Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω σκεφτεί να κάνω κάτι στο σπίτι αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει και θέλω τις γνώμες σας!

Το μόντεμ το έχω συνδεμένο στη πρώτη πρίζα του σπιτιού και όλες τις άλλες τις έχω αποσύνδεση λόγο vdsl!

Τα καλώδια που πάνε και στις υπόλοιπες πρίζες είναι εκεί που είναι και το μόντεμ στην πρώτη πρίζα, το pc το έχω λίγο μακριά συνδεμένο με WiFi και δε μπορώ να τραβήξω καλώδιο από το μόντεμ μέχρι το pc!

Αυτό που σκέφτομαι είναι αν μπορώ τα καλώδια από τις άλλες πρίζες του σπιτιού να τα συνδέσω με ethernet πάνω στο μοντεμ έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά για να δώσω Internet sto pc me ethernet!

Τι λέτε θα δουλέψει?

Δημοσ.

Aν δεν έχει προβλέψει ο μηχανικός για ethernet και έχει μόνο 2καλώδια μέσα, ethernet δεν βάζεις. Θες 8.

Εκτός αν βάλεις κανα σύστημα με frequency modulation, που θα δουλεύει αλλά θα έχεις χαμηλή ταχύτητα. Να πολυπλέκει 4 καλώδια σε ένα δηλαδή.

Δημοσ.

Aν δεν έχει προβλέψει ο μηχανικός για ethernet και έχει μόνο 2καλώδια μέσα, ethernet δεν βάζεις. Θες 8.

Εκτός αν βάλεις κανα σύστημα με frequency modulation, που θα δουλεύει αλλά θα έχεις χαμηλή ταχύτητα. Να πολυπλέκει 4 καλώδια σε ένα δηλαδή.

4 καλωδια εχει μεσα, δε θα δουλεψει με 4, θελει 8, καπου ειχα διαβασει οτι τα 8 ειναι για gigabit ενω τα 4 μεχρι 100!

Δημοσ.

Χρειάζεσαι 2 ζευγη για 10/100 και 4 ζεύγη για 1000 και πάνω.

Τί καλώδια έχουν οι πρίζες? UTP ή το παλιού τύπου μπλέ-κόκκινο (ραζιμ)?

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που θες να κανεις Σπυρο ειναι παράδοξο καθως κανονικα θελει τουλαχιστον 4 καλώδια αλλα συνεστραμμενα για αποφυγή παρεμβολών.

Αν χρησιμοποιήσεις 2 ζεύγη τηλεφωνικού καλωδίου (στην δική σου περίπτωση) αν ειναι σχετικα μικρο μηκος πιστευω οτι θα δουλεψει αλλα ισως με προβληματα αποσυνδεσεων.

Δεν γνωριζω αν καποιος το εχει κανει αρα πιστευω οτι μπορεις να το δοκιμασεις πρεσαροντας τις δυο ακρες με φις rj45.

Πραγματικα θα ηθελα κι εγω να μαθω αν σου παιξει καλα...

Δημοσ.

Χρειάζεσαι 2 ζευγη για 10/100 και 4 ζεύγη για 1000 και πάνω.

Τί καλώδια έχουν οι πρίζες? UTP ή το παλιού τύπου μπλέ-κόκκινο (ραζιμ)?

Αν τα matchάρεις σωστά στα βύσματα, θα δουλέψει. Κάποιες καθυστερήσεις θα έχεις ανάλογα τα μέτρα αλλά επιπέδου χιλιοστών δεύτερου.

1 >> 1

2 >> 2

3 >> 3

6 >> 6

Αρχή >> Τέρμα

Με την προϋπόθεση ότι τα καλώδια είναι σε καλή κατάσταση.

Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Απο τη φωτό δεν βλέπω ιδιαίτερη δυσκολία να "περάσεις" UTP στις ίδιες διαδρομές.

Δημοσ.

Αν τα matchάρεις σωστά στα βύσματα, θα δουλέψει. Κάποιες καθυστερήσεις θα έχεις ανάλογα τα μέτρα αλλά επιπέδου χιλιοστών δεύτερου.

1 >> 1

2 >> 2

3 >> 3

6 >> 6

Αρχή >> Τέρμα

Με την προϋπόθεση ότι τα καλώδια είναι σε καλή κατάσταση.

Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Απο τη φωτό δεν βλέπω ιδιαίτερη δυσκολία να "περάσεις" UTP στις ίδιες διαδρομές.

Δυσκολο να περασει καλωδιο γιατι ειναι σε αλλο οροφο!

Θα το δοκιμασω και θα πω πως πηγε!

• Like 1
Δημοσ.

Παρε ατσαλινα και δεσε την πανω στο υπαρχον καλωδιο και τραβα το απο την αλλη ακρη. Μετα θα εχεις ετοιμη την ατσαλινα για να τραβηξεις το utp. Το καλο ειναι οτι και τηλεφωνια να θες να βαλεις μετα, απλα καταργεις ενα ζευγος απο το utp και παιζεις με κατοσταρι ethernet (ετσι κ αλλιως αν δεν στριμαρεις απο συσκευή σε συσκευη δεν σου χρειαζεται το gigabit)

Δημοσ.

κανε μια δοκιμη μηπως παιξεις με τα δυο ζευγη με κατοστάρι δικτυο, αν και εκτιμω οτι εχει κανει διακλωδώσεις και θα εχεις θέμα με απωλεια σήματος / θορυβο κλπ

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δε κατάφερα να βγάλω άκρη τελικά...

Παρήγγειλα PowerLine, το PowerLine πως είναι καλύτερα να το βάλω, πάνω στο πολυπριζο ή το πολυπριζο πάνω στο PowerLine?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...