Προς το περιεχόμενο

Απορία για ταξίδι με μικρό αυτοκίνητο

GeorgeHellas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι τώρα στις απόκριες να πάω ένα ταξιδάκι. Η απορία μου είναι αν μπορώ να το κάνω με ένα αυτοκίνητο σαν το suzuki celerio. (1.0 68ps)

Το ταξίδι θα είναι 800-1000 χιλιόμετρα τα περισσότερα σε εθνική οδό. Θα είμαστε 4 άτομα. Και μέση ταχύτητα θα είναι τα 110. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν μπορεί ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο να κάνει τόσα χιλιόμετρα με 4 άτομα μέσα.. (ο χώρος μέσα στο αυτοκίνητο δεν είναι πρόβλημα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και επιλογή να πάρω ένα swift (94 ps) αλλά επειδή οι 2 επιβάτες είναι ψηλοί δεν θα είναι άνετοι.. Ενώ όσο και αν φαίνεται περίεργο το celerio είναι πιο άνετο στο εσωτερικό

Έχω κάνει άπειρες φορές ταξίδι 900 χλμ (πήγαινε-έλα) με suzuki alto 1.0 σχεδόν...εικοσαετίας(!) , κάποιες απ' αυτές με τρία άτομα + αποσκευές. Μια χαρά το έβγαζε, με 100-120 χλμ/ω...

Απλά πρέπει να κατανοείς ότι οδηγείς μικρό αυτοκίνητο και να προσαρμόζεσαι ανάλογα. 

• Like 2

Έχω κάνει άπειρες φορές ταξίδι 900 χλμ (πήγαινε-έλα) με suzuki alto 1.0 σχεδόν...εικοσαετίας(!) , κάποιες απ' αυτές με τρία άτομα + αποσκευές. Μια χαρά το έβγαζε, με 100-120 χλμ/ω...

Απλά πρέπει να κατανοείς ότι οδηγείς μικρό αυτοκίνητο και να προσαρμόζεσαι ανάλογα. 

Ακριβώς αυτό. Όλα τα αυτοκίνητα πάνε παντού (εφόσον είναι συντηρημένα σωστά στα βασικά τουλάχιστον).

Ναι δεν διαφωνώ με ότι είπατε. Καινούριο αυτοκίνητο είναι (1200 χιλιόμετρα εχει), οπότε από θέμα συντήρησης είναι οκ..

Για ταχύτητες είδατε και εγώ για μέση 110 μίλησα. Απλά επειδή θα είμαστε 4 άτομα μέσα για αυτό ρώτησα πιο πολύ. Για το έξτρα βάρος.

Η μονη μου παρατηρηση/ανυσηχια αφορά στα 1200 χλμ που εχει το αμαξι (κοινως ακομα εισαι στο στρώσιμο), οποτε προσεξε μην το ζορίσεις (ήδη θα το ζορίσεις με βάρος). Κατα τα αλλα εισαι ανετος να πας, εδω ταξιδευουν με ρημαγμένα 30 ετων σαραβαλα χιλιάρια, δε θα παει αυτό που ειναι του κουτιού;

• Like 3

χαχα Γιωργο τελικα θα πας αρχοντας!!

παντως γι αλλη φορα, οντως το μικρο αμαξι δεν εχει θεμα απλα το point ειναι σε αυτο που σου ειπαν , οτι παντα πρεπει να ξερεις τι οδηγεις και να το χρησιμοποιεις αναλογα :)

• Like 1

Χαλαρό ταξίδι με 90-110 δεν θα 'χε κανένα πρόβλημα, ακόμα και με 4 άτομα. Εκεί που θα έδειχνε τις αδυναμίες του θα ήταν εάν επιχειρούσες προσπεράσεις. Ούτε ασφαλές θα ήταν τότε, αλλά και θα το ζόριζες πολύ (για άστρωτο), με το σκεπτικό ότι για να κάνεις προσπέραση με αυτά τα δεδομένα θέλεις διπλοκατεβασιά και μισό λεπτό με φουλ γκάζι.

Οπότε πρακτικά, σε μεγάλους δρόμους (2+ λωρίδες) πας άρχοντας. Εάν τώρα ήθελες να πας σε καμιά "εθνική οδό" (my ass) τύπου ΒΟΑΚ, Κορίνθου - Πατρών (πριν τα έργα), που αναγκάζεσαι να οδηγήσεις πιο απαιτητικά, αλλάζουν τα πράγματα.

Αλλά αφού καταλήξατε στο Insignia τέλειος.  B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...