zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μα αυτό σου λέω και εξακολουθείς να μη θες να καταλάβεις. Θα πήγαινα στην εφορία να τους πω «αφαιρέστε από τους νησιώτες τα όσα πληρώνουν να απολαμβάνω εγώ και βάλτε τα στη δική μου φορολογία», αλλά θα έκλεινα με το «αφαιρέστε από μένα όσα πληρώνω να απολαμβάνουν οι νησιώτες και βάλτε τα στη δική τους φορολογία». Και να στο πω κι αλλιώς; Δε μπορείς να τα έχεις όλα. Αν οι νησιώτες είχαν και υποδομές, και ιατρική περίθαλψη και απ' όλα, όλοι θα μαζευόμασταν εκεί. Κάτι παίρνεις κάτι αφήνεις. Και επειδή ακριβώς οι νησιώτες δεν έχουν τις δικές σου υποδομές, ιατρική περίθαλψη και απ'όλα και επειδή ΔΕΝ γίνεται να αδειάσουν τα νησιά για να έχουν και αυτοί τα δικά σου προνόμια αλλά πρέπει να κατοικούνται, το είπες και μόνος σου, κάτι παίρνεις κάτι αφήνεις. Στην περίπτωσή σου παίρνεις καλύτερες υποδομές και ιατρικές περιθάλψεις και απ'όλα και πληρώνεις περισσότερα, και αφήνεις τις φτωχότερες υποδομές, χειρότερη έως σχεδόν ανύπαρκτη ιατρική περίθαλψη στον τόπο σου και τα υπόλοιπα και φοροαπαλλαγές. Τι να σου πω, μπορεί να λέω και αρλούμπες επειδή τις λίγες φορές που έχει χρειαστεί, έχω πληρώσει, και με το παραπάνω όπως αποδεικνύεται, ή τέλος πάντων όπως φαίνεται, επειδή θα μου ζητήσεις στοιχεία να αποδείξω τα αυτονόητα πλέον. Γνωστή μου άνεργη, διεγνώσθη με μια μορφή καρκίνου και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για μήνες, κάνοντας πολλές χημιοθεραπείες και ακριβές εξετάσεις, για όλα τα οποία δεν πλήρωσε τίποτα. Παράλληλα ο κόσμος τη στήριζε (και) οικονομικά, και όταν επιτέλους κι ευτυχώς έγινε καλά, άρχισε να σκορπάει σε ταξίδια, iPhone και άλλες αγορές όσα μάζεψε. Έστω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι για όλες και σε όλο τον κόσμο, κατά τη γνώμη μου το σύστημα της Αμερικής είναι δικαιότερο. Ναι, δεν είχε χρήματα, αλλά βρήκε τελικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Απλά το θέμα της υγείας είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα και δεν είναι εύκολο να πεις ξερά στον άλλον, «αφού δεν έχεις, ψόφα». Στην Ελλάδα οι χημειοθεραπείες και οι εξετάσεις και η νοσοκομειακή περίθαλψη δεν πληρώνονται. Αν η γνωστή σου μάζευε λεφτά από δωρεές, σίγουρα δεν ήταν για νοσοκομειακή περιλθαλψη στην Ελλάδα. Λες ότι ναι δεν είχε χρήματα αλλά βρήκε, ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι οι χημειοθεραπείες, η περίθαλψη και οι εξετάσεις ΔΕΝ πληρώθηκαν από τις δωρεές του κόσμου, αλλά από το κράτος. Εκτός κι αν θέλεις να πιστέψουμε ότι μάζεψε σε δωρεές 200-300 χιλιάδες, γιατί ακριβές εξετάσεις, χημειοθεραπείες και νοσηλείες μηνών μαζί με τις αμοιβές γιατρών, νοσοκόμων κτλ τόσα θα χρειαζόταν να πληρώσει από την τσέπη της χωρίς την Πρόνοια να τσοντάρει ή το ταμείο της, και λίγα βάζω. Σ'αυτήν την περίπτωση για πες περισσότερες λεπτομέρειες να το κάνουμε κι εμείς αν είναι.
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Στην Ελλάδα οι χημειοθεραπείες και οι εξετάσεις και η νοσοκομειακή περίθαλψη δεν πληρώνονται. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις δεν πληρώνονται από τον ασθενή, αλλά από όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να αναφέρει αυτό που λες; Λες ότι ναι δεν είχε χρήματα αλλά βρήκε, ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι οι χημειοθεραπείες, η περίθαλψη και οι εξετάσεις ΔΕΝ πληρώθηκαν από τις δωρεές του κόσμου, αλλά από το κράτος. Κάτι μου λέει ότι από τις δωρεές (φόρους) του κόσμου πληρώθηκαν.
zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις δεν πληρώνονται από τον ασθενή, αλλά από όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να αναφέρει αυτό που λες; Τι ΦΕΚ να σου δώσω με δουλεύεις; Κάτι μου λέει ότι από τις δωρεές (φόρους) του κόσμου πληρώθηκαν. Τρολάρεις έτσι; Τι σχέση έχει η δωρεά με την φορολογία; Μιλάς ελληνικά ή μεταφράζεις με τον γούγλη;
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Είπες: [...]ξεχνάς όμως να αναφέρεις ότι οι χημειοθεραπείες, η περίθαλψη και οι εξετάσεις ΔΕΝ πληρώθηκαν από τις δωρεές του κόσμου, αλλά από το κράτος.[...] Και σε ρωτάω: πού βρήκε τα χρήματα το κράτος για να πληρωθούν όλα αυτά; Δεν πιάνεις και το σαρκασμό και ρωτάς αν εγώ μιλάω ελληνικά.
solidsnake222 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις δεν πληρώνονται από τον ασθενή, αλλά από όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να αναφέρει αυτό που λες; Κάτι μου λέει ότι από τις δωρεές (φόρους) του κόσμου πληρώθηκαν. Δούλευα σε νοσοκομειο (διοικητικός υπάλληλος δλδ τους έβαζα με εισιτήριο και μετά τους έβγαζα με εξιτήριο) και σου λέω με βεβαιότητα ότι Αν είσαι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας δεν πληρώνεις τίποτα. Το ίδιο και αυτοί που δεν έχουν ασφάλεια ( μετά από έναν νόμο που πέρασε το 2016)
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σε ποιες περιπτώσεις δεν πληρώνεις τίποτα;
solidsnake222 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Από την στιγμή που κρίνει ότι ο γιατρός ότι χρειαζεται εισαγωγή ότι και να κάνεις (χειρουργείο, χημειοθεραπειες κπλ) δεν πληρώνεις τίποτα.
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Άρα μόνο στις εισαγωγές δεν πληρώνεις τίποτα; Αν εγώ πάω στο νοσοκομείο π.χ. με το νύχι μες στο κρέας και χρειάζομαι επέμβαση, θα πληρώσω 0;
zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Είπες: Και σε ρωτάω: πού βρήκε τα χρήματα το κράτος για να πληρωθούν όλα αυτά; Δεν πιάνεις και το σαρκασμό και ρωτάς αν εγώ μιλάω ελληνικά. Από τις φορολογήσεις, αλλά ξαναρωτώ, τι σχέση έχει η δωρεά με την φορολόγηση. Και τι σχέση έχει τι και πώς ξοδεύει ο καθένας τα λεφτά του. Ό,τι να'ναι είσαι, έχεις γράψει ένα κάρο αρλούμπες.
idomeneas7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Άρα μόνο στις εισαγωγές δεν πληρώνεις τίποτα; Αν εγώ πάω στο νοσοκομείο π.χ. με το νύχι μες στο κρέας και χρειάζομαι επέμβαση, θα πληρώσω 0; Για να κάνεις επέμβαση πρέπει πρώτα να κάνεις εισαγωγή.
solidsnake222 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Άρα μόνο στις εισαγωγές δεν πληρώνεις τίποτα; Αν εγώ πάω στο νοσοκομείο π.χ. με το νύχι μες στο κρέας και χρειάζομαι επέμβαση, θα πληρώσω 0; Ναι αν σε κάνει εισαγωγή ο γιατρός Είτε έχεις ασφάλεια είτε όχι(αρκεί να είσαι μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας) δεν πληρώνεις τίποτα *Αυτός ο νομος ηταν σε ισχυ μεχρι να φύγω από εκεί δηλαδή 30 Αυγούστου του 2016 τώρα άμα έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωριζω
fotodv7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αυτά έρχονται σε κάθε λογαριασμό ή μόνο στον εκκαθαριστικό; ;;;
fakiris31 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αυτά πληρώνονται ποσοστιαία στο λογαριασμό νομίζω. Οπότε ίσως να είναι το ίδιο αν πληρώνεις μόνο στο 2μηνο ή στο 4μηνο.
3DJIN Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ολες αυτες οι χρεωσεις ειναι καταχρηστικες και φυσικα παρανομες,καποια στιγμη στο μελλον θα αποφασισει το δικαστηριο και θα εξαφανιστουν. Που ακουστηκε ιδιωτης επιχειρηματιας να ζηταει λεφτα απο τους πελατες για συντηρηση και μεταφορα προιοντων .Ολα αυτα ειναι μεσα στην επενδυση . Αστειο επισης και οι χρεωσεις για ρυπους και νησια,πολυ απλα ας τους κανει εκπτωση στα νησια και οχι να τα παιρνει απο αυτους που δεν εχουν. Τετοιο υβριδιο κρατος εχουμε... ρευμα ειναι μονο το ρευμα. Σκεψου ..ερχεται αυριο το η νοβα και σου βαζει +10 ευρω για συντηρηση δικτυου και στουντιο...τι λεμε τωρα!! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Τις "καταργεί" και σου αυξάνει την τιμή της kwh για να καλύπτει τα έξοδα και τέλος... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις