hondakkias31 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 focation καλη παρατηρηση το παραδειγμα σου θα αρχισουμε να μιλαμε πλεον για intel vfm επεξεργαστες μου φαινεται πως αλλαζουν οι καιροι....
imoaix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 αγαπω οταν τα μπλε αγορια κανουν καινουργιους λογαριασμους για να κανουν την τριχα τριχια ενω την ιδια στιγμη σπευδουν στις αγγελιες να ξεφορτωθουν του i7 τους 1
amveria Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Έστω ότι έχω ένα pc με intel 2500(κ) και 8 gb ddr3 ram. Θέλω να κάνω αναβάθμιση σε 1 μήνα, και έχω 2 επιλογές, 7700 ή 1700. Αν πάω στον 7700, cpu = 340 $ + 50 $ (ddr3/ddr4) motherboard = 390 $, θα χρησιμοποιήσω τις παλιές ram, και αν έχω κάρτα γραφικών από το παλιό pc, θα την χρησιμοποιήσω, αν δεν έχω υπάρχει η ενσωματωμένη, που μπορεί να με καλύπτει. Αν πάω στον 1700, cpu = 400 $ + 50 $ motherboard + 25 $ ddr4 (1 slot) + 20 $ fan + 30 $ κάρτα γραφικών (για να κάνει έστω ποστ, αν δεν έχω) = 525 $ 525 $ - 390 = 135 $ διαφορά, μεταξύ intel και amd, για να κάνει ποστ το pc. Καλησπέρα σε όλες και όλους, Αν πράγματι έχεις τον 2500k, έναν επεξεργαστή 4c/4t 7MB cache και 8 GB DDR3 Ram και θέλεις ένα pc με 4c/8t με 8 MB cache και 8 GByte DDR3 Ram τότε πράγματι για 115 ευρώ κέρδος ναι μπορούμε να πούμε ότι ο 7700 αξίζει να δώσεις τα 390 ευρώ ως αναβάθμιση. Επίσης επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί κατασκευαστές που να βγάζουν ποιοτικά motherboards με DDR3 & DDR4 slots θα πρέπει να ξέρεις από τώρα ότι δυστυχώς αγοράζεις σήμερα ένα σύστημα "καταδικασμένο" να φοράει παλιές μνήμες. Αν όμως αυτός που πήρε το 2011 έναν σχετικά ακριβό και top of the line επεξεργαστή τον χρησιμοποιούσε έως και σήμερα σαν κύριο μηχάνημα τότε μάλλον θα θέλει, ίσως και θα έχει απαίτηση, και η σημερινή του αγορά να είναι αντίστοιχη ώστε να του κρατήσει τουλάχιστον άλλα 6 χρόνια και να είναι μετά από αυτό το διάστημα το ίδιο αξιόμαχος του 2500k σήμερα. Φαντάζομαι ακόμα ότι δεν θα σκεφτεί να πάρει μία τόσο χαμηλού κόστους μητρική γιατί εξ' ορισμού ξέρει ότι οι επιλογές σε ποιοτική μητρική σε αυτό το price range είναι ανύπαρκτες. Όπως και να έχει λοιπόν ανάλογα με την περίπτωσή του ο κάθε ένας και φυσικά με το βαλάντιό του θα δει, θα ζυγίσει και θα κρίνει τι τον συμφέρει περισσότερο να κάνει. Υ.Γ. έχω αφήσει απ' έξω την σύγκριση πραγματικής ταχύτητας, υποστήριξης πολλών πυρήνων από εφαρμογές τώρα και στο εγγύς μέλλον. Υ.Γ. 2 παρεμπιπτόντως ο 1700 που αναφέρεις ΕΧΕΙ εργοστασιακή ψήκτρα και ίσως την καλύτερη που δίνεται αυτή τη στιγμή από κατασκευαστές CPU ονομάζεται "Wraith Spire" και λέω ίσως γιατί την ψήκτρα "Wraith ΜΑΧ", δεν πρόκειται να την δούμε εμείς οι κοινοί θνητοί. Υ.Γ. 3 Έχω κι εγώ τον intel 2500 σε ένα hp 8200 elite sff σκυλί μαύρο ο άτιμος.... μέχρι και crysis έπαιζε κουτσά στραβά με τα ενσωματωμένα του γραφικά Έχεις δίκιο, δεν το είχα προσέξει. Τον ανέφερα βιαστικά κυρίως λόγω υψηλότερης τιμής. Και οι 8350/8370 μια χαρά είναι. Το θέμα είναι να πέσουν αρκετά γιατί 200+ ευρώ δεν δίνω για ξεπερασμένο FX σε παλιό μηχάνημα όταν με τα ίδια λεφτά παίρνω έναν R5 1400. Απλά ήλπιζα μήπως τα διάφορα μαγαζιά τους κατεβάσουν στα >150 για να τους ξεφορτωθούν. Άμα δεν το βιάζεις το πράμα, κι αυτό θα γίνει.... Όλα στον καιρό τους. Πρώτα όμως έχει σειρά ένα άλλο στρατόπεδο να αρχίσει να κατεβάζει τιμές Καλή συνέχεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 μάλλον δεν καταλάβατε καλά , ο i7 7700K είναι μακράν καλύτερη επιλογή απο όλους τους τζούφιους amd, με πραγματική ταχύτητα 4,2 και άνετα 4.5 με υδρόψυξη , ενώ το κουράδι 1800Χ είναι μόλις στα 3.6 πραγματική ταχύτητα, λυπάμαι αλλά και πάλι intel.
amveria Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 μάλλον δεν καταλάβατε καλά , ο i7 7700K είναι μακράν καλύτερη επιλογή απο όλους τους τζούφιους amd, με πραγματική ταχύτητα 4,2 και άνετα 4.5 με υδρόψυξη , ενώ το κουράδι 1800Χ είναι μόλις στα 3.6 πραγματική ταχύτητα, λυπάμαι αλλά και πάλι intel. Καλησπέρα στην παρέα μας, Μέχρι σήμερα, εξ' όσων γνωρίζω για την AMD τουλάχιστον δεν είχε ούτε τα μέσα, αλλά ούτε και ποτέ ακούστηκε κάτι σημαντικό εις βάρος της σχετικά με εφαρμογή πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού και φυσικά δεν μπορεί να σε πιέσει ώστε να αγοράσεις τα προϊόντα της. Απλά τα νούμερα δεν δούλευαν υπέρ της και η ψυχολογία του όχλου σε συνδυασμό με την διαφημιστική καμπάνια μεγάλωνε ακόμη παραπάνω την ψαλίδα πωλήσεων. Α! και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω για νούμερα εννοώ τους αριθμούς στα αποτελέσματα των προγραμμάτων αξιολόγησης. Αλλά αμάν με αυτήν την INTEL ρε παιδί μου, ας μας πει επιτέλους πως θέλει να τρέχουν τα bench marks, με τι σετ ρυθμίσεων, μέχρι ποιες θερμοκρασίες, υπό ποιο λειτουργικό, με τι άλλες διεργασίες να τρέχουν στο background, τι ανάλυση στην οθόνη, τι τεχνολογίας δίσκο και όποια άλλη παράμετρο μπορεί να θεωρεί αναγκαία και ουσιαστική για την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Όπως, θα ήθελα να καταλάβεις φίλε Molpadia, δεν άγγιξα καν το πρώτο σκέλος της απάντησής μου σε σχέση με την άλλη εταιρία Καληνύχτα. 1
Agnwstos_X Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Τώρα σοβαρά συγκρίνεις 4 cores 8 threads με 8 cores 16 threads; Να σου θυμίσω ότι βρισκόμαστε στο 2017 και σχεδόν όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια έχουν multicore optimization στον κώδικα τους. Και δεν αναφέρω ότι ακόμα και ο πιο απλός casual χρήστης τρέχει πλέον παράλληλα πολλές εφαρμογές. Για να στο πώ πιο απλά: Είναι σαν να έχεις τον διπλάσιο υπολογιστή με 4 επιπλέον cores. Αν τώρα αυτό δεν το θεωρείς ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο value για 2 προϊόντα ιδιας τιμής τότε τι να πώ... Μάλλον βρισκόμαστε σε διαφορετικό πλανήτη.. ρε φιλε εισαι σοβαρος? ο 7700 ειναι τετραπυρηνος ο 1700 ειναι ΟΚΤΑΠΥΡΗΝΟΣ σορυ αλλα να ειμαστε σοβαροι Απαντωντας σοβαρα και απο τουτον εδω τον πλανητη, οσοι γραφετε (ή πιστευετε) οτι τα προγραμματα ειναι γραμμενα και βελτιστοποιημενα για τοσα cores/threads ειστε το ιδιο ενημερωμενοι και σχετικοι με κατι αλλους που γραφουνε οτι ειναι σημαντικο χαραχτηριστικο τα 6gb ram σε low/mid κινητο, ή πχ τα 4gb ram σε μια gt730. Απλοποιωντας και αφηνοντας στην ακρη σετ εντολων και αρχιτεκτονικες, σε οτι προγραμμα/παιχνιδι cpu-intensive και να τρεξεις σημερα (με εξαιρεση καποια benchmark tests), ειναι 1000 φορες προτιμοτερος και ταχυτερος ενας συγχρονος 4-core στα 5ghz παρα ενας 16-core στα 3.5ghz. Οπως εχω ξαναγραψει, μεχρι να βελτιστοποιηθουν τα προγραμματα ή παιχνιδια ωστε να αξιοποιουν πληρως τοσους πυρηνες/νηματα, η τρεχουσα γενια θα βρισκεται σε μουσεια.
NT1G Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 μάλλον δεν καταλάβατε καλά , ο i7 7700K είναι μακράν καλύτερη επιλογή απο όλους τους τζούφιους amd, με πραγματική ταχύτητα 4,2 και άνετα 4.5 με υδρόψυξη , ενώ το κουράδι 1800Χ είναι μόλις στα 3.6 πραγματική ταχύτητα, λυπάμαι αλλά και πάλι intel. Κάτσε να το φτιάξουμε λίγο μάλλον δεν καταλάβατε καλά , ο Intel i7 7700K είναι μακράν καλύτερη επιλογή απο όλους τους τζούφιους intel, με πραγματική ταχύτητα 4,2 και άνετα 4.5 με υδρόψυξη , ενώ το κουράδι i7-6900k είναι μόλις στα 3.2 πραγματική ταχύτητα, λυπάμαι αλλά και πάλι intel. 3
Xzidique Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Η AMD δήλωσε ότι για τα επόμενα 4 χρόνια, θα τρώμε στη μάπα τους Ryzen. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2021, δεν θα δούμε τίποτε άλλο εκτός από παραλλαγές του 1700 σε πχ 1750x / 1700x κτλ, που δεν θα είναι τίποτε άλλο, από αλλαγή συχνότητας / κατανάλωσης. Έτσι όσοι κλαίνε κάθε χρόνο ότι βγήκε ένα καινούργιο cpu, αν αγοράσουν Ryzen, θα κάνουν o/c το cpu, και θα είναι πάντα update, θα τρέχουν ότι καλύτερο από μεριάς AMD και δεν θα κλαίνε. Όσο αναφορά την σύγκριση 1700 vs 6950, η οποία είναι ατυχής, αλλά γίνεται καθαρά για λόγους preorder. Ψάχνει θύματα που θα ενθουσιαστούν με την παρουσίαση, χωρίς να έχουν βγει reviews από third party reviewers, να κάνουν preorder. Μετά θα πει οτι πχ 1κκ έκαναν preorder, για να παρασύρουν τους υπόλοιπους που δεν έκαναν κτλ. Δηλαδή προσπαθεί να πουλήσει καθαρά επικοινωνιακά, χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία, και να δώσει χρόνο στους υποψηφίους αγοραστές. Γιατί τόση βιασύνη ? Γιατί ο Zen έγινε Ryzen ? Τώρα πάμε να δούμε τι μας πουλάει. Βγάζει τον πρώτο πραγματικά 8πύρινο cpu ως AMD, άρα τόσα χρόνια μας κορόιδευε. Τον πουλάει χωρίς ψήκτρα (γιατί ?, μήπως σηκώνει θερμοκρασίες ?), δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, δεν υποστηρίζει ddr3, ΑΛΛΑ έχει 8 πυρήνες. Δηλαδή δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον 7700, που έχει και χαμηλότερο tdp και 60 δολάρια φθηνότερος, με ενσωματωμένα γραφικά, ddr3/ddr4 , ψήκτρα, άπειρα reviews/test κτλ. Μας δίνει 4 cores/threads παραπάνω, που στο 99,9 % των περιπτώσεων είναι άχρηστα. Μα ξέρεις υπάρχει και το multitasking = η δεξιότητα του χαζού, ανοίγω παράθυρα / προγράμματα, άσχετα αν τα χρειάζομαι και δεν τα κλείνω, μέχρι να αναγκαστώ να τα κλείσω, γιατί το pc έχει γονατίσει, ή μάλλον το λειτουργικό έχει γονατίσει και δεν με σώνουν 100 πυρήνες, γιατί η ηλιθιότητα δεν έχει όρια Μα υπάρχει και το μέλλον, αγοράζω 8 πυρήνες, και κάποτε τα προγράμματα / games θα τρέχουν σε 8 πυρήνες = ποτέ. Γιατί στα περισσότερα προγράμματα ο αριθμός των πυρήνων που χρησιμοποιούν δεν αυξάνει την ταχύτητα εκτέλεσής ή το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν με ένα πυρήνα, και θα τρέχουν με ένα πυρήνα και στο μέλλον. Αλλά πες ότι με ένα μαγικό τρόπο αυτό θα αλλάξει, μέχρι να γίνει, το cpu θα είναι τόσο παλιό που θα σέρνεται. Με αυτή την απάτη, έτρεξαν “multithread benchmarks”, και οι Ryzen έβγαλαν καλύτερα scores από τους αντίστοιχους intel. Εγώ θέλω “IPC benchmark” = “single thread benchmark” (ακόμη και αυτή η ισότητα είναι “άκυρη”, γιατί instruction < thread). Από εδώ και κάτω η κατάσταση είναι χαοτική, γιατί δεν υπάρχει μόνο μια “κατηγορία από instructions”, άρα πρέπει να εκτελέσουμε αρκετά benchmarks (χωρίς να ξέρουμε τι εκτελούν), και να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα. Δηλαδή δεν έχουμε την “ζυγαριά ακριβείας”, για να “ζυγιάσουμε” έναν AMD με ένα INTEL, ακόμη και αν την είχαμε, ζυγιάζουμε ντομάτες με αγγούρια, γιατί δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβός τρόπο. Αλλά και να λειτουργούσαν με το ίδιο τρόπο, δεν μπορείς να ζυγιάσεις ένα 6950 με τον 1700, 40 pci lanes με 16. Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο μέσος χρήστης, είναι οτι 8 πυρηνες δεν είναι 8 cpu, είναι μια cpu με 8 πυρήνες, και για να πιάσει την μέγιστη απόδοση ανά πυρήνα, “πρέπει να τρέχει με ένα πυρήνα”. Φίλε κατά τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω δύο πράγματα που μπορεί να σου έχουν συμβεί. Η να έχεις engineering sample από ryzen και να έκανες τα benches σου και να είδες ότι μάπα το καρπούζι ή το πιο πιθανό να τα έσκασες για κάποιο i7 build και να το φυσάς και να μην σου κρυώνει. Σε πληροφορώ πως η intel δεν έχει αλλάξει αρχιτεκτονική στην σειρα core i από τον Sandy Bridge του 2011. Απλά όπως περνάει σε καινούργια lithographies μειώνει την κατανάλωση ανεβάζει τα clock speeds και προσθέτει έξτρα set εντολών AVX, AVX2, TSX κλπ. Το ότι υπάρχει μια σχετική πρόοδο σε IPC που μας γκάστρωσες να το αναφέρεις στο post σου φτάνει να ανατρέξεις στο http://www.anandtech.com/bench/CPU/39 και να δείς πόσο πραγματικά έχει προχωρήσει η intel στην εξέλιξη του core i πυρήνα εδώ κι 6 χρόνια. Τώρα αν η AMD τόσα χρόνια με τον bulldozer κατάφερε να σε κοροϊδέψει καλά να πάθεις που εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολύ ανακριβές αυτό που πουλάει (8 integer schedulers 4 Floating point schedulers σε 4 modules). Δεν χρειάζεται να σου το αναλύσω παραπάνω γιατί από το γραπτό σου φαίνεσαι γατόνι σε αυτά εσύ. Το να είσαι τόσο κατηγορηματικός για τα benches που είδες στην παρουσίαση και να τα ακυρώνεις κατα αυτό τον τρόπο δεν έχεις καμία διαφορά από αυτόν που έτρεξε στο Amazon ή στο Πλαίσιο και έκανε την προαγορά γιατί πολύ απλά πιστεύεις αυτά που ειπώθηκαν όσο κι αν μην μπορείς να τα παραδεχθείς(επειδή σου πιάνει η intel τον κώλο με τις τιμές της και γουστάρεις να λες μα πόσο πιό πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις με τον i5-i7 σου σε σχέση με έναν AMD). Πάντως από την στιγμή που η intel ρίχνει τις τιμές της http://wccftech.com/intel-amd-price-war-ryzen-processors/ πριν κάν κυκλοφορήσουν οι Ryzen εμένα μου λέει πως θα είναι και γαμώ τα τσιπάκια και ότι η AMD εκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Θα υπάρξει ανταγωνισμός και εμείς θα είμαστε κερδισμένοι. Τώρα εσύ μπορείς να κάθεσαι σε εμβρυική στάση μέσα στο ντους σου, να κλαίγεσαι και να κατηγορείς μια εταιρία η οποία προσπαθεί να προωθήσει το προϊόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλό ομως θα ήταν να ξεκαθαρίσεις λίγο τους όρους IPC, single thread, multi thread, instruction sets, cpu cores, cpu threads, cpus γιατί εχεις μπερδευτεί και λες fanboyστικες πίπες, διότι τον επεξεργαστή τον διαλέγουμε για το πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελέσεί τις εργασίες μας, είτε είναι Crysis, GTA, Battlefield ή (που εκεί φαίνεται η διαφορά) V-Ray, Maya, Fume FX, Nuke, Houdini, Adobe(premier,Ae,Photoshp), Ableton Live, Pro Tools, FL Studio μιας που αυτά τα προγράμματα ανοίκουν στο 0.01% των προγραμμάτων που χρειάζονται τους 4 παραπάνω cpu cores κι 8 threads του Ryzen σε σχέση με τον i7 7700 που αναφέρεις. 2
greengroser Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 ΗΡΘΕ Η ΕΞΕΛΙΞΗ .. και αυτο φαινεται υπαρχουν πολλοι που προσπαθουν με νυχια και με δοντια να αποδειξουν οτι η AMD δεν τα καταφερε και ομως για εμενα τα καταφερε --------------------------------------------------- οσοι αγορασατε καποιο πανακριβο μηχανημα με 7 γενια ιντελ ,και αυτην την στιγμη εχεται καταλαβει οτι κανατε λαθος αγορα μην προσπαθητε με αυτον τον υπουλο τροπο να διαβαλεται καθε ενημερωση που εχουμε για τους ryzen .... --------------------------------------------------- η καλυτερη λυση για καποιον που θελει να φτιαξει ενα συστημα αυτην την στιγμη ειναι να περιμενει μεχρι να δουμε την γραμμη αυτη στην αγορα και να εχουμε φουλ πληροφοριες... σιγα τι τωρα τι σε μια εβδομαδα.. ----------------------------------------------------------- απο εκει και περα οσοι λενε τι να τα κανουμε τα οχταπυρηνα και δεν χρησιμευουν αυτην την στιγμη και η καλυτερη επιλογη ειναι τα ψιλα ρολογια .. εχω να πω το εξεις >>> εσυ φιλαρακο μου το ειδες το συγκριση 1700 vs 7700k se gaming k streaming ταυτοχρονα ??? να το δεις και εγω θα πω δεν κανω streaming αλλα το συστημα που θα φτιαξω και θα κανει περιπου 1000 ε η παραπανω δεν θελω να κολλαει πουθενα και ουτε θα αφησω τις ανεσεις μου του τυπου στανταρ 2 παραθυρα ανοιχτα +σωληνα για μουσικη +τεαμσπεακ η σκυπε να μιλαω με τους συμπαιχτες μου οποτε ανοιξε τα στραβα σου και παρτω χαμπαρι οι ανθρωποι που θα δωσουν τετοια ποσα εχουν και τις αναλογες απαιτησεις οι 4 πυρηνες πεθαναν πια και πρεπει να το παρουμε χαμπαρι η τεχνολογια προχωραει 3
andreaslar27 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 στο single thread ειναι ολη η ουσια στα games για editing ειναι παρα πολυ καλοι
apostolosnt Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Μ'αρέσει εδώ μέσα που όλοι κρίνουν τις αγορές των άλλων με τα δικά τους κριτήρια και κυρίως με μυαλό χομπίστα του hardware που δεν τον απασχολεί η χρήση αλλά τα benchmarks. π.χ. μπορεί ο καθένας που αγόρασε intel το τελευταίο 3μηνο να μην ήθελε ή να μην μπορούσε να περιμένει τους AMD και πολλά άλλα. Μια χαρά είναι οι AMD και όσοι λένε να περιμένουμε τα ανεξάρτητα benchmark πιο πολύ το παίζουν οι σοφοί γέροντες (μη βιάζεσαι τέκνον μου κλπ). Άριστοι θα είναι και στα benchmark του anand του μήτσου και κίτσου. Δεν έχω AMD σε desktop από εποχή Κ6 και ενώ γουστάρω που μπορεί να είναι και μπροστά η AMD σε κάποιες επιδόσεις και σε αξία, με 4790 θα περάσει αρκετός καιρός για να σκεφτώ να αλλάξω.
artshadows Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Απλα ρίχνει τις τιμες η ιντελ ξεμπερδευει απο τον ανταγωνισμό και μετΑ τις ξαναανεβαζει κλασική παλιά τέχνη
amveria Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε κατά τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω δύο πράγματα που μπορεί να σου έχουν συμβεί. Η να έχεις engineering sample από ryzen και να έκανες τα benches σου και να είδες ότι μάπα το καρπούζι ή το πιο πιθανό να τα έσκασες για κάποιο i7 build και να το φυσάς και να μην σου κρυώνει. Σε πληροφορώ πως η intel δεν έχει αλλάξει αρχιτεκτονική στην σειρα core i από τον Sandy Bridge του 2011. Απλά όπως περνάει σε καινούργια lithographies μειώνει την κατανάλωση ανεβάζει τα clock speeds και προσθέτει έξτρα set εντολών AVX, AVX2, TSX κλπ. Το ότι υπάρχει μια σχετική πρόοδο σε IPC που μας γκάστρωσες να το αναφέρεις στο post σου φτάνει να ανατρέξεις στο http://www.anandtech.com/bench/CPU/39 και να δείς πόσο πραγματικά έχει προχωρήσει η intel στην εξέλιξη του core i πυρήνα εδώ κι 6 χρόνια. Τώρα αν η AMD τόσα χρόνια με τον bulldozer κατάφερε να σε κοροϊδέψει καλά να πάθεις που εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολύ ανακριβές αυτό που πουλάει (8 integer schedulers 4 Floating point schedulers σε 4 modules). Δεν χρειάζεται να σου το αναλύσω παραπάνω γιατί από το γραπτό σου φαίνεσαι γατόνι σε αυτά εσύ. Το να είσαι τόσο κατηγορηματικός για τα benches που είδες στην παρουσίαση και να τα ακυρώνεις κατα αυτό τον τρόπο δεν έχεις καμία διαφορά από αυτόν που έτρεξε στο Amazon ή στο Πλαίσιο και έκανε την προαγορά γιατί πολύ απλά πιστεύεις αυτά που ειπώθηκαν όσο κι αν μην μπορείς να τα παραδεχθείς(επειδή σου πιάνει η intel τον κώλο με τις τιμές της και γουστάρεις να λες μα πόσο πιό πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις με τον i5-i7 σου σε σχέση με έναν AMD). Πάντως από την στιγμή που η intel ρίχνει τις τιμές της http://wccftech.com/intel-amd-price-war-ryzen-processors/ πριν κάν κυκλοφορήσουν οι Ryzen εμένα μου λέει πως θα είναι και γαμώ τα τσιπάκια και ότι η AMD εκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Θα υπάρξει ανταγωνισμός και εμείς θα είμαστε κερδισμένοι. Τώρα εσύ μπορείς να κάθεσαι σε εμβρυική στάση μέσα στο ντους σου, να κλαίγεσαι και να κατηγορείς μια εταιρία η οποία προσπαθεί να προωθήσει το προϊόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καλό ομως θα ήταν να ξεκαθαρίσεις λίγο τους όρους IPC, single thread, multi thread, instruction sets, cpu cores, cpu threads, cpus γιατί εχεις μπερδευτεί και λες fanboyστικες πίπες, διότι τον επεξεργαστή τον διαλέγουμε για το πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελέσεί τις εργασίες μας, είτε είναι Crysis, GTA, Battlefield ή (που εκεί φαίνεται η διαφορά) V-Ray, Maya, Fume FX, Nuke, Houdini, Adobe(premier,Ae,Photoshp), Ableton Live, Pro Tools, FL Studio μιας που αυτά τα προγράμματα ανοίκουν στο 0.01% των προγραμμάτων που χρειάζονται τους 4 παραπάνω cpu cores κι 8 threads του Ryzen σε σχέση με τον i7 7700 που αναφέρεις. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σύμφωνο με βρίσκει η ανάρτησή σου. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν μόνον αυτοί οι δύο λόγοι που ανέφερες.
Πέτρος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2017 Όντως... Το 2021 κάποιος που τρέχει ένα νήμα σε CB θα τελειώσει τις δουλειές που ο 1700(Χ)/1800(Χ) θα τελειώσει φέτος. Απόλυτα σωστός. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα