Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η AMD δήλωσε ότι για τα επόμενα 4 χρόνια, θα τρώμε στη μάπα τους Ryzen.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2021, δεν θα δούμε τίποτε άλλο εκτός από παραλλαγές του 1700 σε πχ 1750x / 1700x κτλ, που δεν θα είναι τίποτε άλλο, από αλλαγή συχνότητας / κατανάλωσης.

Έτσι όσοι κλαίνε κάθε χρόνο ότι βγήκε ένα καινούργιο cpu, αν αγοράσουν Ryzen, θα κάνουν o/c το cpu, και θα είναι πάντα update, θα τρέχουν ότι καλύτερο από μεριάς AMD και δεν θα κλαίνε.

Όσο αναφορά την σύγκριση 1700 vs 6950, η οποία είναι ατυχής, αλλά γίνεται καθαρά για λόγους preorder. Ψάχνει θύματα που θα ενθουσιαστούν με την παρουσίαση, χωρίς να έχουν βγει reviews από third party reviewers, να κάνουν preorder. Μετά θα πει οτι πχ 1κκ έκαναν preorder, για να παρασύρουν τους υπόλοιπους που δεν έκαναν κτλ. Δηλαδή προσπαθεί να πουλήσει καθαρά επικοινωνιακά, χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία, και να δώσει χρόνο στους υποψηφίους αγοραστές.

Γιατί τόση βιασύνη ? Γιατί ο Zen έγινε Ryzen ?

Τώρα πάμε να δούμε τι μας πουλάει.

Βγάζει τον πρώτο πραγματικά 8πύρινο cpu ως AMD, άρα τόσα χρόνια μας κορόιδευε. Τον πουλάει χωρίς ψήκτρα (γιατί ?, μήπως σηκώνει θερμοκρασίες ?), δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, δεν υποστηρίζει ddr3, ΑΛΛΑ έχει 8 πυρήνες. Δηλαδή δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον 7700, που έχει και χαμηλότερο tdp και 60 δολάρια φθηνότερος, με ενσωματωμένα γραφικά, ddr3/ddr4 , ψήκτρα, άπειρα reviews/test κτλ.

Μας δίνει 4 cores/threads παραπάνω, που στο 99,9 % των περιπτώσεων είναι άχρηστα. Μα ξέρεις υπάρχει και το multitasking = η δεξιότητα του χαζού, ανοίγω παράθυρα / προγράμματα, άσχετα αν τα χρειάζομαι και δεν τα κλείνω, μέχρι να αναγκαστώ να τα κλείσω, γιατί το pc έχει γονατίσει, ή μάλλον το λειτουργικό έχει γονατίσει και δεν με σώνουν 100 πυρήνες, γιατί η ηλιθιότητα δεν έχει όρια :P

Μα υπάρχει και το μέλλον, αγοράζω 8 πυρήνες, και κάποτε τα προγράμματα / games θα τρέχουν σε 8 πυρήνες = ποτέ. Γιατί στα περισσότερα προγράμματα ο αριθμός των πυρήνων που χρησιμοποιούν δεν αυξάνει την ταχύτητα εκτέλεσής ή το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν με ένα πυρήνα, και θα τρέχουν με ένα πυρήνα και στο μέλλον. Αλλά πες ότι με ένα μαγικό τρόπο αυτό θα αλλάξει, μέχρι να γίνει, το cpu θα είναι τόσο παλιό που θα σέρνεται.

Με αυτή την απάτη, έτρεξαν “multithread benchmarks”, και οι Ryzen έβγαλαν καλύτερα scores από τους αντίστοιχους intel. Εγώ θέλω “IPC benchmark” = “single thread benchmark” (ακόμη και αυτή η ισότητα είναι “άκυρη”, γιατί instruction < thread). Από εδώ και κάτω η κατάσταση είναι χαοτική, γιατί δεν υπάρχει μόνο μια “κατηγορία από instructions”, άρα πρέπει να εκτελέσουμε αρκετά benchmarks (χωρίς να ξέρουμε τι εκτελούν), και να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα. Δηλαδή δεν έχουμε την “ζυγαριά ακριβείας”, για να “ζυγιάσουμε” έναν AMD με ένα INTEL, ακόμη και αν την είχαμε, ζυγιάζουμε ντομάτες με αγγούρια, γιατί δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβός τρόπο. Αλλά και να λειτουργούσαν με το ίδιο τρόπο, δεν μπορείς να ζυγιάσεις ένα 6950 με τον 1700, 40 pci lanes με 16.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο μέσος χρήστης, είναι οτι 8 πυρηνες δεν είναι 8 cpu, είναι μια cpu με 8 πυρήνες, και για να πιάσει την μέγιστη απόδοση ανά πυρήνα, “πρέπει να τρέχει με ένα πυρήνα”.

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η AMD δήλωσε ότι για τα επόμενα 4 χρόνια, θα τρώμε στη μάπα τους Ryzen.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2021, δεν θα δούμε τίποτε άλλο εκτός από παραλλαγές του 1700 σε πχ 1750x / 1700x κτλ, που δεν θα είναι τίποτε άλλο, από αλλαγή συχνότητας / κατανάλωσης.

Έτσι όσοι κλαίνε κάθε χρόνο ότι βγήκε ένα καινούργιο cpu, αν αγοράσουν Ryzen, θα κάνουν o/c το cpu, και θα είναι πάντα update, θα τρέχουν ότι καλύτερο από μεριάς AMD και δεν θα κλαίνε.

Όσο αναφορά την σύγκριση 1700 vs 6950, η οποία είναι ατυχής, αλλά γίνεται καθαρά για λόγους preorder. Ψάχνει θύματα που θα ενθουσιαστούν με την παρουσίαση, χωρίς να έχουν βγει reviews από third party reviewers, να κάνουν preorder. Μετά θα πει οτι πχ 1κκ έκαναν preorder, για να παρασύρουν τους υπόλοιπους που δεν έκαναν κτλ. Δηλαδή προσπαθεί να πουλήσει καθαρά επικοινωνιακά, χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία, και να δώσει χρόνο στους υποψηφίους αγοραστές.

Γιατί τόση βιασύνη ? Γιατί ο Zen έγινε Ryzen ?

Τώρα πάμε να δούμε τι μας πουλάει.

Βγάζει τον πρώτο πραγματικά 8πύρινο cpu ως AMD, άρα τόσα χρόνια μας κορόιδευε. Τον πουλάει χωρίς ψήκτρα (γιατί ?, μήπως σηκώνει θερμοκρασίες ?), δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά, δεν υποστηρίζει ddr3, ΑΛΛΑ έχει 8 πυρήνες. Δηλαδή δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον 7700, που έχει και χαμηλότερο tdp και 60 δολάρια φθηνότερος, με ενσωματωμένα γραφικά, ddr3/ddr4 , ψήκτρα, άπειρα reviews/test κτλ.

Μας δίνει 4 cores/threads παραπάνω, που στο 99,9 % των περιπτώσεων είναι άχρηστα. Μα ξέρεις υπάρχει και το multitasking = η δεξιότητα του χαζού, ανοίγω παράθυρα / προγράμματα, άσχετα αν τα χρειάζομαι και δεν τα κλείνω, μέχρι να αναγκαστώ να τα κλείσω, γιατί το pc έχει γονατίσει, ή μάλλον το λειτουργικό έχει γονατίσει και δεν με σώνουν 100 πυρήνες, γιατί η ηλιθιότητα δεν έχει όρια :P

Μα υπάρχει και το μέλλον, αγοράζω 8 πυρήνες, και κάποτε τα προγράμματα / games θα τρέχουν σε 8 πυρήνες = ποτέ. Γιατί στα περισσότερα προγράμματα ο αριθμός των πυρήνων που χρησιμοποιούν δεν αυξάνει την ταχύτητα εκτέλεσής ή το καλύτερο αποτέλεσμα, έτσι υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν με ένα πυρήνα, και θα τρέχουν με ένα πυρήνα και στο μέλλον. Αλλά πες ότι με ένα μαγικό τρόπο αυτό θα αλλάξει, μέχρι να γίνει, το cpu θα είναι τόσο παλιό που θα σέρνεται.

Με αυτή την απάτη, έτρεξαν “multithread benchmarks”, και οι Ryzen έβγαλαν καλύτερα scores από τους αντίστοιχους intel. Εγώ θέλω “IPC benchmark” = “single thread benchmark” (ακόμη και αυτή η ισότητα είναι “άκυρη”, γιατί instruction < thread). Από εδώ και κάτω η κατάσταση είναι χαοτική, γιατί δεν υπάρχει μόνο μια “κατηγορία από instructions”, άρα πρέπει να εκτελέσουμε αρκετά benchmarks (χωρίς να ξέρουμε τι εκτελούν), και να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα. Δηλαδή δεν έχουμε την “ζυγαριά ακριβείας”, για να “ζυγιάσουμε” έναν AMD με ένα INTEL, ακόμη και αν την είχαμε, ζυγιάζουμε ντομάτες με αγγούρια, γιατί δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβός τρόπο. Αλλά και να λειτουργούσαν με το ίδιο τρόπο, δεν μπορείς να ζυγιάσεις ένα 6950 με τον 1700, 40 pci lanes με 16.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο μέσος χρήστης, είναι οτι 8 πυρηνες δεν είναι 8 cpu, είναι μια cpu με 8 πυρήνες, και για να πιάσει την μέγιστη απόδοση ανά πυρήνα, “πρέπει να τρέχει με ένα πυρήνα”.

Τα συγχαρητήριά μου σε ένα τόσο νέο μέλος που εγγράφηκε μόλις χθες και μπήκε στον κόπο να μας αναλύσει τόσο εμπεριστατωμένα τις απόψεις του.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

• Like 4
Δημοσ.

Τα συγχαρητήριά μου σε ένα τόσο νέο μέλος που εγγράφηκε μόλις χθες και μπήκε στον κόπο να μας αναλύσει τόσο εμπεριστατωμένα τις απόψεις του.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Τρολλάρεις;

Δημοσ.

Τρολλάρεις;

Εσύ τι θα έκανες με κάποιον που λέει ότι τα επιπλέον cores "είναι άχρηστα στο 99,9% των περιπτώσεων"; Εγω πνίγηκα με τον καφέ από το γέλιο.

• Like 6
Δημοσ.

Μαλιστα οποτε για να καταλαβω, ο 1700x εχει 5% καλυτερη αποδοση IPC απο τον 7700κ και κανει 50ε (12%) παραπανω?

(Το κατω γραφημα δε λεει τπτ, γτ μπορει να συγκρινει υποχρονισμενο 1800x με 7600k. Αλλα ακομα και αν ειναι legit, η διαφορα αποδοσης στα ιδια ρολογια ειναι 12% υπερ του 1700x, ο οποιος ειναι και 12% ακριβοτερος απο τον 7700k)

Θελω να πω οτι ακομα και αν τα στοιχεια ολων αυτων των τεστ δεν ειναι μαγειρεμενα, το μονο που αποδεικνυεται ειναι οτι οι ryzen ειναι ακριβως στα ιδια επιπεδα αποδοσης με τους intel αναλογικα με την τιμη. (Με εξαιρεση το ζευγος 6900K-1800x φυσικα).

Οποτε προς τι ο τοσος ντορος? Καλα νεα οτι εχουμε πλεον ανταγωνισμο, αλλα δε καταλαβαινω τη τρελα που εχει πιασει μερικους εδω μεσα.

ρε φιλε

εισαι σοβαρος?

ο 7700 ειναι τετραπυρηνος

ο 1700 ειναι ΟΚΤΑΠΥΡΗΝΟΣ

σορυ αλλα να ειμαστε σοβαροι

Δημοσ.

παντως προσωπικα περιμενα κατι καλυτερο στις τιμες 

απο τις ιντελ και οχι να συγκρινω αποδοση σε σχεση με την τιμη και οχι στους top cpu ακομα και οι 6/12 αν ειναι αληθινα τα leaks κοντα στα 300 θα εχουν και αυτοι

για τον μεσο χρηστη οπως ειμαι εγω και οι περισσοτεροι νομιζω  ενας 4πυρηνος με 8 threads θα ηταν υπεραρκετος  

και ολοι θα θελαμε να παρουμε ενα 6700κ στα 200 ευρω κοντα ....θελω να δω τον αντιστοιχο amd με τα 4/8 threads να συγκρινεται και να εχει αναλογες επιδοσεις με τον i7 6700k

και να κοστιζει 200 ευρω  ....γινεται αυτο!!!τοτε θα ικανοποιουσε μια μεγαλη αγοραστικη μαζα.ολοι θελουμε καλυτερες τιμες εν λογω κρισης νομιζω

Δημοσ.

λοιπον επειδη και γω 2 πισι λαπτοπ ταμπλετ με ιντελ εχω 

μην ειστε αθεραπευτοι 

Ο σκοπος της αμδ ηταν να φερει αναπτυξη και να προχωρησει τα πραγματα με κατι εντυπωσιακο

εκανε μαιηνστρημ τους 8 πυρηνες με τιμη μικροτερη των 400 ευρω ακομα και εδω στην ελλαδα

ειναι ασυλληπτο αυτο κυριοι

6απυρηνος με ipc καλυτερο απο ιντελ κατω απο 350 ευρω?? 

απιστευτα πραγματα 

και TDP 65 w?? 95?? ασυλληπτο

αλλη εποχη

και οχι κυριοι ο τετραπυρηνος οτι συχνοτητα και να τρεχει οκτα δεν ειναι ..ουτε εξα

πριν μερικα χρονια λεγανε καποιοι ελα μωρε σιγα διπυρηνο με ψηλα κλοκ σιγα τι να κανεις τους 4..για τρεξτε τωρα με διπύρηνο να μου πειτε .. κανα καλο παιχνιδακι και να τρεχουν και τιποτα αλλα ..πολλες οθονες //4κ μεγαλο μπιτραιητ στρημινγκ ..3ντι βιντεο και τοσα αλλα

πραγματικα ανυπομονω και ειμαι και πολυ χαρουμενος ..θα περναγα σε εξα ιντελ το ζαχαρωνα στο ι7 πισι αλλα τωρα... καλα //1700χ σου ερχομαι

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον επειδη και γω 2 πισι λαπτοπ ταμπλετ με ιντελ εχω 

μην ειστε αθεραπευτοι 

Ο σκοπος της αμδ ηταν να φερει αναπτυξη και να προχωρησει τα πραγματα με κατι εντυπωσιακο

εκανε μαιηνστρημ τους 8 πυρηνες με τιμη μικροτερη των 400 ευρω ακομα και εδω στην ελλαδα

ειναι ασυλληπτο αυτο κυριοι

6απυρηνος με ipc καλυτερο απο ιντελ κατω απο 350 ευρω?? 

απιστευτα πραγματα 

και TDP 65 w?? 95?? ασυλληπτο

αλλη εποχη

και οχι κυριοι ο τετραπυρηνος οτι συχνοτητα και να τρεχει οκτα δεν ειναι ..ουτε εξα

πριν μερικα χρονια λεγανε καποιοι ελα μωρε σιγα διπυρηνο με ψηλα κλοκ σιγα τι να κανεις τους 4..για τρεξτε τωρα με διπύρηνο να μου πειτε .. κανα καλο παιχνιδακι και να τρεχουν και τιποτα αλλα ..πολλες οθονες //4κ μεγαλο μπιτραιητ στρημινγκ ..3ντι βιντεο και τοσα αλλα

πραγματικα ανυπομονω και ειμαι και πολυ χαρουμενος ..θα περναγα σε εξα ιντελ το ζαχαρωνα στο ι7 πισι αλλα τωρα... καλα //1700χ σου ερχομαι

Δημοσ.

Βρε παληκάρι, το σκέφτηκες καλά; Τι κατανάλωση έχει αυτός ο επεξεργαστής και τι ψυκτρα πρέπει να κουμπώσεις επάνω για να ψύχεται επαρκώς; Άντε με το καλό πάντως η οποία αναβάθμιση. Πάντως ταπεινή μου γνώμη να πας μέχρι 8370.

Με ΑΜ3 socket που έχει, δεν το βλέπω να πηγένει μακριά... :-)

Δημοσ.

Τα πράγματα εξελίσσονται και η intel το πήρε χαμπάρι, γιαυτο έβγαλε pentium 2c4th.

Ελπιζω να παει ενα βημα παραπερα και να βγαλει i5 4c8th, για να εξισορροπήσει την κατασταση.

Ελπιζω πως οι 4c amd θα εχουν Gpu, μιας και χωραει άνετα.

Για να δουμε και νουμερακια OC εκει ειναι το ζουμί, 4,6ghz 24/7 μιαζει απιαστο όνειρο? για να μην πω για τον fx-9590 220watt 4.7ghz base !!5ghz !!factory turbo boost.

Η Αmd θελει να μιωσει το κομπλεξ τον καταναλωτών.. ακομα και ενα κινητο εχει πλεον 8 πηρηνες οπως και το PS4 PRO... :)

Δημοσ.

Έστω ότι έχω ένα pc με intel 2500(κ) και 8 gb ddr3 ram.

Θέλω να κάνω αναβάθμιση σε 1 μήνα, και έχω 2 επιλογές, 7700 ή 1700.

Αν πάω στον 7700, cpu = 340 $ + 50 $ (ddr3/ddr4) motherboard = 390 $, θα χρησιμοποιήσω τις παλιές ram, και αν έχω κάρτα γραφικών από το παλιό pc, θα την χρησιμοποιήσω, αν δεν έχω υπάρχει η ενσωματωμένη, που μπορεί να με καλύπτει.

Αν πάω στον 1700, cpu = 400 $ + 50 $ motherboard + 25 $ ddr4 (1 slot) + 20 $ fan + 30 $ κάρτα γραφικών (για να κάνει έστω ποστ, αν δεν έχω) = 525 $

525 $ - 390 = 135 $ διαφορά, μεταξύ intel και amd, για να κάνει ποστ το pc.

Δημοσ.

@fopation

Περιμενε να δεις της μετρισεις σε λιγες μερες μετα αποφασιζεις. ισως ειναι καλυτερα μια 1600Χ μικραίνει τη διαφορα στα λεφτα 95watt περιθωριο oc...

Δημοσ.

@fopation

Περιμενε να δεις της μετρισεις σε λιγες μερες μετα αποφασιζεις. ισως ειναι καλυτερα μια 1600Χ μικραίνει τη διαφορα στα λεφτα 95watt περιθωριο oc...

Παράδειγμα είναι, τροφή για σκέψη. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...