES δεν έχει πρόβλημα να τα παίζει. 

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_release_the_specification_of_their_ryzen_5_1500x/1

"AMD has now released the specification of their Ryzen 5 1500X, their first Ryzen Quad core processor. This CPU will come with 4-cores and 8-threads and with base/boost clock speeds of 3.5/3.7GHz, making this CPU slower than AMD's flagship 1800X in terms of single-threaded performance."

στο δε video που ανεβασες ο τυπος αναφερει οτι θα εχουν και τη μιση L2 Cache (8 αντι 16)

ολα τα bench που εχω δει αναφερουν οτι οι μητρικες των intel τρεχουν με default και οχι optimized settings το αναφερει και ο Linus στο video

εβαλες ενα παραδειγμα με μια TitanX που βγαζει 200frames σε 1080p

ποση διαφορα λες να εχει δηλαδη ο 7700k? ±10 καρε ειναι σοβαρη διαφορα για να καθομαστε να το συζηταμε; 

ενας μεσος χρηστης που εχει μια GTX970 δεν θα δει καν αυτη τη διαφορα ειτε εχει 8cores/16 threads ειτε εχει 4cores/8threads ή 4 cores

εγω παντως δεν γνωριζω πολλους επαγγελματιες που εχουν το ιδιο μηχανημα (με Xeon ανω των 1000 ευρω) για gaming, modding, patching, overclocking, surfing, downloading κλπ, και για εργασια ταυτοχρονα, ουτε μπορω να φανταστω καποιον να παιζει GTA και ταυτοχρονα να δουλευει στο timeline του Premiere ή ξερω γω του Final Cut

ή να εχει δουλεια με συγκεκριμενο deadline παραδοσης και την ωρα που ρενταρει στο background  να παιζει ΛΟΛ και CS  :lol:

Δημοσ.

Ρε συ xzidique ,μην ασχολείσαι με τον Odyss3us. Δε βγαίνει άκρη . Κρίμα να μην έχει ένα YouTube channel να τα λέει και παραέξω... Σκοπός ενός αντιλόγου είναι να παίρνεις γνώσεις . Με τον Odyss3us θα ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις...

ignore list

Δημοσ.

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_release_the_specification_of_their_ryzen_5_1500x/1

"AMD has now released the specification of their Ryzen 5 1500X, their first Ryzen Quad core processor. This CPU will come with 4-cores and 8-threads and with base/boost clock speeds of 3.5/3.7GHz, making this CPU slower than AMD's flagship 1800X in terms of single-threaded performance."

στο δε video που ανεβασες ο τυπος αναφερει οτι θα εχουν και τη μιση L2 Cache (8 αντι 16)

ολα τα bench που εχω δει αναφερουν οτι οι μητρικες των intel τρεχουν με default και οχι optimized settings το αναφερει και ο Linus στο video

εβαλες ενα παραδειγμα με μια TitanX που βγαζει 200frames σε 1080p

ποση διαφορα λες να εχει δηλαδη ο 7700k? ±10 καρε ειναι σοβαρη διαφορα για να καθομαστε να το συζηταμε; 

ενας μεσος χρηστης που εχει μια GTX970 δεν θα δει καν αυτη τη διαφορα ειτε εχει 8cores/16 threads ειτε εχει 4cores/8threads ή 4 cores

εγω παντως δεν γνωριζω πολλους επαγγελματιες που εχουν το ιδιο μηχανημα (με Xeon ανω των 1000 ευρω) για gaming, modding, patching, overclocking, surfing, downloading κλπ, και για εργασια ταυτοχρονα, ουτε μπορω να φανταστω καποιον να παιζει GTA και ταυτοχρονα να δουλευει στο timeline του Premiere ή ξερω γω του Final Cut

ή να εχει δουλεια με συγκεκριμενο deadline παραδοσης και την ωρα που ρενταρει στο background  να παιζει ΛΟΛ και CS  :lol:

Πρώτον παίζω Battlefield και Forza Horizon 3 δεν τα κλείνω ποτέ και ας δουλεύω στο μηχάνημα, τα έχω minimized. Δεν έχω πρόβλημα όταν κάνω render με 8cpus σε VM και μου μένουν τα άλλα 4 να παίζω και να κάνω και το surfing μου.

Δεύτερον έχω άλλο μηχάνημα να δουλεύω έναν DELL T7910 που όντως εκεί πάνω δεν έχω παιχνίδια παρα μόνο το software που χρησιμοποιώ (Ableton Live, Presonus Studio One, SideFx Houdini, Zbrush, Photoshop κλπ).

Τρίτον Δεν κάνω overclocking γιατί τα computer είναι μόνιμα αναμένα σε 70% φόρτο τις περισσότερες φορές.

Τέταρτον είδες που υπάρχουν και επαγγελματίες που την ώρα που κάνουν render στο VRay σε 2 computer μπορούν και παίζουν και battlefield με 80fps σε ένα από τα computer αυτά. ΡΕΣΠΕΚΤ :)

Για πες μας τώρα τα optimised settings ενώς intel γιατί εγώ το μόνο έχω κάνει στο bios είναι να απενεργοποιήσω το C-States γιατί μου δημιουργεί DPC latency στο OS. Α!!!! και το memory training γιατί αν κάνω reboot του πέρνει 25 sec να κάνει post.

Με συγχωρείς δεν ήξερα για το announcement του R5

Από την στιγμή που δεν κάνει bottleneck μια CPU δυο TITAN σε 1080p τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα κάνει σε μια μικρή 1070-1060κλπ.

Ούτος η άλλως το cpu δεν υπολογίζει γραφικά κάνει τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

@Odyss3us Ξεκαθάρισε τη θέση σου παρακαλώ, κατέληξε γιατί βαριέμαι να σε ακυρώνω . Λες

"εγω παντως δεν γνωριζω πολλους επαγγελματιες που εχουν το ιδιο μηχανημα (με Xeon ανω των 1000 ευρω) για gaming, modding, patching, overclocking, surfing, downloading κλπ, και για εργασια ταυτοχρονα, ουτε μπορω να φανταστω καποιον να παιζει GTA και ταυτοχρονα να δουλευει στο timeline του Premiere ή ξερω γω του Final Cut

ή να εχει δουλεια με συγκεκριμενο deadline παραδοσης και την ωρα που ρενταρει στο background  να παιζει ΛΟΛ και CS   :lol:"

Τι εννοείς ? Ότι θα είναι προτιμότερο να βάλεις τον Α επεξεργαστή αντί του Β? Και ποιος και γιατί θα είναι ο Α? Σε ποια σημεία υστερεί ο Β στο συγκεκριμένο παράδειγμα? Προτείνεις να έχει 2 συνθέσεις? Με ποιους επεξεργαστές και γιατί?

Αλλιώς αφού δεν απαντάς σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που σε ρωτάω, πες οτι τρολλάρεις για να περνά η ώρα....

Δημοσ.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η AMD ανακοίνωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα κυκλοφορήσουν οι τρεις πρώτοι επεξεργαστές της σειράς Ryzen, οι οποίοι τυγχάνει να βρίσκονται και στην κορυφή της… τροφικής αλυσίδας.

Η Αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τις τιμές των μοντέλων Ryzen R7 1800X, R7 1700X και R7 1700 (που είναι $499, $399 και $329 αντίστοιχα) ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην υπόλοιπη οικογένεια των μοντέλων, στις τιμές ή στην ημερομηνία διάθεσής τους στην αγορά.

Οι πληροφορίες πάντως για τα οικονομικότερα μοντέλα Ryzen βρήκαν τον δρόμο τους προς το Internet και είναι στη διάθεση μας. Η AMD λοιπόν πέρα από τους παραπάνω τρεις οκταπύρηνους επεξεργαστές σκοπεύει να κυκλοφορήσει και τους οικονομικότερους εξαπύρηνους και SMT-enabled επεξεργαστές (6-core,12-threads) Ryzen R5 1600X και Ryzen R5 1500. Ο πρώτος έχει TDP στα 95W και λειτουργεί με συχνότητα λειτουργίας 3,3GHz.

Η συχνότητα Turbo Core βρίσκεται στα 3,7GHz ενώ διαθέτει και το χαρακτηριστικό XFR που αυξάνει περαιτέρω την συχνότητα λειτουργίας εφόσον διαπιστωθεί ότι η ψύξη είναι επαρκής. Ο Ryzen R5 1500 με TDP στα 65W έχει συχνότητα λειτουργίας 3,2GHz με Turbo Core στα 3,5GHz αλλά δεν διαθέτει το χαρακτηριστικό XFR. Και οι δύο εξοπλίζονται με 16MB cache και κοστίζουν $259 και $229 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, έχουμε ένα τετραπύρηνο ζευγάρι επεξεργαστών που είναι SMT-enabled (4-cores, 8-threads) και ένα ζευγάρι που δεν διαθέτει SMT. Οι Ryzen R5 1400X και 1300 έχουν συχνότητα λειτουργίας 3,5GHz και 3,2GHz αντίστοιχα και Turbo Core στα 3,9GHz και 3,5GHz αντίστοιχα. Ο πρώτος, που έχει τιμή $199 διαθέτει και XFR. Ο Ryzen R5 1300 στοιχίζει $175. Τα οικονομικότερα τετραπύρηνα μοντέλα R3 1200X ($149) και R3 1100 ($129, που δεν διαθέτουν SMT (επομένως είναι 4-core/ 4-threads) χρονίζονται στα 3,4GHz και 3,2GHz αντίστοιχα. Η συχνότητα λειτουργίας Turbo Core είναι 3,8GHz και 3,5GHz ωστόσο το μοντέλο R3 1200X διαθέτει και XFR.

gallery_286955_3736_46731.jpg

Link.png Site: TechPowerUp

Δυστυχώς στα τελευταία νέα που βλέπω, έχει εξαφανιστεί ο 1500 από τους αναμενόμενους επεξεργαστές και τη θέση του 1400Χ την έχει πάρει ο 1500Χ.

​Μακάρι να τον βγάλουν τελικά, είναι ό,τι καλύτερο εξαπύρηνος σε αυτήν την τιμή...

Δημοσ.

μην επαναλαμβανομαστε και το κουραζουμε, οι Ryzen7 ηρθαν για να καλυψουν το κενο που ομολογουμενως υπηρχε μεταξυ 500-1000 ευρω, 

στις πιο κατω κατηγοριες που υπαρχει μεγαλυτερη γκαμα θα δυσκολευτουν να πλασαριστουν και να παρουν μεριδιο, το ιδιο ισχυει και για τους R5 οταν βγουν

• Like 1
Δημοσ.

Τα καλά νέα είναι ότι ενώ δεν απευθύνονται σε mainstream αγορά , έγιναν sold out (πηγές από διαφορά sites ,tomshardware,techpowerup κτλ)

Βέβαια είναι και κακά νέα, γιατί έλεος ρε AMD ,μετά από τόσα χρόνια δε μπορούσε να περιμένει 2-3 μήνες ακόμα ?

Φαντάζομαι τις αντιδράσεις από τις εταιρίες που βγάζουν μητρικές για τους ryzen. Από τη μια η AMD τους έδωσε μηδαμινό χρόνο για προετοιμασία , τώρα δεν υπάρχει ούτε stock ...lol....

Μακάρι το sold out να ωφελείται από τεράστια αγορά και όχι από μικρό stock....

@vassilis-24

Λογικά θα αργήσει να βγάλει τα "καλά" κομμάτια που μας συμφέρουν ,όπως r5 1500, 1300 για να πλασάρει τα υπόλοιπα

(όπως ο fx6300 στις αρχές εξαφανιζόταν και υπήρχε πάντα σε stock ο fx6350)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...