Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη λετε για παιχνιδια που ενας i5 δεν ειναι αρκετος μπορειτε ν μου πειτε ενα ν δοκιμασω ν πειστω?υποψην Εχω ι5 6400t στα 4.2-4.4 με ddr4 16gb 2800 14 latency Οχι ι5 παλιας γενιας

δεν μιλαμε ΜΟΝΟ για παιχνιδια, αλλα για multitasking (=πολλα πραγματα ταυτοχρονα). 

κανε αυτο που εκανε ο Νtinaras π.χ.................

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη λετε για παιχνιδια που ενας i5 δεν ειναι αρκετος μπορειτε ν μου πειτε ενα ν δοκιμασω ν πειστω?υποψην Εχω ι5 6400t στα 4.2-4.4 με ddr4 16gb 2800 14 latency Οχι ι5 παλιας γενιας

gta v, watch dogs 2, tomb raider. Με τον i5 4570 έβλεπα 100% cpu usage και drops στο usage της rx 480. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν unplayble. Τι κάρτα έχεις?

Δημοσ.

δεν μιλαμε ΜΟΝΟ για παιχνιδια, αλλα για multitasking (=πολλα πραγματα ταυτοχρονα). 

κανε αυτο που εκανε ο Νtinaras π.χ.................

Σε low ή και σε idle στο παρασκήνιο αν είναι δεν έχει πρόβλημα κανένας επεξεργαστής,θα γίνει πολύ ποιο αργά η δουλειά αλλά δεν θα έχει πρόβλημα κανείς με το Game του. 

https://www.youtube.com/watch?v=b8jcX7rXVdk

• Like 1
Δημοσ.

100 σε games δεν βλεπω βεβαια τον εχω κλοκαρισμενο με 9000-9500 physics οποτε στα χαρτια ειναι ι5 και στα threads με μαμα συχνοτητα 22-2.6 oντως ζοριζοταν αλλα ενας πχ 6600κ νομιζω δεν εχει θεμα ουτε σε multitaskin

Δημοσ.

gta v, watch dogs 2, tomb raider. Με τον i5 4570 έβλεπα 100% cpu usage και drops στο usage της rx 480. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν unplayble. Τι κάρτα έχεις?

με κλοκαρισμένο i5 δεν παίζει τόσο το usage που λες, με στοκ ναι

βέβαια και o/c να κάνεις το ποσοστό του usage είναι ανησυχητικά υψηλό (gta v πχ έχω δει να πλησιάζει το 80%), από την άλλη το δέχεσαι αφού μέχρι στιγμής οι i5 έχουν το καλύτερο vfm για παιχνίδια, το να δώσεις άλλα 100€ για i7 για μικροδιαφορές στην ουσία (στα περισσότερα παιχνίδια δεν υπάρχουν καν) είναι ουσιαστικά σπατάλη 

Δημοσ.

Αν μιλας για αυτο που ειπα ξαναδες τι εγραψα.Μιλουσα  με το αλλο παιδι για σεναρια βαριας χρησης multitasking κλπ Δεν ειπα πως δεν φτανει για gaming...αλλα πως εδω και καποιο καιρο υπαρχουν ανησυχητικα σημαδια και βλεπω i5 ακομα και quad i7 να ζοριζονται και εκει σε καποια.

Δημοσ.

Ετσι ακριβως με εναν μεταχειρισμενο ι5 skylake κοντα στα 140 150 ευρω ισως κ λιγοτερο αλαλογα τον cpu μια asrock hyper η μια z170 φτιαχνεις τουμπανο με λιγα χρηματα κ εχεις την επιλογη ν πας ι7 6700 7700 μελοντικα προσωπικα δεν βλεπω λογω αναβαθμισης σε ryzen παρα μονο για λογω καταναλωτισμου ...που πολλοι οπως και εγω ανηκω σε αυτη τη κατηγορια...αυτα που γραφω μεσα απο την εμπειρια μου...περασαν amd apu..fx quad -8core q6600 i7 4790 i7 6700

i5 6400 κλπ και ακομα εχω σαν 2ο fx 4100 πιυ για την δουλεια του μια χαρα ειναι...για να μην φαω ετικετα amd η intelεπισης πιστευω προς το παρον οι τιμες για r7 μσζι με μητρικη ειανια απαγορευτικες για μεγαλη μεριδα καταναλωτων

Δημοσ.

με κλοκαρισμένο i5 δεν παίζει τόσο το usage που λες, με στοκ ναι

βέβαια και o/c να κάνεις το ποσοστό του usage είναι ανησυχητικά υψηλό (gta v πχ έχω δει να πλησιάζει το 80%), από την άλλη το δέχεσαι αφού μέχρι στιγμής οι i5 έχουν το καλύτερο vfm για παιχνίδια, το να δώσεις άλλα 100€ για i7 για μικροδιαφορές στην ουσία (στα περισσότερα παιχνίδια δεν υπάρχουν καν) είναι ουσιαστικά σπατάλη 

Όπως είπα ήταν με i5 4570 (στα 3.4 έκανε boost). Αν ήταν με 4690K στα 4.0GHz+ φυσικά και δεν θα έφτανε 100%. 

Δημοσ.

Ναι δε διαφωνούμε κάπου, απλά τονίζω τη διαφορά που μπορεί να κάνει η συχνότητα

Ούτε εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος πάντως που από κει που ήμουν στο 100% και είχα έντονα framedrops με i5 750 (στα 3.8) πήγα στο 75-80% με τον σαφώς πιο σύγχρονο 4690Κ (στα 4.5) απλά συμβιβάζομαι με αυτό

Δημοσ.

Ναι δε διαφωνούμε κάπου, απλά τονίζω τη διαφορά που μπορεί να κάνει η συχνότητα

Ναι εννοείται κάποιοι i5 όπως πχ 6400 είναι πολύ χαμηλά χρονισμένοι και καλό θα ήταν να τους αποφεύγουμε, ιδιαίτερα για gaming 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ανοίξεις game, fraps, stream, καμιά 10αριά καρτέλες chrome, ένα αρχειο 10GB να κάνει transcode, και ένα 3D object να κάνει rendering ΜΑΖΙ, τότε ακόμα και ο 1800Χ και ο 3950Κ θα μπουκώσουν και δεν σε σώζουν ούτε 16 cores. Απλή λογική χρειάζεται. Είναι αδύνατον κάποιος να χρειάζεται τόσα προγράμματα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ. Ημαρτον πιά

αν θελει να τα κανει ολα αυτα τοτε θα στησει 2 μηχανηματα με dual ή triple monitor combo, οπως ειχα  παλιοτερα 2 ολοιδια pc με i5 2500k με το ενα χωρις εξτρα καρτα γραφικων, 

τα συγκριτικα παντως ειναι απογοητευτικα

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page6.html

ειδικα σε σχεση αποδοσης/τιμης

η δε καταναλωση ειναι 100 watt παραπανω απο τον τριετιας i7 4790  μου και ειναι ενας απο τους βασικους λογους που επελεξα 4cores/8threads αντι για 6πυρηνο και παραπανω, γιατι μεταξυ αλλων δε σκοπευω να γινω μετοχος της ΔΕΗ συμβαλλοντας στα πριμ του Φωτοπουλου, ουτε να πληρωσω παραπανισιους πυρηνες που δεν θα χρειαστω ποτε ή τουλαχιστο για μια 5ετια απο την ημερομηνια αγορας 

η Amd προσπαθησε να δειξει οτι αν εχεις μια Titan και κανεις  και video stream σε 4k δε θα εχεις stuttering και framedrop σορυ αλλα σε ποιο ακριβως target group παει να τα πουλησει αυτα ζητωντας 500 ευρω; 

ειδικα οταν ακριβως τα ιδια με ελαχιστες διαφορες κανει και ο i7 7700 και πολλοι αλλοι i7 των ± 350 ευρω..

ο Linus τα ειπε ολα στο παρακατω video-review, οτι δηλαδη λεγαμε κι εμεις εδω, 

το  marketing της Amd επελεξε να συγκρινει τα chip της με τον 6900 δημιουργωντας hype, και αγνοωντας εσκεμμενα οτι και η intel παραγει φθηνοτερα chips με διπλασιο vfm απο τον 6900 

πχ. ο 7700 ειναι φθηνοτερος με πολυ καλυτερο vfm και επιδοσεις απο τις 3 ναυαρχιδες τις amd

https://www.youtube.com/watch?v=9wJQEHNYE7M&app=desktop

και νομιζω καθε αλλο παρα τυχαιο ειναι οτι δειχνει να πεφτει  κατω στο τελος..

επισης τωρα αντιλαμβανομαι και εναν επιπλεον λογο που η Amd επελεξε να μη βγαλει ταυτοχρονα την midrange σειρα της, οχι μονο γιατι θελει να βγαλει ξυγκι απτους enthusiast fanboys, οχι μονο γιατι και οι R5 θα εχουν την ιδια αναλογια επιδοσεων με intel i5, αλλα κυριως γιατι τα φθηνοτερα chipακια της θα ερχονται σε αντιπαραθεση και σε τιμολογιακες vfm αντιφασεις με τα δικα της ακριβοτερα μοντελα.. κατι που προφανως θελει να αποφυγει, και σε 6 μηνες απο τωρα ουτως ή αλλως θα εχει κατσει ο κουρνιαχτος των R7

δεν βλεπω κατακρημνηση τιμων στους i7 μαλλον το αντιθετο θα συμβει και οι Ryzen7 θα πωλουνται κατω απο 400 ευρω ή εκει γυρω σε κανα εξαμηνο με τοσο αισχρο vfm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ σωστες παρατηρησεις εγω βλεπω οτι θελει ν γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη αν πεσουν (οπως βλεπουμε) μαλον οταν ερθει η μεiωση τιμων των ιντελ στον καταναλωτη τοτε και  οι τιμες των used i5 i7 θα πεσουν αρκετα..με οφελος ολους εμας κ περισοτερες επιλογες θα εχουμε.. ειτε amd ειτε ιντελ αναλογως το βαλαντιο του καθενος...ομως σιγα σιγα το τοπιο αρχιζει ν καθαριζει.

Επεξ/σία από hondakkias31
Δημοσ.

....

η δε καταναλωση ειναι 100 watt παραπανω απο τον τριετιας i7 4790  μου και ειναι ενας απο τους βασικους λογους που επελεξα 4cores/8threads αντι για 6πυρηνο και παραπανω, γιατι μεταξυ αλλων δε σκοπευω να γινω μετοχος της ΔΕΗ συμβαλλοντας στα πριμ του Φωτοπουλου, ουτε να πληρωσω παραπανισιους πυρηνες που δεν θα χρειαστω ποτε ή τουλαχιστο για μια 5ετια απο την ημερομηνια αγορας 

.....

dafaq?

post-61606-0-10917700-1488817875_thumb.png

• Like 2
Δημοσ.

@odyss3us

Καμία top σειρά από οποιαδήποτε εταιρία δεν είναι vfm .

Λες:

".....ο Linus τα ειπε ολα στο παρακατω video-review, οτι δηλαδη λεγαμε κι εμεις εδω,

το marketing της Amd επελεξε να συγκρινει τα chip της με τον 6900 δημιουργωντας hype, και αγνοωντας εσκεμμενα οτι και η intel παραγει φθηνοτερα chips με διπλασιο vfm απο τον 6900

πχ. ο 7700 ειναι φθηνοτερος με πολυ καλυτερο vfm και επιδοσεις απο τις 3 ναυαρχιδες τις amd"

Και επαναλαμβάνω ότι μόνο εσυ το λες, μάλλον δεν άκουσες ούτε το βίντεο που παρέθεσες .

Στο 8:45 ξεκινά την άποψη του reviewer. Ξαναδές το αν έχεις την καλοσύνη .

Τώρα αν νομίζεις ότι για επαγγελματική χρήση χρειάζεσαι καλύτερο single core performance,ναι διαλέγεις INTEL. (Χωρίς η AMD να είναι τόσο πίσω πλέον όσο με τους FX)

Ο 7700k δεν είναι vfm ούτε για παιχνίδια ,πάρε i5.

Ο 7700k ειναι 4c/8t και θα συγκριθεί με τους αντίστοιχους ryzen και ίσως και με τον 6c/12t (λόγω τιμών) για επαγγελματική χρήση.

Όποτε θα δούμε αργότερα τι συμφέρει για αγορά .

Επίσης λες

"δεν βλεπω κατακρημνηση τιμων στους i7 μαλλον το αντιθετο θα συμβει και οι Ryzen7 θα πωλουνται κατω απο 400 ευρω ή εκει γυρω σε κανα εξαμηνο με τοσο αισχρο vfm"

Και με τη σειρά μου λέω μακάρι (εννοείται ότι εύχομαι να πέφτουν οι τιμές γενικότερα).

Αν θελήσεις να μου απαντήσεις ξεκινα με σχόλιο από εδώ για να τεστάρω levels... :

'Καλώς να τον χαρείς τον i7 για τα παιχνίδια που θα παίξεις γνωρίζοντας ότι οι ryzen έχουν κακό vfm και η Intel προσφέρει τον 7700 για τους απλούς χρήστες χωρίς να χρειαστεί να ξηλωθεί κανείς "

-----------------------------------

@ vdeseris

Ξέχασες το ποιο σημαντικό, πηγή?

Πχ δες και

http://www.tomshardware.co.uk/amd-ryzen-7-1800x-cpu,review-33811-11.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...