Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπουργικού Συμβουλίου και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση της 31.7.1991 προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν προνομιακές εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας που φτάνουν κατά μέσο όρο το 75%. Μάλιστα οι εκπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ ( ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ)!

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οπως ανακοινώθηκε «στο πλαίσιο του σχεδίου για τη διάσωση της ΔΕΗ και των μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητάς της, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την πρόθεσή του να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα περιορίζει τις προνομιακές εκπτώσεις που έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στα τιμολόγια της εταιρείας και οι οποίες διαμορφώνονται στο 75% κατά μέσο όρο».

Συγκεκριμένα:

Με την υπ’ αριθμ. 127/7.11.1990 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση της 31.7.1991 προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν προνομιακές εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας που φτάνουν κατά μέσο όρο το 75%. Μάλιστα οι εκπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις ( ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ)!
Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση:
Θα καταργηθεί πλήρως η έκπτωση των εργαζομένων στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων.
Θα περιοριστεί στο 30% η έκπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων) όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους στις ανταγωνιστικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/dei-meionetai-i-pronomiaki-ekptosi-ton-ergazomenon

Ρε τα λαμόγια οι δεητζηδες. 75% έκπτωση και στις μη ανταγωνιστές χρεώσεις; και στα δημοτικά τέλη; 

Ρε δεν πάτε στο €&:%/&; ^ που μιλάτε και από πάνω 

Χαχαχαχα μαζί το βάλαμε 

• Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, telis said:

προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν προνομιακές εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας που φτάνουν κατά μέσο όρο το 75%. Μάλιστα οι εκπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις ( ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ)!

Κι οι συνταξιούχοι όχι μόνο οι εργαζόμενοι.

Για την ακρίβεια το ΓΠ τιμολόγιο (Γενικού Προσωπικού) έχει super μειωμένες κλίμακες στις KWH (aka ΔΕΗ), ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ-ΥΚΩ-Λοιπές Χρεώσεις δεν πληρώνουν καθόλου, ΕΤΜΕΑΡ μειωμένο κι αυτό.

Δημοσ.

2019    και  συζηταμε   ακομα   για   ακρως   παρωχημενες   καταστασεις   και  μυαλα  που   επρεπε   να   λειψουν   30  χρονια   πισω....

Ξερογαμησαν    οσους   εβαλαν   φωτοβολταικα   στις   στεγες   των   σπιτιων   τους   απαγορευοντας   τους  να   κανουν   το  παραμικρο   για   25  χρονια

η  οσους   τα  εβαλαν   στα   ξεροχωραφα  τους   με  δανεια    αλλαζοντας   αυθαιρετα   τις   τιμες   και   βαζοντας   χαρατσια..

Και  τωρα   θυμηθηκαν   οτι   δεν  υπαρχει   θεσμικο   πλαισιο  για   καποιες   μοναδες   και   δεν  τους   πληρωνουν....:devil:

https://energypress.gr/news/ektos-paihnidioy-emeinan-stathmoi-ape-300-mw-dinoyn-reyma-alla-den-plironontai-logo

Δημοσ.

Κ δεν σας φταίνε το σχεδόν εκατομμύριο που δεν πληρώνουν καθόλου αλλά σας φταίνε αυτοί που έχουν μειωμένο κ ζουν σε πόλεις που είναι μόνιμα μολυσμένες. Μάλιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που είμαι στη ZENITH και έχω έκπτωση συνέπειας 15% θα μου την μειώσουν και μένα ή μόνο σε όσους είναι στην ΔΕΗ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, tigergreg είπε

2019    και  συζηταμε   ακομα   για   ακρως   παρωχημενες   καταστασεις   και  μυαλα  που   επρεπε   να   λειψουν   30  χρονια   πισω....

Ξερογαμησαν    οσους   εβαλαν   φωτοβολταικα   στις   στεγες   των   σπιτιων   τους   απαγορευοντας   τους  να   κανουν   το  παραμικρο   για   25  χρονια

η  οσους   τα  εβαλαν   στα   ξεροχωραφα  τους   με  δανεια    αλλαζοντας   αυθαιρετα   τις   τιμες   και   βαζοντας   χαρατσια..

Και  τωρα   θυμηθηκαν   οτι   δεν  υπαρχει   θεσμικο   πλαισιο  για   καποιες   μοναδες   και   δεν  τους   πληρωνουν....:devil:

https://energypress.gr/news/ektos-paihnidioy-emeinan-stathmoi-ape-300-mw-dinoyn-reyma-alla-den-plironontai-logo

Όσοι κανουν μπίζνες με το Ελληνικό κράτος αυτα παθαίνουν ας πρόσεχαν δυστυχώς θα ήταν καλή κονόμα τις εποχές των παχιων αγελάδων τα φωτοβολταικα για τους "ξυπνιους". 

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κι οι συνταξιούχοι όχι μόνο οι εργαζόμενοι.

Για την ακρίβεια το ΓΠ τιμολόγιο (Γενικού Προσωπικού) έχει super μειωμένες κλίμακες στις KWH (aka ΔΕΗ), ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ-ΥΚΩ-Λοιπές Χρεώσεις δεν πληρώνουν καθόλου, ΕΤΜΕΑΡ μειωμένο κι αυτό.

Αναμενόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι η πελατεία του.

• Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Ναι 100 χρόνια τώρα που οι ΔΕΗτζηδες είχαν τσάμπα ρεύμα ήταν λόγω του ΣΥΡΙΖΑ...

30 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εγώ που είμαι στη ZENITH και έχω έκπτωση συνέπειας 15% θα μου την μειώσουν και μένα ή μόνο σε όσους είναι στην ΔΕΗ;

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι

Τόσο καιρό δεν είχε νόημα η αλλαγή, για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο τώρα 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, GREGORYMO said:

Το τιμολόγιο αυτό παίζει να υπάρχει πριν από 1990...

37 minutes ago, yiannis1991 said:

Στη ΔΕΗ η έκπτωση είχε πέσει στο 10% εδώ και μερικούς μήνες, αν εσύ είχες ακόμα 15% σημαίνει ότι η κάθε εταιρεία έχει την δικιά της.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ναι 100 χρόνια τώρα που οι ΔΕΗτζηδες είχαν τσάμπα ρεύμα ήταν λόγω του ΣΥΡΙΖΑ...

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν οι εναλλακτικοί πάροχοι

Τόσο καιρό δεν είχε νόημα η αλλαγή, για να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τοπίο τώρα 

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και τα προνόμια αυτά ισχύουν 100 χρόνια.

Όμως ο συριζα τα ΑΥΞΗΣΕ η ΟΧΙ ??????

ΥΓ. Αν είσαι υπάλληλος της ΔΕΗ και ψηφίζεις ΝΔ, είσαι βλάκας.

6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το τιμολόγιο αυτό παίζει να υπάρχει πριν από 1990...

Στη ΔΕΗ η έκπτωση είχε πέσει στο 10% εδώ και μερικούς μήνες, αν εσύ είχες ακόμα 15% σημαίνει ότι η κάθε εταιρεία έχει την δικιά της.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, τα προνόμια είναι από πολύ παλαιά.

Ο συριζα όμως τα ΑΥΞΗΣΕ η ΟΧΙ ?

• Super Moderators
Δημοσ.
55 minutes ago, JohNickZ said:

αλλά σας φταίνε αυτοί που έχουν μειωμένο κ ζουν σε πόλεις που είναι μόνιμα μολυσμένες. Μάλιστα.

Όλοι οι εργαζόμενοι/συνταξιούχοι ΔΕΗ έχουν το super μειωμένο ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας.

6 minutes ago, GREGORYMO said:

Όχι ίδια έμειναν. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και τα προνόμια αυτά ισχύουν 100 χρόνια.

Όμως ο συριζα τα ΑΥΞΗΣΕ η ΟΧΙ ??????

ΥΓ. Αν είσαι υπάλληλος της ΔΕΗ και ψηφίζεις ΝΔ, είσαι βλάκας.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, τα προνόμια είναι από πολύ παλαιά.

Ρε φίλε ξέρεις εσύ τόσα χρόνια τι προνόμια είχαν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ και πως αυξάνονταν ή μειώνονταν 40 χρόνια τώρα;

Δώσε μας στοιχεία και μετά το συζητάμε 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...