Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Off Topic mode: Respect στην πεθερά που ξέρει.

On Topic: Εγώ για την ανάσταση είμαι έτοιμος γιατί είμαι ένας από τους τυχερούς που έχουν EVGA 1070 ACX 3 που λαμπαδιάζει (Ούτε λαμπάδα δεν χρειάζομαι για το βράδυ της ανάστασης).

Αλλά ναι, μία Asus Prime X370 με καρφωμένα έναν 1700x 16gig corsair ή Hyper X και μια υδρόψυξη για να το αφήσεις στο "AUTO" το overclock γουστάρω.

Μόλις περιέργαψες το μηχάνημα που μάλλον θα παρω με εξαίρεση τον απλό και ταπεινό 1700άρη αντί του 1700X. Βέβαια θα περιμένω μέχρι τότε μήπως έχουμε και καμιά μητρική εφάμιλλη της σειράς sabertooth.
  • Like 1
Δημοσ.

Αν με "εμάς" εννοείς τα άτομα εδώ στο φόρουμ,ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν και χρειάζονται render farm στο σπίτι τους που για αυτούς ναι θα είναι εξαιρετικό deal.

Όλοι οι άλλοι "εμάς" μια χαρά την βγάζουμε με cpus των 50-100-150€ δεν σφάξαν να μας κοροϊδέψει η αμδ να ακουμπήσουμε 400€ και βάλε όταν με τα μισά και λιγότερα παίρνεις cpu και δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά παρά μόνο στα benchmark.

μην πρωτρεχεις αδερφε 

για ολους εχει η μανα AMD 

παρουσιαζει τωρα τα μπαζουκας 

και με το που κανει λαθος η ιντελα 

σε 1-2-3 μηνες σκανε τα πιστολια 

ολη η υπολοιπη σειρα με 6πυρηνα και 4πυρηνα 

για τα μικροτερα πορτοφολια 

ολοι θα μπορεσουμε φετος να κανουμε μια καλη αναβαθμιση 

ητε με τον ενα τροπο ητε με τον αλλο 

σε πολυ χαμηλο κοστος

(εγκυρη πληροφορια απο την αμερικη )

η σειρα 1600χ κτλ δεν θα αφησει αβατευτο ουτε skylakex ,cabylake x coffelake ,cannonlake η δεν ξερω πως η ιντελα θα ονομασει την καινουργεια της σειρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν με "εμάς" εννοείς τα άτομα εδώ στο φόρουμ,ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν και χρειάζονται render farm στο σπίτι τους που για αυτούς ναι θα είναι εξαιρετικό deal.

Όλοι οι άλλοι "εμάς" μια χαρά την βγάζουμε με cpus των 50-100-150€ δεν σφάξαν να μας κοροϊδέψει η αμδ να ακουμπήσουμε 400€ και βάλε όταν με τα μισά και λιγότερα παίρνεις cpu και δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά παρά μόνο στα benchmark.

Από που σου προέκυψε που η AMD θέλει να κοροϊδέψει το target group που ανήκεις εσύ και άλλοι χρήστες εδώ στο φόρουμ. i5 750 του 2009 να έχεις για να μην σου πω core 2 duo e9550 παίζεις τα πάντα. Και 6120FX να έχεις παίζεις τα πάντα ακόμα τώρα. Και γιατί πάντα όταν μιλάμε για επεξεργαστές πρέπει να αναφερόμαστε τις επιδώσεις τους μόνο σε παιχνίδια. Που στην τελική και τον πιο ξεφτίλα CPU να βάλεις με μία up to date GPU το παιχνίδι σου θα το παίξεις 35+ fps και όχι στα 85-110fps που θα το έπαιζες σε high end μηχάνημα. Και στις δύο τις περιπτώσεις το παίζεις το παιχνίδι. Ποιός ο λόγος και τι επιχειρήματα έχεις για να συμμετέχεις στην συζήτηση αν δεν κάνεις compose ένα 1080p-4Κ project στο After Effects και συγχρόνως να κάνεις render animation από Maya για να το περάσεις στο Αfter να έχεις ανοικτό photoshop, Zbrush για modelling texturing ή να έχεις 120+ κανάλια με audio plugins στο Cubase, Pro tools και να τα κάνεις playback με χαμηλό latency για να συνεχίσεις το production ή κάποια αντίστοιχη εργασία και στο τέλος της ημέρας να παίξεις και το παιχνίδι σου; Είναι σαν να μου λές ότι αγοράζεις τράκτορα χωρίς καρότσα για να πέρνεις τα παιδία σου στο σχολείο η να κάνεις κόντρες.

Οι Ryzen όπως και οι ι7 6800+ είναι σαν τράκτορες χωρίς καρότσα όσον αφορά τα games (ο ι7 6700 είναι Subaru Impreza wrx) κοινώς υπερβολικοί. Όταν έχεις να κάνεις όμως development γίνονται τράκτορες με τριαξονικό όπως αντίστοιχα και οι i7 3930k και πάνω μέχρι τον 6950X. Με τον Ryzen το θέμα είναι ότι πληρώνεις για ένα subaru impreza και πέρνεις ένα ΜΑΝ/Setra με 500 άλογα με τριαξονικό. Είναι ένας workstation class (render farm) επεξεργαστής στην τιμή ενώς mainstream για gaming. Για μένα έτσι δουλεύει το σύστημα και έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Επεξ/σία από Xzidique
  • Like 1
Δημοσ.

καλος των επιασες δουλεια????

κουκουλεν -καταδοτεν 

αυτο στο χρωσταγα απο εχθες 

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

για να ξερεις και να καταλαβεις οτι η ανανεωση γινεται καθε μια ωρα

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί εσύ δεν παίρνεις τον i3 7320k που πηδάει τον 7700 στο single core perfomance.

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2966&cmp%5B%5D=2874&cmp%5B%5D=2930

Και άλλο το single core performance και άλλο το Ipc. Μάθε γι'αυτά που γράφεις τι σημαίνουν. IPC = Instructions per clock = Οι εντολές που εκτελούνται ανά κύκλο ρολογιού ενώς πυρήνα επεξεργαστή. Single core performance = IPC x ghz =  Οι εντολές που εκτελούνται ανά κύκλο ρολογιού επί το ρολόι (χρονισμός του επεξεργαστή) σε ένα πυρήνα επεξεργαστή. 

Γατόνι μου εσύ!!!!!!!!!

Δημοσ.

μην πρωτρεχεις αδερφε 

για ολους εχει η μανα AMD 

παρουσιαζει τωρα τα μπαζουκας 

και με το που κανει λαθος η ιντελα 

σε 1-2-3 μηνες σκανε τα πιστολια 

ολη η υπολοιπη σειρα με 6πυρηνα και 4πυρηνα 

για τα μικροτερα πορτοφολια 

ολοι θα μπορεσουμε φετος να κανουμε μια καλη αναβαθμιση 

ητε με τον ενα τροπο ητε με τον αλλο 

σε πολυ χαμηλο κοστος

(εγκυρη πληροφορια απο την αμερικη )

η σειρα 1600χ κτλ δεν θα αφησει αβατευτο ουτε skylakex ,cabylake x coffelake ,cannonlake η δεν ξερω πως η ιντελα θα ονομασει την καινουργεια της σειρα

Ε ας βγουν...σε κάνα εξάμηνο...και μιλάμε και για αυτούς,εγώ απάντησα σε αυτόν που έλεγε για 1100€ σύστημα..

Από που σου προέκυψε που η AMD θέλει να κοροϊδέψει το target group που ανήκεις εσύ και άλλοι χρήστες εδώ στο φόρουμ. i5 750 του 2009 να έχεις για να μην σου πω core 2 duo e9550 παίζεις τα πάντα. Και 6120FX να έχεις παίζεις τα πάντα ακόμα τώρα. Και γιατί πάντα όταν μιλάμε για επεξεργαστές πρέπει να αναφερόμαστε τις επιδώσεις τους μόνο σε παιχνίδια. Που στην τελική και τον πιο ξεφτίλα CPU να βάλεις με μία up to date GPU το παιχνίδι σου θα το παίξεις 35+ fps και όχι στα 85-110fps που θα το έπαιζες σε high end μηχάνημα. Και στις δύο τις περιπτώσεις το παίζεις το παιχνίδι. Ποιός ο λόγος και τι επιχειρήματα έχεις για να συμμετέχεις στην συζήτηση αν δεν κάνεις compose ένα 1080p-4Κ project στο After Effects και συγχρόνως να κάνεις render animation από Maya για να το περάσεις στο Αfter να έχεις ανοικτό photoshop, Zbrush για modelling texturing ή να έχεις 120+ κανάλια με audio plugins στο Cubase, Pro tools και να τα κάνεις playback με χαμηλό latency για να συνεχίσεις το production ή κάποια αντίστοιχη εργασία και στο τέλος της ημέρας να παίξεις και το παιχνίδι σου; Είναι σαν να μου λές ότι αγοράζεις τράκτορα χωρίς καρότσα για να πέρνεις τα παιδία σου στο σχολείο η να κάνεις κόντρες.

Οι Ryzen όπως και οι ι7 6800+ είναι σαν τράκτορες χωρίς καρότσα όσον αφορά τα games (ο ι7 6700 είναι Subaru Impreza wrx) κοινώς υπερβολικοί. Όταν έχεις να κάνεις όμως development γίνονται τράκτορες με τριαξονικό όπως αντίστοιχα και οι i7 3930k και πάνω μέχρι τον 6950X. Με τον Ryzen το θέμα είναι ότι πληρώνεις για ένα subaru impreza και πέρνεις ένα ΜΑΝ/Setra με 500 άλογα με τριαξονικό. Είναι ένας workstation class (render farm) επεξεργαστής στην τιμή ενώς mainstream για gaming. Για μένα έτσι δουλεύει το σύστημα και έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Εσύ που το χρειάζεσαι το render farm προφανώς και είναι λουκούμι αυτό είπα και εγώ,ξέρεις πολλούς όμως που κάνουν τέτοια χρήση;

(Ναι ξέρω εσύ λόγου δουλειάς θα ξέρεις πολλούς καταλαβαίνεις όμως ότι δεν αφορά τον απλό χρήστη)

"Αν με "εμάς" εννοείς τα άτομα εδώ στο φόρουμ,ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν και χρειάζονται render farm στο σπίτι τους που για αυτούς ναι θα είναι εξαιρετικό deal."

Δημοσ.

Ε ας βγουν...σε κάνα εξάμηνο...και μιλάμε και για αυτούς,εγώ απάντησα σε αυτόν που έλεγε για 1100€ σύστημα..

Εσύ που το χρειάζεσαι το render farm προφανώς και είναι λουκούμι αυτό είπα και εγώ,ξέρεις πολλούς όμως που κάνουν τέτοια χρήση;

(Ναι ξέρω εσύ λόγου δουλειάς θα ξέρεις πολλούς καταλαβαίνεις όμως ότι δεν αφορά τον απλό χρήστη)

"Αν με "εμάς" εννοείς τα άτομα εδώ στο φόρουμ,ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν και χρειάζονται render farm στο σπίτι τους που για αυτούς ναι θα είναι εξαιρετικό deal."

Και πάλι εσένα τον μέσο χρήστη πως σε κοροϊδεύει η AMD; Μήπως σε κοροϊδεύει η Intel που σου πουλάει τον επεξεργαστή από την άκρη του waffer που όπως τον ξεκολλούσαν τους έπεσε κάτω στο πάτωμα και κατα λάθος τον πάτησαν κιόλας; Γιατί στα 100-150€ σε intel πέρνεις Pentium και ι3. Αντί να κάνεις τον σταυρό σου (GOD BLESS HELLAS) να είναι ανταγωνίσιμοι οι μικροί Ryzen ώστε να ανέβει ο πήχης  των επεξεργαστών στα 150€ λες πως σε κοροιδεύει σε αυτό που σου πουλάει; Που δεν σου έχει πουλήσει κάτι ακόμα. Αγόρασες Ryzen με 100-150€ και είχες πρόβλημα;

Δημοσ.

Με CPU των 150 ευρω της AMD θα ειναι σα  να εχεις σκασει 300 ευρω για intel με τις τιμες; που εχει η intel.

Αυτο τουλαχιστον μπορεις να το καταλαβεις?

• Like 1
Δημοσ.

Γατόνι άστο, υπάρχει ίντερνετ να ψάξει ο καθένας να βρει ότι θέλει, δεν θέλουμε copy/paste απόψεις.

Για να συγκρίνεις 2 επεξεργαστές βάση ipc, όπως έχω πει παραπάνω είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολλά set instractions, άρα πολλοί συνδυασμοί κτλ

Έτσι εκτελούμε διαφορετικά single thread bench, και όποιος κάνει τα καλύτερα score, έχει το καλύτερο ipc, όπως φωνάζει ο απο πάνω, αλλά δεν καταλαβαίνει, στην ίδια συχνότητα, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ο 1700x, δεν πάει στα 4.5 ghz με αέρα. Άρα και το ίδιο ipc να έχουν (που δεν έχουν), ο Ι7 7700κ θα βγάζει καλύτερο score, λόγω παραπάνω συχνοτητας.

Εμένα τώρα σαν μέσο χρήστη δεν με ενδιαφέρει ούτε το ipc, ούτε το single thread score, με ενδιαφέρει η πραξη, ενα game. Αφου τα games τρεχουν μέχρι 4 πυρήνες τα περισσότερα, με τον 7700k θα βγάζουν παραπάνω fps, έστω λόγο μεγαλύτερης συχνότητας.

Άρα οτι είδατε στο event ήταν απάτη για το 99.9 % των χρηστών.

*Μην πεις πάλι οτι μπερδεύω το ipc, με το single thread, γιατί θα σε πάω από τα παιδικά, στα ποιο δύσκολα, και δεν θα βρεις απάντηση από το google.

Δημοσ.

Γατόνι άστο, υπάρχει ίντερνετ να ψάξει ο καθένας να βρει ότι θέλει, δεν θέλουμε copy/paste απόψεις.

Για να συγκρίνεις 2 επεξεργαστές βάση ipc, όπως έχω πει παραπάνω είναι δύσκολο, γιατί υπάρχουν πολλά set instractions, άρα πολλοί συνδυασμοί κτλ

Έτσι εκτελούμε διαφορετικά single thread bench, και όποιος κάνει τα καλύτερα score, έχει το καλύτερο ipc, όπως φωνάζει ο απο πάνω, αλλά δεν καταλαβαίνει, στην ίδια συχνότητα, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ο 1700x, δεν πάει στα 4.5 ghz με αέρα. Άρα και το ίδιο ipc να έχουν (που δεν έχουν), ο Ι7 7700κ θα βγάζει καλύτερο score, λόγω παραπάνω συχνοτητας.

Εμένα τώρα σαν μέσο χρήστη δεν με ενδιαφέρει ούτε το ipc, ούτε το single thread score, με ενδιαφέρει η πραξη, ενα game. Αφου τα games τρεχουν μέχρι 4 πυρήνες τα περισσότερα, με τον 7700k θα βγάζουν παραπάνω fps, έστω λόγο μεγαλύτερης συχνότητας.

Άρα οτι είδατε στο event ήταν απάτη για το 99.9 % των χρηστών.

*Μην πεις πάλι οτι μπερδεύω το ipc, με το single thread, γιατί θα σε πάω από τα παιδικά, στα ποιο δύσκολα, και δεν θα βρεις απάντηση από το google.

Για Γατόνι made in Greece "try me" στα πιο δύσκολα

Ευτυχώς που έχεις εσύ όλες τις απαντήσεις και όχι η google. Μήπως σε βγάζουν και σε application?

Εγώ το ξέρω που τον μέσο χρήστη δεν τον ενδιαφέρει το ipc και το κάθε προγραμμα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα set εντολών όπως AVX SSE 3DNow κλπ. Εσύ γιατί ακόμα δεν καταλαβαίνεις όπου δεν ξέρεις για τι γράφεις και απλά θες να πείς την p@p@ri@ σου. Διάβασες 3 review στο tomshardware και νομίζεις που έπιασες τον πάπα από τ'@rchidia. Όντως τα περισσότερα game engines είναι optimized για quad cores αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις όπου αυτό δεν αλλάζει; Το PS4 και το XBone ειναι 8core τα mobile devices κι αυτά πλέον τείνουν να έχουν πάνω από 4 cores. Όχι που έχουν κάποια σχέση οι πυρήνες τών κονσολών και των υπολογιστών στην ισχύ αλλά στην αρχιτεκτονική είναι ίδια. x86 A64 με x86 A64. Αλλά και πάλι για να παίζεις στις μέρες μας μια up to date κάρτα θες και έναν επεξεργαστή από το 2009 και μετά. Δεν περιμένω να πεισθείς από τα λεγόμενά μου κι ούτε περιμένω να ασπαστείς το ότι ένα πολυπύρηνο cpu είναι πιο future proof σε σχέση με ένα quad, απλά προσπαθώ να σε φέρω σε δύσκολη θέση να δώ τι άλλη pip@ θα γράψεις εδώ. Που το προηγούμενό σου ποστ που έκανα quote είχες IPC με ερωτηματικό και ένα λινκ.   

Με CPU των 150 ευρω της AMD θα ειναι σα  να εχεις σκασει 300 ευρω για intel με τις τιμες; που εχει η intel.

Εντάξει δεν πιστεύω ότι θα είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά στα μικρά μοντέλα.

Δημοσ.

Γατόνι περίμενε γιατί έχουμε conflict.

http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-1700-official-gaming-benchmarks-leak/

Βγήκε και η 1080 ti, βλέπω ακυρώσεις στα pre-order, και να παίρνει το πακέτο η nvidia :P

2 ώρες μέτά, πηραμε κεφάλι :)

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

Δημοσ.

Γιατί εγώ είπα για αποκλειστικά 150€ intel επεξεργαστή; Είδες λοιπόν που σκέφτεσαι τα ίδια; Με μαξ 150€ επεξεργαστή είσαι μια χαρά, η κοροϊδία είναι με κάποιους που προσπαθούν να σε πείσουν ότι θες 4-500€ επεξεργαστή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...