Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αρχές Σεπτέμβρη θα μετακομίσω. Διακοπή να πάω να ζητήσω λίγες μέρες πριν;

Πόσο άμεσα γίνεται η διαδικασία; Δεν θυμάμαι καθόλου...

Να πας την τελευταία μέρα για μη μην μείνεις χωρίς ρεύμα. 

Η διακοπή θέλει 2 με 3 μερες. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τον προηγούμενο μήνα μου ήρθε λογαριασμός επιστροφής μιας και είχα κάνει διακοπή λόγω μετακόμισης. Στον καινούργιο λογαριασμό δεν υπάρχει αφαίρεση αυτού του ποσού οπότε θα πρέπει να πάω στη ΔΕΗ και να τα πάρω στο χέρι;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Τον προηγούμενο μήνα μου ήρθε λογαριασμός επιστροφής μιας και είχα κάνει διακοπή λόγω μετακόμισης. Στον καινούργιο λογαριασμό δεν υπάρχει αφαίρεση αυτού του ποσού οπότε θα πρέπει να πάω στη ΔΕΗ και να τα πάρω στο χέρι;

ΝΑΙ.

Δημοσ.

Επειδή μου ρχεται μόνο ηλεκτρονικός λογαριασμός γνωρίζεις αν θα πρέπει να τον έχω εκτυπωμένο ή μπορώ να τον δείξω και από το κινητό;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Επειδή μου ρχεται μόνο ηλεκτρονικός λογαριασμός γνωρίζεις αν θα πρέπει να τον έχω εκτυπωμένο ή μπορώ να τον δείξω και από το κινητό;

Φαντάζομαι εκτυπωμένο, αλλιώς πως θα γίνει η συναλλαγή με το ταμείο.

Ειδικά τώρα που θέλεις και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ !

Δημοσ.

Επίσης μπορεί να θέλουν για το αρχείο τους και αντίγραφο του λογαριασμού, οπότε τύπωσε τον μη βρεθείς να τρέχεις τελευταία στιγμή...

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλη την παρέα...Μου ήρθε 4ψηφιος λογαριασμός ηλεκτρονικά και επάνω γράφει καθολική υπηρεσία...Τι είναι αυτό??

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, argitt είπε

Καλημέρα σε όλη την παρέα...Μου ήρθε 4ψηφιος λογαριασμός ηλεκτρονικά και επάνω γράφει καθολική υπηρεσία...Τι είναι αυτό??

4ψηφιος φαντάζομαι πως είναι λόγω των καθυστερούμενων.

Όταν κανένας πάροχος δεν σε θέλει επειδή είσαι κακοπληρωτής, τότε πας στη λεγόμενη "καθολική υπηρεσία".

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, argitt είπε

Ναι...όπως τα λες...και τι γίνεται τώρα;

Πλήρωνε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, argitt είπε

Ναι...όπως τα λες...και τι γίνεται τώρα;

Να σου πω την αλήθεια δεν σε καταλαβαίνω, τι ακριβώς εννοείς όταν λες "τι γίνεται τώρα"?  Περιμένεις κάποια απάντηση του τύπου "πλέον έχεις ρεύμα εις βάρος των άλλων που πληρώνουν κανονικά"?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως διαβάζεις η ερώτηση είναι το γίνεται τώρα...Δλδ ρωτάω εάν γίνεται διακανονισμός η εάν πρέπει να τα πληρώσω όλα... Καλοπροαίρετα και όποιος γνωρίζει απαντάει...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
Μόλις τώρα, argitt είπε

Όπως διαβάζεις η ερώτηση είναι το γίνεται τώρα...Δλδ ρωτάω εάν γίνεται διακανονισμός η εάν πρέπει να τα πληρώσω όλα...

Από όσο έχω ακούσει γίνεται διακανονισμός, δεν είναι απαραίτητο να τα πληρώσεις όλα άμεσα.

Πάντως μόνο στη ΔΕΗ μπορούν να σου απαντήσουν με σιγουριά.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, argitt είπε

Όπως διαβάζεις η ερώτηση είναι το γίνεται τώρα...Δλδ ρωτάω εάν γίνεται διακανονισμός η εάν πρέπει να τα πληρώσω όλα... Καλοπροαίρετα και όποιος γνωρίζει απαντάει...

Αναφορά σε κείμενο

Το σύστημα διακανονισμού οφειλών για τους οικιακούς πελάτες της ΔΕΗ έχει ως εξής:

Α. Οι πελάτες διαχωρίζονται κατά το βαθμό της συνέπειας που επέδειξαν στην πληρωμή των λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο στις εξής 6 κατηγορίες, όπως ίσχυε και πριν:

• Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
  • Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
  • Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους
    λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού
  • Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
  • Πελάτες με αποκοπή λόγω χρέους, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτημα επανασύνδεσης και ρύθμισης οφειλών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αποκοπής

Β. Για όσους εντάσσονται στις κατηγορίες 1 έως 4 το σύστημα της ρύθμισης κλιμακώνεται με τα παρακάτω κριτήρια:

• Για μέσο μηνιαίο λογαριασμό μέχρι 100 ευρώ απαιτείται προκαταβολή του 10% της οφειλής
  • Για μηνιαίο λογαριασμό 101 – 250 ευρώ, προκαταβολή 15% και από 250 ευρώ και πάνω η προκαταβολή γίνεται 20%

Σε όλες τις περιπτώσεις ο μέγιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης είναι 24

Η δόση δεν μπορεί να ξεπερνά το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού (αφού αφαιρεθεί η προκαταβολή). Αν προκύπτει υπόλοιπο, τότε αυτό θα πρέπει να καταβληθεί μαζί με την προκαταβολή

Γ. Για τις κατηγορίες συνέπειας 5 και 6 η ρύθμιση γίνεται με 30% προκαταβολή και μέχρι 18 μηνιαίες δόσεις. Αν έχει κοπεί το ρεύμα λόγω χρέους, χρειάζεται προκαταβολή 40% και μέχρι 12 δόσεις

Επίσης, ισχύουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οικιακούς πελάτες με άτοκες δόσεις έως 50% του μηνιαίου λογαριασμού που προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας.

Επίσης είναι δυνατόν να εγκριθεί κατ’ εξαίρεση διακανονισμός για ειδικές περιπτώσεις πελατών, που για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης ως προς τις γενικές ρυθμίσεις εξόφλησης των οφειλών

εσύ λογικά είσαι 5 και 6.

Πηγή

Δημοσ.
11 ώρες πριν, argitt είπε

Καλησπέρα..Σου είχε έρθει και επιστολή πριν από την ΔΕΗ και από την Δεδδηε..Και σου ανέφεραν ότι θα πας στην καθολική υπηρεσία.. Μάλιστα σου έδιναν  και κάποια προθεσμία για να βρεις άλλον πάροχο..Μάλλον δεν βρήκες πάροχο..Και πηγές στην καθολική υπηρεσία της Δεη....Που σημαίνει ότι θα έχεις ακριβότερους λογαριασμούς κατά 12%...Και πολύ εύκολο να γίνει η αποκοπή του ρεύματος..Θα πας στην ΔΕΗ και θα ζητήσεις διακανονισμό..Αλλά να ξέρεις ότι θα  σου ζητήσουν μεγάλη προκαταβολή..Γύρω στο 30%-40%...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...