Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζονται προχωρημενα μαθηματικά για να δουλεψεις ως προγραμματιστής. Ειδικά στο Ελλαδισταν που οι περισσότερες δουλειες είναι πάρε τα δεδομένα από εδώ καντά δύο σβούρες και ριχτα αλλού ... Crud με άλλα λόγια

Καθαρό ETL/ELT σε BI ? Interface agreements and development ? Reporting ? Database design ? Software engineer σε έτοιμο προϊόν ? Static web pages ? Dynamic web pages ? Database development T/SQL -PL/SQL ? Σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε και άλλα

Έχοντας δουλέψει ως team leader σε έργο με δύο τεχνολογίες παράλληλα PL/I σε Z/OS και SSIS σε SQL server το πρόβλημα των νέων παιδιών είναι να αποκτήσουν την αλγοριθμική σκέψη και πως με τα εργαλεία που έχουν στα χέρια τους μπορούν να δώσουν λύση.Οχι αν είναι αστέρια στα μαθηματικά

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εχεις κ εμπειρια οποτε κατι παραπανω ξερεις στον τομεα, εγω τωρα τελειωνω απο σχολη και θελησα να ψαχτω για gaming development και μου ζητησαν της Παναγιας τα ματια απο μαθηματικα κυριως πανω σε ai (ξεκινησαμε απο Markov και πηγε παρακατω το θεμα), καλα εννοειται ολες οι δουλειες δεν ειναι ιδιες και δεν απαιτουν το ιδιο βαθος σε μαθηματικα, προς Θεου, απλα για να αποκτησεις την αλγοριθμικη σκεψη που λες, νομιζω ειναι πολυ σημαντικα

Δημοσ.

εχεις κ εμπειρια οποτε κατι παραπανω ξερεις στον τομεα, εγω τωρα τελειωνω απο σχολη και θελησα να ψαχτω για gaming development και μου ζητησαν της Παναγιας τα ματια απο μαθηματικα κυριως πανω σε ai (ξεκινησαμε απο Markov και πηγε παρακατω το θεμα), καλα εννοειται ολες οι δουλειες δεν ειναι ιδιες και δεν απαιτουν το ιδιο βαθος σε μαθηματικα, προς Θεου, απλα για να αποκτησεις την αλγοριθμικη σκεψη που λες, νομιζω ειναι πολυ σημαντικα

Είναι ανάλογα τον τομέα εφαρμογής . Graphic engines , physics , scientific computing , artificial intelligence κτλ απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις,ένα επίπεδο μαθηματικών και τους ανάλογους αλγόριθμους. Ενα πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας απαιτεί να ξέρεις 500 πίνακες, πως δένουν από πίσω την τεχνική υλοποίηση καθώς και βασικά πράγματα πως δουλεύουν οι μισθοδοσίες . Από τεχνικής μαθηματικής άποψης δεν θα βρεις σούπερ ντουπερ και κομπλεχ αλγόριθμους

Προσωπικά θεωρώ πως η αλγοριθμικη σκέψη και το problem solving είναι κάτι που εξασκείται αλλά είναι και κάτι έμφυτο . Κάποιοι θα προσπαθήσουν πολύ για να φτάσουν σε ένα σημείο άλφα . Άλλοι θα το φτάσουν γρήγορα . Άλλοι θα πιάσουν ταβάνι και άλλοι θα φτάσουν στον ουρανό

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι δεν του αρέσουν τα μαθηματικά συνεπάγεται άρα ότι δεν του αρέσουν και τα προβλήματα; Έστω ότι μπήκε σε σχολή πληροφορικής, πως θα περάσει τα μαθηματικά της σχολής συν μαθήματα που ασχολούνται με πολυπλοκότητα και βελτιστοποίηση;

Σε πολλές εταιρίες ζητούν βασικούς αλγόριθμους και τις πολυπλοκότητες τους(σε μεγάλες σίγουρα όπου ακόμα και για internship που έκανα apply, ήθελε πολύ γνώση για τη συνέντευξη), και να ξέρεις να αναλύσεις κάποια πράγματα σχετικά με αυτούς. Επίσης πρέπει να γράφεις δομημένες λύσεις για ένα πρόβλημα, όχι σε κώδικα απαραίτητα.

Άρα αν, δεν του αρέσει να λύνει προβλήματα, πως θα γραφεί δομημένες λύσεις τη στιγμή που μέσα στο κεφάλι του θα προσπαθεί να λύσει κάτι αλλά μέσω Λαμίας; Η πολυπλοκότητα αυτής της λύσης θα είναι τραγική. Επίσης αν δε θέλει να μείνει στην Ελλάδα και θέλει να εξελιχθεί, είναι πολύ δύσκολο επειδή αυτά που πρέπει να ξέρει, δεν είναι παπαγαλίζω και τέλος, αλλά πρέπει να έχει βαθιά κατανόηση.

Τα λέω όλα αυτά επειδή στη σχολή μου και σε σχολές ατόμων που ξέρω, ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών είναι στόμα που τους άρεσαν τα παιχνίδια και τα γραφικά, μπήκαν να γίνουν game developers, κατέληξαν αιώνιοι, και χρωστούν ότι έχει σχέση με μαθηματικά στη σχολή...

Δημοσ.

Το game development είναι σαφως ο 2ος πιο δύσκολος τομέας στο software engineering ακριβώς 1 σκαλάκι κάτω απο HFT .... 

Παρεπιμπτόντως υπάρχουν χειροπιαστά παραδείγματα απο αυτά που ζητάνες στις συνεντεύξεις ...και αυτό που βασικώς αναρωτιέμαι είναι να βρεις την πολυπλοκότητα ή  να δώσεις μια λύση που δουλεύει ....?

Δημοσ.

Το game development είναι σαφως ο 2ος πιο δύσκολος τομέας στο software engineering ακριβώς 1 σκαλάκι κάτω απο HFT ....

Παρεπιμπτόντως υπάρχουν χειροπιαστά παραδείγματα απο αυτά που ζητάνες στις συνεντεύξεις ...και αυτό που βασικώς αναρωτιέμαι είναι να βρεις την πολυπλοκότητα ή να δώσεις μια λύση που δουλεύει ....?

Να δώσεις μία λύση που δουλεύει με την καλύτερη δυνατή πολυπλοκότητα. Φυσικά αυτό όχι σε προβλήματα που θέλουν ώρες και η καλύτερη που μπορείς να βρεις είναι O(n^3).
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημερα φίλε,

Η φάση όταν πας να κανείς την αρχή και σκέφτεσαι, "θα ασχοληθώ με την πληροφορική", είναι ότι δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις γιατί ο κλάδος είναι χαοτικος. Λογικά θα θες να μπεις σε κάνα ΤΕΙ/ΑΕΙ και να κάνεις από εκεί την αρχή.

Το πρόβλημα είναι τα μαθηματικά όμως!

Εκεί δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Στρώνεις κωλαρακι, ξεκινάς από τα βασικά (1η λυκείου, ανάλογα και τα κενά σου) και ανεβαίνεις.

Αν δεις τα διάφορα προγράμματα των σχολών, θα δεις κάπου "γραμμική άλγεβρα","διακριτικά μαθηματικά", "πολυπλοκότητα", "δικτυα"(κι αυτά θέλουν μαθηματικά, σειρές Fourier κλπ) γιατί

-και- η πληροφορική είναι κλάδος των μαθηματικών. Καταλαβαίνω ότι είσαι ενθουσιασμένος, όπως και γω, όπως όλοι μας στην αρχή. Πρέπει όμως κάπου να χωνέψεις ότι αυτά τα μαθήματα πρέπει να τα περάσεις, ενώ εντωμεταξυ να πάρεις γνώσεις για την μετέπειτα πορεία σου.

Ένα σημαντικό καλό είναι ότι είσαι 16.

Κατ εμέ, μπες σχολή, λιώσε, τελείωσε την στην ώρα της! εκμεταλλευσου ότι είσαι φοιτητής (το τέλειο άλλοθι για να μην δουλεύεις), και παράλληλα ασχολησου χαλαρά με προγραμματισμο. Δεν χρειάζεται να μάθεις C++ σε πρώτη φαση. Μαθε μία γλώσσα που θα μπορείς να βλέπεις κάτι, ώστε να σε κρατάει ενθουσιασμένο. Είτε αυτό είναι να σχεδιάσεις ένα site με HTML&css, είτε C να βλέπεις την ταξινόμηση μίας δίπλα συνδεδεμένης λίστας, you name it. Μην τρελενεσαι με τον προγραμματισμό από τώρα. Προέχουν τα μαθηματικά τουλάχιστον μέχρι το 2ο έτος.

• Like 1
Δημοσ.

Να δώσεις μία λύση που δουλεύει με την καλύτερη δυνατή πολυπλοκότητα. Φυσικά αυτό όχι σε προβλήματα που θέλουν ώρες και η καλύτερη που μπορείς να βρεις είναι O(n^3).

Το θέμα είναι ότι θέλουν την λύση ή να δώσεις την πολυπλοκότητα της λύσης εφόσον την έφτιαχνες...

Δημοσ.

χωρις μαθηματικα δε ξερω τι μπορεις να κανεις να σου πω την αληθεια, μπορει πολλα οντως, αλλα εμενα μου φαινεται δυσκολο να μην ξερεις αλγοριθμους και αναλυση και να γινεις προγραμματιστης imho

Δεν είπα για αλγόριθμους για μαθηματικά είπα, έχω αναπτύξει σύστημα για μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία τα τελευταία 6 χρόνια, τα μαθηματικά είναι σε επίπεδο λυκείου δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία. Τώρα αν θες να ασχοληθείς με game development και χρειάζεσαι ανώτερα μαθηματικά και φυσική, με κρυπτογραφια ή machine learning ναι συμφωνώ εκεί πρέπει να έχεις τις απαραίτητες βάσεις.

Απλά ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν και project που μπορεί να μην τα ακουμπήσεις καθόλου, εξαρτάται με τι θα ασχοληθείς

Δημοσ.

Να τον σπρώξω να κάνει κατι που πλέον εντός Ελλαδος δεν έχει προοπτική? Οκ.....

Οικονομικά δεν έχουν απαραίτητα μαθηματικά και οταν αποφοιτήσει μέσω γραφείου θα μπορέσει να βρει άνετα...

Επίσης, ως security θα μπορέσει να βρει δουλειά ως receptionist, πλέον reception προτιμούν προσωπικό ασφαλείας.....βέβαια μπορούσα να του προτείνω και ντελιβερας.....

Γνώμη ζήτησε, γνώμη είπα....δεν την επέβαλα κιόλας...

Jesus.....

Απλα απαραδεκτος,

φυσικα και δε επιβαλεις κατι, δε εισαι σε θεση.

Αλλα μη γενικευεις.

Δεν ειναι ευκολα τα πραγματα, αλλα πολλοι στρωνονται, διαβαζουν και δουλευουν.

Αλλοι λενε οτι δε υπαρχουν δουλειες, και πανε για καφε.

Δημοσ.

Πάλι καλά που είπε ο aztec μερικά πράγματα γιατί στην αρχή τραβούσα τα μαλλιά μου...

Ο φίλος που λέει για οικονομικά και σεκιουριτάδες, έχει σχέση με τον τομέα; Να ξέρουμε δηλαδή από ποιόν τα ακούμε αυτά.

Μαθηματικά δε χρειάζεται να ξέρεις για να δουλέψεις στο χώρο γενικά και αόριστα, αν δε σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς υπάρχουν κλάδοι που χωρίς μαθηματικά δεν πας πουθενά αλλά γενικά τις γνώσεις περι μαθηματικών και αλγορίθμων και και και τις μαζεύεις πρωτίστως για σένα, όχι επειδή σου είναι απαραίτητα να τα ξέρεις για να βρεις μια γενική δουλειά developer.

Κι εν πάσει περιπτώσει ρε παιδιά, εδώ μιλάμε για ένα παλικάρι που απλά έχει μια γενική ιδέα πως θέλει ν' ασχοληθεί με τέτοια πράγματα, όχι για κάποιον που από τα 5 του το είχε τάμα να γίνει AAA game developer. Αφήστε να δούμε πρώτα αν το έχει να ασχοληθεί και αν το έχει για παραπάνω από copy paste, και βλέπουμε για τα μαθηματικά. Το να λέμε το χεις δεν το χεις και πόσο διάβασμα θέλει και τέτοια πράγματα σ' αυτό το στάδιο δεν είναι λίγο τα ψάρια στο γιαλό και το τηγάνι στη φωτιά;

Δημοσ.

σαφως και εχεις δικιο, απλα εγω ειπα οτι ειναι αρκετα σημαντικα, οχι ομως μονο για το προγραμματιστικο κομματι, αλλα γενικοτερα με οτι εχει να κανει με πληροφορικη, δικτυα, πληροφορια, δεδομενα, security ( rsa κτλπ) , στη σχολη μου (computer science)  πρεπει να εχεις πολυ καλο background, υπαρχουν ομως και σχολες που δεν το ζητανε τοσο πολυ,

επισης εχεις δικιο για to game development, απλα εδωσα ενα παραδειγμα του τι μου ζητησανε για internship

Πιστευω ειναι απαραιτητα στον οποιονδηποτε θελει να μαθει 10 πραματα παραπανω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλα απαραδεκτος,

φυσικα και δε επιβαλεις κατι, δε εισαι σε θεση.

Αλλα μη γενικευεις.

Δεν ειναι ευκολα τα πραγματα, αλλα πολλοι στρωνονται, διαβαζουν και δουλευουν.

Αλλοι λενε οτι δε υπαρχουν δουλειες, και πανε για καφε.

Τελείωσα προγραμματιστής το 2000 που η πληροφορική σε όλους τους τομείς άνθιζε, με στοιχειώδεις τότε γνωσεις σε Pascal, C++, Visual Basic, HTML και λοιπές εφαρμογές βασεων δεδομένων....όσες φορές και αν έκανα αίτηση μέσω Internet ή μέσω αγγελιών, η απάντηση κλασική (μιας και τότε απαντούσανε.....): "δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία"

Πήρα τότε βιβλία, κυνήγησα να εστιάσω σε βάσεις δεδομένων, αλλά όλοι ζητάνε προϋπηρεσία, όχι να αποδείξεις στην πράξη αν γνωρίζεις....

Καλώς κακώς προτίμησα να κάνω στροφή στα οικονομικά (μου αρέσουν εξίσου) και είχα περισσότερες ευκαιρίες για εργασία....

Για να μπω ξανά on topic, θα τροποποίησω ελάχιστα την προηγούμενη απάντηση:

TS, αν με ρωταγες πριν το 2010, θα σου έλεγα κυνήγησε το, μιας και το χομπυ να το κανείς εργασία δεν ειναι πάντα κακό. Θα χτυπήσεις πόρτες και θα αναγνωριστούν οι κόποι σου....

Έν ετη 2017, αν έχεις σκοπό να δουλέψεις ως freelancer ή εκτός Ελλαδος, ΝΑΙ τότε να το κανείς. Αν σκοπεύεις όμως να μείνεις Ελλάδα, μη περιμένεις να έχεις τις απολαβές που θα έπρεπε να σου δίνουν...και θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις....

Και κατι πολύ βασικό, δεν ξέρω αν είσαι σε τεχνικό ή γενικό λύκειο (δεν ξέρω και πλέον τι ισχύει με τα σχολεία) αλλά διάβασε να μπεις σε ΤΕΙ και όχι σε ΙΕΚ. Η γνώση που προσφέρουν τα ΙΕΚ ειναι παρωχημένη....

Γλώσσα προγραμματισμού σου προτείνω C++, και Visual Basic αν θα ασχοληθείς με εφαρμογες....HTML όλοι γνωρίζουν πλέον....

Το να βγάλει την άδεια να υπάρχει άλλωστε δεν ειναι κακό, 1 μήνας σχολή ειναι...Όπως λέει και η παροιμία, μάθε τέχνη και αστηνε :P

Επεξ/σία από kioukiou800
  • Like 1
Δημοσ.

Τελείωσα προγραμματιστής το 2000 που η πληροφορική σε όλους τους τομείς άνθιζε, με στοιχειώδεις τότε γνωσεις σε Pascal, C++, Visual Basic, HTML και λοιπές εφαρμογές βασεων δεδομένων....όσες φορές και αν έκανα αίτηση μέσω Internet ή μέσω αγγελιών, η απάντηση κλασική (μιας και τότε απαντούσανε.....): "δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία"

Πήρα τότε βιβλία, κυνήγησα να εστιάσω σε βάσεις δεδομένων, αλλά όλοι ζητάνε προϋπηρεσία, όχι να αποδείξεις στην πράξη αν γνωρίζεις....

Καλώς κακώς προτίμησα να κάνω στροφή στα οικονομικά (μου αρέσουν εξίσου) και είχα περισσότερες ευκαιρίες για εργασία....

TS, αν με ρωταγες πριν το 2010, θα σου έλεγα κυνήγησε το, μιας και το χομπυ να το κανείς εργασία δεν ειναι πάντα κακό. Θα χτυπήσεις πόρτες και θα αναγνωριστούν οι κόποι σου....

Έν ετη 2017, αν έχεις σκοπό να δουλέψεις ως freelancer ή εκτός Ελλαδος, ΝΑΙ τότε να το κανείς. Αν σκοπεύεις όμως να μείνεις Ελλάδα, μη περιμένεις να έχεις τις απολαβές που θα έπρεπε να σου δίνουν...και θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις....

Και κατι πολύ βασικό, δεν ξέρω αν είσαι σε τεχνικό ή γενικό λύκειο (δεν ξέρω και πλέον τι ισχύει με τα σχολεία) αλλά διάβασε να μπεις σε ΤΕΙ και όχι σε ΙΕΚ. Η γνώση που προσφέρουν τα ΙΕΚ ειναι παρωχημένη....

Το να βγάλει την άδεια να υπάρχει άλλωστε δεν ειναι κακό, 1 μήνας σχολή ειναι...Όπως λέει και η παροιμία, μάθε τέχνη και αστηνε :P

Από αυτά που γράφεις φαίνεσαι μεγάλος γνώστης της αγοράς!

Από εταιρείες security ποιες προτείνεις;

Για το φίλο που ρώτησε, το να αφήσεις να μαθηματικά της Α' Λυκείου και να μη διαβάζεις θα είναι τραγικό.

Ναι, πιθανόν να μη χρειαστείς ανώτερα μαθηματικά στην εργασιακή σου καριέρα σαν προγραμματιστής, αλλά εδώ μιλάμε για μαθηματικά Λυκείου. Βασικές γνώσεις. Οπότε, διάβασμα.

Στον ελεύθερο σου χρόνο θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με δημιουργία site - html, css, javascript.

Δημοσ.

Γλώσσα προγραμματισμού σου προτείνω C++, και Visual Basic αν θα ασχοληθείς με εφαρμογες....HTML όλοι γνωρίζουν πλέον....

Κλασσικές δικαιολογίες και κλαψουρίσματα.. άμα σου αρέσει ο προγραμματισμός και θές να κάνεις καριέρα απο τη φύση του επαγγέλματος σε κυνηγάνε οι εργοδότες και όχι εσύ τους εργοδότες.. 

Οι καλύτεροι προγραμματιστές που γνωρίζω δέν είχαν κάν σπουδάσει πληροφορική και πήγαν να βγάλουν ένα μπάτσελορ για να μην έχουν δικαιολογία οι εργοδότες και τους δίνουν λιγότερα χρήματα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...