zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μάλλον εσύ προσπερασες το: Δηλαδή είναι λογικό να έχεις καθαρή αξία ρεύματος Χ πόσο κι άλλο τόσο Χ διάφορες χρεώσεις και πάγια ε; Είναι αντίστοιχα και στην τηλεφωνία λες; Στην ΕΥΔΑΠ; Ή μόνο προνόμιο της ΔΕΗ; Πόσο λογικό το βρίσκεις, δεν είπες. Και πάλι καλά που, έστω με τις απανωτές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος, ξέρουμε την καθαρή αξία του...Μας άνοιξαν τα μάτια άθελά τους. Οι άλλες εταιρείες που λες ως αντίστοιχα παραδείγματα, έχουν ονομαστικές τιμές πακέτων 40+€ και μας τα δίνουν μισή τιμή. Η αγαπητή, μονοπωλιακή, ΔΕΗ μας χρεώνει ότι θέλει. Όχι, το δίκτυο δεν θα το συντηρήσω εγώ. Εσύ πχ πληρώνεις τον μπογιατζή ή τον υδραυλικό που φέρνει κάθε τοσο ο οδοντίατρος σου που πας για σφράγισμα; Η αυξο(ποτεδεν)μειώνει την τιμή του σφραγίσματος ανάλογα τους μάστορες που έχει χρειαστεί για να είναι οκ το ιατρείο του, τη συντήρηση των μηχανημάτων του που χρησιμοποιεί για να στο κάνει κτλ; Θα ήσουν διατεθημενος να πληρώνεις ανάλογες χρεώσεις; Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίζουμε, όλα αυτά είναι ΡΕΥΜΑ. Παλιά δεν τα ξεχώριζαν και όλα ήταν μέσα στην τιμή του "για την ΔΕΗ πληρώνετε x ποσό". Όταν μπήκαν και άλλες εταιρίες στην αγορά τα ξεχώρισαν, γιατί αυτέε είναι χρεώσεις ΚΟΙΝΕΣ σε όποια εταιρία κι αν ανήκεις ως πελάτης, η αξία κατανάλωσης όμως διαφέρει από εταιρία σε εταιρία και αναγράφεται ξεχωριστά για να γνωρίζει ο πελάτης κι αν γουστάρει να πάει στον ανταγωνιστή. 1
stelios18120 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Περιμένω όμως να μου απαντήσεις αυτό που έκανες γαργάρα παραπάνω. Δεν το συνεχίζω επειδή δεν βγαίνει άκρη με τα ψέμματα. Πάντως η ανωνυμία του ιντερνέτ είναι σωτήρια για μερικούς. Κρίμα πάντως να υποστηρίζεις σθεναρά κάτι το οποίο ούτε συμφέρον έχεις (όπως λες..) και σε μία επιχείρηση που γίνεται γλέντι και όλοι έχουν εκατομμύρια εκτός από εμάς τους καταναλωτές που πληρώνουμε αβερτα για μ@λ@κιες. Άστο κουράστηκα ηδη να γράφω τα αυτονόητα,που ολόκληρες κυβέρνησης λένε ότι γίνεται μέσα γλέντι με εκατομμύρια €€€ Καλή συνέχεια 2
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν, για να το ξεκαθαρίζουμε, όλα αυτά είναι ΡΕΥΜΑ. Παλιά δεν τα ξεχώριζαν και όλα ήταν μέσα στην τιμή του "για την ΔΕΗ πληρώνετε x ποσό". Όταν μπήκαν και άλλες εταιρίες στην αγορά τα ξεχώρισαν, γιατί αυτέε είναι χρεώσεις ΚΟΙΝΕΣ σε όποια εταιρία κι αν ανήκεις ως πελάτης, η αξία κατανάλωσης όμως διαφέρει από εταιρία σε εταιρία και αναγράφεται ξεχωριστά για να γνωρίζει ο πελάτης κι αν γουστάρει να πάει στον ανταγωνιστή. Ρεύμα είναι μόνο το ρεύμα. Όλα τα άλλα είναι δορυφορικές χρεώσεις. Το ότι παλιότερα ήταν ενιαία και τώρα ξεχωριστά, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν αλλάζει κάτι, ίσα ίσα που όπως είπα μας άνοιξαν άθελά τους τα μάτια για το τι μας χρεωναν-χρεωνουν! 1
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Βριθεις επιχειρημάτων! Θες με την ευκαιρια να μας πεις και τι έκπτωση επί του τιμολογίου απολαμβάνεις ως εργαζόμενος; Έτσι για να θυμηθούμε μέρες ΠΑΣΟΚ κι εμείς οι υπόλοιποι ρε παιδάκι μου, να γυρίσουμε εμεις για ένα nanosecond σε περασμένες δεκαετιες σκεφτόμενοι αυτό που απολαμβάνεις εσύ ακόμα και σήμερα. Αν και είναι άσχετο με τα παραπάνω σου έγραψα και πριν πως είμαι υπάλληλος του ιδ. τομέα (ΙΤ συγκεκριμένα) και παρόλα αυτά συνεχίζεις το βιολί σου ελλείψει επιχειρηματων για να καταφέρεις τι; Να φανείς έξυπνος; Λυπάμαι, αλλά δεν φαίνεσαι. Και για να το λήγουμε, είναι η τελευταία φορά που θα δεχτώ προσωπική επίθεση, υπόνοιες και ηλίθιο ad-hominem από σένα και από τον καθένα.
m0i Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Απ'οσο ξερω η wind,vodafone,hol κλπ νοικιαζουν γραμμες απο τον Οτε, οποτε μονοπωλιο ειναι και αυτος.Οσο για το οτι δεν βαζουν εξτρα χρεωσεις, μας ερχοταν λογαριασμος 40+ ευρω εξτρα επειδη χρεωναν συντηρηση γραμμης.Επισης αυτα τα πληρωνεις με μειωμενες αποδοσεις(τουλαχιστον σε ιντερνετ) σε σχεση με τον οτε, οποτε μη λεμε οτι θελουμε.
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αν και είναι άσχετο με τα παραπάνω σου έγραψα και πριν πως είμαι υπάλληλος του ιδ. τομέα (ΙΤ συγκεκριμένα) και παρόλα αυτά συνεχίζεις το βιολί σου ελλείψει επιχειρηματων για να καταφέρεις τι; Να φανείς έξυπνος; Λυπάμαι, αλλά δεν φαίνεσαι. Και για να το λήγουμε, είναι η τελευταία φορά που θα δεχτώ προσωπική επίθεση, υπόνοιες και ηλίθιο ad-hominem από σένα και από τον καθένα. Καταρχήν τσιλαρε λίγο μπας και βάλεις στο μυαλό σου μία τάξη με το τι απαντάς σε ποιον, ποιος σου λέει τι. Μετά αν θες συνέχισε να συζητάς. Αν και κούρασες, οπότε μάλλον θα κάνεις εκπομπή μόνος σου και θα σαι κι ο μοναδικός σου τηλεθεατής επίσης.
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το συνεχίζω επειδή δεν βγαίνει άκρη με τα ψέμματα. Πάντως η ανωνυμία του ιντερνέτ είναι σωτήρια για μερικούς. Κρίμα πάντως να υποστηρίζεις σθεναρά κάτι το οποίο ούτε συμφέρον έχεις (όπως λες..) και σε μία επιχείρηση που γίνεται γλέντι και όλοι έχουν εκατομμύρια εκτός από εμάς τους καταναλωτές που πληρώνουμε αβερτα για [email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript">/* */</script>@κιες. Άστο κουράστηκα ηδη να γράφω τα αυτονόητα,που ολόκληρες κυβέρνησης λένε ότι γίνεται μέσα γλέντι με εκατομμύρια €€€ Καλή συνέχεια Φυσικά και δυστυχώς γίνεται γλέντι. Όχι όμως από τον κάθε υπάλλληλο όπως έγραψες. Και σου ανέφερα ότι αν γνωρίζεις κάτι που να στηρίζει το παραπάνω να μας το αποδείξεις. Αντί γι' αυτό.. γαργάρα. Επίσης, η ανωνυμία γιατί είναι σωτήρια για μερικούς; Είχες σκοπό να έρθεις να μου σπάσεις τα μούτρα ή να κλείσουμε ραντεβού για τις 6 το πρωί στο λόγο Βείκου να βγάλουμε τα κουμπούρια μας; Για να ξέρω δηλαδή.
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εσύ γιατί δεν δίνεις παραπάνω φόρους που έχεις 45 διαφορετικά νοσοκομεία στη διάθεσή σου Και που τα έχω στη διάθεσή μου, έχω δει τι ωραία θα με εξυπηρετήσουν (ότ)αν χρειαστεί. που έχεις χιλιάδες γιατρούς διαθέσιμους στην πόλη σου Και θα πληρώσω εγώ φόρους για τους χιλιάδες διαθέσιμους γιατρούς, ακόμα και όταν δεν χρειάζομαι τις υπηρεσίες τους; Προτιμώ να πληρώσω για να πάνε στα νησιά μερικοί. Guess what όμως. που δεν χρειάζεται να περιμένεις καράβι επόμενης μέρας να πας παραδίπλα Θα πληρώσω εγώ φόρους για να έχει ο νησιώτης καθημερινά δρομολόγια; που ο νησιώτης πληρώνει τους δρόμους που κινείσαι με το αυτοκίνητο/λεωφορείο, Θέλω εγώ να πληρώνει ο νησιώτης για να κινούμαι εγώ με το αυτοκίνητο/λεωφορείο; Αυτό που δε θες να καταλάβεις, είναι ότι προτιμώ ένα δικαιότερο σύστημα. Ούτε εγώ να πληρώνω για τον άλλον, ούτε ο άλλος για μένα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Φυσικά, το έχουν κάνει πολύ πετυχημένα οι ερημίτες. Όσοι ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες έχουν και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα. Βρες μια σπηλιά και κυνήγα αρουραίους να ζεις, ποιος σε εμποδίζει; Πού ακριβώς είπα ή υποννόησα ότι έχω μόνο δικαιώματα, ενώ (οι) άλλοι έχουν και υποχρεώσεις; Και φυσικά, όπως λέει και ο adi32, ο Knight of Mercy από κάτω και άλλοι, εν τέλει δεν πληρώνω (μόνο) για το συνάνθρωπό μου, αλλά και για να συμπληρώνονται τα νούμερα των μιζών. 1
Knight of Mercy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα.1. Είναι ψέμα ότι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατηγορούνται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος ή των εισφορών της Εταιρείας στο Σωματείο?2. Είναι ψέμα τα περί "πλασματικών τιμολογίων" για ταξίδια στο εξωτερικό?3. Είναι ψεύτική η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου των Εργαζομένων για μέσο μισθό 3000 ευρώ?4. Είναι ψέμα ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μειωμένο τιμολόγιο?5. Είναι ψευδές ότι η ΔΕΗ είναι τελικά μονοπώλιο?Για τις δε "πράσινες" ανησυχίες, απορώ ποιός είναι αυτός που "έπαιξε" ελεϊνό παιχνίδι στο σβέρκο όσων επένδυσαν σε Φωτοβολταϊκά και με χίλια τεχνάσματα Ουγκάντας "χάρισε" τα πάρκα στις Τράπεζες επενδύοντας στη μοναδική λύση "ανατροπής" των δεσμεύσεών για τιμή μονάδας, ή ποιός τελικά μποϋκοτάρει με σθένος την υπογραφή του Νομοσχεδίου για χρήση μικρών ανεμογεννητριών έως 50Kw (απο εποχής Μιλένας Αποστολάκη ανυπόγραφο μένει).Ας χαλαρώσουμε λίγο, έως αρκετά, γιατί η υπόθεση όχι μόνο βρωμάει, αλλά ζέχνει. 1
stelios18120 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Φυσικά και δυστυχώς γίνεται γλέντι. Όχι όμως από τον κάθε υπάλλληλο όπως έγραψες. Και σου ανέφερα ότι αν γνωρίζεις κάτι που να στηρίζει το παραπάνω να μας το αποδείξεις. Αντί γι' αυτό.. γαργάρα. Επίσης, η ανωνυμία γιατί είναι σωτήρια για μερικούς; Είχες σκοπό να έρθεις να μου σπάσεις τα μούτρα ή να κλείσουμε ραντεβού για τις 6 το πρωί στο λόγο Βείκου να βγάλουμε τα κουμπούρια μας; Για να ξέρω δηλαδή. Ποτέ δεν τσακώνομαι εγώ Ούτε από κοντά ούτε διαδικτυακα. Τεσπα δεν το συνεχίζω σου λέω,δεν θα βγει ακρη. Καλή συνέχεια
zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ρεύμα είναι μόνο το ρεύμα. Όλα τα άλλα είναι δορυφορικές χρεώσεις. Το ότι παλιότερα ήταν ενιαία και τώρα ξεχωριστά, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν αλλάζει κάτι, ίσα ίσα που όπως είπα μας άνοιξαν άθελά τους τα μάτια για το τι μας χρεωναν-χρεωνουν! Το ρεύμα θα πάρει το λεωφορείο της γραμμής για να φτάσει στο σπίτι σου να το καταναλώσεις να πληρώνεις μόνο την κατανάλωσή του και τίποτα άλλο;ΟΕΟ; Και που τα έχω στη διάθεσή μου, έχω δει τι ωραία θα με εξυπηρετήσουν (ότ)αν χρειαστεί. Τα έχεις. Δίπλα σου. Αν πάθεις κάτι θα σε εξυπηρετήσουν έστω και χάλια. Ο νησιώτης ούτε και χάλια εξυπηρέτηση δεν μπορεί να έχει. Και θα πληρώσω εγώ φόρους για τους χιλιάδες διαθέσιμους γιατρούς, ακόμα και όταν δεν χρειάζομαι τις υπηρεσίες τους; Προτιμώ να πληρώσω για να πάνε στα νησιά μερικοί. Guess what όμως. Θα πληρώσεις πάρα πάρα πολλά όμως, γιατί άλλο πετατολόγιο διαθέσιμο έχει ο γιατρός στην πόλη και άλλο σε ένα νησί. Είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις τους μισθούς χιλιάδων γιατρών να τους στείλεις στα νησιά; Και μισθούς στα ύψη εννοείται, γιατί είπαμε ο γιατρός θα έχει μεγάλη χασούρα μετακομίζοντας στο νησί. Θα πληρώσω εγώ φόρους για να έχει ο νησιώτης καθημερινά δρομολόγια; Όχι, αλλά ο νησιώτης με τους δικούς του φόρους πληρώνει τους δικούς σου δρόμους. Θέλω εγώ να πληρώνει ο νησιώτης για να κινούμαι εγώ με το αυτοκίνητο/λεωφορείο; Το κάνει όμως. Δεν πας κάχε χρόνο στην εφορία να τους πεις "αφαιρέστε από τους νησιώτες τα όσα πληρώνουν να απολαμβάνω εγώ και βάλτε τα στη δική μου φορολογία Αυτό που δε θες να καταλάβεις, είναι ότι προτιμώ ένα δικαιότερο σύστημα. Ούτε εγώ να πληρώνω για τον άλλον, ούτε ο άλλος για μένα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό το σύστημα υπάρχει, αλλά όχι σε κράτη δικαίου. Δες πχ στην Αμερική, που άμα δεν έχεις ασφάλεια καλή να την πληρώνεις και αρρωστήσεις και χρειαστείς πχ χημειοθεραπείες, ή έχεις ένα ατύχημα και πας νοσοκομείο, είτε θα σου πάρουν και τα σώβρακα για να ξεχρεώσεις, είτε θα πας σαν το σκυλί στ'αμπέλι. Αν θέλεις το κράτος να σε πληρώσει, έστω και ελάχιστα δεν έχει σημασία, όταν θα βρεθείς σε ανάγκη είτε λέγεται ασθένεια, είτε ανεργία, είτε οτιδήποτε, τότε ΠΡΕΠΕΙ να είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις και εσύ για άλλους όταν εσύ δεν το έχεις ανάγκη. Μπορεί να είσαι γκαντέμης (ή τυχερός αναλόγως πως το βλέπεις) και να μην χρειαστεί ποτέ σου να σε πληρώσουν γιατί αρρώστησες, γιατί έχασες τη δουλειά σου, γιατί είχες ένα ατύχημα. Αν έχεις κληρονομικό χάρισμα μολνο έχεις δικαίωμα να γκρινιάζεις. Πού ακριβώς είπα ή υποννόησα ότι έχω μόνο δικαιώματα, ενώ (οι) άλλοι έχουν και υποχρεώσεις; Και φυσικά, όπως λέει και ο adi32, και ο Knight of Mercy από κάτω, εν τέλει δεν πληρώνω (μόνο) για το συνάνθρωπό μου, αλλά και για να συμπληρώνονται τα νούμερα των μιζών. Στο ότι ο νησιώτης πληρώνει για σένα αλλά εσύ δεν θέλεις να κάνεις το ίδιο. Όσο για το τι λένε όσοι λένε, να μιλήσουν με στοιχεία. 1
adi32 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Τι στοιχεια να δωσουμε ρε παιδια ? Να δωσουμε ονοματα στον αερα ? Σιγα μη κανουμε και τη δικη της Δευτερας με το Θωμαιδη Λες και δεν ξερουν και τα μικρα παιδια τι γινεται στο δημοσιο γενικα 1
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το κάνει όμως. Δεν πας κάχε χρόνο στην εφορία να τους πεις "αφαιρέστε από τους νησιώτες τα όσα πληρώνουν να απολαμβάνω εγώ και βάλτε τα στη δική μου φορολογία Μα αυτό σου λέω και εξακολουθείς να μη θες να καταλάβεις. Θα πήγαινα στην εφορία να τους πω «αφαιρέστε από τους νησιώτες τα όσα πληρώνουν να απολαμβάνω εγώ και βάλτε τα στη δική μου φορολογία», αλλά θα έκλεινα με το «αφαιρέστε από μένα όσα πληρώνω να απολαμβάνουν οι νησιώτες και βάλτε τα στη δική τους φορολογία». Και να στο πω κι αλλιώς; Δε μπορείς να τα έχεις όλα. Αν οι νησιώτες είχαν και υποδομές, και ιατρική περίθαλψη και απ' όλα, όλοι θα μαζευόμασταν εκεί. Κάτι παίρνεις κάτι αφήνεις. Αυτό το σύστημα υπάρχει, αλλά όχι σε κράτη δικαίου. Δες πχ στην Αμερική, που άμα δεν έχεις ασφάλεια καλή να την πληρώνεις και αρρωστήσεις και χρειαστείς πχ χημειοθεραπείες, ή έχεις ένα ατύχημα και πας νοσοκομείο, είτε θα σου πάρουν και τα σώβρακα για να ξεχρεώσεις, είτε θα πας σαν το σκυλί στ'αμπέλι. Αν θέλεις το κράτος να σε πληρώσει, έστω και ελάχιστα δεν έχει σημασία, όταν θα βρεθείς σε ανάγκη είτε λέγεται ασθένεια, είτε ανεργία, είτε οτιδήποτε, τότε ΠΡΕΠΕΙ να είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις και εσύ για άλλους όταν εσύ δεν το έχεις ανάγκη. Μπορεί να είσαι γκαντέμης (ή τυχερός αναλόγως πως το βλέπεις) και να μην χρειαστεί ποτέ σου να σε πληρώσουν γιατί αρρώστησες, γιατί έχασες τη δουλειά σου, γιατί είχες ένα ατύχημα. Αν έχεις κληρονομικό χάρισμα μολνο έχεις δικαίωμα να γκρινιάζεις. Τι να σου πω, μπορεί να λέω και αρλούμπες επειδή τις λίγες φορές που έχει χρειαστεί, έχω πληρώσει, και με το παραπάνω όπως αποδεικνύεται, ή τέλος πάντων όπως φαίνεται, επειδή θα μου ζητήσεις στοιχεία να αποδείξω τα αυτονόητα πλέον. Γνωστή μου άνεργη, διεγνώσθη με μια μορφή καρκίνου και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για μήνες, κάνοντας πολλές χημιοθεραπείες και ακριβές εξετάσεις, για όλα τα οποία δεν πλήρωσε τίποτα. Παράλληλα ο κόσμος τη στήριζε (και) οικονομικά, και όταν επιτέλους κι ευτυχώς έγινε καλά, άρχισε να σκορπάει σε ταξίδια, iPhone και άλλες αγορές όσα μάζεψε. Έστω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, και όχι για όλες και σε όλο τον κόσμο, κατά τη γνώμη μου το σύστημα της Αμερικής είναι δικαιότερο. Ναι, δεν είχε χρήματα, αλλά βρήκε τελικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Απλά το θέμα της υγείας είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα και δεν είναι εύκολο να πεις ξερά στον άλλον, «αφού δεν έχεις, ψόφα».
idomeneas7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δεν το επιασα, εννοεις οτι επρεπε να δωσει τα λεφτα στο νοσοκομείο αντι να κανει ταξίδια?
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Λέω απλά ότι σε άλλα θέματα εκτός υγείας, σου συμβαίνει κάτι ενώ δεν έχεις χρήματα, και επειδή θες να επιλυθεί το πρόβλημα ψάχνεις να τα βρεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις