greengr21 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Για να καταλαβετε γιατι δε θα γινουμε κρατος ποτε και επειδη ειναι σχετικο με το θεμα,δειτε εδω ποσα ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα δινει ο καθενας μας http://www.kathimerini.gr/853444/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/proxwraei-h-hlektrikh-diasyndesh-ths-krhths Κοστος ηλεκτρικης διασυνδεσης Κρητης-Πελοππονησου 180 με 190εκατ ευρω Ετησιο Κοστος Ηλεκτροδοτησης Κρητης 400εκατ ευρω Με την διασυνδεση ετησια εξοικονομηση 200εκατ ευρω ΤΟ ΜΙΣΟ το οποιο επρεπε να γινει εδω και αρκετα χρονια Η Κρητη καιει πετρελαιο για ρευμα btw Ποια φτωχη οικογενεια μεταφερει το ρευμα στη Κρητη καλε?
moure Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Μου ήρθε και μένα σήμερα ο εκκαθαριστικος και είδα αστεράκια... Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί να δώσω κάτι παραπάνω για τους νησιώτες (αν και θα έπρεπε να έχει γίνει η διασύνδεση των νησιών) αλλά και για αυτούς που είναι αδύναμοι οικονομικά ώστε να έχουν φθηνό ρεύμα. Με ενοχλεί όμως να προσφέρω σε κάποιους που είναι δήθεν αδύναμοι,δηλαδή φοροφυγάδες που παίρνουν κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς στην ουσία να το δικαιούνται αλλά και να πλήρωνω ένα σκασμό λεφτά ώστε να μπορούν καποιοι που δεν το αξίζουν να διατηρούν μισθούς και προνόμια.
DrLo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Τον ρώτησε αν θέλει αν συνεισφέρει με 30€ για μείωση εκπομπών αερίων ρύπων; Τον ρώτησε αν θέλει να πληρώσει για τα απομακρυσμένα νησιά; Φυσικά, όταν ψήφισε Αυτό ακριβώς! Όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τα νησιά, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα πληρώνουν περισσότερο. Θα πρέπει να ψηφίσεις λοιπόν κάποιον που θέλει να καταργήσει μεταξύ άλλων κοινονικό τιμολόγιο, να ανοίξει την αγορά ρευματος, να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική ρευματος της χώρας - να πληρώνει ας πούμε ο κάτοικος στην αντίπαρο 4 πλάσια τιμή ρευματος ξέρωγω, όσο είναι το κόστος του πετρελαίου κλπ κλπ ... 1
zianna Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Φυσικά, όταν ψήφισε Επίσης όταν υπέγραψε την σύμβαση ηλεκτροδότησης με την ΔΕΗ. 1
DrLo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Επίσης όταν υπέγραψε την σύμβαση ηλεκτροδότησης με την ΔΕΗ. Όταν δέχεσαι τη σύμβαση δεν προκαθορίζεις την τιμολογιακή ούτε της ΔΕΗ ούτε, πολύ περισσότερο τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Α ξέχασα ... υποθέτω όλοι όσοι κλαίγονται για το λογαριασμό θα είναι και υπερ της μη χαρατσοχρηματοδότησης της ΕΡΤ ... άλλωστε κανείς δε μας ρώτησε ούτε και γι 'αυτό
zianna Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2017 Όταν δέχεσαι τη σύμβαση δεν προκαθορίζεις την τιμολογιακή ούτε της ΔΕΗ ούτε, πολύ περισσότερο τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Α ξέχασα ... υποθέτω όλοι όσοι κλαίγονται για το λογαριασμό θα είναι και υπερ της μη χαρατσοχρηματοδότησης της ΕΡΤ ... άλλωστε κανείς δε μας ρώτησε ούτε και γι 'αυτό Ναι, επειδή εγώ προσωπικά δεν έχω υπογράψει ποτέ συμβόλαιο με τη ΔΕΗ αλλά έχω υπογράψει 3-4 στο Βέλγιο, γνωρίζω ότι στη σύμβαση αναφέρονται αναλυτικότατα οι χρεώσεις και πού πάνε.Αποκλείεται να μην αναφέρονται και στη σύμβαση της ΔΕΗ, ιδίως οι ρυθμιζόμενες που είναι στάνταρ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ. Ή αναφέρεται η νομοθεσία πάνω στην οποία στηρίζονται οι χρεώσεις των ρυθμιζομένων που γίνεται. Ορίστε, βρήκα και την σύμβαση, αναφέρονται ΟΛΑ και τα ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/Mikroi%20Pelates%20web-10-2016.pdf Τον ρώτησε αν θέλει αν συνεισφέρει με 30€ για μείωση εκπομπών αερίων ρύπων; Τον ρώτησε αν θέλει να πληρώσει για τα απομακρυσμένα νησιά; Τον ρώτησε, συμφώνησε και ΥΠΕΓΡΑΨΕ. Καλό διάβασμα https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/Mikroi%20Pelates%20web-10-2016.pdf
fakiris31 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Και οι μισθοί απο οσο ξερω έχουνε πλαφόν 2500 Όσο και να δουλέψεις πάνω από 2500 δεν πάει χάνονται. Και για την έκπτωση ρε παιδιά δεν είναι λογικό όλες οι εταιρίες δεν κάνουνε εκπτώσεις στους υπαλλήλους τους; ο ΟΤΕ η Νόβα τα σούπερ μάρκετ κλπ κλπ; Αυτό με το κοινωνικό τιμολόγιο είναι πολιτική του κάθε κόμματος να φανεί καλή στο λαο που στο τέλος κάποιος άλλος θα το πληρώσει και όχι το κόμμα.. . Όπως και ότι σαν πολύ έξυπνος λαός που ήμαστε πολλοί παίρνουν τα κοινωνικά τιμολόγια σε άλλα ονόματα ενώ και δουλειά και χρήμα έχουν. Και από ότι όλα δείχνουν δεν θα αλλάξουμε πότε συνήθειες
adi32 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Οι ιδιωτικες εταιρειες ας κανουν οσες εκτπωσεις θελουν (που δεν κανουν) Η δημοσια εταιρεια (ενος χρεωκοπημενου κρατους) αν κανει εκπτωση στο κοπροσκυλο χαραμοφαη σημαινει οτι την πληρωνουμε οι μακακες εμεις 1
liakjim Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Ο Βασιλόπουλος, κάνει...5% έκπτωση στους εργαζόμενους. Στη ΔΕΗ άστο... Αυτήν την στιγμή η ΔΕΗ καίει λιγνίτη που είναι όντως ότι φθηνότερο, παρόλα τα πρόστιμα για CO2. Φωτοβολταϊκά δεν συμφέρουν. Τα νησιά είναι έγκλημα που καίνε ακόμα πετρέλαιο, θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είχαν συνδεθεί. Οι μισθοί και τα προνόμια, είναι τραγικά.
duende Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Μου ήρθε και μένα σήμερα ο εκκαθαριστικος και είδα αστεράκια... Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί να δώσω κάτι παραπάνω για τους νησιώτες (αν και θα έπρεπε να έχει γίνει η διασύνδεση των νησιών) αλλά και για αυτούς που είναι αδύναμοι οικονομικά ώστε να έχουν φθηνό ρεύμα. Με ενοχλεί όμως να προσφέρω σε κάποιους που είναι δήθεν αδύναμοι,δηλαδή φοροφυγάδες που παίρνουν κοινωνικό τιμολόγιο χωρίς στην ουσία να το δικαιούνται αλλά και να πλήρωνω ένα σκασμό λεφτά ώστε να μπορούν καποιοι που δεν το αξίζουν να διατηρούν μισθούς και προνόμια. βγαινω off-topic, αλλα αυτο το χαλι με τις ανεξελεγκτες παροχες σε δηθεν "αδυναμους" φοροφυγαδες εχει παραγινει. παει καθε καρυδιας καρυδι που δουλευει μαυρα, δε πληρωνει φορους και εισφορες, δηλωνει ανεργος με μηδενικο εισοδημα και ξερω γω τι, και παιρνει επιδοματα ενοικιου, νερου, ρευματος κ ο,τι αλλο υπαρχει χωρις κανενας απο το κρατος να ελεγξει πραγματικα πως ζει αυτος και πως τα βγαζει περα. και μετα μπαινεις σπιτι του και βλεπεις τη καινουργια 60ρα tv που αγορασε στην υγεια των κοροιδων (οπως ξερω με οικογενεια αλβανων που νοικιαζουν διαμερισμα απο συγγενικο προσωπο, ο αντρας ειναι οικοδομος και στελνει τα λεφτα αλβανια οπου χτιζει δικο του σπιτι, η γυναικα επισης μαυρα σε αλλη δουλεια. δε πληρωνουν μια ουτε για ρευμα, νερο, θερμανση, ενοικιο. και το σπιτι τους ειναι παλατι μεσα. αλλα δε πηγε ποτε κανεις να τους ελεγξει) 3
bilya Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 βγαινω off-topic, αλλα αυτο το χαλι με τις ανεξελεγκτες παροχες σε δηθεν "αδυναμους" φοροφυγαδες εχει παραγινει. παει καθε καρυδιας καρυδι που δουλευει μαυρα, δε πληρωνει φορους και εισφορες, δηλωνει ανεργος με μηδενικο εισοδημα και ξερω γω τι, και παιρνει επιδοματα ενοικιου, νερου, ρευματος κ ο,τι αλλο υπαρχει χωρις κανενας απο το κρατος να ελεγξει πραγματικα πως ζει αυτος και πως τα βγαζει περα. και μετα μπαινεις σπιτι του και βλεπεις τη καινουργια 60ρα tv που αγορασε στην υγεια των κοροιδων (οπως ξερω με οικογενεια αλβανων που νοικιαζουν διαμερισμα απο συγγενικο προσωπο, ο αντρας ειναι οικοδομος και στελνει τα λεφτα αλβανια οπου χτιζει δικο του σπιτι, η γυναικα επισης μαυρα σε αλλη δουλεια. δε πληρωνουν μια ουτε για ρευμα, νερο, θερμανση, ενοικιο. και το σπιτι τους ειναι παλατι μεσα. αλλα δε πηγε ποτε κανεις να τους ελεγξει) απο ποτέ φταίει ο εργαζόμενος αν ο εργοδότης του ειναι παράνομος??
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Για να καταλαβετε γιατι δε θα γινουμε κρατος ποτε και επειδη ειναι σχετικο με το θεμα,δειτε εδω ποσα ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτα δινει ο καθενας μας http://www.kathimerini.gr/853444/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/proxwraei-h-hlektrikh-diasyndesh-ths-krhths Κοστος ηλεκτρικης διασυνδεσης Κρητης-Πελοππονησου 180 με 190εκατ ευρω Ετησιο Κοστος Ηλεκτροδοτησης Κρητης 400εκατ ευρω Με την διασυνδεση ετησια εξοικονομηση 200εκατ ευρω ΤΟ ΜΙΣΟ το οποιο επρεπε να γινει εδω και αρκετα χρονια Η Κρητη καιει πετρελαιο για ρευμα btw Ποια φτωχη οικογενεια μεταφερει το ρευμα στη Κρητη καλε? Χλωμό το βλέπω να είναι μόνο τόσο το κόστος και φυσικά ακόμα και αν συνδεθεί με το δίκτυο δε σημαίνει ότι το ρευμα θα παράγεται τσάμπα από εκεί και μετά. Όχι ότι δεν έχει λογική η σύνδεση της Κρήτης αλλά όχι κι έτσι χύμα με τα νούμερα. ΥΓ: άσε που αν συνδεθεί η Κρήτη με το δίκτυο, ξέρεις πόσοι "διευθηντάδες" θα περισσεύουν πλέον στη ΔΕΗ ... αυτοί τι θα κάνουν? Ναι, επειδή εγώ προσωπικά δεν έχω υπογράψει ποτέ συμβόλαιο με τη ΔΕΗ αλλά έχω υπογράψει 3-4 στο Βέλγιο, γνωρίζω ότι στη σύμβαση αναφέρονται αναλυτικότατα οι χρεώσεις και πού πάνε. Αποκλείεται να μην αναφέρονται και στη σύμβαση της ΔΕΗ, ιδίως οι ρυθμιζόμενες που είναι στάνταρ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ. Ή αναφέρεται η νομοθεσία πάνω στην οποία στηρίζονται οι χρεώσεις των ρυθμιζομένων που γίνεται. Ορίστε, βρήκα και την σύμβαση, αναφέρονται ΟΛΑ και τα ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/Mikroi%20Pelates%20web-10-2016.pdf Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις καθορίζονται από το κράτος βασικά και αλλάζουν όταν υπογράφεις σύμβαση δέχεσαι να τις πληρώνεις .... δε σε ξαναρωτά όμως κανείς όταν τις αλλάζει (πόσο θα τις κάνει και πως) ή όταν αλλάζει εθνική ή ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική .. η στιγμή που σε ρωτά κάποιος γι αυτό είναι οι εκλογές. Αν επιμένεις να μη το καταλαβαίνεις αυτό επειδή νομίζεις ότι είσαι ο μοναδικός που μπορεί να κάνει search στο google η στο site της ΔΕΗ είναι άλλη υπόθεση. Στο Βέλγιο είναι πολλά πράγματα διαφορετικά από την Ελλάδα όπου η κυρά Μαρία υπέγραψε τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ το '64 ....
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δύο πρόσφατοι λογαριασμοί. Ο πρώτος ανήκει σε μια φίλη, junior συνταξιούχας ΔΕΗ. Δείτε πόσο πληρώνει τις KWh. Επίσης ΔΕΝ πληρώνει ΥΚΩ κλπ, μόνο ΕΤΜΕΑΡ.. Ο δεύτερος ανήκει σε μένα. ΠΛΗΡΩΝΩ τη junior συνταξιούχα μέσω του ΥΚΩ που είναι 100 ευρώ. Έλεος... Screenshot - 23_Φεβ_2017 , 18_34_35.pngScreenshot - 23_Φεβ_2017 , 18_35_23.png Προσέξτε και την έκπτωση που έχει στο ρεύμα, 15% επιπλέον.. Καλά ρε φίλε θα μας τρελάνεις; Την έκπτωση 15% την έχουνε όλοι αν και εφόσον πληρωθεί ο λογαριασμός εμπρόθεσμα και οχι εκπρόθεσμα. Ούτε τον τρόπο με τον οποίο χρεώνεσαι ή τι δικαιούσαι σαν καταναλωτής δεν ξέρεις από οτι φαίνεται και βγαίνεις και κράζεις για διάφορα. Το δεύτερο που θέλω να πω. Μας παραθέτεις 2 λογαριασμούς, κατ' αρχήν δεν μας λες που τον βρήκες τον 1ο, έχω την αίσθηση οτι το ψάρεψες από το διαδίκτυο και μας το πασάρεις εδώ απλά για να έχεις να πεις κάτι. Μετά βλέπω το εξής στους 2 λογαριασμούς, δεν ξεκαθαρίζεις πόσες kWh συνολικά έχει καταναλώσει η κυρία. Στον δικό σου λογαριασμό βλέπω 2300kWh, είναι υψηλή η κατανάλωση και όπως είναι λογικό πληρώνεις με πάνω από 0.1 eur/kWh. Στον άλλο λογαριασμό λέει ένα νούμερο 610kWh και κάτι άλλους αριθμούς που δεν ξέρω ούτε διευκρινίζεται τι είναι. Γενικώς κλάψτα χαράλαμπε το post σου. και γιατι να ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω τους νησιωτες αναλογικα με το ποσα kw εχω καταναλωσει εγω προσωπικα; αντε να "βοηθηθουν" οι αναξιοπαθουντες, οι νησιωτες απο που και ως που; για να χρεωνουν 5,00€ το μικρο μπουκαλακι νερου; και 100,00€ την διανυκτερευση σε μια τρωγλη; ή 50,00€ στην ταρατσα του σπιτιου τους; οξω φουστη απο την παραγκα. edit. αυτοι με πληρωνουν τον χειμωνα για τα καυσιμα που καταναλωνω για την θερμανση; Κοινωνική παιδεία υπό του μηδενός και IQ ραδικιού. Για να σε δω αν έρθει και σου πει ο νησιώτης γιατί να σου πληρώνει εσένα τις αστικές συγκοινωνίες. βγαινω off-topic, αλλα αυτο το χαλι με τις ανεξελεγκτες παροχες σε δηθεν "αδυναμους" φοροφυγαδες εχει παραγινει. παει καθε καρυδιας καρυδι που δουλευει μαυρα, δε πληρωνει φορους και εισφορες, δηλωνει ανεργος με μηδενικο εισοδημα και ξερω γω τι, και παιρνει επιδοματα ενοικιου, νερου, ρευματος κ ο,τι αλλο υπαρχει χωρις κανενας απο το κρατος να ελεγξει πραγματικα πως ζει αυτος και πως τα βγαζει περα. και μετα μπαινεις σπιτι του και βλεπεις τη καινουργια 60ρα tv που αγορασε στην υγεια των κοροιδων (οπως ξερω με οικογενεια αλβανων που νοικιαζουν διαμερισμα απο συγγενικο προσωπο, ο αντρας ειναι οικοδομος και στελνει τα λεφτα αλβανια οπου χτιζει δικο του σπιτι, η γυναικα επισης μαυρα σε αλλη δουλεια. δε πληρωνουν μια ουτε για ρευμα, νερο, θερμανση, ενοικιο. και το σπιτι τους ειναι παλατι μεσα. αλλα δε πηγε ποτε κανεις να τους ελεγξει) Δεν φταίει το επίδομα και η παροχή στην προκειμένη περίπτωση αλλά η λαμογιονοοτροπία μας, ο εργοδότης που απασχολεί μαύρα και το κράτος που δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Επίσης έλεγχοι για το πως ζεις γίνονται όταν κάνεις αίτηση για κάποια παροχή, η μόνη περίπτωση που δεν μπορεί να ελεγχθεί είναι αυτή που ανέφερες με την μαύρη εργασία. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στον δικό σου λογαριασμό βλέπω 2300kWh, είναι υψηλή η κατανάλωση και όπως είναι λογικό πληρώνεις με πάνω από 0.1 eur/kWh. Στον άλλο λογαριασμό λέει ένα νούμερο 610kWh και κάτι άλλους αριθμούς που δεν ξέρω ούτε διευκρινίζεται τι είναι. Δεν είναι μόνο 610kWh στον άλλο, έχει κι άλλες από κάτω +203+814+406+418 = 2451 σύνολο. Αυτό γίνεται επειδή το τιμολόγιο ΓΠ (γενικού προσωπικού) έχει κάμποσες κλίμακες στις χρεώσεις, ενώ το κανονικό Γ1 έχει μία μέχρι τις 2000 κι άλλη μια για 2000+... Οπότε με το Γ1 θα πλήρωνε 2000 Χ 0,09460 + 451 Χ 0,10252 = 189.2 + 46.23 = 235.43 Αντί για αυτά πληρώνει 74.46 (χωρίς την έκπτωση) Μόνο για "ΔΕΗ", όχι για τις ρυθμιζόμενες, από τις οποίες πληρώνει μόνο ΕΤΜΕΑΡ κι όχι ΑΔΜΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ/ΥΚΩ, που είναι κι αυτά αρκετά για 2451kWh. Συγκρίνω και στα 2 χωρίς νυχτερινό γιατί στο ΓΠ των υπαλλήλων/συνταξιούχων ΔΕΗ δεν μπορεί να μπει νυχτερινό, πόσο πιο κάτω να πάει δλδ... Επίσης στο ΓΠ τιμολόγιο έχει μόνο εκκαθαριστικούς κάθε 4 μήνες (αν δεν κάνω λάθος) πλέον, δεν στέλνουν έναντι... Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2017 από ThReSh 1
greengr21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Χλωμό το βλέπω να είναι μόνο τόσο το κόστος και φυσικά ακόμα και αν συνδεθεί με το δίκτυο δε σημαίνει ότι το ρευμα θα παράγεται τσάμπα από εκεί και μετά. Όχι ότι δεν έχει λογική η σύνδεση της Κρήτης αλλά όχι κι έτσι χύμα με τα νούμερα. ΥΓ: άσε που αν συνδεθεί η Κρήτη με το δίκτυο, ξέρεις πόσοι "διευθηντάδες" θα περισσεύουν πλέον στη ΔΕΗ ... αυτοί τι θα κάνουν? Δεν ειμαι γνωστης με τα νουμερα φιλε και ισως εχεις δικιο(τα νουμερα του αρθρου εβαλα ουτως η αλλως),αλλα ηθελα να δειξω οτι η ηλεκτρικη διασυνδεση επρεπε να γινει εδω και καιρο και να εστιασουμε εκει την εξοικονομηση κοστους και οχι στη λανθασμενη νοοτροπια ¨γιατι να πληρωνω εγω το ρευμα του νησιωτη κτλπ".Αν ειχαμε σωστο κρατος βασικα ουτε που θα ειχαμε αυτη τη συζητηση αυτα θα ειχανε γινει ηδη...... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις