Insanity1312 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα σε ολους, εχω ενα θεμα με τον υπολογιστη μου, συγκεκριμενα με την GPU. πριν το καθαρισμα μου εφτανε 30-40 βαθμους σταθερα χωρις να κανω απολυτως τιποτα.. τωρα μολις την συνδεσα μετα το καθαρισμα μου ξεκιναει απο 30 και παει 65 σταθερα χωρις να κανω παλι τιποτα απολυτως.. επισης μολις ξεκιναει το pc τα fan της ξεκινανε για πολυ λιγο και μετα σταματανε.. ανοιξα και παιχνιδι με μεγαλες απαιτησεις και εφτασε 75 βαθμους αλλα κολλουσε ενω πριν το καθαρισμα δεν κολλουσε καθολου.. τι μπορει να φταιει;
rayven18 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μήπως στράβωσες το heatsink και δεν πατάει καλά επάνω?
bilakos10_v2.0 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ή δεν σύνδεσες καλά τα fans ή είσαι μερακλής και δεν έβαλες θερμοαγώγιμη πάστα. 1
soteras Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Στην περιπτωση που δεν ειχε παστα αλλα ενα πραγμα σαν τσιχλα φανταζομαι εβαλες παλι τσιχλα και οχι παστα.
Insanity1312 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 εβαλα εννοειται παστα, αλλα ανεβαζει κανονικα παλι θερμοκρασια και φτανει 63 βαθμους χωρις να κανω τιποτα.. παρατηρησα οτι τα φανακια της GPU (GTX 970) ξεκινανε με την εκκινηση και μετα σταματανε και αρχιζει το ανεβασμα! μετα μια μου ξεκιναν μονα τους και μια δεν ξεκινανε καν!!! κατεβασα το msi afterburner και τα εβαλα να δουλευουν στο 50% για να ειναι η θερμοκρασια στο 37 % αλλα πριν δεν το χρησιμοποιουσα! any ideas?
stelios5 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 GPU μήπως παίρνει ρεύμα και με κάποιο καλώδιο;;; Είναι σωστά το βύσμα βαλμένο;;;
makis269 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) α) αν ειναι αυτή με τα τρία -ή δυο ανεμιστηράκια δές αν γυρνάνε και τα τρία (γενικως να γυρνάνε ολα ), κόψε ένα χαρτάκι και τσεκαρέτο όχι με κανένα δάκτυλο. β) δίπλα απο την gpu έχει μια μαμίσια μαυρη ψύκτρα ,προσεκτικά αφαιρεσέ την και δες αν αυτο το υλικό σαν καουτσουκ -λαστιχο ειναι οκ και οχι λιωμένο ,( εγώ συγκεκριμένα αυτο το υλικο αντι να κάνει καλύτερη αγωγιμοτητα με την ψύκτρα ,έκανε το αντίθετο και το έχω αφαιρέσει ,με αποτέλεσμα καλύτερη ψύξη σε R9280X ) http://techreport.com/r.x/gtx970-update/asus-card-bare.jpg δες αυτά αν ειναι οκ και βλέπουμε. Υ.Γ θερμοαγώγιμη πάστα θέλει μια σταγονα στο κέντρο της gpu ,και οταν βάλεις απο πάνω το σύστημα ψύξης θα πάει παντού ,αν βάλεις μεγάλη ποσότητα θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα και οχι καλύτερη ψύξη. foto απο την δικια μου και κατι ακόμα μήπως στο πλαινο μέρος του κουτιού σου έχεις ανεμιστήρα και φυσάει ο αέρας μέσα ?πάνω στην καρτα δηλαδή ,το πλαινό ανεμιστιράκι πάντα πρέπει να βγάζει αέρα απο μέσα προς τα έξω ,το ίδιο ισχύει και για το πίσω ανεμιστηράκι στο κουτί ,μόνο τα μπροστά φέρνουν αέρα προς τα μέσα στο κουτί ,τσέκαρε και αυτά. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2017 από makis269
Moderators Inuyasha Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 α) αν ειναι αυτή με τα τρία -ή δυο ανεμιστηράκια δές αν γυρνάνε και τα τρία (γενικως να γυρνάνε ολα ), κόψε ένα χαρτάκι και τσεκαρέτο όχι με κανένα δάκτυλο. β) δίπλα απο την gpu έχει μια μαμίσια μαυρη ψύκτρα ,προσεκτικά αφαιρεσέ την και δες αν αυτο το υλικό σαν καουτσουκ -λαστιχο ειναι οκ και οχι λιωμένο ,( εγώ συγκεκριμένα αυτο το υλικο αντι να κάνει καλύτερη αγωγιμοτητα με την ψύκτρα ,έκανε το αντίθετο και το έχω αφαιρέσει ,με αποτέλεσμα καλύτερη ψύξη σε R9280X ) http://techreport.com/r.x/gtx970-update/asus-card-bare.jpg δες αυτά αν ειναι οκ και βλέπουμε. Υ.Γ θερμοαγώγιμη πάστα θέλει μια σταγονα στο κέντρο της gpu ,και οταν βάλεις απο πάνω το σύστημα ψύξης θα πάει παντού ,αν βάλεις μεγάλη ποσότητα θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα και οχι καλύτερη ψύξη. foto απο την δικια μου και κατι ακόμα μήπως στο πλαινο μέρος του κουτιού σου έχεις ανεμιστήρα και φυσάει ο αέρας μέσα ,πάνω στην καρτα δηλαδή ,το πλαινό ανεμιστιράκι πάντα πρέπει να βγάζει αέρα απο μέσα προς τα έξω ,το ίδιο ισχύει και για το πίσω ανεμιστηράκι στο κουτί ,μόνο το μπροστά και τα πάνω φέρνουν αέρα προς τα μέσα στο κουτί ,τσέκαρε και αυτά. Λες κάποια πράγματα που δεν ισχύουν Παραπάνω thermal paste δεν θα έχει θέμα στις θερμοκρασιες, ίσως με αγωγιμη ν καλύψει τα πάντα γύρω εκεί να έχει θέμα Όση και να βάλεις με την πίεση θα την ξερασει γύρω γύρω Η λιγότερη θα σου δημιουργεί πρόβλημα με αυξημένες θερμοκρασίες η παραπάνω όχι Σε ένα κουτί οι μπροστά και κάτω ανεμηστηρες βάζουν αέρα πάνω και πίσω βγάζουν, τα θερμά αέρια έχουν την τάση να αναιβαινουν προς τα πάνω Τα πλαϊνά ανεμηστηρια πρακτικά δεν κάνουν τίποτα 1
makis269 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=K4wASux7heE τον δικο σου επεξεργαστη καθαρίζει ??? επίσεις καλο θα ηταν αντι να απαντας σε εμένα να δώσεις στον φιλο κάποιες λύσεις . και ναι το πάνω βγάζει αέρα απο λάθος έγραψα το αντιθετο ( το λεγόμενο φυσικό φαινόμενο της κεκτημενης ταχύτητας ) 1
rofl Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 δεν θα ειμαι εποικοδομητικος, αλλα αφου δεν υπηρχε προβλημα με θερμοκρασιες δεν υπηρχε λογος να κανεις τετοια διαδικασια σε καρτα που δεν ειχε προβλημα. ενα καλο φυσερο για τη σκονη και τελος. αλλα οταν κανετε οτι κουλαμαρα βλεπετε και αλλαζετε παστα καθε 1-2 χρονια για το placebo οτι ειναι 1 βαθμο πιο κρυος ο ηυ, χαλατε καινουργια parts η παιδευεστε ασκοπα, οταν μηχανακια τιγκα στη σκονη 24/7 δουλευουν χωρις προβλημα 10ετια στους περισσοτερους επαγγελματικους χωρους. τελος παντων ευχομαι να παει καλα, 3
makis269 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 εβαλα εννοειται παστα, αλλα ανεβαζει κανονικα παλι θερμοκρασια και φτανει 63 βαθμους χωρις να κανω τιποτα.. παρατηρησα οτι τα φανακια της GPU (GTX 970) ξεκινανε με την εκκινηση και μετα σταματανε και αρχιζει το ανεβασμα! μετα μια μου ξεκιναν μονα τους και μια δεν ξεκινανε καν!!! κατεβασα το msi afterburner και τα εβαλα να δουλευουν στο 50% για να ειναι η θερμοκρασια στο 37 % αλλα πριν δεν το χρησιμοποιουσα! any ideas? μήπως μαγκώνουν τα φανακια σε κάποιο καλώδιο η δεν τα κουμπωσες καλά και ζορίζονται ???
Insanity1312 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 λοιπον, ολα σωστα ειναι οτι μου ειπατε να ελεγξω, το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης οτι οπως κοιταμε το κουτι πανω αριστερα ο ανεμιστηρας βαζει μεσα αερα και σκεφτομαι μηπως αυτο ειναι λαθος, αλλα και παλι νομιζω και πριν ετσι τον ειχα.. τωρα οταν ξεκιναει ο υπολογιστης με το msi afterburner εχω αυτα τα αποτελεσματα, και συνεχιζει να με προβληματιζει οτι πριν δεν το χρειαζομουν καν.. ολα τα αλλα που μου ειπατε τα εχω κανει σωστα..
makis269 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Γενικώς να ξέρεις οτι οι ανεμιστήρες στις καρτες δεν σταματάνε ποτε κανονικά,απλώς λειτουργούν σε λίγες στροφές όταν έχεις χαμηλές θερμοκρασίες,αν απο ότι λες ότι σταματανε καταδιαστηματα εντελώς τότε το πρόβλημα είναι εκεί ,και αναιβενει η θερμοκρασία .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα