Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να αγοράσω PC και αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερο να έχω Kabylake ή Skylake, συγκεκριμένα είμαι ανάμεσα στον i5 6500 ή i5 7500, η τιμή είναι η ίδια απλώς απορώ αν έχουν ιδιαίτερες διαφορές αυτά τα δύο μεταξύ τους!

Δημοσ.

Όχι δεν έχουν διαφορές (μην κοιτάξεις καν τα specs τους, μην ασχοληθείς, είναι 100% ίδιοι) εγώ θα πήγαινα στον πιο δοκιμασμένο 6500 με την ίδια τιμή. Μπορεί να είναι λίγα MHz πιο κάτω και να είναι ένα χρόνο πιο παλιός, αλλά έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα ως μηχάνημα, ενώ το άλλο είναι αδοκίμαστο, μπορεί να βγάλει πολλά θέματα.

Δημοσ.

Όχι δεν έχουν διαφορές (μην κοιτάξεις καν τα specs τους, μην ασχοληθείς, είναι 100% ίδιοι) εγώ θα πήγαινα στον πιο δοκιμασμένο 6500 με την ίδια τιμή. Μπορεί να είναι λίγα MHz πιο κάτω και να είναι ένα χρόνο πιο παλιός, αλλά έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα ως μηχάνημα, ενώ το άλλο είναι αδοκίμαστο, μπορεί να βγάλει πολλά θέματα.

Ίδιος επεξργαστης με υψηλότερη ταχύτητα, γιατί να πάει στο παλιό?

Δεν είναι νέα μάρκα φακές, η Ιντελ το βγάζει...

• Like 8
Δημοσ.

το άλλο είναι αδοκίμαστο, μπορεί να βγάλει πολλά θέματα.

Για ενημερωσε μας  για αυτα τα πολλα θεματα που μπορει να παρουσιασει ενας κλειδωμενος i5 με βαση την προιστορια και το γραφεις αυτο.

Εννοειται οτι απο την στιγμη που χρηματικη διαφορα μεταξυ των δυο δεν υπαρχει(αφου εχεις αποφασισει οτι αυτοι οι 2 σε ενδιαφερουν/καλυπτουν)θα πας στον πιο καινουργιο i5 7500.

• Like 3
Δημοσ.

Για ενημερωσε μας  για αυτα τα πολλα θεματα που μπορει να παρουσιασει ενας κλειδωμενος i5 με βαση την προιστορια και το γραφεις αυτο.

Εννοειται οτι απο την στιγμη που χρηματικη διαφορα μεταξυ των δυο δεν υπαρχει(αφου εχεις αποφασισει οτι αυτοι οι 2 σε ενδιαφερουν/καλυπτουν)θα πας στον πιο καινουργιο i5 7500.

Λίγα προβλήματα βγάζουν τα μηχανήματα φίλε μου; Εγώ πήρα το Golf το προηγούμενο μόλις βγήκε η νέα γενιά και 7,5 μήνες μετά πέρασα ανάκληση για πρόβλημα στο ψυγείο. 

Δεν είναι να κάνουμε πλάκα με αυτά τα πράγματα.

Δημοσ.

Λίγα προβλήματα βγάζουν τα μηχανήματα φίλε μου; Εγώ πήρα το Golf το προηγούμενο μόλις βγήκε η νέα γενιά και 7,5 μήνες μετά πέρασα ανάκληση για πρόβλημα στο ψυγείο. 

Aυτό είπαμε, άλλο τα αμάξια, άλλο οι επεξεργαστές.

Στα αμάξια έχεις απόλυτο δίκιο.

Δημοσ.

Που κολλανε τα αμαξια αγαπητε με τους επεξεργαστες υπολογιστων?Παρακαλω πολυ οι συγκρισεις να γινονται σε ομοια πραγματα και οχι σε ασχετα μεταξυ τους.

Ημουν συγκεκριμενος σε αυτο που σε ρωτησα αλλωστε.

το άλλο είναι αδοκίμαστο, μπορεί να βγάλει πολλά θέματα.

Εγραψες κατι και σου ζητησα να μου αναφερεις παραδειγματα πανω στα οποια προκυπτει αυτο.

Δημοσ.

Που κολλανε τα αμαξια αγαπητε με τους επεξεργαστες υπολογιστων?Παρακαλω πολυ οι συγκρισεις να γινονται σε ομοια πραγματα και οχι σε ασχετα μεταξυ τους.

Ημουν συγκεκριμενος σε αυτο που σε ρωτησα αλλωστε.

Εγραψες κατι και σου ζητησα να μου αναφερεις παραδειγματα πανω στα οποια προκυπτει αυτο.

https://www.extremetech.com/computing/220953-skylake-bug-causes-intel-chips-to-freeze-in-complex-workloads

Οι Skylake βγάλανε ένα απλό πρόβλημα λόγο κάποιας αριθμητικής λογικής το οποίο μπαλώθηκε κάποια στιγμή. Μπορείς να διαβάσεις στο παραπάνω άρθρο και άλλα προβλήματα που έχουν βγάλει επεξεργαστές στο παρελθόν, όχι μόνο λόγω αστοχίας υλικών αλλά ακόμα και λόγω λάθους σχεδιασμού των λογικών κυκλωμάτων. 

Αν νομίζεις πως η Intel και η κάθε Intel, κρατάει τους business grade επεξεργαστές της μια γενιά αρχιτεκτονικής πίσω κάθε φορά για πλάκα, είσαι γελασμένος. 

Τόσο το αμάξι όσο και ο επεξεργαστής είναι προιόντα μηχανικής και πάσχουν από τα ίδια προβλήματα κατά την αρχική τους κυκλοφορία. 

Δημοσ.

Δηλαδη με βαση το παραπανω αυτο που εμμεσα προτεινεις ειναι να περιμενει καμποσους μηνες να δουμε αν θα εμφανιστει καποιο θεμα γιατι προφανως και τα παραπανω δεν ειναι λογος αγορας προηγουμενου/κατωτερου επεξεργαστη.

Δημοσ.

https://www.extremetech.com/computing/220953-skylake-bug-causes-intel-chips-to-freeze-in-complex-workloads

Οι Skylake βγάλανε ένα απλό πρόβλημα λόγο κάποιας αριθμητικής λογικής το οποίο μπαλώθηκε κάποια στιγμή. Μπορείς να διαβάσεις στο παραπάνω άρθρο και άλλα προβλήματα που έχουν βγάλει επεξεργαστές στο παρελθόν, όχι μόνο λόγω αστοχίας υλικών αλλά ακόμα και λόγω λάθους σχεδιασμού των λογικών κυκλωμάτων. 

Αν νομίζεις πως η Intel και η κάθε Intel, κρατάει τους business grade επεξεργαστές της μια γενιά αρχιτεκτονικής πίσω κάθε φορά για πλάκα, είσαι γελασμένος. 

Τόσο το αμάξι όσο και ο επεξεργαστής είναι προιόντα μηχανικής και πάσχουν από τα ίδια προβλήματα κατά την αρχική τους κυκλοφορία. 

Το οποίο πρόβλημα παρουσιάζεται μετά απο κάμποσες μέρες prime95 :P

Δεν είναι θέμα αυτό, αν υπάρχει σημαντικό στους Kaby, θα είχε βγεί έως τώρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι kaby είναι ένα refresh των skylake δεν είναι νέα αρχιτεκτονική για να εμφανίσει χαζό ασθένειες

• Like 2
Δημοσ.

Και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι kaby είναι ένα refresh των skylake δεν είναι νέα αρχιτεκτονική για να εμφανίσει χαζό ασθένειες

Φιλαράκι, επειδή εγώ βγάζω αλλιώς το ψωμί μου και όχι σχεδιάζοντας μικροεπεξεργαστές, μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει "refresh" όταν μιλάμε για την σχεδίαση κυκλωμάτων και γιατί είναι απίθανο να υπάρξει κάποια σχεδιαστική αστοχία κατά αυτή τη διαδικασία;

Δημοσ.

Το μονο αρνητικο των kaby ειναι οι ελαφρως υψηλοτερες θερμοκρασιες σε καποια κομματια,τιποτα ιδιατερο δηλαδη.

Κατα τα αλλα θα κερδισεις 200-300mhz σε σχεση με skylake,οποτε προτιμησε kaby

Δημοσ.

Έχω τον 6500 και είναι πολύ καλός επεξεργαστής. Έκανα νέο pc build τέλη του Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη οπότε δεν μπόρεσα να πάω σε kaby lake. Στα «ίδια πλάισια» είναι και ο 7500. Προφανώς και θα πας στον 7500 επειδή είναι η τελευταία γενιά άλλα δεν θα δεις καμία μα καμία διαφορά. Θα συμφωνήσω κι εγώ με το παιδί παραπάνω πως ο 6500 είναι τέρμα δοκιμασμένος σχετικά με την ιστορία του. Εάν ήταν 20 και 30 ευρώ ακριβότερος θα πήγαινα στον 6500 όμως με ίδια τιμή σαφώς και 7500. Το παραπάνω σχετικά με τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένος να παρουσιάσει κάτι σο hardware ισχύει παντού και στις κάρτες και στα πάντα, οπότε αφήστε τους άλλους να τα δοκιμάζουν πρώτα. :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...