kostaszabos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν να ξεκαθαρίσω ότι είμαι τρελαμένος με τον προγραμματισμό και θέλω να γίνω elite επαγγελματίας όχι για τα πολλά χρήματα ή για να το μανατζεριλίκι.. αλλά για το ψώνιο μου.. θέλω να κάνω κάτι που να γράψω ιστορία.. δέν με νοιάζει άν είναι καλό ή κακό.. το μόνο που θέλω είναι να έχουν όλοι να λένε για μένα! Ωστόσο έχω κάνει πολλά λάθη στη καριέρα μου και έχασα μεγάλες ευκαιρίες να εξελιχθώ στο τομέα του ΙΤ μόνο και μόνο γιατί κυνηγούσα τα περισσότερα χρήματα και έδινα σημασία σε κακές συνεργασίες.. Όλοι οι φίλοι μου είναι προγραμματιστές! Οι γυναίκες που μου άρεσαν περισσότερο ήταν προγραμματίστριες.. αλλά εγώ ποτέ δέν ακολούθησα καριέρα προγραμματιστή.. μέχρι τώρα δηλαδή.. και απαριθμώ τα λάθη μου: 1) Δέν υπάρχει "σωστός" δρόμος στο software development.. Ο δρόμος του δεξιού μονοπατιού ή του αριστερού.. Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο που μαθαίνει καλύτερα.. Πίεσα και περιόρισα στο παρελθόν φοβερά τον εαυτό μου να ασχοληθεί με συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού όπως πχ C++ και "έχασα το νόημα".. Χωρίς να έχω κατανοήσει βασικές αρχές γλωσσών προγραμματισμού άρχισα να διαβάζω operator overloading, pointers, διαχείρηση μνήμης κτλ 2) Ένιωθα ότι η τεχνολογία περιορίζει σημαντικά τον τρόπο που σκέφτομαι και εκφράζομαι.. ίσως επειδή αναγκαζόμουν να αντιγράφω και να τροποποιώ έτοιμο κώδικα επειδή δέν είχα αρκετό χρόνο να δουλέψω? ίσως.. 3) Νόμιζα ότι έπρεπε να τελειοποιήσω συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού μέσα απο eBooks σε σημείο να θυμάμαι και τον αριθμό κάθε κεφαλαίου! Επιανα ένα βιβλίο και έγραφα σε κόλλες χαρτιού ολόκληρους παράγραφους που θεωρούσα ότι έπρεπε να τις ξέρω παπαγαλία! Γινόμουν δηλαδή πιό βλάκας και απο τον κομπιούτερ.. Σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και οι μπετόβλακες που συνεργαζόμουν γιατί ήταν ανταγωνιστικοί ή προσπαθούσαν να με μειώσουν για να το παίξουν μάγκες.. γιατί δέν προέρχομαι απο σχολή πληροφορικής.. 4) Νόμιζα ότι άν μάθαινα πχ τέλεια τη C++ θα έφτιαχαν διαστημόπλοια γιατί ήταν πιό δύσκολη απο τη java που κάνανε οι πληροφορικάριοι και υποτιμούσα σημαντικά κομμάτια της πχ κλάση Dates και Collections.. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου θεωρούσα ότι τα websites και τα apps είναι για να παίζουν τα παιδάκια και δέν είναι σοβαρά projects.. 5) Όταν μάθαινα 5 πράγματα σε μιά γλώσσα προγραμματισμού και έκανα άλλα 5 προγραμματάκια για να σιγουρέψω ότι τα έμαθα μετά έπαιρναν τα μυαλά μου αέρα και νόμιζα ότι είμαι πανέξυπνος και δέν χρειάζεται να ασχοληθώ παραπάνω.. Το αποτέλεσμα ήταν μετά απο καιρό που τα ξαναέβρισκα μπροστά μου αναβαθμισμένα να έχω χάσει τη μπάλα και να νομίζω ότι είναι εξαιρετικα δύσκολο να τα εμπεδώσω.. 6) Δέν ήμουν διατεθιμένος να θυσιάσω το χρόνο που έπρεπε για να μάθω τις τεχνολογίες.. σε συνδιασμό με τα ελεινά χρήματα που έπαιρνα σα trainee/junior νόμιζα ότι με πιάνουν κορόιδο.. Θεωρούσα την επικοινωνία με το team μου αντιπαραγωγική και τυπική.. δέν "έπαιρνα κάτι θετικό".. 7) δέν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρα στον ελεύθερο χρόνο μου με κάτι που να συνδιάζει στοιχεία Πληροφορικής και ψυχαγωγία.. έπαιζα σκάκι και PC games και έφτιαχνα ρομποτάκια αλλά ώς εκεί.. δέν το έψαξα περισσότερο.. θα μπορούσα πχ να ασχοληθώ με χακεριές όπως κάνουν οι περισσότεροι προγραμματιστές σπίτι τους για να σκοτώσουν ώρα.. Είμαι πολύ στεναχωρημένος τώρα που σας τα λέω και έχω πολλά αποθημένα απο την καριέρα μου.. Εφυγα απο την Ελλάδα και εδώ που είμαι έχει πολλές ευκαιρίες για προγραμματιστές.. Ε λοιπόν έχω αποφασίσει να αφιερωθώ στο αντικείμενο.. δέν θα παντρευτώ.. θα δουλεύω απο το πρωί που ξυπνάω μέχρι να καταρεύσω- διάλειμμα μονο για φαγητό και τουαλέτα- δέν με νοιάζουν τα λεφτά που θα κερδίζω.. θέλω να πληρωθώ σε skills και επικοινωνία με το team.. Θέλω να έρχονται από δίπλα μου οι Ινδοί senior της Google και να μοιάζουν με γατάκια δίπλα στο γίγαντα.. 2
DiversionR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Κοίτα, είναι καλό να έχεις φιλοδοξίες, και εγώ πολλές φορές (μιας και εγώ ασχολούμαι με τον προγραμματισμό) σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή μου αν γινόμουν τέλειος στον προγραμματισμό και με ζητούσε πχ. η Google. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι το βλέπεις αρκετά εγωιστικά και αυτό δε θα σου βγει σε καλό. Ειδικά αν το μόνο πράγμα που έχεις στο νου σου είναι το πως θα περάσεις σε "skills" τους άλλους συναδέλφους σου τότε χάνεις την ουσία και τελείωσες! Να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος αδιαφορώντας για το τι λένε οι άλλοι.... αυτοί πάντα θα λένε αλλά εσύ πρέπει να αποδείξεις κυρίως στον εαυτό σου ότι είσαι άξιος να κάνεις μια τέτοια δουλειά! Υπομονή και επιμονή!!!!!!
tsilitheo1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Wow..... Αν πω οτι ελιωσα στα γελια με ολη αυτην την "καταθεση ψυχης" ,θα πεισμωσεις;;; 3
tsilitheo1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μια είναι η λύση. M200.M500...fixed 1
Gilfoyle Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Επικοινώνησε άμεσα με τους εμπνευστές των Μ2000 και Intelligent C, θα χετε πολλές εμπειρίες να μοιραστείτε
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Επικοινώνησε άμεσα με τους εμπνευστές των Μ2000 και Intelligent C, θα χετε πολλές εμπειρίες να μοιραστείτε Ρε συ πραγματικά είπα να μην το ξαναγράψω αλλά όταν διάβασα το "Δέν υπάρχει "σωστός" δρόμος στο software development." είδα μπροστά μου το avatar του. 3
Gilfoyle Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ρε συ πραγματικά είπα να μην το ξαναγράψω αλλά όταν διάβασα το "Δέν υπάρχει "σωστός" δρόμος στο software development." είδα μπροστά μου το avatar του. Κάποια πράγματα έχουν χαραχτεί βαθιά στο μυαλό μας εδώ μέσα. Είμαστε όλοι παιδιά του Δελαπόρτα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 8
Tsalikis177 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Σε καταλαβαίνω Man! Μερικές συμβουλές Ο καλός ο προγραμματισμός πλέον αποτελεί ΚΑΘΑΡΑ χόμπι. Όλες οι εταιρείες θέλουν να τους έχεις έτοιμη την δουλειά σε πολύ λίγο χρόνο και δεν νοιάζονται καν αν έχει μικρο-Bugs. Πρέπει να συμβιβαστείς με το παραπάνω και να μην σπας το κεφάλι σου και πολύ Αυτό που λες "δεν θα παντρευτώ..." το θεωρώ πολύ χαζό, το να κάθεσαι όλη μέρα σε μια οθόνη... Get life man! Μην δίνεις πολύ σημασία στο εργασιακό περιβάλλον. Κοίτα να είσαι σωστός επαγγελματίας και τι και πως άστους. Έχει γεμίσει ο τόπος μαλάκες που είναι όλοι ειδικοί και δίνουν συμβουλές αλλά δεν δέχονται. -Αφού 'είναι' παντογνώστες- 1
dpolal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ξεκίνα από εδώ: https://www.xo.gr/dir-az/Ps/Psychologoi/Athina/ 1
Apsinthos07 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Χαχαχαχα σίγουρα δεν είναι Παρασκευή σήμερα ;
bazinga13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Θα μπορουσες να μας μιλησεις λιγο ακομα για σενα? Ξεκίνα από εδώ: https://www.xo.gr/di...hologoi/Athina/ Aν το νημα πεσει κατω απο 200 σελιδες θα σε θεωρησουμε αποκλειστικα υπευθυνο γι αυτο 2
dpolal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Θα μπορουσες να μας μιλησεις λιγο ακομα για σενα? Ας ξεκινήσουμε από την παιδική σου ηλικία. FIXXED... :-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις