IT chef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν,προσπαθεί να, τρολλάρει εμάς,ή τρολλάρει ιδιαίτερα επιτυχημένα τον εαυτό του,(και νομίζει πως ποστάρει σε φόρουμ του λολ) 2
Xzidique Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) 2017 μου βγάζεις 8πύρηνη cpu, για να επενδύσω στο μέλλον, όταν τα games θα τρέχουν με 8 πυρήνες = ποτέ, με κόβεις στις ram, πρέπει να χρησιμοποιώ 2 slot για maximum απόδοση, δεν μου δίνεις το δικαίωμα να βάλω τις παλιές μου ddr3 ram, δεν μπορείς ούτε με τον 1800x να πιάσεις την απόδοση του 7700k κτλ, και αν γράψω κάτι για όλα αυτά ή δεν αγοράσω AMD, είμαι fanboy, και αν είμαι γιατί έγινα ? Με έκανε η INTEL. Που είναι η μεταβατικότητα ? Αυτό το παραμύθι που δεν χρειάζεσαι να αλλάζεις μητρική, ραμ κτλ, αλλά μόνο cpu, πάει τώρα με την αρπαχτή που κάνει, να σου πάρει όλα τα λεφτά που υποτίθεται κέρδισες, με κόστος την μειωμένη απόδοση. Έστω ότι αγοράζω τον 1700x, παίρνω και 2 x 8 gb corsair στα 3000 = 130 $, αν θέλω να επενδύσω στο μέλλον, πρέπει να πάρω 2 x 16 gb = 270 $. Γιατί αν πάρω 2 x 8 και αργότερα άλλες 2 x 8, θα τρέχουν (αν τρέχουν) στα 2166. Για ποιο λόγο να πληρώσω όλα αυτά τα ποσά ? Γιατί δεν μου δίνει το δικαίωμα να μην αγοράσω καθόλου ραμ ? Και που ξέρω τι θα γίνει αν κάνω o/c ? Αν υπάρχει θέμα με τις συχνότητες κτλ, που θα βρω άκρη αν φταίει η μητρική ή το cpu ? Γιατί να μπω σε αυτή την διαδικασία ? Πως μου δίνεις κάτι για το μέλλον, όταν δεν μου αφήνεις περιθώρια για o/c. Αν μου πουλούσες zen με λίγο χαμηλότερη απόδοση, χαμηλότερη τιμή, tpd, ddr3/ddr4, περιθώριο για o/c κτλ, χωρίς πολλά πολλά λόγια, θα έκανες μια αξιοπρεπή εμφάνιση για τα κυβικά σου. Μου πουλάς ryzen = max zen, μου κόβεις όλα τα υπόλοιπα και περιμένεις να σε αγοράσω ? Παίξε μπάλα να έρθω στο γήπεδο και να κόψω εισιτήριο, δεν παίζεις μπάλα και το γήπεδο είναι και θα είναι άδειο Ευτυχώς που δεν έφτιαξε πλατφόρμα για σένα. Και οι τιμές είναι μια χαρά γι' αυτά που προσφέρει το τσιπάκι. Ανάβαθμισε στην intel από Sandy-Ivy σε Skylake-Kaby Lake να δείς τι Ram DDR4 χρειάζεσαι. Και επειδή σε βλέπω να βασανίζεσαι σε build που αντίστοιχα προβλήματα μπορόυν να παρουσιαστούν και σε intel πάρε κατευθείαν ένα branded alienware, exotic, Macintosh και ότι άλλο για να μην έχεις πρόβλημα. Πάντως ένα φοιτητής ένα μικρό project studio για visuals 3d μουσική programming και productivity τρίβει τα χέρια του με το αγόρι τον Ryzen. Γιατί στα σοβαρά productivity benches από Maya Catia κλπ μια χαρα στο 90% του 6900 είναι στην μισή τιμή. Στους επόμενους μήνες που θα ωριμάσει η πλατφόρμα και θα υποστηριχθει το CPU από το Software θα είναι καλύτερα. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2017 από Xzidique 2
mkirikis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 2017 μου βγάζεις 8πύρηνη cpu, για να επενδύσω στο μέλλον, όταν τα games θα τρέχουν με 8 πυρήνες = ποτέ, με κόβεις στις ram, πρέπει να χρησιμοποιώ 2 slot για maximum απόδοση, δεν μου δίνεις το δικαίωμα να βάλω τις παλιές μου ddr3 ram, δεν μπορείς ούτε με τον 1800x να πιάσεις την απόδοση του 7700k κτλ, και αν γράψω κάτι για όλα αυτά ή δεν αγοράσω AMD, είμαι fanboy, και αν είμαι γιατί έγινα ? Με έκανε η INTEL. Που είναι η μεταβατικότητα ? Αυτό το παραμύθι που δεν χρειάζεσαι να αλλάζεις μητρική, ραμ κτλ, αλλά μόνο cpu, πάει τώρα με την αρπαχτή που κάνει, να σου πάρει όλα τα λεφτά που υποτίθεται κέρδισες, με κόστος την μειωμένη απόδοση. Έστω ότι αγοράζω τον 1700x, παίρνω και 2 x 8 gb corsair στα 3000 = 130 $, αν θέλω να επενδύσω στο μέλλον, πρέπει να πάρω 2 x 16 gb = 270 $. Γιατί αν πάρω 2 x 8 και αργότερα άλλες 2 x 8, θα τρέχουν (αν τρέχουν) στα 2166. Για ποιο λόγο να πληρώσω όλα αυτά τα ποσά ? Γιατί δεν μου δίνει το δικαίωμα να μην αγοράσω καθόλου ραμ ? Και που ξέρω τι θα γίνει αν κάνω o/c ? Αν υπάρχει θέμα με τις συχνότητες κτλ, που θα βρω άκρη αν φταίει η μητρική ή το cpu ? Γιατί να μπω σε αυτή την διαδικασία ? Πως μου δίνεις κάτι για το μέλλον, όταν δεν μου αφήνεις περιθώρια για o/c. Αν μου πουλούσες zen με λίγο χαμηλότερη απόδοση, χαμηλότερη τιμή, tpd, ddr3/ddr4, περιθώριο για o/c κτλ, χωρίς πολλά πολλά λόγια, θα έκανες μια αξιοπρεπή εμφάνιση για τα κυβικά σου. Μου πουλάς ryzen = max zen, μου κόβεις όλα τα υπόλοιπα και περιμένεις να σε αγοράσω ? Παίξε μπάλα να έρθω στο γήπεδο και να κόψω εισιτήριο, δεν παίζεις μπάλα και το γήπεδο είναι και θα είναι άδειο :P Αν ειχαν το ιδιο σκεπτικο με το δικο σου οι εταιριες ακομη θα ειχαμε DDR1 στα 266mhz για μην πω SDRAM 133mhz 2
fopation Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Best seller cpu 1.7700k 2.6700k 3.1800x https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189
korakios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Μη με περάσετε αντικοινωνικό αλλά αναγκάζομαι να κάνω 'αγνόηση' και τα άτομα που κάνουν quote στο troll. Έπρεπε στο insomnia να υπήρχε κάποιος τρόπος να μη φαίνονται πουθενά τα ποστ από άτομα που μπλοκάρεις... ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΕΝΩ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ REVIEW (μόλις ξεκινάω τη μελέτη!) Update : Και αναμενόμενα για παιχνίδια ο ιντελ καλά κρατάει ακόμα, σε όλα τα υπόλοιπα ο ryzen έχει τέλειο value for money, μονόδρομος για νέα σύνθεση.... Άντε να έρθουν και τα εισαγωγικά τσιπάκια για μας τους θνητούς και να δούμε overclocking στα ύψη! ( Μπας και καταργήσει η intel την i3 χαζομάρα ) Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2017 από korakios
hondakkias31 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/
XSakisX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ξενερα το overclocking για τα 8πυρυνα στις πρώτες μητρικές . Να δούμε στα 6c/12t και 4c/8t αν πάνε ψηλά . Για όσους πιστεύουν ότι τα ryzen είναι για πέταμα υπάρχει πλέον και η απόδειξη στο 13:03 του βίντεο!!! https://m.youtube.com/watch?v=9wJQEHNYE7M
Xzidique Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ξενερα το overclocking για τα 8πυρυνα στις πρώτες μητρικές . Να δούμε στα 6c/12t και 4c/8t αν πάνε ψηλά . Για όσους πιστεύουν ότι τα ryzen είναι για πέταμα υπάρχει πλέον και η απόδειξη στο 13:03 του βίντεο!!! https://m.youtube.com/watch?v=9wJQEHNYE7M Είναι early yield. Το ίδιο έγινε και με τις RX4xx κάρτες. Αλλά και πάλι για 8core cpu 4ghz δεν είναι λίγο
fopation Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Best seller cpu 1.7700k 2.6700k 3.6500 4.1800x https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189
hondakkias31 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 απλα οσοι θελουν ενα μηχανημα μονο για gaming και ενας skylake i5 μια χαρα ειναι για επαγγελματικη χρηση ryzen γνωμη μου 2
mkirikis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 απλα οσοι θελουν ενα μηχανημα μονο για gaming και ενας skylake i5 μια χαρα ειναι για επαγγελματικη χρηση ryzen γνωμη μου μιλας για οτι ισχυει αυτη τη στιγμη γιατι οταν βγουν οι 6πυρινοι και οι 4πυρινοι δεν θα ισχυει το ιδιο
hondakkias31 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 ναι συμφωνω μαζι σου και γω περιμενω τον 1400-1400Χ κλπ αλλα βαση των πραγματικων benchmark που ειδαμε τωρα με την σειρα 7 δεν προβλεπω τρομερες διαφορες ...ειδωμεν μελοντικα αν βγουν παιχνιδια που θα υποστηριζουν 8 threads και πανω μας βλεπω μαζικα ολους για αναβαθμισεις 1
XSakisX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 ναι συμφωνω μαζι σου και γω περιμενω τον 1400-1400Χ κλπ αλλα βαση των πραγματικων benchmark που ειδαμε τωρα με την σειρα 7 δεν προβλεπω τρομερες διαφορες ...ειδωμεν μελοντικα αν βγουν παιχνιδια που θα υποστηριζουν 8 threads και πανω μας βλεπω μαζικα ολους για αναβαθμισεις Για αυτόν που ανάβει τον υπολογιστή για να παίξει παιχνίδια και μόνο ,μάλλον ένας i5 θα τον συμφέρει καλύτερα. Ούτε εγώ πιστεύω ότι τα 4πυρηνα της AMD θα τα πάνε καλύτερα εκτός αν - Μπορούν να πιάσουν καλύτερο OC - Υπάρχει κάποιο bug με τις μητρικές (ακούστηκε και αυτό ,το πιστεύω μιας και είναι νέα τεχνολογία αλλά δεν το υπολογίζω καν) Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και κόσμος που ασχολείται επαγγελματικά ΚΑΙ παίζει παιχνίδια . Πάλι ο ryzen συμφέρει...
fragma Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Αν και μεγάλος fan της AMD, συμφωνώ με τον προλαλήσαντα οτι όποιος χρησιμοποιεί το PC κυριως για gaming (και σε αυτή την κατηγορία φαντάζομαι οτι ανήκουν οι περισσότεροι απο εσάς) συμφέρει καλύτερα μια υλοποίηση με i5 λόγω του άνετου και υψηλού OC που σηκώνουν. Εχω στο δεύτερο PC μου εναν 2500Κ εδώ και 5 χρόνια στα 4,5 Ghz με αέρα να δουλεύει ασταμάτητα (δεν τα κλείνω σχεδόν ποτέ τα PC μου λογω folding και mining) και δέν έχει βγάλει κίχ. Πραγματικό σκυλί. Αφήστε που σηκώνει άνετα ακόμα και καινούργια games σε high-ultra settings με μια GTX970, πού έχει και αυτη τα χρονάκια της.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, και για αυτόν που θέλει ενα all-rounder μηχανάκι για όλες τις δουλειές, οι ryzen αυτή την στιγμή είναι εξυπνότερη επιλόγή λόγω του τρομερού τους value
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα