lampros321 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Αν έχει ατμόσφαιρα, έχεις αποτελέσματα από τις μετρήσεις, παρόμοια με το link που έδωσα παραπάνω. Αν δεν έχει, θα έχεις μια ευθεία γραμμή. Δηλαδή υπάρχουν αέριοι πλανήτες με ατμόσφαιρα και αέριοι πλανήτες χωρίς ατμόσφαιρα... Αυτό λες ?
erevos_csd Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή υπάρχουν αέριοι πλανήτες με ατμόσφαιρα και αέριοι πλανήτες χωρίς ατμόσφαιρα... Αυτό λες ? Έχεις κολλήσει με τους αέριους πλανήτες. Όχι, δεν λέω αυτό, όλοι οι αέριοι πλανήτες έχουν ατμόσφαιρα. Παρεμπιπτόντως, στους αέριους πλανήτες τα αέρια, με εξαίρεση τον στέρεο πυρήνα και τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, είναι σε υγρή κατάσταση λόγω πίεσης. Η φασματοσκοπία δεν κοιτάζει καν αν ο πλανήτης είναι αέριος ή όχι. Η φασματοσκοπία κοιτάζει την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη.
Agony Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μου αρεσει που ψαχνουμε και σπαταλαμε λεφτα για καλυτερους κοσμους.... Και ΔΕΝ κοιταμε να φτιαξουμε αυτον εδω !!! 1
lampros321 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Έχεις κολλήσει με τους αέριους πλανήτες. Όχι, δεν λέω αυτό, όλοι οι αέριοι πλανήτες έχουν ατμόσφαιρα. Παρεμπιπτόντως, στους αέριους πλανήτες τα αέρια, με εξαίρεση τον στέρεο πυρήνα και τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, είναι σε υγρή κατάσταση λόγω πίεσης. Η φασματοσκοπία δεν κοιτάζει καν αν ο πλανήτης είναι αέριος ή όχι. Η φασματοσκοπία κοιτάζει την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη. Τέλος πάντων, προφανώς λέμε το ίδιο πράγμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνούμε. Μπορούμε γενικά να μάθουμε για την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη (με φασματοσκοπικές μεθόδους). Για τους συγκεκριμένους εξωπλανήτες θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρων να το κάνουμε. Δυστυχώς αποτελεί μια πρόκληση και με τα σημερινά εργαλεία είναι μάλλον ανέφικτο, αλλά με νέα (όπως το νέο τηλεσκόπιο που θα μπει σε τροχιά το 18) είναι ίσος να δύσκολο αλλά είναι εφικτό. Και για να αφήσω λίγο ακόμα απαισιοδοξία ... για να δούμε τι θα πει και ο Ταμπ (που θα πρέπει να πληρώσει για αυτά ...) *Νομίζω πως είναι ένας βασικός λόγος που έκανε η NASA αυτή την ανακοίνωση. Για να τραβήξει θετική δημοσιότητα μπας και γλυτώσει τις περικοπές Ταμπ (που έχει πει πως δεν του αρέσουν αυτά που κάνει η NASA αλλά και πολλοί άλλοι επιστήμονες στην Αμερική). Τα θέλει όλα τα $ για το μεγάλο τοίχος ...
erevos_csd Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μπορούμε γενικά να μάθουμε για την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη (με φασματοσκοπικές μεθόδους). Για τους συγκεκριμένους εξωπλανήτες θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρων να το κάνουμε. Δυστυχώς αποτελεί μια πρόκληση και με τα σημερινά εργαλεία είναι μάλλον ανέφικτο, αλλά με νέα (όπως το νέο τηλεσκόπιο που θα μπει σε τροχιά το 18) είναι ίσος να δύσκολο αλλά είναι εφικτό. Τι ανέφικτο; Ήδη το κάνουν! https://www.nasa.gov/press-release/nasa-s-hubble-telescope-makes-first-atmospheric-study-of-earth-sized-exoplanets/ Υπόψιν, είναι στο ίδιο ηλιακό σύστημα (TRAPPIST-1).
opera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τώρα ας συζητήσουμε τη πιθανότητα να βγάλω γκόμενα τη Σαρλίζ Θέρον.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Με την Ευρωπη θέλω να δω τι θα γίνει. Πρέπει να παμε για ψάρεμα, όπως ειχε πει ο Neil Tyson.
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τώρα ας συζητήσουμε τη πιθανότητα να βγάλω γκόμενα τη Σαρλίζ Θέρον. Θα σε στεναχωρησω αλλα ειναι μακαριτισσα απο το Προμηθεας 1! Αρα στο Προμηθεας 2 θα σαι μαζι με το Αλιεν, αντε και με την αλλη που εβγαλε απ την κοιλια της το αλλο ξωγαμο! Επισης για ακομη μια φορα, οταν εμεις βγαζαμε προφητες και ξεραμε απο την αρχη που παει το πραγμα και που ειναι παρομοιοι πλανητες με πιθανη ζωη κτλ, η ΝΑΣΑ δεν ηξερε καν τι γινεται περα απο τον Αρη... Αααααα ρε Παπαζογλου θεε... "Μπαίνουμε στον Υδροχόο... και θ' ανάψουνε φωτιές... οι καιροί νερό θα φέρουν έτσι λεν αυτοί που ξέρουν...... Τυχαιο? Δεν νομιζω! Ευχαριστω πολυ! Γεια σας!!!
erevos_csd Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τώρα ας συζητήσουμε τη πιθανότητα να βγάλω γκόμενα τη Σαρλίζ Θέρον. Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, ήδη την έχεις βγάλει.
liakjim Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Για τον ταξιδιώτη που τρέχει με την ταχύτητα του φωτός ο χρόνος είναι παγωμένος οπότε φτάνεις παντού ακαριαία. Γι αυτούς που είναι στην γη θα έχουν περάσει 40 χρόνια. Για εσένα δεν θα έχει περάσει ούτε ένα δευτερόλεπτο μέχρι να φτάσεις εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να τρέξεις με την ταχύτητα του φωτός. Κάτι σου έχει γλιστρήσει στη θεωρία της σχετικότητας. Για τον ταξιδευτή ο χρόνος θα είναι 40 έτη.
toyo73 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Έχω ταράξει στο refresh και στο f5 την σελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος ... ακόμα να πάρουν θέση Δηλαδη τι θεση περιμενεις να παρουν στην φαντασια του καθενος.Και επειδη ειναι επιστημονες λεγεται επιστημονικη.Που ψαχνουν 40 ετοι φωτος μακρυα για ζωη, ενω αδιαφορουν για την ζωη που βρισκεται 40 εκατοστα μακρυα.Την σκεψη, τους λογους και την βουληση του Θεου, δεν μπορει να την καταννοηση κανεις.Αν καποια στιγμη αξιωθω να τον γνωρισω, θα τον ρωτησω για ποιο λογω εφτιαξε ολη αυτη την απεραντοσυνη.Μεχρι τοτε, ο ανθρωπος θα ξερει και θα γνωριζει μονο οτι επιτρεπει ο ιδιος.
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ε ναι για την ταξιδιαρα ψυχη θα ειναι 40 ετη(αφου θα πηγαινει με την ταχυτητα του φωτος και τοσο θελει για να φτασει) αλλα στην γη θα εχουν περασει μαλλον εκατομμυρια χρονια αφου με την μεση ταχυτητα που μπορει να πιασει ενα δικο μας διαστημοπλοιο ~50.000 km/h θες καπου 800.000 χρονια για να φτασεις...
tsf Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Ναι αλλά έχει μεγάλα Bezel άπατο θα πάει. Ώπ σόρι Πολύ καλά νέα, ξέρουμε πόσο «γειτονικό» είναι αυτό το ηλιακό σύστημα; 40 ly (light years) = 40x9.454.254.955.488.000 το αποτέλεσμα σε ημέρες
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Γυρω στα 380 δις χιλιομετρα ειναι τα 40 ετη φωτος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα