Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικιάζω εδώ και 4 μήνες ένα σπίτι. Μου ήρθε σήμερα λογαριασμός της ΔΕΗ. Τι είναι όλα αυτά ρε παιδιά; 110€ ρεύμα και 120€ φόροι;

ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ. Βγάζουν στην τύχη λέξεις και πετάνε ένα ποσό από δίπλα;

Μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει γιατί είναι ο πρώτος λογαριασμός που πληρώνω στη ζωή μου...

post-281547-0-70729300-1487777236_thumb.jpg

• Απαντ. 530
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να σου πω για 2 από αυτά που ξέρω.

ΥΚΩ είναι το έξτρα κόστος που πληρώνεις για να έχουν σε απομακρυσμένα νησιά το ίδιο τιμολόγιο με όλους εμάς τους υπόλοιπους επειδή στα νησιά το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι πολύ πιο ψηλό.

ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με την αγαπητή ΔΕΗ: Αποτελεί τη συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων 

ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ νομίζω είναι το κόστος για την συντήρηση του δικτύου αλλά δεν είμαι σίγουρος. 

Συνοψίζοντας είναι μερικές ηλίθιες δικαιολογίες για σου τον πιάνει η ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ.

καλως ορισες στο κοσμο του κωλοπιασιματος απο την ΔΕΗ και λοιπους με φορους νταβαντζιλικη ωστε να παιρνουν μισθο 20.000 ευρω οι ''φτασμένοι'' και 5000-6000 χιλιαδες ο κάθε υπαλληλος

• Like 9
  • Confused 1
Δημοσ.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλοι οι περισσότεροι είμαστε "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου μαζί".

Πρέπει να το πούμε 1000 φορές ότι αυτά ΕΙΝΑΙ ρευμα .... μεγα μαλακία η απόφαση να τα έχει ξεχωριστά γιατί οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όταν ζητάνε καθαρό αέρα κλπ ... πρέπει να τον πληρώσουν ... και ότι το ρευμα δε φτάνει σπίτι σου σε μαγικά μπουκαλάκια που κουβαλάνε νεραίδες.

Θα ήταν απλούστερο να αναγράφεται συνολικό κόστος μέσης kwh που παράγεται , μέσα και οι επιδοτήσεις φωτοβολταίκών κλπ κλπ

ακόμα καλύτερο ο καθένας να πλήρωνε "την kwh που ήθελε" ... θες κύριε να είσαι ευαίσθητος οικολόγος με μικρό αποτυπωμα ... οκ , θα πληρώνεις το κόστος του μείγματος που επιλέγεις. Εκεί φαίνεται και ο πραγματικός "πράσινος" όχι σε ευχες κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλοι οι περισσότεροι είμαστε "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου μαζί".

Πρέπει να το πούμε 1000 φορές ότι αυτά ΕΙΝΑΙ ρευμα .... μεγα μαλακία η απόφαση να τα έχει ξεχωριστά γιατί οι άνθρωποι απλά δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όταν ζητάνε καθαρό αέρα κλπ ... πρέπει να τον πληρώσουν ... και ότι το ρευμα δε φτάνει σπίτι σου σε μαγικά μπουκαλάκια που κουβαλάνε νεραίδες.

Θα ήταν απλούστερο να αναγράφεται συνολικό κόστος μέσης kwh που παράγεται , μέσα και οι επιδοτήσεις φωτοβολταίκών κλπ κλπ

ακόμα καλύτερο ο καθένας να πλήρωνε "την kwh που ήθελε" ... θες κύριε να είσαι ευαίσθητος οικολόγος με μικρό αποτυπωμα ... οκ , θα πληρώνεις το κόστος του μείγματος που επιλέγεις. Εκεί φαίνεται και ο πραγματικός "πράσινος" όχι σε ευχες κλπ.

Τον ρώτησε αν θέλει αν συνεισφέρει με 30€ για μείωση εκπομπών αερίων ρύπων;

Τον ρώτησε αν θέλει να πληρώσει για τα απομακρυσμένα νησιά;

• Like 3
Δημοσ.

Τον ρώτησε αν θέλει αν συνεισφέρει με 30€ για μείωση εκπομπών αερίων ρύπων;

Τον ρώτησε αν θέλει να πληρώσει για τα απομακρυσμένα νησιά;

Αυτό ακριβώς!

Όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τα νησιά, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα πληρώνουν περισσότερο.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς!

Όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τα νησιά, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα πληρώνουν περισσότερο.

Ε τότε να κόψουμε και τα ταμεία ανεργίας για τους άνεργους, όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τους άνεργους, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα έχει να φάει ο άνεργος,

να κόψουμε και τα επιδόματα αναπηρίας, όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τους ανάπηρους, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν ψοφήσει σαν το σκυλί στ'αμπέλι,

να κόψουμε και τις συντάξεις, όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και συντάξεις, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνουν της πείνας οι γέροι,

να κόψουμε και τις ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, όταν λύσουμε τα προβλήματα μας με χαρά να δώσουμε και για τους αρρώστους, μέχρι τότε συγνώμη που το λέω αλλά δεν με ενδιαφέρει αν τα κακαρώσουν,

κτλ κτλ κτλ

• Like 10
Δημοσ.

Ωραία, τότε ας δώσουν τα νησιά φόρους για τον καθαρό αέρα που αναπνέουν και για τους χαλαρότερους ρυθμούς ζωής και με λιγότερο άγχος που έχουν, σε εκείνους που μένουν στις μεγαλουπόλεις.

κτλ κτλ κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Να σου πω για 2 από αυτά που ξέρω.

ΥΚΩ είναι το έξτρα κόστος που πληρώνεις για να έχουν σε απομακρυσμένα νησιά το ίδιο τιμολόγιο με όλους εμάς τους υπόλοιπους επειδή στα νησιά το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι πολύ πιο ψηλό.

ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με την αγαπητή ΔΕΗ: Αποτελεί τη συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων 

ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ νομίζω είναι το κόστος για την συντήρηση του δικτύου αλλά δεν είμαι σίγουρος. 

Συνοψίζοντας είναι μερικές ηλίθιες δικαιολογίες για σου τον πιάνει η ΔΕΗ.

Ανέκαθεν τα πλήρωνες τα παραπάνω απλά μετά τον διαχωρισμό οι χρεώσεις πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά.

Συνοψίζοντας, είναι σίγουρο πως δεν ξέρεις για τι μιλάς και τι ακριβώς κάνει το καθένα.

καλως ορισες στο κοσμο του κωλοπιασιματος απο την ΔΕΗ και λοιπους με φορους νταβαντζιλικη ωστε να παιρνουν μισθο 20.000 ευρω οι ''φτασμένοι'' και 5000-6000 χιλιαδες ο κάθε υπαλληλος

Άλλαζε και κάνα κανάλι, θα πάθεις τίποτα από τον πολύ Μπογδάνο και τον πολύ Μπάμπη.

Περιμένω τεκμηριωμένες αποδείξεις για τα παραπάνω και για τον κάθε υπάλληλο (εσύ το έγραψες πρώτος) ώστε να μη σε θεωρήσω απλώς ανόητο που ήρθες να πετάξεις τον οχετό σου.

Αυτό ακριβώς!

Κλασσικός νεοέλληνας παρτάκιας.

Ελπίζω να μην σε ενδιαφέρει επίσης όταν (και -αν-, στο υποθετικό σενάριο) σου ακριβύνουν άλλες υπηρεσίες γιατί αυτοί πλέον δεν γουστάρουν να επιδοτούν κάποιες παροχές που δεν αφορούν τον τόπο που ζουν αλλά τον τόπο που ζεις εσύ.

Ωραία, τότε ας δώσουν τα νησιά φόρους για τον καθαρό αέρα που αναπνέουν και για τους χαλαρότερους ρυθμούς ζωής και με λιγότερο άγχος που έχουν, σε εκείνους που μένουν στις μεγαλουπόλεις.

κτλ κτλ κτλ

Είσαι ελεύθερος να πας στο νησί αν θέλεις.

Τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας και στερούνται κοινής λογικής.

• Like 1
Δημοσ.

Ελπίζω να μην σε ενδιαφέρει επίσης όταν (και -αν-, στο υποθετικό σενάριο) σου ακριβύνουν άλλες υπηρεσίες γιατί αυτοί πλέον δεν γουστάρουν να επιδοτούν κάποιες παροχές που δεν αφορούν τον τόπο που ζουν αλλά τον τόπο που ζεις εσύ.

Τελικά δε θα ήταν πιο απλό ο καθένας να πληρώνει αυτά που του αναλογούν;

Δημοσ.

Τελικά δε θα ήταν πιο απλό ο καθένας να πληρώνει αυτά που του αναλογούν;

Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Δεν έχει σημασία όμως τι λέω εγώ, εσύ ή ο καθένας αλλά τι κοινωνική πολιτική ακολουθεί το κράτος που επιλέγουμε να ζούμε. Εμένα με βρίσκει σύμφωνο πάντως, αν και δεν έχει σημασία η άποψη μου.

Αν είναι έτσι, να μην επιδοτούμε τότε ούτε ανέργους, ούτε ανάπηρους ούτε <βάλε ότι θέλεις>.. Πώς το βλέπεις;

Δημοσ.

1)Ανέκαθεν τα πλήρωνες τα παραπάνω απλά μετά τον διαχωρισμό οι χρεώσεις πρέπει να αναγράφονται ξεχωριστά.

Συνοψίζοντας, είναι σίγουρο πως δεν ξέρεις για τι μιλάς και τι ακριβώς κάνει το καθένα.

2)Είσαι ελεύθερος να πας στο νησί αν θέλεις.

Τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας και στερούνται κοινής λογικής.

1) Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Είπα εγώ ότι είναι χρεώσεις που μπήκαν τώρα;

2) Πιστεύω και όσοι ζουν στα νησιά είναι ελεύθεροι να έρθουν στην πόλη.

Πιο λογικό θα έλεγα ότι είναι.

Δημοσ.

Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Δεν έχει σημασία όμως τι λέω εγώ, εσύ ή ο καθένας αλλά τι κοινωνική πολιτική ακολουθεί το κράτος που επιλέγουμε να ζούμε. Εμένα με βρίσκει σύμφωνο πάντως, αν και δεν έχει σημασία η άποψη μου.

Να σε ρωτήσω τότε, μιας και είχαμε μια κουβέντα σε άλλο νήμα, όταν είχες ζοριστεί πριν αρκετά χρόνια, ήσουν σύμφωνος με την κοινωνική πολιτική την ώρα που άνοιγες το φάκελο με το λογαριασμό;

Δημοσ.

1) Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

Είπα εγώ ότι είναι χρεώσεις που μπήκαν τώρα;

2) Πιστεύω και όσοι ζουν στα νησιά είναι ελεύθεροι να έρθουν στην πόλη.

Πιο λογικό θα έλεγα ότι είναι.

1) Έτσι κατάλαβα. Οκ τότε, άκυρο το παραπάνω.

2) "Θα έλεγες". Γιατί δεν είναι.

Να σε ρωτήσω τότε, μιας και είχαμε μια κουβέντα σε άλλο νήμα, όταν είχες ζοριστεί πριν αρκετά χρόνια, ήσουν σύμφωνος με την κοινωνική πολιτική την ώρα που άνοιγες το φάκελο με το λογαριασμό;

Μπορεί να το πιστεύεις, μπορεί και όχι, και τότε και ανέκαθεν ήμουν σύμφωνος με κάτι τέτοιο γιατί συν τοις άλλοις αυτό θεωρούσα και ηθικά σωστό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...