Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από αυτά που γράφεις φαίνεσαι μεγάλος γνώστης της αγοράς!

Από εταιρείες security ποιες προτείνεις;

Λογω off-topic, θα στειλω PM ;)

Κλασσικές δικαιολογίες και κλαψουρίσματα.. άμα σου αρέσει ο προγραμματισμός και θές να κάνεις καριέρα απο τη φύση του επαγγέλματος σε κυνηγάνε οι εργοδότες και όχι εσύ τους εργοδότες.. 

Οι καλύτεροι προγραμματιστές που γνωρίζω δέν είχαν κάν σπουδάσει πληροφορική και πήγαν να βγάλουν ένα μπάτσελορ για να μην έχουν δικαιολογία οι εργοδότες και τους δίνουν λιγότερα χρήματα... 

(Δευτερο off-topic)

Προσωπικα, κυνηγησα και ανταποκριση δεν ειδα ενω θελησα να παρουσιασω δειγμα της τοτε εργασιας μου (πλεον θυμαμαι ελαχιστα εως και μηδαμηνα, γιατι αμα το αφησεις σε αφηνει.....)

Ολο αυτο που λες ισχυει, αλλα στο εξωτερικο....Οσοι το κυνηγησαν πριν το '10 και μπορεσαν να προωθηθουν, ναι τα καταφεραν!

Πλεον εντος Ελλαδας αν δεν εχεις προυπηρεσια, δεν ασχολουνται ουτε για την τυπικη συνεντευξη! (σε ολους τους τομεις)

Όσοι φιλοι μου συνεχισαν σε κολεγιο για bachelor, μιας και δεν βρηκαν τιποτα, αναγκαστηκαν και εφυγαν εξωτερικο ως beta testers σε παιχνιδια....(ουσιαστικα εντοπιζαν λαθη στον κωδικα..)

Για να μην κουραζω, ΤS οπωσδηποτε εστιασε σε C++ ως πρωτευουσα γλωσσα προγραμματισμου, οι υπολοιπες θα ερθουν....

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ηλεκτρονικές επιθέσεις μετά την Πολωνία.. πρώτον γιατί η Ελλάδα είναι σε παρακμή και έχουμε γεμίσει άνεργους έξυπνους και δεύτερον γιατί έχουμε τους πλουσιότερους εφοπλιστές στο κόσμο και ώς γνωστόν οι περισσότερες χακεριές παίζουν σε λιμάνια και πλοία... 

Οι μισοί καλύτεροι Ελληνες προγραμματιστές δουλεύουν σε cyber-security σε ναυτηλιακές και οι άλλοι μισοί είναι τοπ χακεράδες

Μήν μας λές λοιπόν ότι η Ελλάδα δέν έχει ευκαιρίες για εξέλιξη.. 

Δημοσ.

Δηλαδη οτι μας χακαρουν ειναι συνδεδεμενο με το οτι εχουμε κ ανεργους, δε καταλαβαινω, και λες οι αλλοι μισοι ειναι τοπ χακεραδες, αρα υπαρχουν ευκαιριες για εξελιξη,

wtf

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δηλαδη οτι μας χακαρουν ειναι συνδεδεμενο με το οτι εχουμε κ ανεργους, δε καταλαβαινω, και λες οι αλλοι μισοι ειναι τοπ χακεραδες, αρα υπαρχουν ευκαιριες για εξελιξη,

wtf

Troll of the month, μη δίνεις σημασία...

• Like 2
Δημοσ.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ηλεκτρονικές επιθέσεις μετά την Πολωνία.. πρώτον γιατί η Ελλάδα είναι σε παρακμή και έχουμε γεμίσει άνεργους έξυπνους και δεύτερον γιατί έχουμε τους πλουσιότερους εφοπλιστές στο κόσμο και ώς γνωστόν οι περισσότερες χακεριές παίζουν σε λιμάνια και πλοία... 

Οι μισοί καλύτεροι Ελληνες προγραμματιστές δουλεύουν σε cyber-security σε ναυτηλιακές και οι άλλοι μισοί είναι τοπ χακεράδες

Μήν μας λές λοιπόν ότι η Ελλάδα δέν έχει ευκαιρίες για εξέλιξη.. 

Δυστυχως αυτοι οι εξυπνοι ανεργοι φευγουν (το αν κανουν καλα ή οχι δεν θα το κρινω...)

Οποτε ας γινει Hacker να αναγνωριστει η αξια του! :D

Σε ολους τους τομεις, οποτε λενε δουλειες υπαρχουν, ξερεις τι λεω? αφου υπαρχουν και εισαι expert, βρες μου!

Μη με αναγκαζετε να βγαινω off-topic :P

Δημοσ.

Οικονομικά ενώ δεν το έχει με τα μαθηματικά?

Ναι αλλά στην πληροφορική δε θα του χρειαστούν τα μαθηματικά;

Ειδικά αν πάει σε κάποια σχολή πληροφορικής, θα έχει αρκετά μαθήματα με μαθηματικά (το γνωρίζεις φυσικά και εσύ και εγώ και όλοι μας)

Εκτός αν γίνει κάτι του στυλ code monkey.

(έγραψα βλακείες χωρίς να τα διαβάσω όλα)

Από την άλλη, μπορεί να π'αει να μαθητεύσει δίπλα στο φίλο kostazabo και να του μάθει μπαλίτσα σε μαθηματικά και αλγορίθμους μέσα σε μια βδομάδα xD

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα παιδια , ειμαι 16 ετων και θελω να ακολουθήσω την δουλεια του προγραμματιστη κλπ ...

....εδω να πω πως απο μαθηματικά δεν τα πολυ παω καλα 

Γειά σε όλους!

Επείδη νομίζω ότι το θέμα πλάτιασε, επιτρέψτε μου να δώσω στον joker ορισμένες συμβουλές, απο μέσα.

Να πω αρχικά ότι τέλειωσα το Μαθηματικό Αθήνας το 2009, και από τότε κάνω μάθημα (ιδιέταιρα-φροντιστήριο) σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές. Φέτος τελειώνω το Master μου στα Πληροφοριακά Συστήματα στο ΕΑΠ.

Φίλε jokerdark:

1) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:

Η Ανάλυση που διδάσκεστε στο Λύκειο (μελέτη συναρτήσεων) και  η αναλυτική γεωμετρία (Β Λυκειου Κατευθυνση) δεν έχει καμία σχεση με τα μαθηματικά που θα χρειαστείς προγραμματιστικά.

Ναι μεν, αν περασεις σε κάποιο ΑΕΙ να τα δεις μπροστά σου, αλλά θα είναι κανα δυο μαθηματα. 

Τα μαθηματικά που θα χρειαστείς πραγματικά, πιστεύω ότι θα σου αρέσουν περισσότερο:

Λογική, Γραμμική Άλγεβρα, Υπολογιστική Πολυπλοκότητα, Θεωρία Αριθμών, Πιθανότητες κλπ (η ποσότητα και η ποιότητα διαφέρει βέβαια στα ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ, απο περισσότερο σε λιγότερο)

2) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Εγώ πάντα στους μαθητές μου προτείνω τα εξής:

Μαθένετε την ΓΛΩΣΣΑ του Λυκείου σε καλό επίπεδο, ώστε να δείτε τι ακριβώς παίζει. Επαναλήψεις,Πίνακες, αναζήτηση, ταξινόμηση κλπ. Απο θεωριτικής πλευράς είναι υπερπλήρης, τα προβλήματα που έχουν τα βιβλία σε μπάζουν στην αλγοριθμική σκέψη μια χαρά.

Από κει και πέρα πας σε γλώσσα του στυλ Python ή Matlab, που είναι μια ομαλή μετάβαση απο τη ΓΛΩΣΣΑ (στο 90% αλλάζεις τις εντολές απο Ελληνικά σε Αγγλικά, και έτοιμος).

Εντελώς υποκειμενικά μετά, θα σου πω μάθε C, γιατί απλά είναι τα θεμέλια του προγραμματιστικού κόσμου.

Mike

Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Επείδη νομίζω ότι το θέμα πλάτιασε, επιτρέψτε μου να δώσω στον joker ορισμένες συμβουλές, απο μέσα.

Να πω αρχικά ότι τέλειωσα το Μαθηματικό Αθήνας το 2009, και από τότε κάνω μάθημα (ιδιέταιρα-φροντιστήριο) σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές. Φέτος τελειώνω το Master μου στα Πληροφοριακά Συστήματα στο ΕΑΠ.

Φίλε jokerdark:

1) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:

Η Ανάλυση που διδάσκεστε στο Λύκειο (μελέτη συναρτήσεων) και  η αναλυτική γεωμετρία (Β Λυκειου Κατευθυνση) δεν έχει καμία σχεση με τα μαθηματικά που θα χρειαστείς προγραμματιστικά.

Ναι μεν, αν περασεις σε κάποιο ΑΕΙ να τα δεις μπροστά σου, αλλά θα είναι κανα δυο μαθηματα. 

Τα μαθηματικά που θα χρειαστείς πραγματικά, πιστεύω ότι θα σου αρέσουν περισσότερο:

Λογική, Γραμμική Άλγεβρα, Υπολογιστική Πολυπλοκότητα, Θεωρία Αριθμών, Πιθανότητες κλπ (η ποσότητα και η ποιότητα διαφέρει βέβαια στα ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ, απο περισσότερο σε λιγότερο)

2) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Εγώ πάντα στους μαθητές μου προτείνω τα εξής:

Μαθένετε την ΓΛΩΣΣΑ του Λυκείου σε καλό επίπεδο, ώστε να δείτε τι ακριβώς παίζει. Επαναλήψεις,Πίνακες, αναζήτηση, ταξινόμηση κλπ. Απο θεωριτικής πλευράς είναι υπερπλήρης, τα προβλήματα που έχουν τα βιβλία σε μπάζουν στην αλγοριθμική σκέψη μια χαρά.

Από κει και πέρα πας σε γλώσσα του στυλ Python ή Matlab, που είναι μια ομαλή μετάβαση απο τη ΓΛΩΣΣΑ (στο 90% αλλάζεις τις εντολές απο Ελληνικά σε Αγγλικά, και έτοιμος).

Εντελώς υποκειμενικά μετά, θα σου πω μάθε C, γιατί απλά είναι τα θεμέλια του προγραμματιστικού κόσμου.

Mike

Τα μαθηματικά του Computer Science δέν έχουν καμιά σχέση με τα μαθηματικά του Λυκείου... 

Παιδί μου joker, διάβασε σχεσιακό λογισμό , συναρτησιακές εξαρτήσεις και κανονικοποίηση.. άστα τα μαθηματικά του Λυκείου!!!

Οι Ινδοί ξεκινάνε προγραμματισμό απο πιό νεαρή ηλικία από τη δική σου!

Ορίστε τα sites που μπορείς να μπείς και να δείς κάποια programming challenges.. 

http://www.afdemp.org/top10codingchallengewebsites/ 

Πάρε και ενα βιβλιαράκι στα ελληνικά να ασχολείσαι μέχρι να μάθεις καλά αγγλικά.. 

http://studentguru.gr/m/books/134627

Μπαίνε σε tutorialspoint, w3Schools και γενικά οτι βρίσκεις σε απλό tutorial να μαθαίνεις και άμα σου αρέσουν θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα θα μαθαίνεις... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...