Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του GSMA Intelligence, φωτίζει τον τρόπο χρήσης των smartphone στις μέρες μας από τους χρήστες και αποκαλύπτει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 47% των χρηστών, χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο μόνο για παραδοσιακές χρήσεις όπως την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και την αποστολή SMS. Πάντως είναι γεγονός ότι η συνθήκη αυτή αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, με την πρόβλεψη να αναφέρει ότι μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα πέσει στο 29%, όσο οι χρήστες σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερα τις δυνατότητες που τους δίνουν τα κινητά τηλέφωνα. Σε αυτό βοηθάει η πρόοδος στο χώρο αλλά κυρίως η τιμή των συσκευών που είναι πλέον πιο προσιτή, σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές σχετικών υπηρεσιών.

Άλλα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι κάτοχοι smartphone από "ώριμες" αγορές όπως αυτή της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνουν την προτίμησή τους στα SMS αντί στις πιο σύγχρονες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Αντίστοιχα η νέα γενιά ή αλλιώς οι "Millenials", δεν αποτελούν και τους πιο εξελιγμένους χρήστες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων όπως θα περίμενε κανείς, με αγορές όπως αυτή της Νοτίου Κορέας όπου περισσότεροι από το ένα τέταρτο των χρηστών smartphone είναι ηλικίας μεταξύ 51 και 69 ετών.

Σε αφρικανικές χώρες όπου η ανάγκη εκτέλεσης χρηματοπιστωτικών εργασιών είναι μεγαλύτερη, η χρήση smartphone παρουσιάζει αύξηση ενώ στην Κένυα και την Τανζανία, τέσσερις στους πέντε ενήλικες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για σχετικές ενέργειες. Τέλος περισσότερο από το 70% των χρηστών smartphone παγκοσμίως παρακολουθούν βίντεο από υπηρεσίες όπως το YouTube ενώ ένας στους δύο παρακολουθεί ζωντανά προγράμματα. Επιπλέον το ίδιο ποσοστό χρηστών κάνει έρευνα αγοράς για προϊόντα και υπηρεσίες όμως ένα στους δύο χρησιμοποιεί τελικώς το smartphone του για παραγγελίες online,

Link.png Site: Sepe

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κι εγώ είμαι σε αυτούς τους χρήστες. Το smartphone το έχω μόνο για περίπτωση ανάγκης για χρήση δεδομένων,αλλιώς μόνο σε wifi. Δε μπορώ να καταλάβω τη νόρμα του να είναι συνεχώς κάποιος Online σε chat platforms ΕΚΤΟΣ κι αν βγάζει λεφτά από αυτό.

• Like 23
Δημοσ.

Και αυτοί δίνουν 700+ απλά για να πουλάνε μούρη.

μπα 150-200 δινουν  και για αυτο δεν κανουν χρηση δεδομενων γιατι ειναι ταλαιπωρια με τετοιες συσκευες ...

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό το 47% βολεύεται και με κινητά των 50 ευρώ που κάνουν καλύτερα τη συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να έχω να στείλω SMS από το 2010. Και κλήσεις κάνω μέσω δεδομένα συνήθως και με viber out σε χρήστες που δεν έχουν Smartphones. Τεράστιο μου φαίνεται το ποσοστό πάντως.

Λογικά αν βάλουμε κλήσεις SMS Facebook Instagram candy crush πρέπει να αγγίζουν το 90%.

• Like 1
Δημοσ.

μπα 150-200 δινουν  και για αυτο δεν κανουν χρηση δεδομενων γιατι ειναι ταλαιπωρια με τετοιες συσκευες ...

αγοραζουν μτχ δηλαδη;

Δημοσ.

δηλαδη μισο φωτο δε βγαζουν μουσικη δεν ακουνε? δεν ειναι μονο να σπας δικτυα η να απαντας στο μεσσεντζερ 

Δημοσ.

αντε γιατι μας τα πρήξατε με τα smartphone και την ελεινή μοδα του super duper κινητου λες και η εξέλιξη της ανθρωπότητας κρίνετε στο ποιος snapdragon κυκλοφόρησε..

• Like 18
Δημοσ.

...η έρευνα όμως αυτή, αποκαλύπτει και κάτι άλλο πιό σημαντικό...
...το τρομερά μεγάλο ποσοστό ηλιθίων στην ανθρωπότητα...

...που δίνουν πολλά λεφτά γιά κινητό...

• Like 2
Δημοσ.

Κι υπάρχουμε κι εμείς από την άλλη, που κλήσεις + SMS δε κάνουμε παρά κάθε 31 του Φλεβάρη.  :lol:

Εγώ είμαι μόνιμα online, το κινητό χρησιμοποιεί ίντερνετ (είτε WiFi στο σπίτι, ή data έξω) για τα πάντα σχεδόν. Από επικοινωνία με φίλους, έως ανέβασμα φωτογραφιών στο cloud, χάζεμα, οτιδήποτε, το 90% της χρήσης της συσκευής μου είναι το ίντερνετ.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...