Προς το περιεχόμενο

DSLR μέχρι 350€

stergi17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Ήμουν κάτοχος μίας mirrorless sony a5000 για 2 χρόνια και ήμουν πολύ ευχαριστημένος ειδικά με τις νυχτερινές λήψεις. Το μειονέκτημα για μένα ήταν η κακιά lcd οθόνη, το auto-focus και η απουσία viewfinder.

Για κάποιους λόγους θα πρέπει να την αποχωριστώ, οπότε είναι ευκαιρία να αγοράσω μία νέα καλύτερη κάμερα.

Η κύρια χρήση είναι για ταξίδια, βόλτες στην πόλη, τοπία, φύση κτλ. και budget max 350 ευρώ (θα αγοραστεί απο UK)

Έχω διαβάσει όλα τα προσφατα topic εδω και πολλά reviews και μέχρι στιγμής είμαι ανάμεσα σε

Link.png Site: D3300

Link.png Site: 1300D

Link.png Site: CanonM10

Επεξ/σία από stergi17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο αυτες που αναφερεις ονο σε D3300 χωρις απαραιτητα να ειναι καλυτερη της A5000.

Αν μελλοντικά αγοράσω και 2ο φακό για την D3300 (ίσως για περισσότερο οπτικό zoom) θα κερδίσω σε ποιότητα/τιμή σε σχέση με την a5000;

Επεξ/σία από stergi17

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Canon M10 δεν εχει καλυτερο AF απο την a5000 και η 1300D ειναι σαφως χειροτερη απο την D3300.

Οποτε χαλαρα η μονη επιλογη ειναι η Nikon με το μειονεκτημα του αυξημενου ογκου και βαρους σε σχεση με την a5000 κατι που σε ταξιδια και βολτες μετραει. Κλασεις καλυτερος αισθητηρας απο τις αλλες βεβαια.

Εαν υποθεσω οτι η a5000 θα πωληθει γυρω στα 250€ και με τα +350€ (συνολο ~500€) με βάση τα ταξίδια/βολτες στην πόλη μπορει να δεις οριακα ισως και μια:

Sony a6000

ή

Olympus OMD-E-M5/Μ10 (mark i)

Edit:

Τωρα προσεξα οτι είπες "ήμουν" οποτε μαλλον η a5000 εχει ηδη πουληθει και τα 350€ ειναι το συνολικό budget οποτε τα τελευταια μαλλον δεν παιζουν σαν επιλογες.

Επεξ/σία από SeNNinhA

Κοίτα για μία μεταχειρισμένη d5300 με κιτ φακό.

Θα έχεις την ελευθερία των φακών της Nikon , καλύτερη εστίαση μέσω ovf και 1/3 stop+bracketing σε σχέση με την d3300.

Ευχαριστω πολύ για όλες τις απαντήσεις, ναι το συνολικο budget ειναι 350 (δεν την εχω πλέον την a5000).

Επειδη θα αγοραστεί απο UK θα περιμένω μήπως πέσει η τιμή της D3300 (τωρα την βρίσκω στις 320 λίρες με kit φακό)

περιμενε να την βρεις σε φυσιολογικη τιμη

καποτε ειχε με τον AF-P VR 300 ευρω.

300€ ειχε με τον AF-P χωρίς VR όμως. Με τον VR αν θυμαμαι καλά είχε αρκετά παραπάνω.

320£ δεν ειναι κακή τιμή. Ισως το Πάαχα να πεσει λιγο εαν κανουν καμια προσφορά βεβαια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά αγόρασα την D3300 με κιτ φακό χωρίς VR. Σκοπεύω να μάθω αρχικά τις λειτουργίες και να παίξω με τις ρυθμίσεις για λίγο καιρό και μετά να αλλάξω τον φακό.

Την θέλω κυρίως για τοπία και μετά ίσως αγοράσω τον f/1.8G Lens - 50 mm

Επεξ/σία από stergi17

Τελικά αγόρασα την D3300 με κιτ φακό χωρίς VR. Σκοπεύω να μάθω αρχικά τις λειτουργίες και να παίξω με τις ρυθμίσεις για λίγο καιρό και μετά να αλλάξω τον φακό.

Την θέλω κυρίως για τοπία και μετά ίσως αγοράσω τον f/1.8G Lens - 50 mm

Καλυτερη αγορά από τις εφάμιλλες mirrorless εάν σκοπεύεις να βαλεις κ άλλους φακούς στην συλλογή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...