Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινα επειδη εχω μπερδευτει με τα xiaomi και το αν εχουν ελληνικη γλωσσα η οχι. Μπορει καποιος να μου απαντησει με σιγουρια αν διαθετουν ελληνικη γλωσσα κατα την αγορα τους; δεν θελω σε καμια περιπτωση να μπλεξω με custom roms κτλ. Ουτε τον χρονο εχω ουτε την διαθεση.

Ευχαριστω πολυ..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσες συσκευές βλέπεις να έχουν Official Global ROM διαθέτουν και την ελληνική γλώσσα out of the box.

Παράδειγμα τέτοιο είναι το Xiaomi Redmi Note 3 Pro με τον Snapdragon (kenzo) καθώς και η international εκδοση του (kate) η οποία έρχεται και επίσημα στην Ελλάδα.

Αντίθετα η "ίδια" συσκευή (Xiaomi Redmi Note 3) με τον Mediatek (hennessy) επεξεργαστή δεν υποστήριζει Global ROM και για ελληνικά αναγκαστικά θα πας σε custom rom.

Προσοχή μόνο καθώς πολλά καταστήματα δηλώνουν ότι οι συσκευές τους περιέχουν την ελληνική γλώσσα μέσω multilingual rom που στην ουσία είναι μια custom (fake) rom με μηδενική υποστήριξη.

Οπότε αν θέλεις ελληνικά out of the box πηγαίνεις σε συσκευές που υποστήριζουν την official global rom της xiaomi.

Αν δεν κάνω λάθος όλες οι συσκευές της xiaomi που εισάγονται επίσημα στη χώρα μας εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως θα το γνωριζω αυτο που λες ομως.. λογικα μιλαμε για μεγαλα καταστηματα σιγουρα οπως Κωτσοβολος κτλ.. στα υπολοιπα γνωστα κινητομαγαζα πως μπορεις να το ξερεις απο πριν;

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πως θα το γνωριζω αυτο που λες ομως.. λογικα μιλαμε για μεγαλα καταστηματα σιγουρα οπως Κωτσοβολος κτλ.. στα υπολοιπα γνωστα κινητομαγαζα πως μπορεις να το ξερεις απο πριν;

Εδώ είναι όλες οι επίσημες rom από την xiaomi

http://en.miui.com/download.html

Διαλέγεις ποια συσκευή σε ενδιαφέρει και δείχνει εάν υπάρχει global rom και μάλιστα ποια έκδοση του miui τρέχει.

Πχ όπως λέει ο φίλος εδώ είναι το redmi note 3  http://en.miui.com/download-301.html#438 

Βλέπεις ότι έχει επιλογή μόνο Redmi Note 3 MTK China για την έκδοση με τον MTK.

Αν δεν έχει Global version δεν έχει ελληνικά από μόνο του, πρέπει να περάσεις custom rom.

Επίσης το ότι υπάρχει global rom από την xiaomi για ένα κινητό δεν σημαίνει οτι και ο κινέζος θα στο στείλει με την global rom εκτός και εάν το ζητήσεις εσύ ή το λέει από μόνος του .Αυτά που εισάγονται επίσημα και τα πουλάνε οι αλυσίδες εδώ έρχονται πάντα με την global και ελληνικά , δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Δημοσ.

Προσθέτωντας στα όσα σωστά αναφέρει ο φίλος dexterios παραπανω, όσον αφορά τα skroutzoμαγαζα καλό είναι να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους πριν την αγορά ώστα να ξεκαθαρίσεις με ποια rom έρχονται εφόσον δεν πρόκειται για ελληνική εισαγωγή.

Δημοσ.

Ειλικρινα επειδη εχω μπερδευτει με τα xiaomi και το αν εχουν ελληνικη γλωσσα η οχι. Μπορει καποιος να μου απαντησει με σιγουρια αν διαθετουν ελληνικη γλωσσα κατα την αγορα τους; δεν θελω σε καμια περιπτωση να μπλεξω με custom roms κτλ. Ουτε τον χρονο εχω ουτε την διαθεση.

Ευχαριστω πολυ..

εντελως φιλικα, μην πάρεις...

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ..

Αν θες να εισαι σιγουρος για τα ελληνικά μπορείς να το αγοράσεις απο αυτά τα καταστηματα που ειναι απο επισημο εισαγωγεα και έχουν σιγουρα ελληνικά οπως επισης και 2 χρόνια εγγυηση

http://www.xiaomi-greece.gr/sales-points

Δημοσ.

ρωτά μας εδώ και θα σου πούμε οποία συσκευή σ ενδιαφέρει

Δημοσ.

εντελως φιλικα, μην πάρεις...

Εντέλως φιλικά γιατί !!!

Ευχαριστω πολυ..

Με πόλυ απλά λόγια αν το πάρεις από κάποιο κατάστημα απο Σκρουτζ δεν θα έχει επίσημη ρομ,άσχετα αν εχει Ελληνικά .

Θα πας μόνο στα επίσημα καταστήματα που σου υποδειξανε http://www.xiaomi-greece.gr/sales-points για να μην εχεις μπλεξίματα με ρομ και τα σχετικά .

Βέβαια τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν και συγκεκριμένα κινητά ,δεν τα έχουν όλα

• Like 1
Δημοσ.

Για να γινω πιο συγκεκριμενος ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο κινητα:

Αν παω σε xiaomi σε αυτό

http://www.kotsovolos.gr/site/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/171002-xiaomi-redmi-note-4-32gb-dual-sim-grey

Αν τελικά παω σε σκρουτζομαγαζο αυτο

http://www.skroutz.gr/s/9306016/Huawei-P9-Lite-3GB-16GB.html

Αν εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο ευχαριστως να το ακουσω. Ξαναλεω οτι δεν εχω καμια διαθεση να μπλεξω με custom roms κτλ. Το παιρνω βαζω τη σιμ και τελος. Ενα δευτερο λιγοτερο σημαντικο κριτηριο το χρωμα το οποιο πρεπει να ειναι κατι σε μαυρο η γκρι. Ασπρα χρυσα κτλ απορριπτονται.

Δημοσ.

επειδη τα ΧΙΑΟΜΙ, οντως ειναι λιγο μπελας (ΜΟΝΟ αν αγορασεις απ'εξω, λογω ROM), καλυτερα θα ηταν

1. ειτε να πηγαινες σε ενα ελληνικο καταστημα, απο αυτα που τα εχουν, και να το δεις στα χερια σου,

2. ειτε να πας προς την αλλη επιλογη -P9 lite- το οποιο ειναι εξισου καλη συσκευη και πιο μικρη μαλιστα (5,2")...!

προσεξε μονο οτι το Huawei ειναι SINGLE SIM, ενω τα XIAOMI ειναι DUAL SIM, αν σε ενδιαφερει αυτο. 

ΥΓ και η επισημη Global Official του KENZO, ακομα ΔΕΝ εχει ελληνικη γλωσσα. μολις πριν 10-15 μερες την περασα...!!! μαλλον ΘΑ μπουν, απο οτι λεγεται, σε επομενη αναβαθμιση.  μεχρι στιγμης, επισημα ελληνικη γλωσσα εχει το KATE που ειναι η International εκδοση.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο(Xiaomi) ναι μεν καλο αλλά για μένα να το αποφυγής .

Καλύτερα με Snapdragon.

Θα σου έλεγα το redmi note 3 που έχει ο Κωτσοβολος(199€) αλλά το εχει σε χρυσό.

Πας για το P9 lite με τα 3GB ram

Δημοσ.

Το Kenzo στην επίσημη global stable rom έχει ελληνικά μετά την 8.1 εσύ ποια έχεις περάσει και δεν έχει ελληνικά;; ανέβασε sreenshot.

δεν το εχω στα χερια μου. ειχα βαλει μια εκδοση 8.0.... κατι,  δεν θυμαμαι ακριβως τωρα, αλλα δεν νομιχω να ηταν 8.1.  και μολις το ανοιξα και το σεταρισα, και συνδεθηκε σε ιντερνετ, πηρε και μια αναβαθμιση, μονο του. 

αλλα δεν θυμαμαι τωρα, ακριβως ποια εκδοση εχει.  

παντως επειδη το ειχα συζητησει με τα παιδια του miui.gr, ειχαμε δει οτι σε καποια επομενη αναβαθμιση θα εμπαιναν και τα ελληνικα. απλα δεν ξεραμε ακριβως ποτε θα γινοταν το Update.  

απο οτι ειδα, τωρα που εριξα και μια ματια επι τη εκαιρια, βγηκε/βγαινει και  miui 8.2 global stable απο τις 16/2...!!! 

Currently supported devices:
Mi Max / Mi Max Prime / Mi 4i / Mi 3 / Mi 4 / Mi Note / Redmi 1S / Redmi Note 4G

The following devices will be receiving the update progressively starting from 20th Feb 2017:

Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 4 MTK, Redmi Note 2, Redmi Note Prime, Mi 2/2S, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 3/Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi Note 4 Qualcomm, Redmi 4, Redmi 4 Prime

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...