Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και μήνες κάνει παιχνίδια η κάρτα δικτύου, είναι η usb TP-LINK TL-WN822N, αφού ανοίξει ο υπολογιστής και συνδεθεί στο δίκτυο, μετά από λίγο αποσυνδέεται και παρ ότι είναι αναμμένο το λαμπάκι της συσκευής το δείχνει ως unknown device και δε το αναγνωρίζει με τίποτα. Μόνο με restart ξαναμπαίνει για 1-2' και τέλος, τα ίδια, τα ίδια κάνει σε Win 7 και 10. Παλιά λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα, για πάνω από 4-5 χρόνια.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει:

- Δοκιμή της κάρτας σε άλλο pc, δούλευε απροβλημάτιστα για ώρες.

- Επανεγκατάσταση drivers μέσω του driver manager

- Εγκατάσταση των drivers από το cdάκι που είχε έρθει μαζί με την κάρτα, αλλά και τους νέους από την TP-LINK.

- Format 2-3 φορές και επαναφορά συστήματος σε Windows 7 και 10. Δουλεύει καλά αρχικά αλλά μετά ξεκινάει τα προβλήματα ξανά.

- Έλεγχος όλων των συνδέσεων στη mobo.

Μπορεί να είναι και θέμα των USB θυρών, καθώς παλιά το ποντίκι έκανε παιχνίδια, αναβόσβηνε το λαμπάκι και συνδεοαποσυνδεόταν συνεχώς, διορθώθηκε αυτό το θέμα όταν πήρα PS2toUSB adapter και τότε παρουσιάστηκε το θέμα στην κάρτα (αν θυμάμαι καλά). Αλλά ακόμα και τότε δεν είχα κανένα θέμα με USB flashάκια και μεταφορά μεγάλων αρχείων από το flashάκι στον HDD το οποίο διαρκούσε για ώρα και δεν υπήρχε διακοπή της διαδικασίας. H mobo είναι η Gigabyte GA-965P-S3.

Το άλλο κουλό που γίνεται είναι ότι σε Linux Ubuntu και Antergos δουλεύει μια χαρά, χωρίς θέμα (αν εξαιρέσουμε ότι σε ubuntu mate θέλει αλλαγή στους drivers μάλλον καθώς σέρνεται τελείως το δίκτυο, σε Antergos πάει πολύ καλύτερα η ταχύτητα δικτύου). Δεν είναι λύση το Linux όμως καθώς το desktop χρησιμοποιείται από άτομα που κάνουν συνεχή χρήση του Skype (βιντεοκλήσεις), και κάνουν ripping κασετών σε ψηφιακά αρχεία και έχουν μάθει τη διαδικασία στα windows..

Καμιά ιδέα κανείς τι παίζει να έχει γίνει; Ή πως μπορώ να το διορθώσω; H μια λύση είναι να πάρω pci κάρτα δικτύου, αλλά καθώς είναι και pc δεκαετίας δε θα ήθελα να ξοδευτώ και δεν παίζει και πολύ χρήμα για καταστάσεις που δεν ξέρω αν λειτουργήσει και αυτή..

Δημοσ.

Αυτά είναι συμπτώματα ότι είναι προβληματική η κάρτα χωρίς φυσικά να είναι 100% σίγουρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν εχεις την δυνατότητα βέβαια είναι να το εγκαταστήσεις σε ένα άλλο μηχάνημα όπως και έκανες αλλά για αρκετό καιρό μιας και αυτό το πρόβλημα μπορεί να το κάνει μια στο τόσο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μάλλον θέμα της θύρα USB είναι. Καμιά φορά σταβονουν και ανοίγουν με αποτέλεσμα να μπαίνει λίγο στραβά η κάρτα και να μην κάνει τέλεια επαφη. Γι αυτό σου δουλεύουν άλλες συσκευές αλλά κολλάει το wifi σε άσχετες στιγμές.

Δημοσ.

Εχω ακριβως την ιδια συσκευη και οταν κατεβαζω καποιο αρχειο, οταν φτανει max speed δουλευει για 5 λεπτα και μετα απλα το πρασινο λαμπακι μενει μονιμα αναμενο και η συσκευη δεν λειτουργει

Δημοσ.

Αυτά είναι συμπτώματα ότι είναι προβληματική η κάρτα χωρίς φυσικά να είναι 100% σίγουρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν εχεις την δυνατότητα βέβαια είναι να το εγκαταστήσεις σε ένα άλλο μηχάνημα όπως και έκανες αλλά για αρκετό καιρό μιας και αυτό το πρόβλημα μπορεί να το κάνει μια στο τόσο. 

Σχεδόν 10 μέρες πια την βάζω για ώρες στο λαπτοπ (κλείνω τελείως την εσωτερική κάρτα ναι :P), και δε με έχει εμφανίσει τίποτα.. Λειτουργεί απρόσκοπτα.. Οπότε ή θέμα USB ή για κάποιο λόγο τα windows ξαφνικά αποφάσισαν να μην ανταποκρίνονται..

Μάλλον θέμα της θύρα USB είναι. Καμιά φορά σταβονουν και ανοίγουν με αποτέλεσμα να μπαίνει λίγο στραβά η κάρτα και να μην κάνει τέλεια επαφη. Γι αυτό σου δουλεύουν άλλες συσκευές αλλά κολλάει το wifi σε άσχετες στιγμές.

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αλλά με στικάκια ενώ τα έχω να αντιγράφουν αρχείο για κανα δεκάλεπτο (usb 1 γαρ) πως και δεν εμφανίζει σφάλμα;

Εχω ακριβως την ιδια συσκευη και οταν κατεβαζω καποιο αρχειο, οταν φτανει max speed δουλευει για 5 λεπτα και μετα απλα το πρασινο λαμπακι μενει μονιμα αναμενο και η συσκευη δεν λειτουργει

Ισχύει ότι *μερικές φορές* μένει μόνιμα αναμένο και σε μένα, άλλες φορές αναβοσβήνει κανονικά, αλλά δε λειτουργεί και πάλι. Βρήκες κάποιο τρόπο επίλυσης;

Δημοσ.

Οχι δεν βρηκα.. Θεωρω οτι ειναι hardware το ζητημα.. Παρατηρω το φαινομενο μονο κατα το downloading μετα απο λιγη ωρα οπως ειπα.

Δημοσ.

Στο έκανε εξαρχής; Καθώς εμένα εδώ και χρόνια πήγαινε τρένο, και κατα κύριο λόγο το πισί αυτό το είχα ως κατεβαστήρι και δε με είχε εμφανίσει πρόβλημα. Για αυτό έχω σκαλώσει τώρα και δε βρίσκω λύση..

Δημοσ.

Στο έκανε εξαρχής; Καθώς εμένα εδώ και χρόνια πήγαινε τρένο, και κατα κύριο λόγο το πισί αυτό το είχα ως κατεβαστήρι και δε με είχε εμφανίσει πρόβλημα. Για αυτό έχω σκαλώσει τώρα και δε βρίσκω λύση..

Την εχω 4 χρονια περιπου την συσκευη.. ξεκινησε απο περυσι να μου τα κανει αυτα.. Δεν νομιζω να υπαρχει καποια λυση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...