Cyberdemon87 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους.Εδώ και αρκετό καιρό έχω VDSL από την WIND και το router που μου είχαν δώσει τότε και χρησιμοποιώ ως σήμερα είναι το ΖΤΕ ZXDSL 931WII.Έχω "50αρα" VDSL αλλά το πολύ να συγχρονίσει από 30 έως 33.Η απόσταση μου είναι 742 μέτρα από το πλησιέστερο αστικό κέντρο, με βάση την μέτρηση του site της CYTA.Ήθελα να ρωτήσω μήπως παίζει ρόλο το router και δεν μπορεί να πιάσει παραπάνω, καθώς ένας φίλος 1 τετράγωνο παρακάτω με WIND VDSL και αυτός κλειδώνει στα 50.Έχει νόημα να ζητήσω να μου το αλλάξουν, πιστεύετε πως θα δω καμία διαφορά, ή ίσως μήπως να το κρατήσω και να θέλει κανένα firmware update;Μπορεί να λέω και χαζομάρες. Σας παραθέτω και ένα screenshot παρακάτω από την σελίδα συγχρονισμού μου.Και κάτι ακόμα που με απασχολεί ακόμη περισσότερο.Προσπαθώ να δημιουργήσω μια μόνιμη (free) στατική IP, μέσω του noip.com αλλά δεν τα καταφέρνω.Είναι ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει να κάνω κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και είμαι και άσχετος, αλλά βλέπω επίσης πως το router στις ρυθμίσεις DDNS έχει μόνο τα εξής διαθέσιμα services: dipc - dyndns - DtDNS και όχι την noip.Είδα ότι σε άλλα routers π.χ. thompson την έχει. Έχει σετάρει κανείς λοιπόν την noip με το router που έχω;Θα ήμουν ευγνώμων για την βοήθεια σας!Σας ευχαριστώ
rafa1919 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Εφόσον όπως λες παίρνεις VDSL από ΑΚ κι όχι από KV και δεδομένης της απόστασης όσο και του attenuation μου φαίνεται φυσιολογικό εκεί που "κλειδώνει" το modem. Ο φίλος σου πιθανότατα να είναι δίπλα στο αστικό κέντρο ή να παίρνει από καμπίνα. Φυσικά, μπορείς να δοκιμάσεις να φέρεις ένα UTP καλώδιο από τη ρεγκλέτα απευθείας στο σπίτι σου για να δεις αν το attenuation μειωθεί. Αν ναι, τότε μπορεί να φταίει κάτι στην τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού. Ειδικά αν το σπίτι είναι παλιό. Επίσης έλεγξε πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες πάνω στη γραμμή και δοκίμασε μόνο με το modem πάνω να δεις αν θα παίξει υψηλότερα.
Cyberdemon87 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω δοκιμάσει μόνο του, το ίδιο πιάνει. Για το noip γνωρίζεις; Γενικώς πάντως θεωρείται αξιόλογο router ή καλύτερα να ζητήσω άλλο, αφού το έχω και χρόνια; 1
bill2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ζητα αλλα απο τη στιγμή που δουλευει καλα σου λεει ειναι καλο Ψαξε μην εχεις παράλληλη συνδεση γτ ρο vdsl θεκει καλη καλωδιωση 1
Cyberdemon87 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δεν έχω παράλληλη σύνδεση από όσο καταλαβαίνω. Καμία ιδέα για το noip; 1
bill2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 voip ενοεις; α ναι είναι ο νεος τροπος τηλεφωνίας το σήμα βγαίνει μέσα απο το ρουτερ 1
Cyberdemon87 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Οχι voip. NoIp: http://www.noip.com/ 1
vasdim1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Οχι voip. NoIp: http://www.noip.com/ Απ΄ότι βλέπω είναι πάροχος στις ΗΠΑ. Τι συσκευή είδες: Δοκίμασε με το ρούτερ του φίλου σου πρώτα και αν δεις διαφορά τότε κάνε αντικατάσταση. 1
Cyberdemon87 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Απλά διάβασα αυτόν τον οδηγό και σκέφτηκα να το δοκιμάσω: https://www.pcsteps.gr/1364-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-ip-dynamic-dns/#_router_Dynamic_DNS__NoIP 1
rafa1919 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δεν έχω ιδέα για το NoIP κι ούτε το έχω ψάξει.Πάντως το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να απευθυνθώ στον πάροχο για να μου δώσει τα φώτα του σχετικά με το αν μπορώ να πάρω VDSL από καμπίνα KV, ώστε να έχω μικρότερο attenuation κι άρα μεγαλύτερο συγχρονισμό. Βέβαια, εφόσον βλέπω ότι έχεις 10άρι Upload δεν είμαι βέβαιος αν οι καμπίνες δίνουν τόσο και σε έβαλαν στο ΑΚ ώστε να έχεις αυτό το upload. Μία λύση που μπορώ να σκεφτώ εφόσον θες παραπάνω download είναι να πεις στον πάροχο αν μπορεί να σε μεταφέρει σε καμπίνα KV κοντά στην περιοχή σου και να σου αλλάξει όρια γραμμής - profile, ώστε ναι μεν να μειωθεί το upload σε 5άρι αλλά να έχεις καλύτερο download ελέω της μικρότερης απόστασης κι άρα attenuation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα