Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναγκάστηκα να παραδεχτώ γιατί ο άνθρωπος με ρώταγε τί κάνει η μιά μέθοδος και τί κάνει η άλλη και γώ τις κοιτούσα για να θυμηθώ τις παραμέτρους που περνούσα και μερικά σχόλια πόυ έγραψα.. αλλά δέν είπα καμιά κοτσάνα.. απλά ψαχνόμουν λίγο στην αρχή.. και για να είμαι εντάξει είπα απο μόνος μου ότι κάποια πράγματα που είδα απο άλλους μου άρεσαν πολύ γιατί ήταν έξυπνα βήματα..

Ο κλεφτης και ο ψευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται..

Ειχες πει στο αρχικο σου ποστ οτι το ονειρο σου ειναι να γινεις καλος προγραμματιστης και μια μερα να μιλανε ολοι για σενα,να σου πω εγω τι εχω καταλαβει?οτι εισαι ενας απο τους εκατονταδες πιτσιρικαδες που δεν αγαπανε την επιστημη της πληροφορικης αλλα το αποτελεσμα της,αυτα που μπορει να κανει σε δελεαζουν και οχι πραγματικα η επιστημη σαν επιστημη,

π,χ βλεπεις ενα video game η  ενα ωραιο προγραμμα και το ονειρο σου ειναι να μπορεσεις να το φτιαξεις κ εσυ αλλα δεν αγαπας και δεν θελεις ν αποκτησεις την γνωση για να μπορεσεις να το υλοποιησεις,δεν αγαπας την διαδικασια αλλα το αποτελεσμα.

Γνωμη δικη μου που ειμαι επισης καινουργιος στο αθλημα ειναι πως το συγκεκριμενο επαγγελμα δεν μπορει να γινει υπο μορφη αγγαρειας,η αγαπας να γραφεις κωδικα,να λυνεις ασκησεις,προβληματα,να μαθαινεις συνεχεια καινουργια πραγματα η δεν το κανεις,δεν γινεται με τα ψεματα,τα μπαλωματα,τα copy-paste και γενικα με την λαμογια,οπως εχουμε συνηθισει σ αυτην την χωρα να κανουμε παντα και παντα να θεωρουμε τους εαυτους μας πιο μαγκες απ τους αλλους.

Μαγκια δεν ειναι να πας ετοιμο κωδικα στον εξεταστη,μαγκια ειναι να τους πας τον δικο σου ΓΑΜΑΤΟ κωδικα που εμεινες αυπνος 3 μερες απο πανω για να το κανεις καλυτερο απ ολους τους ετοιμους κωδικες που διαβασες.

Οποτε το αφηνεις φιλε μου,ενταξει υπαρχουν τοσα αλλα επαγγελματα που δεν θα χαθεις,μπορεις ας πουμε να παρεις το περιοδικο Σταυροβελονια που εχει πολυ καλους οδηγους μεσα και να μαθεις να διαβαζεις Patron :) :) :)

Ωραια δεν εινα σαν ιδεα?¨ :) :) :)

• Like 4
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν σου λένε να φτιάξεις κάτι εσύ πρέπει να το κάνεις όσο καλύτερο γίνεται, δηλαδή να είναι απλό στη σχεδίαση και να μήν πιάνει πολύ μνήμη, να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες γραμμές κώδικα και να είναι "έξυπνος".. και έχεις και συγκεκριμένο χρόνο που θα το δουλεύεις.. 

ΟΚ θα χάσεις αρκετή ώρα διαβάζοντας tutorials και eBooks για να κατανοήσεις τί θές να κάνεις και πώς θα το κάνεις αλλά η μαύρη αλήθεια έιναι ότι σαν junior δέν έχεις το know-how και την εμπειρία για να κάνεις τα παραπάνω.. 

Αναγκαστικά θα καταφύγεις στο "reverse engineering" και θα κοιτάξεις "έξυπνα" παραδείγματα άλλων.. Προφανώς είναι πιό δύσκολο και επίπονο να πάρεις κάτι και να το τροποποιήσεις για να κάνεις τη δουλειά σου από το να το προσπαθήσεις from scratch αλλά στο τέλος ξέρεις ότι θα έχεις κάτι που "δουλεύει"..

Στο σπίτι μου αραχτός ξέρω και γώ να πειραματιστώ και να δοκιμάζω διάφορα με την άνεση του χρόνου.. Βασικά πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας και άν έχεις ξαναπιαστεί στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο.. 

Δημοσ.

Αυτά που λες είναι τελείως λανθασμένη ιδέα του τι πρέπει να κάνεις και τι περιμένει κανείς από σένα, και ένας από τους λόγους που δε σε παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Όταν είσαι junior, είσαι άσχετος. Όλοι το ξέρουν αυτό και δεν περιμένουν (φυσικά πάντα καλή η θετική έκπληξη) τίποτα περισσότερο από το να μαθαίνεις και να γίνεσαι λιγότερο άσχετος με το χρόνο. Δεν περιμένουν να τους δώσεις κώδικα που "δουλεύει" στον οποίο δεν ξέρεις που παν τα 4, γιατί αυτός ο κώδικας είναι πρακτικά άχρηστος και τζάμπα δουλειά.

Οτιδήποτε κάνεις το οποίο στη συνέχεια δεν μπορείς να επαναλάβεις μόνος σου χωρίς βοήθεια είναι βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ δέν το βλέπω έτσι.. Χρήματα σου δίνουν και πρέπει να παράγεις κάποιο έργο.. δέν σε παίρνει ο άλλος για να κάνεις τον μαθητή.. για αυτό και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχεις 2-3 χρόνια εργασία και να θεωρείσαι ακόμα junior.. και να ψάχνουν όλοι junior stack developer.. 

Δημοσ.

Εγώ δέν το βλέπω έτσι.. Χρήματα σου δίνουν και πρέπει να παράγεις κάποιο έργο.. δέν σε παίρνει ο άλλος για να κάνεις τον μαθητή.. για αυτό και έχουμε φτάσει στο σημείο να έχεις 2-3 χρόνια εργασία και να θεωρείσαι ακόμα junior.. και να ψάχνουν όλοι junior stack developer.. 

Καλά λες, ο defacer άλλωστε δεν είναι και κανένας που έχει χρόνια στον χώρο.

Δημοσ.

Σαν junior που πηγα για internship, μου ειπανε οτι πρεπει να εχω τα εξης : ομαδικο πνευμα, ορεξη να μαθω, να βαζω συνεχεια καινουργιους στοχους, δεν ειναι δυνατον να τελειωνω τη σχολη μου και να ξερω τη ταδε μηχανη γραφικων που χρησιποποιουνε

φυσικα αν εχω τα παραπανω θα παραμεινω στην εταιρεια και μετα το περας οπως το συνηθιζουν εδω που μενω

Δημοσ.

Πάντως επι της ουσίας η ιδέα του Junior που θα τον πάρει με "αγάπη" η εταιρεία και θα τον εκπαιδεύσει σιγουρα επι Ελληνικού Εδάφους δεν ισχύει...τουλάχιστον με βάση τις αγγελίες....ο junior απλώς δεν μπορεί να προγραμματίσει 1 ERP με την "μία" αλλά ότι αναμένεται να γνωρίζει ότι τεχνολογία υπάρχει και δεν υπάρχει και να έχει και κάποια project στο GitHub θεωρείται standard...οπότε ναι μεν αλλά...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...