Προς το περιεχόμενο

Vob σε avi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι σχετικά με μετατροπή dvd σε avi η οποιαδήποτε μορφή θέλω.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Βάζω ένα dvd πχ με μια ταινία στο pc, την ανοίγω και βλέπω τα αρχεία VTS μέσα. Σε μερικά dvd παίζω πχ το VTS_01_1 και μου δείχνει όλη την ταινία, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα, το ρίχνω σε πρόγραμα μετατροπής που έχω και την κάνει σε avi η όποια άλλη μορφή θέλω. Σε μερικά όμως dvd η ταινία είναι χωρισμένη δηλαδή... VTS_01_1 παίζει πχ 10 λεπτά ταινίας, VTS_01_2 παίζει 40 λεπτά ταινίας κλπ... γιατί γίνετε αυτό? πως θα έχω ένα αρχείο με την ταινία ολόκληρη και όχι σε κομμάτια?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έτσι είναι η δομή του DVD. Πρέπει να βάλεις για μετατροπή όλο τον φάκελο Video_TS, όχι χωριστά τα αρχεία. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς;

Δημοσ.

Αν η ταινία είναι νοικιασμένη και όχι κόπια δεν μπορείς έτσι απλά να μετατρέψεις το dvd. Πρέπει να το περάσεις από κάποιον decryptor π.χ. dvdfab ή anydvd.

Αν είναι κόπια (έχει ήδη ξεκλειδωθεί) τότε θα πρέπει να βρεις τα bob με το μεγαλύτερο μέγεθος, πιθανόν θα είναι πάνω από 3 με μέγεθος 1gb και το τελευταίο θα είναι μικρότερο. Αυτή είναι η ταινία.

Δημοσ.

Οι ταινίες ήταν ήδη σπασμένες οπότε δεν χρειαζόταν decryptor. Δοκίμαζα με το WinX HD Video Converter Deluxe αλλά όταν του έλεγα add files δεν μου εμφάνιζε το αρχείο που είχε όλη την ταινία. Τελικά βρήκα και κατέβασα το Aimersoft Video Converter Ultimate, απίστευτο πρόγραμμα, πάει και βλέπει σε ποιό αρχείο vts είναι η ταινία και κάνει τα πάντα.

Δημοσ.

Σόρυ, χτες δεν μου το εμφάνιζε ενώ τώρα είναι οκ.

Λοιπόοον! Το Video encoder το έχει στο keep original. Αυτό σημαίνει ότι θα σου βγάλει την ταινία σε mpeg2 και στα 2000Kbps είναι ψιλοχάλια.

Προτείνω αλλαγή σε mp4 h264 στα 1500Kbps με τα υπόλοιπα settings στα ίδια. Αν θέλεις να μικραίνεις το μέγεθος μπορείς να αλλάξεις και τον ήχο σε mp3 stereo αντί ac3 5.1 channel που θα στα βγάλει τώρα.

Και κάτι άλλο. Οι ταινίες αυτές είναι κάτι που δεν μπορείς να "βρεις" με άλλον τρόπο σε avi/mp4 και πρέπει να κάθεσαι να τις μετατρέπεις μόνος σου;

Δημοσ.

Είναι παλιές Ελλημικές ταινίες που υπήρχαν στο youtube και τις έχουν κατεβάσει όλες. Έχει ένα φιλαράκι μου αρκετές απο αυτές σε dvd και τις περνάω στο pc.

Δημοσ.

Σόρυ, χτες δεν μου το εμφάνιζε ενώ τώρα είναι οκ.

Λοιπόοον! Το Video encoder το έχει στο keep original. Αυτό σημαίνει ότι θα σου βγάλει την ταινία σε mpeg2 και στα 2000Kbps είναι ψιλοχάλια.

Προτείνω αλλαγή σε mp4 h264 στα 1500Kbps με τα υπόλοιπα settings στα ίδια. Αν θέλεις να μικραίνεις το μέγεθος μπορείς να αλλάξεις και τον ήχο σε mp3 stereo αντί ac3 5.1 channel που θα στα βγάλει τώρα.

Και κάτι άλλο. Οι ταινίες αυτές είναι κάτι που δεν μπορείς να "βρεις" με άλλον τρόπο σε avi/mp4 και πρέπει να κάθεσαι να τις μετατρέπεις μόνος σου;

+1

Μπορεί και να πήγαινα σε 2-2,5Mbps αν δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου. Μερικές φορές τα μέτρια υλικά υποφέρουν περισσότερο στα χαμηλά bitrate.

Δημοσ.

Είναι παλιές Ελλημικές ταινίες που υπήρχαν στο youtube και τις έχουν κατεβάσει όλες. Έχει ένα φιλαράκι μου αρκετές απο αυτές σε dvd και τις περνάω στο pc.

Αν υπάρχουν στο yt γιατί δεν τις κατεβάζεις; Είναι πολύ απλό, ποιο εύκολο, ποιο γρήγορο και δεν θα έχεις τις απώλειες από την διπλή επανακωδικοποίηση (μία για να γίνουν dvd και μία για να ξαναγίνουν mp4).

Εγώ δίνω το λινκ από την ταινία στο http://el.keepvid.com/ και παίρνω για κατέβασμα το mp4.

+1

Μπορεί και να πήγαινα σε 2-2,5Mbps αν δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου. Μερικές φορές τα μέτρια υλικά υποφέρουν περισσότερο στα χαμηλά bitrate.

Και αυτό ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Αν υπάρχουν στο yt γιατί δεν τις κατεβάζεις; Είναι πολύ απλό, ποιο εύκολο, ποιο γρήγορο και δεν θα έχεις τις απώλειες από την διπλή επανακωδικοποίηση (μία για να γίνουν dvd και μία για να ξαναγίνουν mp4).

Εγώ δίνω το λινκ από την ταινία στο http://el.keepvid.com/ και παίρνω για κατέβασμα το mp4.

Νομίζω ότι με το "τις έχουν κατεβάσει" εννοεί ότι δεν υπάρχουν πια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...