StormGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα παιδια, λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας και με βαση ενα αρθρο που βρηκα απο τον Poulino το οποιο εχει αρχειοθετηθει δυστηχως για το συναγερμο, το φιλτρο και το ιντερνετ μου γενηθηκε η απορια. Μετακομισα σε αλλη πολη και μετακομισα και την Νοβα μαζι μου. Ενω στο σπιτι ειχα γυρω στο 9,5 ΜΒ τον πρωτο μηνα υστερα με τα χιονια, τον κακο καιρο κλπ εβαλα και συναγερμο στο καπακι. Και ξαφνικα βλεπω να πιανω απο 3,4 εως 4,7 το πολυ. Μετρησα εξω απο το σπιτι εχω 10. Αρα κατι φταει μεσα στο σπιτι. α) Μπορει να ειναι η παλια καλωδιοση του σπιτιου που λογω κακοκαιριας χαλασε β) Μπορει να ειναι ο συναγερμος που ενω εχει συνδεθει στην τελευταια πριζα του σπιτιου (4η και προσφατα βαλμενη) και παραλληλα (με 2 καλωδια) ΑΛΛΑ δεν εχει μπει φιλτρο. Ο τεχνικος μου ειπε δεν χρειαζεται γιατι ο συναγερμος καλει μονο αν χτυπησει και τοτε λεει θα πεσει το ιντερνετ. Αρα τι να κανω? γινεται μονο επειδη ο συναγερμος δεν εχει φιλτρο να μου εχει κοψει την ταχυτητα στην μεση? Να φωναξω αυτον που μου περασε τον συναγερμο ή να παω κατευθειαν σε καποιο καλο ηλετρολογο για την καλωδιοση? Ή και τα δυο?
Fubar.gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Οι συναγερμοί θέλουν οπωσδήποτε φίλτρο, γιατι κάνουν συνεχώς line monitoring, και μπορούν να επηρεάσουν το internet. Ο συναγερμός πώς είναι συνδεδεμένος στη γραμμή? Σαν άλλη μία τηλεφωνική συσκευή, ή όταν παίρνει τηλέφωνο κόβει όλα τα υπόλοιπα? Αν είναι η πρώτη περίπτωση τότε βάζεις φίλτρο και ξεμπέρδεψες. Αν είναι η δεύτερη περίπτωση τότε η συνδεσμολογία είναι λίγο πιό πολύπλοκη, όπως περιγράφεται στο άρθρο του poulinos.
soteras Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ο συναγερμος θελει φιλτρο καθως ανα 10 λεπτα στελενι σημα στο κεντρο μεσω τηλεφωνου για να βεβαιωνετε οτι υπαρχει τηλεφωνικη γραμμη Προσοχή όμως θελει σωστη τοποθετηση και οχι αναποδη καθως θα σου χαμηλωσει πιο πολυ την ταχυτητα αμα πιανουν τα χερια σου 10 λεπτακια δουλιτσα ειναι το μαχ.Κανονικα υποτιθετε παει στην πρωτη πριζα ωστε αμα εσυ μιλας και αρχησει να βαραει να κοψει ολη την τηλεφωνια στο σπιτι και να καλει το κεντρο που τον εχεις συνδεση για να πει οτι χτυπαει ελατε δειτε τη γινετε.Αμα μπει σε αλλη πριζα δεν εχει θεμα ετσι Υλικα που θες για να το κανεις μονος καλωδιο τηλεφωνου μικρό όχι κανά τεράστιο,φιλτρο,μονωτικη ταινία.Χρόνος εργασίας 10 λεπτά. 1
StormGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δεν τον εχω συνδεσει σε κεντρο, στο κινητο με παιρνει να με ενημερωσει αν χτυπαει και γιατι χτυπαει. Ο τεχνικος τον εβαλε στη τελευται πριζα του σπιτιου. Δεν ξερω πως ειναι συνδεδεμενος, αλλα ειναι συνδεδεμενος με 2 καλωδια και οχι και με τα 4. Επισης σημαντικο!!! πηρα το θαρος και τον ξεσυνδεσα, δηλαδη απλα ξεβιδωσα τις 2 βιδουλες και εβγαλα τα καλωδια που ηταν κουμπωμενα πανω στον συναγερμο... και ξαφνικα παλι κλειδωνω στα 9,6 ΜΒ!!! Αρα εκανε μαλακια αυτος που μου περασε τον συναγερμο και εγω ταλαιπωρουμαι εδω και 3 βδομαδες να βρω τι εχει γινει. Το θεμα ειναι με ενα φιλτρο στρωνει? Εννοειται τον παιρνω τηλ να ερθει να το φτιαξει τσαμπα αλλα φοβαμαι μηπως δεν ξερει και τα κανει χειροτερα ακομη.
soteras Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Το περνεις τηλ και το απαιτεις.Ουσιαστικα πρεπει να μπει ενα φιλτρακι με τον εξης τροπο.Περνεεις ενα καλδιο τηλεφωνου το κοβεις στη μεση το μαδας λιγακι το συνδεις στο συναγερμο το κλιπ το κουμπονεις στο φιλτρο πανω τη θεση τελ και το φιλρτρο το κουμπονεις στην πριζα ειτε στο μακλωδιο πανω με μαδισει στη μερια του φιλτρου.Αμα θες με οδηγιες μας το κανεις και μονος και εισαι αρχοντας μετα. Η τηλεφωνια πεζει με 2 καλωδια τα μεσαια 1
StormGr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Θα τον πάρω τηλ να έρθει να το φτιάξει και αφού ξέρω πλέον τι πρέπει να κάνει θα τον επιβλεπω από πάνω να μην ξανακάνει ότι να ναι.
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ακόμη καλύτερα είναι (θα το διαπιστώσεις ούτως ή άλλως αργότερα σε VDSL), να ξεχωρίζει η τηλεφωνία από το DSL σήμα, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό γίνεται εύκολα στην είσοδο της γραμμής στο σπίτι, στην πρώτη πρίζα. Για λόγους ευκολίας και καλαισθησίας, την αλλάζουμε με μια 2πλή. Στην πίσω μεριά, σε μία θύρα τερματίζει η γραμμή και από την άλλη φεύγει το/τα καλώδιο/α προς τις άλλες πρίζες του σπιτιού. Ο διαχωρισμός γίνεται μπροστά από την 2πλή πρίζα με το splitter. Στην 1η θύρα συνδέεται το LINE του splitter και στην άλλη το PHONE. Μετά από αυτό δεν μας νοιάζει πόσες συσκευές έχουμε ή αν θα μπει συναγερμός, αφού έχει πλήρως διαχωρισθεί το DSL και γι αυτό δεν χρειάζονται τυχόν άλλα φίλτρα, που όσο να 'ναι μαζί με τις συνδέσεις προσθέτουν εξασθένιση.
ice25 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ο συναγερμος θελει φιλτρο καθως ανα 10 λεπτα στελενι σημα στο κεντρο μεσω τηλεφωνου για να βεβαιωνετε οτι υπαρχει τηλεφωνικη γραμμη Προσοχή όμως θελει σωστη τοποθετηση και οχι αναποδη καθως θα σου χαμηλωσει πιο πολυ την ταχυτητα αμα πιανουν τα χερια σου 10 λεπτακια δουλιτσα ειναι το μαχ.Κανονικα υποτιθετε παει στην πρωτη πριζα ωστε αμα εσυ μιλας και αρχησει να βαραει να κοψει ολη την τηλεφωνια στο σπιτι και να καλει το κεντρο που τον εχεις συνδεση για να πει οτι χτυπαει ελατε δειτε τη γινετε.Αμα μπει σε αλλη πριζα δεν εχει θεμα ετσι Υλικα που θες για να το κανεις μονος καλωδιο τηλεφωνου μικρό όχι κανά τεράστιο,φιλτρο,μονωτικη ταινία.Χρόνος εργασίας 10 λεπτά. Ο συναγερμός δεν στέλνει ανα δέκα λεπτά...κανένα κέντρο δεν θα σου το δεχόταν αυτό!! Θα μπλοκάρει το σύμπαν αν το κάνουν αυτό...συνήθως κάθε 24 ώρες γίνεται κλήση η στην χειρότερη ανά ώρα σε εξαιρετικές περιπτώσεις...και θα έχει και κόστος σαν κλίση...αν κάποιος σου προγραμμάτισε συναγερμό έτσι φώναξε τον να σου το αλλάξει Οι συναγερμοί που συνδέονται μέσο ethernet η GPRS κάνουν ένα ping στο server ανά 30'' για να δώσουν σημαδη ζωής Το monitoring της γραμμής δεν γίνεται με κλίση για αυτό και πελάτες που δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό τηλεφώνου και έχουν φραγή εξερχόμενων δεν τους βγάζει πρόβλημα στην γραμμή αλλά πρόβλημα επικοινωνίας Ναι θέλει φίλτρο και όπως γράψανε και άλλοι το καλύτερο θα είναι να διαχωριστεί η γραμμή με spliter από την αρχή της γραμμής και κανονικά θα πρέπει ο συναγερμός να είναι η πρώτη "τηλεφωνική" συσκευή στο σπίτι και μετά να έρχονται όλες οι υπόλοιπες .εξ ου και οι συναγερμοί έχουν line in και telephone στις κλεμες τους
soteras Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Να ρωτήσω και κάτι άλλο άσχετο μπαταρίες σου έβαλε ή σου είπε οτι και αυτές δεν χρειάζονται
soteras Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ο συναγερμός δεν στέλνει ανα δέκα λεπτά...κανένα κέντρο δεν θα σου το δεχόταν αυτό!! Θα μπλοκάρει το σύμπαν αν το κάνουν αυτό...συνήθως κάθε 24 ώρες γίνεται κλήση η στην χειρότερη ανά ώρα σε εξαιρετικές περιπτώσεις...και θα έχει και κόστος σαν κλίση...αν κάποιος σου προγραμμάτισε συναγερμό έτσι φώναξε τον να σου το αλλάξει Οι συναγερμοί που συνδέονται μέσο ethernet η GPRS κάνουν ένα ping στο server ανά 30'' για να δώσουν σημαδη ζωής Το monitoring της γραμμής δεν γίνεται με κλίση για αυτό και πελάτες που δεν έχουν πληρώσει το λογαριασμό τηλεφώνου και έχουν φραγή εξερχόμενων δεν τους βγάζει πρόβλημα στην γραμμή αλλά πρόβλημα επικοινωνίας Ναι θέλει φίλτρο και όπως γράψανε και άλλοι το καλύτερο θα είναι να διαχωριστεί η γραμμή με spliter από την αρχή της γραμμής και κανονικά θα πρέπει ο συναγερμός να είναι η πρώτη "τηλεφωνική" συσκευή στο σπίτι και μετά να έρχονται όλες οι υπόλοιπες .εξ ου και οι συναγερμοί έχουν line in και telephone στις κλεμες τους Σχημα λόγου τα 10 εννοειτε ότι καθε 24 ώρες κάνει το selfcheck και αμα βρει κατι αναβει το αντοιστιχο φωτακι
StormGr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Να ρωτήσω και κάτι άλλο άσχετο μπαταρίες σου έβαλε ή σου είπε οτι και αυτές δεν χρειάζονται Περα απο την συνδεση με ρευμα, εχουν μπαταριες και το κουτι αλλα και η σειρηνα εξω! Γενικα αν και "φτηνος" συναγερμος μπορω να πω οτι μια χαρα ειναι για αυτο που τον θελω. Ουτε κανενα θησαυροφυλακιο εχω ουτε καν ρευστο μεσα στο σπιτι. Απλα για μενα για ψυχολογικους λογους κυριως επειδη μενω μακρια απο αλλα σπιτια. Γενικα εμεινα ευχαριστημενος με την δουλεια για αυτο τον πιστεψα κιολας οτι δεν χρειαζεται φιλτρο και απο οτι μου ειπε δεν εχει βαλει πουθενα αλλου (ποιος ξερει ποσους εχει καψει) Ελπιζω σε λιγο καιρο να μην εχω προβλημα με το VDSL αν ποτε ερθει προς τα μεη μου που τον εβαλε στη τελευταια κυριολεκτικα πριζα του σπιτιου. Μιας και την πριζα αυτη τωρα μου την εβγαλε ο ηλεκτρολογος. (Ω ναι δωματιο που προοριζοτανε για γραφειο και καλα δεν ειχε καν πριζα τηλεφωνου, και μαμω τους μηχανικους που κανανε τα σχεδια)
Rayman2 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Μάγκες καλησπέρα βάζω vdsl 100 και έχω συναγερμό φορείς φίλτρο θέλω να βάλω φίλτρο αλλά να βάλω για vdsl η absl η δεν παίζει ρόλο και ποιον να φωνάξω να μου βάλει
Blackkitty07 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Στις 11/1/2020 στις 5:32 ΜΜ, Rayman2 είπε Μάγκες καλησπέρα βάζω vdsl 100 και έχω συναγερμό φορείς φίλτρο θέλω να βάλω φίλτρο αλλά να βάλω για vdsl η absl η δεν παίζει ρόλο και ποιον να φωνάξω να μου βάλει Σε ποια ετερια βρήκες VDSL γιατί εδώ Πατησία τό VDSL η FIBER TO κυνηγάμε με κόκκινα άλογα. . . 😂🤣😂🤣😂🤣 Σαν τους προγόνους ζούμε. Μόνο με 24.
poulinos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 On 11/01/2020 at 17:32, Rayman2 said: Μάγκες καλησπέρα βάζω vdsl 100 και έχω συναγερμό φορείς φίλτρο θέλω να βάλω φίλτρο αλλά να βάλω για vdsl η absl η δεν παίζει ρόλο και ποιον να φωνάξω να μου βάλει δεν παιζει ρολο αλλα εισαι λαθος:p η σωστη καλωδιωση στο vdsl ειναι μονο με σπλιττερ και ειναι ετσι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα