Προς το περιεχόμενο

PC/Console Games videos thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ τα κάνω πιο πολύ stream στο Twitch και τα κρατάω αρχείο εκεί σε πιο καλή ποιότητα και από το twitch μπορώ με ένα click να το πετάξω στο YouTube γλυτώνοντας το upload από το δικό μου net ή να το πάρω σαν download! Μετά το ανεβάζω στο FaceBook.

Και να πω κάτι ακόμα, κάνω stream σε ένα site που λέγεται restream.io από εκεί κάνεις link το twitch, youtube, hitbox, beam και άλλα (όχι όμως fb :( ) και εσύ streamάρεις εκεί και αυτό σε όλα τα κανάλια σου ταυτόχρονα! 

Έχει και ένα app για να βλέπεις το chat 

• Like 2
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον ξεκιναω να παιζω για 1η φορα το Horizons Zero Dawn.

Βαζω εδω το link αν βαριεται κανεις και θελει να το δει για λιγο.

Εννοειται S-P-O-I-L-E-R-S!!!

Let the journey begin!

Επεξ/σία από vste
  • Like 2
Δημοσ.
Απο την στιγμη που ο φιλος xtrmsnpr εβαλε το παλαιο μου video με τα AMBX φωτα σκεφτηκα να φτιαξω ενα καλυτερο.

Απο την στιγμη που η μοναδικη καμερα που εχω ειναι η αθλια του xiaomi Note 3 pro χρειαζοταν μια πατεντα ωστε να δειξει οσο το δυνατον καλυτερα.

Λοιπον χρησιμοιποιησα το Xiaomi για να γραψω live την οθονη του projector και ταυτοχρονα εκανα capture τα παιχνιδια στην Hauppage HD PVR2. Στην συνεχεια εβαλα overlay την εσωτερικη εγγραφη πανω στο video του Xiaomi, τα συγχρονισα και εκανα τα cuts, εβαλα μουσικη, κλπ.

Δυστυχως στην 1η προσπαθεια εφαγα copyright claim στο Youtube για την μουσικη του Last Ninja 3 (παιχνιδι 30ετιας για C64!!) και αναγκαστηκα να το ξανακανω rendering με την μουσικη του Golden Axe. Ελπιζω να την σκαπουλαρω αυτη την φορα.

Η 1η εκδοση (με πολυ καλυτερη μουσικη κατα την γνωμη μου) βρισκεται στο Facebook: https://www.facebook.com/GrumpyOlderGamer/videos/231992860597388/

Για πειτε γνωμη παιδες. Δεκτη και αυστηρη κριτικη γιατι τωρα ξεκινησα να πειραματιζομαι με video editing και θελω να βελτιωθω. :)

Δημοσ.

Σημερα με τις VDSL συνδεσεις 

Που τις είδες ? 1.5 χιλιόμετρο από την Ακρόπολη είμαι και δεν υποστηρίζεται καν στη περιοχή.

• Like 2
Δημοσ.

Που τις είδες ? 1.5 χιλιόμετρο από την Ακρόπολη είμαι και δεν υποστηρίζεται καν στη περιοχή.

Το κεντρο ειναι πονεμενη περιπτωση δυστυχως. Στα νοτια προαστια παντως οι περισσοτεροι φιλοι και γνωστοι εχουν περασει σε VDSL. Φανταζομαι και σε αλλες περιοχες θα εχει αρκετη διήθηση. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το Astebreed ειναι διαμαντακι παιχνιδι αν ειναι καποιος οπαδος των bullet hell shoot em ups! Αν του αρεσει δε και η Ιαπωνικη σχολη παραδεισος!

Μαζι με το Sine Mora ειναι απο τα αγαπημενα μου.

Αυτη την στιγμη παιζει στα 15 ευρω στο Steam αλλα βγαινει συχνα σε προσφορα. Το ειχα τσιμπησει για 5 ευρω. http://store.steampowered.com/app/283680/

https://www.youtube.com/watch?v=A6WNzCK8UO8

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα περασα σε local capture και στην συνεχεια upload. Τα 5Mbps δεν επαρκουν για αξιοπρεπες Streaming ειδικοτερα εαν κανεις ολη την δουλεια σε ενα αρχαιο laptop Dell E6410 με αργο i5 mobile επεξεργαστη.

Επισης ετσι εχω το πλεονεκτημα οτι πριν ανεβασω το video μπορω να το κανω trim και να κοψω menus, game over, loading screens, κα. Τελος επιτελους 60 fps πραγμα σημαντικο.

Το μεγαλο μειονεκτημα βεβαια ειναι οτι για ενα video 3 ωρων χρειαζεται 7 ωρες re encode μετα την επεξεργασια με το VSDC και το μεγεθος αρχειου για 720p @60 fps ειναι πανω απο 20GB. 13 ωρες ανεβασμα στο Youtube!

Παντως για αξιοπρεπες real time streaming χρειαζεται τουλαχιστον 10Mbps οποτε εχουμε καιρο ακομα. :)

Για συγκριση εδω ειναι ενα Video του Mass Effect με απευθειας streaming χρησιμοποιωντας το OBS:

https://www.youtube.com/watch?v=OpobOhn01Bk

Και εδω ειναι το Nier: Automata το οποιο εγινε capture τοπικα και στην συνεχεια upload στο YT. Καμια σχεση!

https://www.youtube.com/watch?v=NYT6NuIgRGc

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πανηγυρική επιστροφή στο streaming με Dead Cells :P 

Απο animation το παιχνίδι τα σπάει πάντως, το combat κυλάει αρκετά ευχάριστα και (για early access rogue-like) έχει και αρκετό content/levels/όπλα για να "παίξει" κάποιος.

Guest star στο chat o συμφορουμίτης Bagerisu :P

https://www.youtube.com/watch?v=0GlO6EhM_tQ

• Like 3
Δημοσ.

Πανηγυρική επιστροφή στο streaming με Dead Cells :P 

Απο animation το παιχνίδι τα σπάει πάντως, το combat κυλάει αρκετά ευχάριστα και (για early access rogue-like) έχει και αρκετό content/levels/όπλα για να "παίξει" κάποιος.

Guest star στο chat o συμφορουμίτης Bagerisu :P

https://www.youtube.com/watch?v=0GlO6EhM_tQ

Λιγο off topic αλλα μιας και σκεφτομαι να βαλω και εγω την αφεντομουτσουναρα μου ποσο περιπου θα στοιχησει ενα μικροφωνο που να κανει δουλεια?

• Like 1
Δημοσ.

Λιγο off topic αλλα μιας και σκεφτομαι να βαλω και εγω την αφεντομουτσουναρα μου ποσο περιπου θα στοιχησει ενα μικροφωνο που να κανει δουλεια?

Έχει πέσει πολλή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα - γενικά δεν νομίζω να υπάρχει μόνο μια "σωστή" λύση και εννοείται δεν είμαι expert στο θέμα (αν πρόσεξες, έχω ένα θεματάκι με τα levels και το background noise γενικά, οπότε.... take the advice at your own discretion :P).

Κατ'εμέ, εξαρτάται απο τρεις παράγοντες:

Χώρος/Διαρρύθμιση: Ανάλογα με τον ελεύθερο χώρο που έχεις για να τοποθετήσεις μικρόφωνο, περιορίζονται και οι επιλογές σου.  Υπάρχουν πολλά μικρόφωνα που "απαιτούν" χρήση boom/scissor stand για να μην εφάπτονται στο γραφείο/τραπέζι (γιατί οι κραδασμοί απο keyboard/mouse/γενική χρήση όπως αν ακουμπήσεις ποτήρι κ.τ.λ. ακούγονται αν το μικρόφωνο ακουμπά στην επιφάνεια του τραπεζιού). Αν ο χώρος είναι περιορισμένος για κάτι τέτοιο, η πιο καλή επιλογή είναι headset mic (δεν έχω κάποια εισήγηση γιατί δεν χρησιμοποίησα ποτέ headset mic για streaming, αλλά απο ένα γρήγορο googling βλέπω κάποια recommendations προς Logitech ή HyperX μεριά που ξεκινάνε απο $50-$60).

Background Noise/Ηχομόνωση: Το κύριο πρόβλημα για εμένα, οι εξωτερικοί θόρυβοι επηρεάζουν τον τύπο του μικροφώνου που θα σου κάνει καλύτερη δουλειά. Γενικά (και πολύ απλοποιημένα), υπάρχουν δύο τύποι μικροφώνων - condenser και dynamic.

Τα condenser mic συνήθως δίνουν καλύτερο ήχο αλλά λόγω του τρόπου λειτουργίας τους "πιάνουν" πιο εύκολα ανεπιθύμητους ήχους (για παράδειγμα, επειδή το διαμέρισμα μου έχει χάλια ηχομόνωση και η τα παράθυρα της πολυκατοικία ανοίγουν σε κύριο δρόμο της πόλης, με condenser mic πρέπει να χρησιμοποιώ φίλτρα/gates μέσω προγραμμάτων για να "κόβω" τους ανεπιθύμητους ήχους, με αντίκτυπο στην τελική ποιότητα).

Τα dynamic mic, απο την άλλη, έχουν κάπως πιο "μηχανικό" ήχο (καθώς ο τρόπος κατασκευής τους είναι πιο ευνοϊκός για instruments παρά φωνή) αλλά λόγω της πιο χαμηλής τους ευαισθησίας, δεν "πιάνουν" τόσο background noise όσο τα condenser.

Τέλος, budget: Επειδή το συγκεκριμένο "άθλημα" έχει πολλά budget range, υπάρχουν πολλές εισηγήσεις ανάλογα με τι χρειάζεσαι βάση των πιο πάνω.

Για αρχή και budget range κάτω απο €100, μπορείς να δείς είτε το Audio-Technica ATR2100 απο dynamic mic ή το Blue Snowball απο condenser - και τα δύο συνδέονται μέσω USB οπότε δεν χρειάζεσαι επιπρόσθετο audio interface, και μπορείς να δώσεις κάπου €5-15 παραπάνω για ένα scissor arm ώστε να αποφεύγεις τους κραδασμούς απο τις βάσεις τους.

Για πίο ψαγμένες καταστάσεις, οι καλύτερες επιλογές απο θέμα cost/performance ratio είναι είτε το Audio-Technica AT2020 (condenser, USB, βγαίνει κάπου €140), το Blue Yeti (condenser, USB, πάλι κάπου €140) ή το RØDE Podcaster (dynamic, USB, κάπως πιο ακριβό γύρω στα €200), plus πάντα κάποιο boom/scissor arm για €5-15.

Υπάρχουν εννοείται και φθηνότερα (και πιθανόν καλύτερα για εσένα), αλλά τα πιο πάνω είναι γενικά τα πιο "recommended" για live streaming. For the record, χρησιμοποιώ Blue Yeti (που το είχα πάρει κάπου €115 μεταχειρισμένο) με ένα scissor arm των €10-κάτι, plus ένα pop filter που κόστισε κάπου €8 (κόβει συριστικούς ήχους και την αναπνοή όταν το μικρόφωνο είναι πολύ κοντά στο πρόσωπο), όλα απο Amazon UK.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...