Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ΒΟΗΘΕΙΑ.

Έχω ένα UMI SUPER εδώ και λίγους μήνες, που ήρθε με Marshmallow 6.0.
Ήρθε ειδοποίηση για update σε 7.0 (Χωρίς να προειδοποιεί ότι είναι πειραματική έκδοση... :mad: )

Έκανα το update, και προέκυψε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.
Πριν, για μία πλήρη φόρτιση χρειάζονταν 1,5-2 ώρες.
Τώρα χρειάζονται 6-7 ώρες! -μιλώντας πάντα για fast charging φορτιστή-

Οπότε για την δική μου ασφάλεια, αλλά και την μπαταρίας, είμαι αναγκασμένος να γυρίσω στην 6.0.
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι noob σε θέματα φλασαρίσματος custom ROMs.

Παδιά, κρέμομαι από τα χείλη σας. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παραχωρώντας μου τα links που θα χρειαστώ, θα του είμαι υπόχρεος.
Αν θέλει να βοηθήσει περεταίρω για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, για να μη κάνω καμιά μ****ία, εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτος.

Facebook: Αλέξανδρος Δεμηρτζόγλου

Επεξ/σία από alexm@nia
Δημοσ.

Από τα Stock Firmwares, πως μπορώ να καταλάβω ποια είναι η τελευταία έκδοση της 6.0;
+Eίναι αναγκαστικό να βάλω Custom Recovery και να είναι rooted το κινητό;

Δημοσ.

Δες τα νουμερα. Ειναι ημερομηνιες. Και ολα του 16. Πιστευω το τελευταιο ειναι η τελευταια μαρσμαλλοου. Αλλωστε,αν βγηκε τωρα η μπετα 7,δεν την ανεβασαν ακομα ή περιμενουν την σταθερη. Αν δεις στις τελευταιες σελιδες πολλοι γραφουν για μπαγκς

Το 20161017 κατεβασε

• Like 1
Δημοσ.

Εχει tutorial link για το φλαστουλ. Παρε μπακαπ ολα τα αρχεια σου γιατι θα χαθουν. Καλο θα ηταν να παρεις και ενα ναντροιντ μπακαπ. Υπαρχει και αυτο στο ποστ. Για περιπτωση που χασεις ιμει κτλ

Ρωτα ελευθερα για οτι εχεις αμφιβολιες

Τωρα ειδα για καστομ ρεκοβερυ και ρουτ. Οχι. Αν σε ικανοποιει η ρομ σου,δεν χρειαζεται. Παντως αν θες να πειραματιστεις ,το συζηταμε. Επισης με καστομ ρεκοβερυ φλασαρεις πιο ευκολα. Δεν χρειαζεσαι κομπιουτερ

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά.
Αν είναι να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη, φυσικά. Να χρησιμοποιήσω το custom recovery "TWRP" Παίζει ρόλο η έκδοσή; Δηλαδή αν κατεβάσω την 3.0.2_20160825, πρέπει να βρω την ROM με την ίδια ημεομηνία;

Έστω κατεβάζω το rar του ΤWRP. 
Μετά τι; Αν μπω στο -μέχρι τώρα- "Factory Mode" πατώντας τα 3 πλήκτρα ταυτόχρονα όταν το κινητό είναι κλειστό, αντί για το Factory Mode θα μπει στο Custom Recovery;
Θέλω να πω πρέπει κάπως συγκεκριμένα να το ενεργοποιήσω για να δουλέψει;

(Συγνώμη αν προκάλεσα facepalms και κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων. Έχω άγχος.) 

Δημοσ.

Και την καστομ ρεκοβερυ θα την περασεις με το φλαστουλ(συνηθως). Απλα μετα φλασαρεις την ρομ μεσω αυτης(καστομ ρεκοβερυ) αφου εχεις αποθηκευσει αυτην(την ρομ) στην καρτα σδ. Εγω σου συστηνω καθαρο φλασαρισμα της ρομ με το φλαστουλ και μετα πειραματιζεσαι αν θες να μαθεις

Αυτο με το φακτορυ μοουντ ειναι οπως ακριβως το λες. Εχοντας καστομ ρεκοβερυ μπαινεις εκει με τον ιδιο συνδυασμο πληκτρων. Το αβανταζ ειναι οτι εχεις παρα πολλες επιλογες και δυνατοτητες με αυτη.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σ'ευχαριστήσω αρκετά.

Οπότε εν ολίγοις:

1. Βρίσκω κάποιο Flashing tool για να περάσω το TWRP Custom Recovery. (Παίζει ρόλο η έκδοση; Πρέπει να είναι ίδια ημερομηνία και η έκδοση της ROM, ή περνάει οποιαδήποτε έκδοση ROM;)
  2. Κλείνω το Flash tool και περνάω το αρχείο rar της ROM σε έναν φάκελο του κινητού.
  3. Ανοίγω το κινητό στο πλέον Recovery Mode.
  4. Κάνω Backup τα αρχεία μου. (Είναι ενσωμετωμένη η υπηρεσία, ή πρέπει να βάλω χειροκίνητα κάποιο πρόγραμμα; )
  5. Βρίσκω χειροκίνητα την ROM στο directory του κινητού.
  6. Το ανοίγω και το εγκαθιστώ.

Κι όλα οκ; Δεν θέλει περαιτέρω drivers ή κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Μπακαπ θα παρεις ΤΩΡΑ. Πριν κανεις ο.τιδηποτε. Το φλαστουλ ειναι το sp flashtool. Τα λινκς για αυτο στο λινκ που σου εδωσα δεν δουλευουν πλεον αλλα ισως δουλευει στο λινκ του οδηγου εδω https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1982587 .Αλλιως απλα γκουγκλαρε sp flashtool. Θα φλασαρεις την ρομ. Οχι καποια ρεκοβερυ. Κατευθειαν την ρομ. Μετα αν θες πειραματιζεσαι με ρεκοβερυ

Ντραιβερς θα κατεβασεις απο το 1ο λινκ. Απαραιτητοι

Δημοσ.

Χμμ... Οπότε καλύτερα απ'τον υπολογιστή όλη η διαδικασία. Ok. Τα drivers πως θα τα περάσω; Απλά θα τα κάνω extract σε κάποιον φάκελο και θα τα επιλέξω μέσω του SP Flashtool;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...