adi32 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Και αυτοί από τα νησιά είναι ελεύθεροι να έρθουν στην Αθήνα. Ο άλλος μπορεί να ζει στο νησί και να είναι παμπλουτος και ο άλλος στην Αθήνα να πεινάει. Ο καθένας έχει τα προβλήματα του. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, άλλος παριστάνει τον άνεργο και παίρνει επίδομα άλλος επειδή είναι υπάλληλος ΔΕΗ έχει πάμφθηνο ρεύμα. Το θέμα είναι ότι όλα τα φορτώνουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί δεν τη γλιτώνει κανείς 2
fakiris31 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Με αυτή τη λογική άλλος να μην πληρώνει φόρο για Για δρόμους Γιατί δεν έχει αμάξι, Για δημόσια υγεία Γιατί έχει ιδιωτική κλπ. Δεν μένω σε νησί Αλλά λογικό μου φαίνεται να υπάρχουν. Για τους ρύπους είναι νόμοι της Ε.Ε. Και για τους μισθούς σε δεδδηε για αδμηε δεν ξέρω δεν υπάρχουν τα 5000 1
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Τελικά αποδεικνύεται ότι όλοι οι περισσότεροι είμαστε "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου μαζί". Πρέπει να το πούμε 1000 φορές ότι αυτά ΕΙΝΑΙ ρευμα .... μεγα μαλακία η απόφαση να τα έχει ξεχωριστά γιατί οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όταν ζητάνε καθαρό αέρα κλπ ... πρέπει να τον πληρώσουν ... και ότι το ρευμα δε φτάνει σπίτι σου σε μαγικά μπουκαλάκια που κουβαλάνε νεραίδες. Θα ήταν απλούστερο να αναγράφεται συνολικό κόστος μέσης kwh που παράγεται , μέσα και οι επιδοτήσεις φωτοβολταίκών κλπ κλπ ακόμα καλύτερο ο καθένας να πλήρωνε "την kwh που ήθελε" ... θες κύριε να είσαι ευαίσθητος οικολόγος με μικρό αποτυπωμα ... οκ , θα πληρώνεις το κόστος του μείγματος που επιλέγεις. Εκεί φαίνεται και ο πραγματικός "πράσινος" όχι σε ευχες κλπ. Ούτε το σταθερό τηλέφωνο & internet έρχονται σε μαγικά μπουκαλάκια, αλλά δεν θυμάμαι ο ΟΤΕ, hol, wind κτλ να χρεώνουν αντιστοιχες χρεώσεις.Ούτε η κινητή τηλεφωνία παρέχεται κάπως μαγικά (κεραίες, πύργοι, κτλ)...Ούτε αυτές οι εταιρείες χρεώνουν κάτι αντίστοιχο. Ούτε το νερό έρχεται κάπως μαγικά...Ούτε η ΕΥΔΑΠ χρεώνει κάτι αντίστοιχο. Η καλομαθημένη (και καλομαθημένοι στη) ΔΕΗ μόνο; sounds legit!
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ούτε το σταθερό τηλέφωνο & internet έρχονται σε μαγικά μπουκαλάκια, αλλά δεν θυμάμαι ο ΟΤΕ, hol, wind κτλ να χρεώνουν αντιστοιχες χρεώσεις. Ούτε η κινητή τηλεφωνία παρέχεται κάπως μαγικά (κεραίες, πύργοι, κτλ)...Ούτε αυτές οι εταιρείες χρεώνουν κάτι αντίστοιχο. Ούτε το νερό έρχεται κάπως μαγικά...Ούτε η ΕΥΔΑΠ χρεώνει κάτι αντίστοιχο. Η καλομαθημένη (και καλομαθημένοι στη) ΔΕΗ μόνο; sounds legit! Όλα τα παραπάνω, στις περιπτώσεις που αναφέρεις, κινητής και σταθερής, τα χρεώνεσαι κανονικότατα στις τιμές των παγίων των ανακοινώσιμων προγραμμάτων καθώς και στις τιμολογιακές αλλαγές τους. Επίσης και στην ευδαπ χρεώνεσαι. Επίσης, στα παραπάνω δεν υπάρχει λειτουργικός διαχωρισμός. Αυτό εξηγεί και τα πολλά κομμάτια χρεώσεων στο λογαριασμό δεη.
phanispal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Με αυτή τη λογική άλλος να μην πληρώνει φόρο για Για δρόμους Γιατί δεν έχει αμάξι, Για δημόσια υγεία Γιατί έχει ιδιωτική κλπ. Δε μου ακούγεται παράλογο. Για δρόμους δε γίνεται να μην πληρώνει καθόλου, αφού και κατάκοιτος να είναι, του προσφέρονται υπηρεσίες οι οποίες για να υλοποιηθούν, απαιτούνται δρόμοι. Θα μπορούσε όμως να πλήρωνε λιγότερα από τον άλλον που έχει αυτοκίνητο. Εδώ άλλος είναι γραμμένος στο ΙΚΑ με το σύστημα υγείας να έχει καταρρεύσει, και καταλήγει σε ιδιωτικές κλινικές για να λύσει το πρόβλημά του. Για ποιο λόγο να πληρώνει δύο ασφάλειες; Βέβαια για να γίνουν αυτά, θα πρέπει να υπάρχει κράτος που μπορεί να αντιμετωπίσει την κάθε περίπτωση διαφορετικά. Εμείς ούτε κράτος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο έχουμε, ούτε κράτος γενικότερα.
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Όλα τα παραπάνω, στις περιπτώσεις που αναφέρεις, κινητής και σταθερής, τα χρεώνεσαι κανονικότατα στις τιμές των παγίων των ανακοινώσιμων προγραμμάτων καθώς και στις τιμολογιακές αλλαγές τους. Επίσης και στην ευδαπ χρεώνεσαι. Επίσης, στα παραπάνω δεν υπάρχει λειτουργικός διαχωρισμός. Αυτό εξηγεί και τα πολλά κομμάτια χρεώσεων στο λογαριασμό δεη. Η ΔΕΗ δεν έχει πάγιο; Η ΔΕΗ δεν κάνει τιμολογιακες αλλαγές;Δηλαδή είναι λογικό να έχεις καθαρή αξία ρεύματος Χ πόσο κι άλλο τόσο Χ διάφορες χρεώσεις και πάγια ε; Είναι αντίστοιχα και στην τηλεφωνία λες; Στην ΕΥΔΑΠ; Ή μόνο προνόμιο της ΔΕΗ; 1
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Η ΔΕΗ δεν έχει πάγιο; Δηλαδή είναι λογικό να έχεις καθαρή αξία ρεύματος Χ πόσο κι άλλο τόσο Χ διάφορες χρεώσεις και πάγια ε; Είναι αντίστοιχα και στην τηλεφωνία λες; Στην ΕΥΔΑΠ; Ή μόνο προνόμιο της ΔΕΗ; α) Θα μπορούσε να σου βάζει μια φιξ τιμή (πάγιο - όπως και στην τηλεφωνία/ιντερνετ) που θα περιέχει και όλες τις παραπάνω χρεώσεις. αντί γι' αυτό στις γράφει αναλυτικά. Δεν έχει τόση σημασία όμως αυτό γιατί (δες β), β) όπως είπα αλλά μάλλον το προσπέρασες, υπάρχει λειτουργικός διαχωρισμός, ενώ στις παραπάνω περιπτώσεις όχι.
stelios18120 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Καλά άραξε ρε φίλε Συνδικαλισμός 100% έτσι; Μία χαρά βολεμενος και κράζεις έμας εκ του ασφαλούς... Δεν θα χάσεις €€€ μην φοβάσαι κανονικά σαν βόδια θα πληρώνουμε ηρέμησε. Άραξε όμως και μην προσβάλλεις. Βγήκες να υποστηρίξεις τα συμφέροντα κτλπ εντάξει τα ξέρουμε,απαντάς σε όλους σαν να μην υπάρχει αυριο οκ τα γνωστά. Αθάνατη πατρίδα. 1
Alxnks Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 α) Θα μπορούσε να σου βάζει μια φιξ τιμή (πάγιο - όπως και στην τηλεφωνία/ιντερνετ) που θα περιέχει και όλες τις παραπάνω χρεώσεις. αντί γι' αυτό στις γράφει αναλυτικά. Δεν έχει τόση σημασία όμως αυτό γιατί (δες β), β) όπως είπα αλλά μάλλον το προσπέρασες, υπάρχει λειτουργικός διαχωρισμός, ενώ στις παραπάνω περιπτώσεις όχι. Μάλλον εσύ προσπερασες το: Δηλαδή είναι λογικό να έχεις καθαρή αξία ρεύματος Χ πόσο κι άλλο τόσο Χ διάφορες χρεώσεις και πάγια ε; Είναι αντίστοιχα και στην τηλεφωνία λες; Στην ΕΥΔΑΠ; Ή μόνο προνόμιο της ΔΕΗ; Πόσο λογικό το βρίσκεις, δεν είπες. Και πάλι καλά που, έστω με τις απανωτές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος, ξέρουμε την καθαρή αξία του...Μας άνοιξαν τα μάτια άθελά τους. Οι άλλες εταιρείες που λες ως αντίστοιχα παραδείγματα, έχουν ονομαστικές τιμές πακέτων 40+€ και μας τα δίνουν μισή τιμή. Η αγαπητή, μονοπωλιακή, ΔΕΗ μας χρεώνει ότι θέλει. Όχι, το δίκτυο δεν θα το συντηρήσω εγώ. Εσύ πχ πληρώνεις τον μπογιατζή ή τον υδραυλικό που φέρνει κάθε τοσο ο οδοντίατρος σου που πας για σφράγισμα; Η αυξο(ποτεδεν)μειώνει την τιμή του σφραγίσματος ανάλογα τους μάστορες που έχει χρειαστεί για να είναι οκ το ιατρείο του, τη συντήρηση των μηχανημάτων του που χρησιμοποιεί για να στο κάνει κτλ; Θα ήσουν διατεθημενος να πληρώνεις ανάλογες χρεώσεις;
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Καλά άραξε ρε φίλε Συνδικαλισμός 100% έτσι; Μία χαρά βολεμενος και κράζεις ένας εκ του ασφαλούς... Άραξε όμως και μην προσβάλλεις. Ούτε βολεμένος είμαι (μισθωτός στον ιδ. τομέα) ούτε συνδικαλιστής -και επειδή το ανέφερες και μόνο- ούτε επίσης γουστάρω τους καρνάβαλους τους συνδικαλιστές και το φαγοπότι τους. Επίσης δεν είμαι και ξερόλας ώστε να ξέρω τι είναι και τι δεν είναι ο άγνωστος δίπλα μου. Περιμένω όμως να μου απαντήσεις αυτό που έκανες γαργάρα παραπάνω.
zianna Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ωραία, τότε ας δώσουν τα νησιά φόρους για τον καθαρό αέρα που αναπνέουν και για τους χαλαρότερους ρυθμούς ζωής και με λιγότερο άγχος που έχουν, σε εκείνους που μένουν στις μεγαλουπόλεις. κτλ κτλ κτλ Εσύ γιατί δεν δίνεις παραπάνω φόρους που έχεις 45 διαφορετικά νοσοκομεία στη διάθεσή σου, που έχεις χιλιάδες γιατρούς διαθέσιμους στην πόλη σου, που δεν χρειάζεται να περιμένεις καράβι επόμενης μέρας να πας παραδίπλα, που ο νησιώτης πληρώνει τους δρόμους που κινείσαι με το αυτοκίνητο/λεωφορείο, που ξανά δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα έχει καλό καιρό για καράβι να πας στην εφορία πχ για μια υπόθεσή σου, κτλ κτλ κτλ Τελικά δε θα ήταν πιο απλό ο καθένας να πληρώνει αυτά που του αναλογούν;Φυσικά, το έχουν κάνει πολύ πετυχημένα οι ερημίτες. Όσοι ζουν σε οργανωμένες κοινωνίες έχουν και υποχρεώσεις, όχι μόνο δικαιώματα. Βρες μια σπηλιά και κυνήγα αρουραίους να ζεις, ποιος σε εμποδίζει; 1) Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Είπα εγώ ότι είναι χρεώσεις που μπήκαν τώρα; 2) Πιστεύω και όσοι ζουν στα νησιά είναι ελεύθεροι να έρθουν στην πόλη. Πιο λογικό θα έλεγα ότι είναι. Όταν όσοι ζουν στα νησιά έρθουν και σου πάρουν τις δουλειές τι θα πεις;Επίσης, όταν θα έρθουν οι γείτονες τούρκοι ή βούλγαροι ή ό,τι να'ναι και θα σου πάρουν τα ακατοίκητα πια νησιά σου και ξεκινήσει πόλεμος, ξανά τι θα πεις; 2
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μάλλον εσύ προσπερασες το: Δηλαδή είναι λογικό να έχεις καθαρή αξία ρεύματος Χ πόσο κι άλλο τόσο Χ διάφορες χρεώσεις και πάγια ε; Είναι αντίστοιχα και στην τηλεφωνία λες; Στην ΕΥΔΑΠ; Ή μόνο προνόμιο της ΔΕΗ; Πόσο λογικό το βρίσκεις, δεν είπες. Και πάλι καλά που, έστω με τις απανωτές αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος, ξέρουμε την καθαρή αξία του...Μας άνοιξαν τα μάτια άθελά τους. Οι άλλες εταιρείες που λες ως αντίστοιχα παραδείγματα, έχουν ονομαστικές τιμές πακέτων 40+€ και μας τα δίνουν μισή τιμή. Η αγαπητή, μονοπωλιακή, ΔΕΗ μας χρεώνει ότι θέλει. Όχι, το δίκτυο δεν θα το συντηρήσω εγώ. Εσύ πχ πληρώνεις τον μπογιατζή ή τον υδραυλικό που φέρνει κάθε τοσο ο οδοντίατρος σου που πας για σφράγισμα; Η αυξο(ποτεδεν)μειώνει την τιμή του σφραγίσματος ανάλογα τους μάστορες που έχει χρειαστεί για να είναι οκ το ιατρείο του, τη συντήρηση των μηχανημάτων του που χρησιμοποιεί για να στο κάνει κτλ; Θα ήσουν διατεθημενος να πληρώνεις ανάλογες χρεώσεις; Λυπάμαι αλλά δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τι γράφω. Δεν θα αναλωθώ περισσότερο. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις είτε με σχετικά είτε με άσχετα παραδείγματα.
adi32 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή έχω γνωστούς που δουλεύουν στη ΔΕΗ (και σε νησιά) ξέρω πολύ καλά που πάνε τα λεφτά και τι φαγοπότι γίνεται δεκαετίες τώρα. Ο πόνος για ανέργους νησιώτες πολύτεκνους κλπ να λείπει. Όσο πιο γρήγορα κλείσουν τέτοιοι καρκίνοι τόσο καλύτερα 2
l337 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή έχω γνωστούς που δουλεύουν στη ΔΕΗ (και σε νησιά) ξέρω πολύ καλά που πάνε τα λεφτά και τι φαγοπότι γίνεται δεκαετίες τώρα. Ο πόνος για ανέργους νησιώτες πολύτεκνους κλπ να λείπει. Ξετύλιξε τον μίτο της σκέψης σου και τεκμηρίωσε πλήρως ότι γράψεις ώστε να μεταλαμπαδεύσεις την αλήθεια. Αλλιώς, συζήτηση καφενείου ξέρω κι εγώ να κάνω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις